Διαγραμμένο μέλος 192601
Μέγας
- Εγγρ.
- 13 Αυγ 2019
- Like
- 10.926
- Πόντοι
- 3.556
Μη με βαζεις να ψαχνω νυχτιατικα...Αυτό με το accuracy 97% είναι άτοπο
Μη με βαζεις να ψαχνω νυχτιατικα...Αυτό με το accuracy 97% είναι άτοπο
ναι η αληθεια ειναι οτι η ακριβεια ειναι σχετικη με τις κινησεις που απαντας στις κινησεις του αντιπαλου! περα απο το "παιχνιδι" σου οι κινησεις που κανεις πρεπει να εχουν και προοπτικη/απαντηση στον αντιπαλο. τι να το κανω αν κανεις το τελειο ανοιγμα αλλα εισαι σαν τρυπιο εμενταλ για τον αντιπαλο?Μη με βαζεις να ψαχνω νυχτιατικα...
Πολλά μπορούν να συμβούν, δεν λέω αλλά 97% ακρίβεια είναι εξωγήινο. Ακόμα κι οι 2500-2800 έλο παίκτες, δεν ξεπερνούν σχεδόν ποτέ το 95%. Προφανώς θα έτυχε. Μόνο έτσι είναι εφικτό. Ακρίβεια (accuracy) σημαίνει να παίζεις μια σειρά από κινήσεις που θα σου προσφέρουν ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα θέσης, με τρόπο που εμποδίζει τον αντίπαλο να σε σταματήσει. Η καλύτερη μέθοδος (μακράν) για κάτι τέτοιο, συμβαίνει με τη δημιουργία μικρών "τακτικών' απειλών. Είναι στάνταρ αυτό.Ειναι μεγαλη η διακυμανση
Στο Review μιας παρτιδας (ειμαι subscribed και παντα βλεπω το Analysis και το Review των παρτιδων μου για να παρω μια ιδεα για το πως επαιξα και τι μαλακιες εκανα) σου δειχνει σαν τι ΕΛΟ επαιξες στο συγκεκριμενο ματσ.
Εχει τυχει να παιξω σαν ΕΛΟ>2100 και ο αντιπαλος να συντριβει παροτι αρκετα καλυτερος μου
Εχει τυχει παρτιδα πολλων κινησεων να παιξω με...97% accuracy, σε 3+2 που σημαινει οτι μπορει να συνετριβα και τον Καρλσεν αν τυχαινε να ηταν απεναντι μου σε εκεινη την παρτιδα (το accuracy του Καρλσεν στο blitz ειναι περιπου στο 80-90%)
Υπαρχει και μεγαλος συντελεστης τυχαιοτητας στο σκακι, οσο και αν πιστευεται το αντιθετο. Συχνα υπαρχουν 3, 5,10 κινησεις με παραπλησιο αποτελεσμα θεσης που κανουν το παιχνιδι να μοιαζει λιγο με τζογο...
Πολλές ισοπαλίες συμβαίνουν παρά την τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Συνήθως οφείλονται στην κακή απόδοση του καλύτερου κι όχι στην καλή απόδοση του αδύνατου. Με 2.200 σίγουρα ξέρουν πολλά κυβικά σκάκι αλλά πιστεύω ότι πας πολύ ψηλά τον αφορισμό αν ξέρουν η όχι. Ένας σοβαρός διχίλιαρος πολύ δύσκολα χάνει από οποιονδήποτε. Αρκετοί IM με 2400 και με βαριές νόρμες που τους έχει γίνει ο πάτος σανίδα να τα καταφέρουν, δεινοπαθούν να κερδίσουν παικτες 2000 έλο. Άρα μια χαρά ξέρουν κι εκείνοι. Και δεν το λέω για μένα. Εγώ είμαι κάτω από 2000 έλο.Αυτό με το accuracy 97% είναι άτοπο
οι GM παίζουν με το συναφή τους και βγάζει accuracy με το πως έπαιξε και ο άλλος GM
όπως είπα σκάκι δεν ξέρεις αν δεν είσαι 2200 και πάνω όπως έλεγε και ο Σταματόπουλος στον Πανελλήνιο.
Εχω δει τρελή ισοπαλία
Κουματος Κ VS Κουκουφικης Άλεξ
με Elo <1500 και ο άλλος υποψήφιος μαιτρ
Στο μπλιτζ ίσως. Σε κλασσική παρτίδα δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα διότι ο άλλος θα κρατάει επίτηδες accuracy στο 85-90% με την μηχανή πλάι. Οπότε θέλει θα ζητάει βοήθεια. Προσωπικά σε κλασσική παρτίδα αν ο άλλος δεν κάτσει απέναντι μου να βλέπω τα πάντα, δεν πιστεύω τίποτα. Ξέρεις πόσοι παίζουν με μηχανές δίπλα τους; Επίσης μπλιτζ μονό ξερό παίζω ώστε να μην έχει προσαύξηση. Σιγά μην έχω εγώ τον καθέναν να παίζει γρήγορα να καβατζώνει χρόνο και μετά να στήνει την θέση σε μηχανή ως πρόβλημα. Ότι θες γίνεται.Καπως έτσι τσεκάρει ο Eric Hansen τους cheater
Αν παίξει blitz και ο άλλος απαντήσει 97-98%
Σου λέει άντε γαμησου, παίζω ολη την ζωή μου… και παίζεις έτσι
αυτο λεμε. εμεις δεν ειμαστε επαγγελματιες. με 1600 σκιζεις οποιονδηποτε ερασιτεχνη που δεν εχει παιξει σκακι χωρις να διαβασει τα βασικα η να εχει παει σε συλλογο. οτιδηποτε κατω απο αυτο ειναι χομπιστας . τα ορια προς τα πανω δεν αφορουν ερασιτεχνες αλλα ρομποτ. και εκει παυει το παιχνιδι να ειναι παιχνιδι πια!!!
Ακομα και μαθηματικα αν το παρεις, συχνα υπαρχουν θεσεις που οι 3 πρωτες κινησεις εχουν καποια διαφορα μεταξυ τους στο αποτελεσμα ωστοσο οχι πολυ σημαντικο
Ε, εκει μπορει ο χειροτερος παικτης να επιλεξει κατα τυχη την καλυτερη εκ των 3 καλυτερων κινησεων και ο καλυτερος παικτης να επιλεξει την χειροτερη εκ των 3 καλυτερων με αποτελεσμα ο χειροτερος παικτης ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ τον καλυτερο του
Μιλαμε βεβαια για διαφορες ελαχιστες που ωστοσο συνδυαζομενες κανουν τεραστια διαφορα...
Σωστά...έτσι είναιΟι σοβαροί , έχουνε μελετήσει ανοίγματα και παίζουν τυφλοσούρτη τις πρώτες κινήσεις.
Με το "πρωτες κινησεις" εννοουσα τις κορυφαιες προτεινομενες απο τη μηχανη και οχι πρωτες χρονικα. Δηλαδη στην κινηση 26 πχ, η μηχανη προτεινει:Οι σοβαροί , έχουνε μελετήσει ανοίγματα και παίζουν τυφλοσούρτη τις πρώτες κινήσεις.
Έπρεπε να πεις σωστές ή προτεινόμενες.Με το "πρωτες κινησεις" εννοουσα τις κορυφαιες προτεινομενες απο τη μηχανη και οχι πρωτες χρονικα.
καμια "τυχη"Με το "πρωτες κινησεις" εννοουσα τις κορυφαιες προτεινομενες απο τη μηχανη και οχι πρωτες χρονικα. Δηλαδη στην κινηση 26 πχ, η μηχανη προτεινει:
1. Πε4 +1.75
2. Αη2 +1.53
3. Βδ6 +1.32
και αντιστοιχα για τον αντιπαλο
Μπορει τυχαια ο παικτης με το χειροτερο ΕΛΟ να διαλεξει την κινηση 1 ενω ο αντιπαλος με το καλυτερο ΕΛΟ τις κινησεις στη θεση 3, και αυτο μετα απο 3-4 κινησεις να βγει σε μεγαλο πλεονεκτημα για τον αδυναμο και τελικα σε νικη.
Και οχι αναγκαστικα 1 με 3, αλλα μπορει πχ 3 με 6, 5 με 7, κλπ
Που σημαινει πως υπαρχει και μεγαλος παραγοντας τυχης
Το βλεπω και στο παιχνιδι μου, σε συνεχομενες παρτιδες μπορει να παιξω την παρτιδα 1 σα να ειχα ΕΛΟ 1600 την επομενη σα να ειχα ΕΛΟ 1900 και την τριτη σα να ειχα ΕΛΟ 1450 (στο δειχνει η αναλυση αυτο, δηλαδη σαν τι ΕΛΟ επαιξες)
Λοιπον μουνοπανα, οσοι εχετε 1875+- στο chess.com παμε VS να σας ξεβρακωσω.
δεν θα κατσω να κοιταω την οθονη και να ξυνω το παπαρι μου 10 λεπτα οσο σκεφτεστε ομως.
αυστηρα hyperbullet
Μαν θα σου πω το εξης απλο:καμια "τυχη"
αν δεν εισαι ικανος να καταλαβεις τι παιζει ο αντιπαλος και να προσαρμοστεις εγκαιρα δεν σου φταιει καμια τυχη που διαλεξες λαθος στρατηγικη. κινηση κινηση παιζεται το παιχνιδι. μια μια ειναι
επιμενω ουδεμια τυχη υπαρχει στο σκακι σε τετοια επιπεδα. το να κανεις τυχερη κινηση χωρις να το ειχες σχεδιασει πριν επειδη σου βγηκε ειναι αλλο θεμα. και η "τυχερη" κινηση σχετιζεται με αβλεψια του αντιπαλου προφανως.Μαν θα σου πω το εξης απλο:
Παρακολουθουσα το περυσινο ματσ για τον τιτλο του παγκοσμιου πρωταθλητη, που νικησε ο καρλσεν. Λοιπον, υπηρχε μια κινηση καπου στη μεση που ο αντιπαλος ητανε πισω περιπου μια μοναδα και με την κινηση αυτη τι εστειλε κοντα στο 4. Η μηχανη ξεκινησε να δινει την εκτιμηση της θεσης και οταν ειχε βαθος κοντα στο 20, το μειονεκτημα ητανε περιπου 1.5, και σιγα-σιγα ανεβαινε ωσπου εφτασε στο 4, σε βαθος...42 κινησεων.
Αντιλαμβανεσαι τι σημαινει αυτο; Εμεις οι κοινοι θνητοι/μεσοι παικτες να βλεπουμε σε βαθος ποσων κινησεων; Να πουμε 5-6-7-10-12-15; Αυτο σημαινει πως αν με βαθος 15 κινησεων βλεπεις 3 κινησεις με περιπου ιδιο αποτελεσμα, ωστοσο υπαρχει πιθανοτητα καποια απο αυτες να ειναι ιδαιτερα ζημιογονα η κερδοφορα σε αρκετα μεγαλυτερο βαθος, που εξ ορισμου δε μπορεις να δεις. Αρα αν διαλεξεις καποια κινηση απο τις 3 που θεωρεις "ισοδυναμες" με κριτηριο πχ επειδη προτιμας να παιξεις πιο ανοιχτα, πιο κλειστα, θελεις βασιλλισσα αντι για 2 πυργους, βλεπεις περισσοτερες προοπτικες με τους πυργους διπλωμενους, κλπ τοτε η επιλογη σου αυτη περιεχει και μπολικη δοση τυχης. Τη στιγμη εκεινη βλεπεις 3 κινησεις με αποτελεσμα +0.5, +0.51 + 0.53 αλλα με βαθος 30 κινησεων μπορει το αποτελεσμα τους να ειναι +0.5, +2.7, -1.75 επομενως ναι υπαρχει και παραγοντας τυχης στο παιχνιδι
Δεν υπαρχει περιπτωση να κερδισω καλη μηχανη, οπως και κανενας αλλος ανθρωπος.οταν παιζεις με αντιπαλο μια μηχανη θεωρεις θεμα τυχης το να την κερδισεις η θεμα ικανοτητας?