Νέα

«Σκότωσα δέκα άτομα»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mounitsa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 340
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Δαρείος.. Καβάφης..

Ο ποιητής Φερνάζης το σπουδαίον μέρος
του επικού ποιήματός του κάμνει.
Το πώς την βασιλεία των Περσών
παρέλαβε ο Δαρείος Υστάσπου. (Aπό αυτόν
κατάγεται ο ένδοξός μας βασιλεύς,
ο Μιθριδάτης, Διόνυσος κ’ Ευπάτωρ). Aλλ’ εδώ
χρειάζεται φιλοσοφία• πρέπει ν’ αναλύσει
τα αισθήματα που θα είχεν ο Δαρείος:
ίσως υπεροψίαν και μέθην• όχι όμως — μάλλον
σαν κατανόησι της ματαιότητος των μεγαλείων.
Βαθέως σκέπτεται το πράγμα ο ποιητής.

Aλλά τον διακόπτει ο υπηρέτης του που μπαίνει
τρέχοντας, και την βαρυσήμαντην είδησι αγγέλλει.
Άρχισε ο πόλεμος με τους Pωμαίους.
Το πλείστον του στρατού μας πέρασε τα σύνορα.

Ο ποιητής μένει ενεός. Τι συμφορά!
Πού τώρα ο ένδοξός μας βασιλεύς,
ο Μιθριδάτης, Διόνυσος κ’ Ευπάτωρ,
μ’ ελληνικά ποιήματα ν’ ασχοληθεί.
Μέσα σε πόλεμο — φαντάσου, ελληνικά ποιήματα.

Aδημονεί ο Φερνάζης. Aτυχία!
Εκεί που το είχε θετικό με τον «Δαρείο»
ν’ αναδειχθεί, και τους επικριτάς του,
τους φθονερούς, τελειωτικά ν’ αποστομώσει.
Τι αναβολή, τι αναβολή στα σχέδιά του.

Και νάταν μόνο αναβολή, πάλι καλά.
Aλλά να δούμε αν έχουμε κι ασφάλεια
στην Aμισό. Δεν είναι πολιτεία εκτάκτως οχυρή.
Είναι φρικτότατοι εχθροί οι Pωμαίοι.
Μπορούμε να τα βγάλουμε μ’ αυτούς,
οι Καππαδόκες; Γένεται ποτέ;
Είναι να μετρηθούμε τώρα με τες λεγεώνες;
Θεοί μεγάλοι, της Aσίας προστάται, βοηθήστε μας.—

Όμως μες σ’ όλη του την ταραχή και το κακό,
επίμονα κ’ η ποιητική ιδέα πάει κι έρχεται —
το πιθανότερο είναι, βέβαια, υπεροψίαν και μέθην•
υπεροψίαν και μέθην θα είχεν ο Δαρείος.

(Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Ανοιγω ενα θεμα με αφορμη μια συνεντευξη ενος πολυ γνωστου τουρκου ηθοποιου......
"Σκότωσα δέκα άτομα", δήλωσε γνωστός τούρκος ηθοποιός, αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974,όπου πολέμησε, καθώς υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.
αντί να ασχολείστε πόσους σκότωσαν οι τούρκοι
καθήστε και συζητήστε ποιοι την πούλησαν και για ποιους λόγους.

και στο κάτω κάτω της γραφής στις ΑΡΧΙΔΑΡΕΣ μας τι λέει ο κάθε τυχαίος.
φυσικά λόγω της φύσης σου-γυναίκα γαρ- δεν θα ξέρεις κάποιον ΜΑΤΑΦΙΑ.
ο εν λόγο κύριος είναι επικυριγμένος για αρκετά δολαριάκια στην γειτονική χώρα,
ενώ εδώ είναι στρατιωτικός με μεγάλο βαθμό(δεν ξέρω αν τώρα είναι απόστρατος... ή αν ζει καν)
κάθεστε και ασχολείστε με μλκιες.
αν αυτός ο τούρκος σκότωσε 10 άτομα στην κύπρο πριν 30 χρόνια ο ματαφιάς τα σκότωνε σε μια βδομάδα στον έβρο... από λίγους κάθε πρωί.

και μην είναι τόσο πολύ ενάντια στου εθνικιστές....
γιατί και αυτοί εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα.
άσε και τους εθνικιστές να κάουν λοιπον τη δουλειά τους και να λένε την γνώμη τους... γιατί οι τούρκοι και οι αλβανοί θα μας είχαν πηδήξει αυτή τη στιγμή.
κρατάνε μια ισσοροπία.

όσο για τα σχολεία που είπε ο βόθρος,
εδώ η παιδεία που δίνουμε στα παιδιά μας δεν περιλαμβάνει τον σεβασμό των σχολείων οπότε τι να τα κάνουμε...
τα μεγαλύτερα μπουρδέλα κατάντησαν.

οπως τα λες ειναι βορθουλη....

εσεις που ειστε αγορακια και εχετε παει στρατο (λεμε τωρα)

οι πιο παλιοι τουλαχιστον πριν γινει καμπινγκ ο στρατος....

τι συναισθημα υπηρχε? οσοι πηγανε κυπρο τι συναισθημα ειχαν?

εγω ας πουμε δε μπορω να διαννοηθω οτι θα κανω κατι το οποιο με διαταζουν να κανω εαν διαφωνω ιδεολογικα.....
άμα ήταν καμπινγκ ο στρατός δεν θα ήσασταν στις κουζίνες σας να πλένετε πιάτα
και στα σψράφια σας να τινάζετε ελιές.
υπάρχουν μονάδες που γίνεται σοβαρή δουλειά.
ο στρατός νοσεί από τα "νιάτα" που παίρνει απο την κοινωνία... δηλαδή από όλους αυτούς τους φλώρους που γουστάρετε μερικές.

και το καλύτερο για το τελευταίο...
"δε μπορω να διαννοηθω οτι θα κανω κατι το οποιο με διαταζουν να κανω εαν διαφωνω ιδεολογικα"
φυσικά στο στρατό και ειδικά εν καιρό πολέμου σου δίνουν ένα ερωτηματολόγιο το οποίο αφορά τον πόλεμο το μέτωπο....
το συμπληρώνεις βάζεις μια τζούφρα από κάτω και βάζεις το δαχτυλάκι σου στην σούφρα και κάνεις ταξίδι για εξωτερικό.(σαν γνήσιος έλληνας)
ακατανόητα όλα ,αυτα?
ΔΕΝ σε διατάζουν.... είναι πλέον θέμα επιβίωσης.
σώζεις πρώτα το τομάρι σου και μετά όλων των υπολοίπων.
υπακούς πρώτα γιατί θες να είσαι ελεύθερος.... λίγο οξύμορο... έως πολύ.
ειρήνη δεν υπάρχει ... γιατί απλά είμαστε άνθρωποι και κάνουμε μλκιες
δεν μπορώ να σου εξηγήσω πιο πολύ αυτά που θέλω να σου πω...... δεν είναι κομμωτήριο ο πόλεμος να πεις στην κομμώτρια να μην σου κάνει αντάβιες.

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.484
Πόντοι
506
Μπράβο στον ηθοποιό που το παραδέχθηκε, το είχε μέσα του και το έβγαλε, και μάλλον θα το πληρώσει αυτό, εγώ σαν έλληνας δεν του κρατάω κακία, γιατί δεν φταίει αυτός.
Τουλάχιστον υπάρχει και μια μαρτυρία για σφαγές αιχμαλώτων από τους Τούρκους.
Οσο για το `άρνηση εκτέλεσης διαταγής', κανένα στρατοδικείο δεν θα σε καταδίκαζε αν αρνηθείς να εκτελέσεις άοπλους αιχμαλώτους στρατιώτες ή πολίτες, στην τουρκία δεν ξέρω τι ισχύει.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
ο Αχιλεασ ιταν αρχιγοσ στον αδι ,αλα ιθελε να ινε στι γι ακομα και κολιγοσ,αμα λεη κατι αφτο για το πολεμο

Πουλισαν η διθεν ελιναρεσ κομαντα ιροεσ κιριε τσολια,και εγινε αποβασι παρελασι μερα μεσιμερι

Επισκέπτης
παντοσ στα δισκολα φενετε καπιοσ τι κουμασι ινε ,στα εφκολα ολι ιροεσ και λεβεντεσ ινε

απο προσωπικη εμπειρια πολλοι στρατοκαυλοι που μπαινουνε στα φορα κ το παιζουν κωνσταντινοι παλαιολογοι κλπ σε καθημερινα περιστατικα πχ ξυλο στο δρομο κλπ αποδεικνυονται ΜΕΓΙΣΤΑ κοτοπουλα...food 4 thought

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
...δεν θα ξέρεις κάποιον ΜΑΤΑΦΙΑ.
ο εν λόγο κύριος είναι επικυριγμένος για αρκετά δολαριάκια στην γειτονική χώρα,
ενώ εδώ είναι στρατιωτικός με μεγάλο βαθμό (δεν ξέρω αν τώρα είναι απόστρατος... ή αν ζει καν)

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ο Στρατηγός Δημήτριος Ματαφιάς, πέθανε 9-11-2006 (σε ηλικία 73 ετών).
Είχε έλθει στην Κύπρο εθελοντικά αμέσως μετά την εισβολή και ανέλαβε την διοίκηση της Λεμεσού. Διετέλεσε Διοικητής του 241 Τάγματος Πεζικού κ την περιόδο 1985-1986 Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, θέση από την οποία παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών του για πρακτικές που υιοθετούσε η τότε κυβέρνηση σε σχέση με το στράτευμα. Μετά την αφυπηρέτησή του από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, διορίστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου ως Γενικός Γραμματέας Αιγαίου. Παραιτήθηκε, όμως, από τη θέση του αυτή, μετά τη διαφωνία του με την πολιτική προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας, που συμφώνησαν στον Νταβός της Ελβετίας οι τότε πρωθυπουργοί της Ελλάδος Ανδρέας Παπανδρέου και της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ.
Με το άκουσμα του θανάτου του, 20 ολόκληρα χρόνια μετά που παραιτήθηκε από τη 13μηνη αρχηγία του ΓΕΕΦ και 32 χρόνια αφ’ ότου διοικούσε το 241ΤΠ, πλήθη Κυπρίων διαλαλούν με συγκίνηση την υπερηφάνειά τους, ότι υπηρέτησαν υπό τας διαταγάς του Ματαφιά!

ΤΙΜΗ + ΔΟΞΑ! :rockon:

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
απο προσωπικη εμπειρια πολλοι στρατοκαυλοι που μπαινουνε στα φορα κ το παιζουν κωνσταντινοι παλαιολογοι κλπ σε καθημερινα περιστατικα πχ ξυλο στο δρομο κλπ αποδεικνυονται ΜΕΓΙΣΤΑ κοτοπουλα...food 4 thought
τσακαλε ουτε εκι φενετε ,πχ ξερο αθροπο τερασ που κανι παντα τι κοτα σε καβγαδεσ

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Όπως τα λέει ο βόθρος είναι - άλλο η καρδιά και άλλο τα μπράτσα.

Στα Ιμια μέσα ήμουνα Πεζοναύτης, αλλά σε μονάδα υποστήριξης.

Εκτός από έναν αξιωματικό (Ανθύπας από ΥΠΑΞ όμως) που ήξερε τι ακριβώς πρέπει να κάνει και δε μάσησε (η καρδιά που λέγαμε), οι υπόλοιποι είχαν γίνει άσπροι σαν το πανί.

Να χέσω τις πουλάδες σας ρε φλώροι...  :headbang:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
ποσο ευκολο μπορει να ειναι αυτο? εδω για να βγεις γιωτας και καταβαλλεις ολοκληρο αγωνα.....ετσι ευκολα σε απαλλασουν δηλαδη αμα δηλωσεις αντιρρησιας?  καλα αμα εισαι ιεχωβας για παραδειγμα...υπαρχουν ντοκουμεντα τις ιδεολογιες σου ομως πως να τις υπερασπιστεις?

και δεν στιγματιζεται αυτο το ατομο?
σκέφτεσαι τους ιεχωβάδες... μήπως πάθουν τίποτα?
σκέφτεσαι δηλαδή όλους αυτούς που κάθε μέρα κάνουν τα πάντα για να προσηλυτίσουν κόσμο στους κόλπους της δικής τους θρησκείας?
σε παρενοχλούν κάθε ώρα και μέρα.

από την ώρα και τη στιγμή που ζεις σε ένα ένομο κράτος με συγκεκριμένο σύνταγμα και επίσημες τοποθετήσεις, αποδέχεσαι να συμμορφώνεσαι στους νόμους που το διέπουν.
την ιδεολογία του ο κάθε ένας να την βάλει στον κώλο του εάν πρόκειται σε τέτοιες καταστάσεις να γυρίσει την πλάτη στους συνανθρώπους του.
αυτοί δεν έχουν ιδεολογία.. απλά κοιτάζουν το τομάρι τους.
φυσικά όλοι αυτοί δεν είναι μόνο ιεχωβάδες .. αλλά είναι και έλληνες του εξωτερικού που σκόπιμα έχουν φύγει για να μην εκτήσουν τη θητεία τους, και γυρνάνε μετά από το πέρας του ορίου ηλικίας στράτευσης και ζητάνε και επιπλέον διευκολύνσεις γιατί θεωρούνται και ως επαναπατριζόμενοι.
κάποιοι τρώνε τσιμπούκια και κάποιοι τα αποφεύγουν όλα απλά και αναίμακτα

OP
OP
mounitsa

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Τσολα ειναι πολυ ενδιαφεροντα ολα οσα λες αλλα ειμαι ενα ατομο που δεν πιστευει σε πατριδα συνορα στρατο θρησκειες ή κατι τετοιο.....παρολαυτα τα σεβομαι και σεβομαι το οτι αρκετοι εδω μεσα εχουν βιωσει καποιες καταστασεις τις οποιες εγω ουτε στον υπνο μου δεν εχω δει

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
κυριοι το θεμα δεν ειναι να σκοτωσεις.το θεμα ειναι αν ειχε η ελλαδα καλη εξωτερικη πολιτικη πολλοι θα ειχανε μπει στην θεση τους εδω και καιρο.
αφτο θελι λαο με μορφοσι πραματικι και οχι βοθριζον και βισματιζον,

οσα πλια ,αροπλανν ακια να παρισ αμα δε σκεφτεσε ισε ΓΤΠ και ισε ερμεο,ιδικα αμα εχισ πολιτικουσ πιονια
Τσολα ειναι πολυ ενδιαφεροντα ολα οσα λες αλλα ειμαι ενα ατομο που δεν πιστευει σε πατρια συνρα στρατο ή κατι τετοιο.....παρολαυτα τα σεβομαι και σεβομαι το οτι αρκετοι εδω μεσα εχουν βιωσει καποιες καταστασεις τις οποιες εγω ουτε στον υπνο μου δεν εχω δει
καλιτερα που δε εχισ δι ασχιμα πραματα και να σε εφτιχισμενι γιαφτο

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Εννοεις οτι ο στρατός νοσεί απο τους κληρωτούς; (γνωστοι και ως "σειρες")
όταν οι περισσότεροι είναι λοποδήτες
χωμένοι στα ναρκωτικά
τεμπέληδες του κερατά,
κωλόπαιδα χωρίς παιδεία.
λογικό είναι και να νοσεί.
επειδή στον στενό οικογενειακό μου κύκλο έχουν στρατιωτικούς .. αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον συναναστρέφομαι συχνάμε νέα παιδιά 30-35 ετών στρατιωτικούς βλέπω ότι πλέον είναι πιο ανθρώπινοι από τους παλιούς στρατιωτικούς και πιο λογικοί.
όπως επίσης επειδή τα καλοκαίρια μου τα περνάω λόγο εργασίας μέσα σε στρατόπεδο (του μεσολογγίου συγκεκριμένα) ξέρω ακριβώς τι κλίμα επικρατεί επειδή έχω ακούσει και έχω δει πειρσσότερα πράγματα ακόμα και κάποιον που τελείωσε την θητεία του.
φαντάσου για 4-5 χρόνια να είσαι κάθε καλοκαίρι και κάθε μέρα μέσα στο στρατόπεδο.
και έχω ακούσει και περιστατικά και έχω δει και στρατιώτες οι οποίοι λόγω των δραστηριοτήτων τους κατάφεραν να έχουν φυλακή πάνω από το κανονικό της θητείας τους.

OP
OP
mounitsa

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ειμαι σιγουρη βοθρε οτι αν τα ειχα δει πιθανον να ειχα αλλη αποψη...

προερχομαι ομως απο μια οικογενεια μεταναστων (ειμαι 2η γενια μεταναστων στην ελλαδα) και οι ιστοριες που εχουν ζησει μου εχουν εμποτιστει αρκετα στη συνειδηση....

ισως και γιαυτο να εχω τις αντιληψεις που εχω....

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Ειμαι σιγουρη βοθρε οτι αν τα ειχα δει πιθανον να ειχα αλλη αποψη...

προερχομαι ομως απο μια οικογενεια μεταναστων (ειμαι 2η γενια μεταναστων στην ελλαδα) και οι ιστοριες που εχουν ζησει μου εχουν εμποτιστει αρκετα στη συνειδηση....

ισως και γιαυτο να εχω τις αντιληψεις που εχω....
ολι κατι εχουμε πανο απο το κεφαλι μασ διστιχοσ κακο,γιαφτο καλιτερα να μι γνορισισ το κακο

και εγο δε μπρορο να κρινο ισ αντιλιψισ σου πιοσ ιμε πριτανισ η κριτισ στι παλεα διαθικι,βλακομπιφτεκομπουχεσοτσιμεντλιθοπλακασ ιμε οποτε λεο τι μπουρδα μου και ολα καλα

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
όταν οι περισσότεροι είναι λοποδήτες
χωμένοι στα ναρκωτικά
τεμπέληδες του κερατά,
κωλόπαιδα χωρίς παιδεία.
λογικό είναι και να νοσεί.
επειδή στον στενό οικογενειακό μου κύκλο έχουν στρατιωτικούς .. αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον συναναστρέφομαι συχνάμε νέα παιδιά 30-35 ετών στρατιωτικούς βλέπω ότι πλέον είναι πιο ανθρώπινοι από τους παλιούς στρατιωτικούς και πιο λογικοί.
όπως επίσης επειδή τα καλοκαίρια μου τα περνάω λόγο εργασίας μέσα σε στρατόπεδο (του μεσολογγίου συγκεκριμένα) ξέρω ακριβώς τι κλίμα επικρατεί επειδή έχω ακούσει και έχω δει πειρσσότερα πράγματα ακόμα και κάποιον που τελείωσε την θητεία του.
φαντάσου για 4-5 χρόνια να είσαι κάθε καλοκαίρι και κάθε μέρα μέσα στο στρατόπεδο.
και έχω ακούσει και περιστατικά και έχω δει και στρατιώτες οι οποίοι λόγω των δραστηριοτήτων τους κατάφεραν να έχουν φυλακή πάνω από το κανονικό της θητείας τους.

Ξέρεις, διαφωνώ. Δε φταινε οι σειρές.

Η πειθαρχία πρέπει να επιβάλλεται - σε όλους. Ολοι ίσοι.

Ο σεβασμός πρέπει να εμπνέεται.

Ο στρατός έχει γεμίσει δημοσιους υπαλλήλους, και ο κάθε μαφιόζος πολιτικαντης με ενα τηλεφωνο μπορει να καταφέρει να ξεφτυλίσει τον οποιονδήποτε αξιωματικό, ή την οποιαδήποτε διαδικασία.

Οχι δε φταινε οι σειρες. Φταινει ΟΛΟΙ οι άλλοι

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Ξέρεις, διαφωνώ. Δε φταινε οι σειρές.

Η πειθαρχία πρέπει να επιβάλλεται - σε όλους. Ολοι ίσοι.

Ο σεβασμός πρέπει να εμπνέεται.

Ο στρατός έχει γεμίσει δημοσιους υπαλλήλους, και ο κάθε μαφιόζος πολιτικαντης με ενα τηλεφωνο μπορει να καταφέρει να ξεφτυλίσει τον οποιονδήποτε αξιωματικό, ή την οποιαδήποτε διαδικασία.

Οχι δε φταινε οι σειρες. Φταινει ΟΛΟΙ οι άλλοι
παντα φτεη ο αρχιγοσ

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Τσολα ειναι πολυ ενδιαφεροντα ολα οσα λες αλλα ειμαι ενα ατομο που δεν πιστευει σε πατριδα συνορα στρατο θρησκειες ή κατι τετοιο.....παρολαυτα τα σεβομαι και σεβομαι το οτι αρκετοι εδω μεσα εχουν βιωσει καποιες καταστασεις τις οποιες εγω ουτε στον υπνο μου δεν εχω δει
μου θυμίζουν γεγονότα κάθε μέρα το τι επικαρατεί στον κόσμο και ακούγοντας κάποια πράγματα παίρνω ανάποδες.
παιδιά στην αφρική πεθαίνουν από ασητεία,
από μολυσμένα νερά
από AIDS,
βιάζονται κάθε μέρα από μικρή ηλικία
γίνονται θύματα trafficing
και ένας (ή περισσότεροι) θεός ξέρει τι άλλο περνάνε
και γι' αυτό έχω κάποιες εκρήξεις τέτοιου είδους... δεν είμαι και ο πλέον κατάλληλος για νορμάλ συζήτηση.

αλλά καταλήγεις στο τέλος.... με όλο αυτόν το χαμό να λες ότι
τελικά δεν είναι και μεγάλο πράγμα να σκοτώσω κάποιον που πάει να μου πάρει το σπίτι ,
να βιάσει τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου,
να σκλαβώσει τους απογόνους μου
και να αφανίσει εν τέλει ένα έθνος που έμαθα να σέβομαι και να υπερασπίζω.

κανένας δεν γεννήθηκε για να σκοτώνει αλλά είναι θέμα επιβίωσης.... ακόμα και ένας να αντισταθεί σε ξένο ζυγό, μετράει όσο τίποτε άλλο... φαντάσου πόσο καλύτερο είναι να υπερασπιστούν την χώρα τους όλοι μαζι.

perpetouas

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2009
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
10
εχει διαφορά το να σκοτώσεις καποιον αμυνόμενος απο το να εκτελέσεις καποιον εν ψυχρό.Οταν κινδυνεύει η ζωη σου το ενστικτο σου σε καθοδηγεί,ενω οταν εισαι εκ του ασφαλούς θέλει άλλη ψυχολογία.Ειναι δύσκολο να εκτελέσεις καποιον και θα έλεγα οτι θέλει ποιο πολύ θάρρος να ΜΗΝ τον σκοτώσεις και να παραβείς την εντολή.Βέβαια οταν είσαι πιτσιρικάς 20 χρονών μπορεί καποιος ποιο έμπειρος να σε "καθοδηγήσει" και να σε πορώσει με διαφορες ιδέες.Αν και έχουν περάσει 23 χρόνια απο τότε που απολύθηκα θυμάμαι ακόμα πως φανατιζώμασταν με διάφορες σαχλαμάρες.Ασε που σε εμπόλεμη κατάσταση η ψυχολογία αλλάζει, πιστεύω , και αυτα που βλέπεις και νιώθεις να σου συμβαίνουν ή σε δυναμώνουν ή σε σκοτώνουν ψυχολογικά.
Δεν είναι ευκολο πράγμα ο πόλεμος και οτι και να λέμε πιστέυω οτι κάνενας μας απο εδω δεν έχει βρεθει σε αυτη την δύσκολη θέση. Εξω απ'τον χορό,.....

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
ενα αρχιγο εχι ο στρατοσ το Πλανιταρχι

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
εχει διαφορά το να σκοτώσεις καποιον αμυνόμενος απο το να εκτελέσεις καποιον εν ψυχρό.Οταν κινδυνεύει η ζωη σου το ενστικτο σου σε καθοδηγεί,ενω οταν εισαι εκ του ασφαλούς θέλει άλλη ψυχολογία.Ειναι δύσκολο να εκτελέσεις καποιον και θα έλεγα οτι θέλει ποιο πολύ θάρρος να ΜΗΝ τον σκοτώσεις και να παραβείς την εντολή.Βέβαια οταν είσαι πιτσιρικάς 20 χρονών μπορεί καποιος ποιο έμπειρος να σε "καθοδηγήσει" και να σε πορώσει με διαφορες ιδέες.Αν και έχουν περάσει 23 χρόνια απο τότε που απολύθηκα θυμάμαι ακόμα πως φανατιζώμασταν με διάφορες σαχλαμάρες.Ασε που σε εμπόλεμη κατάσταση η ψυχολογία αλλάζει, πιστεύω , και αυτα που βλέπεις και νιώθεις να σου συμβαίνουν ή σε δυναμώνουν ή σε σκοτώνουν ψυχολογικά.
Δεν είναι ευκολο πράγμα ο πόλεμος και οτι και να λέμε πιστέυω οτι κάνενας μας απο εδω δεν έχει βρεθει σε αυτη την δύσκολη θέση. Εξω απ'τον χορό,.....
ετισ ινε και καλιτερα να μι μπουμε στο χορο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom