Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
Μετά το κόψιμο του πιονιού με τον πύργο, δεν πιστεύω να υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα.Ειμαι σε θεση με τα λευκα να βγαλω το κεφαλι απο την θηλια του μαυρου .....!
Μετά το κόψιμο του πιονιού με τον πύργο, δεν πιστεύω να υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα.Ειμαι σε θεση με τα λευκα να βγαλω το κεφαλι απο την θηλια του μαυρου .....!
μεγαλε αντρα πολυ βιαζεσαιΣκληρό πορνό από Σικελική Δράκου! Κοιτάξτε την παράταξη του μαύρου.
Ένας έμπειρος παίκτης καταλαβαίνει μόνο που βλέπει την σκακιέρα ότι ο λευκός είναι ήδη νεκρός. Σε χρόνο dt
οι αξιωματικοί του μαύρου θα σημαδεύουν ταυτόχρονα σαν θηρία το ροκέ του λευκού, η πιονοδομή είναι οκ,
ο βασιλιάς ασφαλής, το άλογο στο κέντρο μοιάζει με αεροπλάνο, η βασίλισσα έχει βγει για αντάρτικο
σε καίρια θέση με την στήριξη του πύργου γ8 στην γάμα στήλη η οποία παρεμπιπτόντως είναι ορθάνοικτη.
Αζ5 η κίνηση από τον μαύρο όπου και γίνεται η σύζευξη των δύο αξιωματικών προς το ροκέ του λευκού!
Ιβ3 από τον λευκό να απειλήσει την μαύρη βασίλισσα. Κάτι τρέχει στα γύφτικα. Δεν έχει δει τον όλεθρο που έρχεται!
Πχγ2 !! Κίνηση με δύο (αν όχι τρία) θαυμαστικά. Ο πύργος κόβει το γ2 και ταυτόχρονα την ζωή του λευκού στην μέση.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως άμυνα. Ότι κι αν κάνει ο λευκός, χάνει.
Μια πανέμορφη κίνηση. Μια κίνηση που είναι μπροστά στα μάτια μας αλλά και παράλληλα τόσο κρυφή.
Ο λευκός σκέφτηκε 4-5 λεπτά αφού έγινε μούσκεμα στον ιδρώτα κι εγκατέλειψε!
Μύστη και καραμπουζουκλή μου, ωραία τα λες αλλά βλέπω τον λευκοτετράγωνο αξιωματικό του λευκού στο δ3. Στο ε2 δεν είχε ξαπλάρει; δεν τον έχω πουθενά στο δ3 στο ποστ μου. Προφανώς λοιπόν, παίζεις μια άλλη εκδοχή κινήσεων. Δεκτό όπως όλοι κάνουμε (ανέπτυξε αν θες που θες να καταλήξεις) αλλά εγώ μετά την απαξιωτική εισαγωγή μουμεγαλε αντρα πολυ βιαζεσαι
Πριν σου πω για τον ΤαλΠοιος θα μπορουσε να κερδισει το "τρελο" παιχνιδι του Ταλ?Λογικα ενας τρελος.Στο λινκ βρισκεται η ιστορια
Mikhail Tal (1936-92) by Edward Winter
Οταν πηγαινε για τον πρωτο τιτλο ο Κασπαροφ εναντια στον Καρποβ,ο Ανατολυ ειχε την ευνοια του καθεστωτος και ο Γκαρι ηταν το κακο παιδι.Μολις διαλυθηκε η Σοβιετικη Ενωση και ηρθε στα πραγματα ο Πουτιν,ο Κασπαροφ αρχικα τον υποστηριζε και μιλουσε για την μεγαλη αλλαγη,μετα αρχισε να διαμαρτυρεται και τον μπουζουριασαν.Τον επισκεφθηκε ο Καρποφ και του εκανε δωρο ενα βιβλιο για το σκακι.Ολοι οι λαοι το ιδιο καραγκιοζηδες ειναι.Ο Ταλ ηταν ιδιαιτερη περιπτωσηΠριν σου πω για τον Ταλ
διάβασε αυτό.
Η Σοβιετική Ένωση ήταν πάντα μια προβληματική χώρα. Σε όλα!
Ήθελε πάντα να ελέγχει ακόμα και τον ίσκιο του καθενός ενώ μονίμως ήταν στον αφρό οι προύχοντες της αριστεράντζας. Τα ίδια έκαναν και στο σκάκι.
Τα δύσκολα χρόνια με τον πόλεμο,
ο Κέρες ήθελε να επιστρέψει στην Σοβιετική Ένωση κι όταν ρώτησε τον Αλιέχιν (ο οποίος παρά το ότι ήταν παικταράς, ξεφτιλίστηκε ως προδότης διότι έπαιζε παρεούλα σκάκι με τους Γερμανούς κάτι ανήθικο για οποιαδήποτε πλευρά)
ο Αλιέχιν του είπε ότι θα τον φάνε. Ο Κερες όμως επέστρεψε και σύμφωνα με την σύζυγό του αρκούσε
να μην κερδίζει ποτέ τον Μποτβινικ (προύχοντας) όταν είχαν συνάντηση. Ένας Μποτβίνικ που ήταν πίσω από το οξύ επεισόδιο με τον δρ. Μαξ Όυβε που όταν είχε φτιάξει τα διάσημα τετράδια με τα ανοίγματα σε υπερπλήρη ανάλυση, οι Σοβιετικοί στην Μόσχα του τα κατάσχεσαν με την πρόφαση ότι η αλγεβρική τους γραφή θεωρήθηκε ως κάποιας μυστικός κώδικας.
Μα είμαστε σοβαροί;;;
και μετά ο ίδιος ο Μποτβίνικ τα επέστρεψε στον Όυβε ζητώντας του συγνώμη αλλά όπως διαπιστώθηκε είχαν όλα αντιγράφει. Μα πόσο καραγκιόζης λαός ήταν/είναι τελικά αυτοί οι Σοβιετικοί/Ρώσοι!!! Ωστόσο οκ, δέχομαι ότι στο σκάκι είναι γαμάτοι. Πάμε τώρα στον Ταλ.
Ο τεράστιος σκακιστής Κασπάροβ που το στόμα του στάζει σκατά σχεδόν για όλους και είναι και κωλοτουμπας είχε πει
για τον Τσλ το εξής συναρπαστικό.
Ότι όταν όλοι μας σκεφτόμαστε βάζοντας θέσεις στο μυαλό μας και παίζοντας κινήσεις με το νου, ο Ταλ τις βλέπει ήδη σαν να τις παίζει εκείνη την στιγμή επιτόπου και με τεράστια ευκολία. Αυτό λέει πολλά!
αν συνεχισεις θα δεις οτι δε μπορει ο πυργος να κανει αυτοΜύστη και καραμπουζουκλή μου, ωραία τα λες αλλά βλέπω τον λευκοτετράγωνο αξιωματικό του λευκού στο δ3. Στο ε2 δεν είχε ξαπλάρει; δεν τον έχω πουθενά στο δ3 στο ποστ μου. Προφανώς λοιπόν, παίζεις μια άλλη εκδοχή κινήσεων. Δεκτό όπως όλοι κάνουμε (ανέπτυξε αν θες που θες να καταλήξεις) αλλά εγώ μετά την απαξιωτική εισαγωγή μου
για τον επικείμενο ψόφο του λευκού που όπως έγραψα πήγε σαν λιγούρης να απειλήσει την βασίλισσα με το ψωράλογο παρέμεινα σταθερός και γοητευμένος από το κόψιμο του πύργου στο γ2. Μία κίνηση που όπως και να το κάνουμε μπορεί να παίξει μόνο ένας ανώτερος σκακιστής ή μια μηχανή.
Το βασικό ερώτημα είναι το εξής: πόσοι θα έβλεπαν αυτή την κίνηση; η απάντηση είναι: ελάχιστοι! Για αυτό και την καταγράφω ως κίνηση
με θαυμαστικό/ά.
αν συνεχισεις θα δεις οτι δε μπορει ο πυργος να κανει αυτο
εδω εχει καποια τυχη ο ασπρος ?παιζει αυτος
den yparxei αποδειξη γιαυτοΚαι βέβαια είναι αυτονόητο ότι αν παίζουμε οκ σε όλα η προλαμβάνουμε τα πάντα, συνήθως έρχεται ισοπαλία.
Σου απάντησα 100% σωστά. Προφανώς επηρεάζεσαι από την γλαφυρή περιγραφή που κάνω όσων χάνουν στα παραδείγματα που φέρνω.den yparxei αποδειξη γιαυτο
στο παραδειγμα σου ο βασιλιας του μαυρου ειχε περικυκλωθει απο παντου
παντως δεν απαντησες αν θα γυρναγες το παιχνιδι με -4.90 εστω να παρεις τοχ
Φίλε, θυμίζεις εμμονικούς σκακιστές που τους λες άλλα και αυτοί καταλαβαίνουν άλλα.πρωτα απ ολα δεν μπορεις να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει καποιος συνδυασμος που να οδηγει σε νικη του ασπρου ημαυρου πριν ξεκινισεις τοπαιχνιδι οτι και να κανει ο αντιπαλος δες στο Solving chess - Wikipedia
2on λες οτι ο ασπρος ειναι νεκρος εδω
μονο νεκρος δεν ειναι ο ασπρος τυπε
στο δευτερο φαινεται με το ματι οτι ο μαυρος ειναι περικυκλωμενος
ολες οι απαντησεις ηταν λαθος κι επιμενεις οτι απαντησες σωστα
επισης αποφευγεις να λυσεις το δικο μου αφου εισαι υπερανω του στοκφτσ