Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
Χθες μεταξύ άλλων περνώντας από έναν φιλικό σύλλογο, βρήκα ευκαιρία να παίξω λίγο σκάκι της προκοπής.
Αρκετές σκακιέρες που είδα είχαν πάνω τους σικελική και γαλλική. Ποιος ο λόγος ένα κοπρόσκυλο φύση επιθετικό Ντοναλντάκι να μπλέξει με υπολογισμούς ωρών ή με κλειστές μαλακίες; βρήκα έναν φίλο λοιπόν και παίξαμε
αρκετές παρτίδες προπόνησης. Αν μου έμεινε κάτι, είναι μια παρτίδα που έπαιξα ως λευκός τιμώντας ένα άνοιγμα το οποίο μπορεί να παίξει όποιος θέλει, σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεται και απέναντι σχεδόν σε οποιαδήποτε άμυνα των μαύρων.
Να κι ο δημιουργός του... Jobava, Baadur
Παραθέτω την θέση σε gif όπως προέκυψε πριν αρχίσει το 'μαχαίρωμα".
Σε κάποια σημεία αντέγραψα τις κινήσεις του Κάρλσεν (όταν παίζει γαλλική και Πετρόφ δεν τον γουστάρω)
αφού ήταν αρκετά βατά τα πράγματα και ταιριαστές οι απαντήσεις του μαύρου.
Εν ολίγοις πως θα μπούμε κατευθείαν στο middlegame χωρίς κόπο.
Να σημειώσω ότι παγώσαμε την θέση και αρκετοί μετά έπαιξαν παρτίδες από εκείνο το σημείο και μετά.
Και μόνο που μέχρι να φύγω, δεν ξαναείδα βρωμογαλλική κτλ στις σκακιέρες, μου φτάνει.
Αρκετές σκακιέρες που είδα είχαν πάνω τους σικελική και γαλλική. Ποιος ο λόγος ένα κοπρόσκυλο φύση επιθετικό Ντοναλντάκι να μπλέξει με υπολογισμούς ωρών ή με κλειστές μαλακίες; βρήκα έναν φίλο λοιπόν και παίξαμε
αρκετές παρτίδες προπόνησης. Αν μου έμεινε κάτι, είναι μια παρτίδα που έπαιξα ως λευκός τιμώντας ένα άνοιγμα το οποίο μπορεί να παίξει όποιος θέλει, σε όποιο επίπεδο κι αν βρίσκεται και απέναντι σχεδόν σε οποιαδήποτε άμυνα των μαύρων.
Jobava London system (όμορφη παραλλαγή της αρχικής υπνηλίας)
Γιατί να πιέζομαι με άλλα ανοίγματα; σάμπως θα είχα κέρδος;Να κι ο δημιουργός του... Jobava, Baadur
Παραθέτω την θέση σε gif όπως προέκυψε πριν αρχίσει το 'μαχαίρωμα".
Σε κάποια σημεία αντέγραψα τις κινήσεις του Κάρλσεν (όταν παίζει γαλλική και Πετρόφ δεν τον γουστάρω)
αφού ήταν αρκετά βατά τα πράγματα και ταιριαστές οι απαντήσεις του μαύρου.
Εν ολίγοις πως θα μπούμε κατευθείαν στο middlegame χωρίς κόπο.
Να σημειώσω ότι παγώσαμε την θέση και αρκετοί μετά έπαιξαν παρτίδες από εκείνο το σημείο και μετά.
Και μόνο που μέχρι να φύγω, δεν ξαναείδα βρωμογαλλική κτλ στις σκακιέρες, μου φτάνει.