Donald-Duck
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2023
- Like
- 8.033
- Πόντοι
- 2.356
(από το να δίνω τα φώτα μου περί πουτανών και να μου λένε ότι σπαμάρω με ρουφιανόκουμπα, αφήνω στο σκοτάδι τους κάποιους και θα σου απαντήσω σε ότι ρώτησες). Δεν έγραψα ότι ο Κάρλσεν είναι άμπαλος (είναι σπουδαίος όπως κι άλλοι) αλλά ότι ουσιαστικά δεν έχει αποδείξεις για Νίμαν. Αυτό που λες εσύ ονομάζεται ενδείξεις ή υποθέσεις. Μην ψαρώνεις επίσης με σιμουλτανέ τυφλού σκακιού. Στα κυβικά τους πολλοί το κάνουν. Ο Νάιντορφ προ πολλών ετών έπαιξε με 42 παίκτες τυφλό σιμουλτανέ (θαύμα φύσης έστω με υποδεέστερους) και πήρε 38 νίκες και 4 ισοπαλίες. Το ότι ο Κάρλσεν έχει προπονηθεί από τον αλφαζέρο είναι δεκτό και νόμιμο αλλά σίγουρα αποτελεί σοβαρό προνόμιο. Δεν κατηγορώ λοιπόν τον Κάρλσεν αλλά δεν γίνεται να βγαίνει να λέει μαλακίες χωρίς αποδείξεις σε τέτοια επίπεδα. Επίσης έκανε κι άλλη μαλακία που όταν ξαναπαιξαν σηκώθηκε κι έφυγε σχεδόν αμεσως. Τότε γιατί πήγε; στον σκακιστικό κόσμο δεν αρέσουν αυτά. Και βέβαια δεν γίνεται να βγαίνει να λέει ότι φεύγει διότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από αντιπάλους. Στο τέλος θα καταντήσει ερειστικός σαν τον Νακαμουρα. Εν ολίγοις στο σκάκι η παίζεις η δεν παίζεις χωρίς να λες μαλακίες. Σε τέτοια επίπεδα κλάνεις και την ρουφάς. Απλό.Μαν τι σημασια εχει αν εκπαιδευτηκε με τον Αλφα Ζερο; Σημαινει πως μπορει να παιζει σαν και αυτο; Εγω σου λεω πως εκπαιδευτηκε με τον Στοκφισ (που ειναι χειροτερο απο τον Αλφαζερο) και το εβαλε πχ να βλεπει 25 κινησεις μετα. Πιστευεις πως υπαρχει ανθρωπος να μπορει να παιξει παρομοια με το Στοκφις σε βαθος 25 κινησεων; Οχι, κανενας. Επομενως δεν στεκει το επιχειρημα. Και ο Αναντ εκπαιδευτηκε με οτι πιο συγχρονο υπαρχει, αλλα υστερει του Καρλσεν.
Ο Καρλσεν εχει εμφυτο ταλεντο και το ανεπτυξε απο πολυ νωρις διαβαζοντας βιβλια απο πολυ μικρος. Εχει παιξει παρτιδες τυφλος εναντιον 5 αντιπαλων ταυτοχρονα, πιστευεις πως παιζει ρολο η οποιαδηποτε εκπαιδευση ειχε απο τεχνολογια, Αλφαζερο, κλπ;
Ο ανθρωπος ειναι απλα ταλεντο, εχει το μεγαλυτερο Accuracy στη σκακιστικη ιστορια (ευκολο να υπολογιστει πλεον το accuracy και για τους παλιους παιχτες αφου ευτυχως εχουμε ολες τις παρτιδες τους καταγεγραμμενες)
Το παραπονο του για τον Νιμαν εχει ισχυρη βαση. Δε μπορει πχ ανθρωπος να παιξει με 99.5% accuracy σε 10 παρτιδες. Αυτο αναλογει σε ΕΛΟ 3200 που δεν υπαρχει ανθρωπος σε αυτο το επιπεδο. Τα νουμερα που ανεφερα τυχαια. Αυτο ειναι που κανει το Καρσλεν αν ειναι με μαθηματικη βεβαιοτητα σιγουρος πως ο αλλος κλεβει.
Δεν ειναι τυχαιοι παικτες αυτοι, ξυπνανε και κοιμουνται εχοντας το σκακι στου μυαλο τους. Και οτι λενε δεν ειναι τυχαιο η βασισμενο σε συναισθηματικη φορτιση κλπ
Εποεμνως στο συγκεκριμενο ζητημα ειμαι 100% υπερ του Καρσλεν