Νέα

Σφράγισμα Oίκων Aνοχής

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα KATERINA69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

mimikos2000

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.064
Like
13
Πόντοι
16
[size=20pt]Την Τεταρτη 25/6 ολοι στην πορεια για να κανουμε βοηθεια στα εργαζομενα κοριτσια ...
[/size]
 

mimikos2000

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.064
Like
13
Πόντοι
16
Ο νέος νόμος μεταβιβάζει την ευθύνη της έκδοσης των αδειών στους τοπικούς άρχοντες
Οι οίκοι ανοχής έγιναν... δημοτικοί
Σφοδρές αντιδράσεις από τον Δήμο Αθηναίων





Ο νόμος που ψηφίστηκε για τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και μεταβιβάζει την ευθύνη έκδοσης άδειας λειτουργίας των οίκων ανοχής από την αστυνομία στους τοπικούς άρχοντες έχει εγείρει σφοδρές αντιδράσεις στον Δήμο Αθηναίων. «Μας πετούν το μπαλάκι» υποστηρίζει η δημοτική αρχή (μετά την ψήφιση του νόμου) και επιφυλάσσεται να συζητήσει με τους αρμοδίους, χωρίς όμως να κάνει γνωστά τα επιχειρήματά της. Στάση αντιφατική σε σχέση με τις θέσεις του κ. Δ. Αβραμόπουλου περί ενίσχυσης του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης με περισσότερες αρμοδιότητες και με τις εξαγγελίες του, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας, για την απομάκρυνση των οίκων ανοχής από την οδό Φυλής, στην οποία και παρατηρείται οξύτατο πρόβλημα. Επίσης, ο κ. Λ. Αυδής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης» στον δήμο, διευκρινίζει ότι το θέμα ουδέποτε συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και άρα ουδείς γνωρίζει την επίσημη θέση της δημοτικής αρχής για το ζήτημα.

Στον Δήμο Αθηναίων έχουν αποταθεί επανειλημμένως και οι κάτοικοι της περιοχής της οδού Φυλής. Η εκπρόσωπός τους κυρία Α. Μαστοράκη, καθηγήτρια στο επάγγελμα, λέει χαρακτηριστικά: «Συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας υπήρχαν πολλοί, όλοι όμως επικαλούνταν το γεγονός ότι ο νόμος ήταν ατελής· δεν υπήρχαν με άλλα λόγια διοικητικές και ποινικές κυρώσεις παρά μόνο απαγορεύσεις. Τώρα που ψηφίστηκε νέος νόμος, ελπίζουμε επιτέλους να μπει μια τάξη». Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι οι κάτοικοι δεν προσπαθούν να εκδιώξουν τους οίκους από την περιοχή στην οποία διαμένουν αλλά να τους περιορίσουν στον επιτρεπτό αριθμό. Βασικός στόχος τους να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μεγαλύτερης υποβάθμισης που παρουσιάζεται με επεισόδια και ξυλοδαρμούς, εγκατάλειψη της περιοχής από τους παλιούς κατοίκους και εγκατάσταση νέων που διατηρούν στενές σχέσεις με τους οίκους ανοχής. «Τον Δεκέμβριο του 1995 ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε απαντήσει προς την κυρία Ε. Ανουσάκη (η οποία είχε φέρει το ζήτημα στη Βουλή) ότι κατά την εισαγγελική έρευνα είχαν μετρηθεί περισσότεροι από 200 οίκοι γύρω από τον ναό του Αγίου Παντελεήμονος» δηλώνει η κυρία Μαστοράκη. «Ως τότε είχαμε συγκεντρώσει περίπου 2.000 υπογραφές από τους κατοίκους και είχαμε χαρτογραφήσει μεγάλο μέρος της περιοχής, έτσι ώστε καθένας από τους αρμοδίους να είναι σε θέση να διαπιστώσει ότι οι οίκοι ήταν διάσπαρτοι παντού σε απόσταση αναπνοής από απαγορευμένα σημεία και όχι 12 ανά αστυνομικό τμήμα, όπως προβλεπόταν».

Με βάση τον νέο νόμο προβλέπονται κυρώσεις για τη λειτουργία οίκων ανοχής σε παραδοσιακά σπίτια, σε πολυκατοικία, αν δεν υπάρχει η συμφωνία όλων των κατοίκων της, και σε ακτίνα 200 μέτρων από ναούς, σχολεία, πλατείες και παιδικές χαρές. Την άδεια εγκατάστασης και χρήσης του οικήματος με ισχύ δύο χρόνια χορηγεί ο δήμαρχος, ύστερα από σύμφωνη γνώμη επιτροπής που αποτελείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών του τόπου όπου βρίσκεται το ακίνητο, καθώς και από εκπροσώπους της νομαρχίας, του δήμου και της αστυνομίας. Οι δήμοι είναι επίσης αυτοί που καθορίζουν με απόφασή τους πόσοι οίκοι θα λειτουργούν στην περιφέρειά τους, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες (π.χ. λιμάνια).


Ωστόσο η ανάληψη της ευθύνης από την τοπική αυτοδιοίκηση απαιτεί καταγραφή. Και η καταγραφή θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη, αφού γίνεται είτε με δήλωση του ιδιοκτήτη για τη λειτουργία του οίκου, που σημαίνει αυτομάτως και φορολόγηση των προσώπων, είτε έπειτα από καταγγελίες πολιτών. Ως σήμερα πάντως ­ όπως δηλώνει ο κ. Ι. Τσαντίρης, γιατρός-υγιεινολόγος και νομίατρος Αθηνών ­ επικρατεί αναρχία, καθώς κανένας οίκος ανοχής στην περιοχή της Αττικής δεν έχει άδεια λειτουργίας! «Πιστοποιητικά υγείας έχουν όσες γυναίκες επιθυμούν να χαρακτηριστούν εκδιδόμενες» τονίζει. «Πού θα εργαστούν όμως ουδείς γνωρίζει, αν δηλαδή θα εργαστούν σε οίκο, σε ινστιτούτο μασάζ, σε ξενοδοχείο ή σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Πολλές μάλιστα και δη οι υπέργηρες ή οι αλλοδαπές δεν έρχονται καν να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις, με κίνδυνο φυσικά για τη δημόσια υγεία».
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ


πηγη:
Το ΒΗΜΑ, 10/10/1999 , Σελ.: A46
Κωδικός άρθρου: B12723A461
ID: 211104

 

mimikos2000

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.064
Like
13
Πόντοι
16
Διαμαρτυρία εκδιδόμενων - επιμένει ο Δ. Αθηναίων

Την απόφαση να εφαρμόσει αυστηρά τον νόμο για τους οίκους ανοχής πήρε ο Δήμος της Αθήνας, καθώς υπάρχουν οι ακραίες περιπτώσεις οίκοι ανοχής να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από σχολεία ή και απέναντι από τη ...Χριστιανική Αδελφότητα.

Στο μεταξύ χθες το Κίνημα Εκδιδόμενων Γυναικών πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από τον υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα να μην κλείσουν οι οίκοι ανοχής και εκπρόσωπος του κινήματος είχε συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου κ. Γεωργάδη όπου συμφωνήθηκε να συζητηθούν σε νομικό επίπεδο οι χρήσεις των οίκων ανοχής και ο τρόπος εφαρμογής των ρυθμίσεων που ορίζουν τη χωροθέτησή τους.

Βέβαια ο Δήμος της Αθήνας προχωρεί ήδη στο σφράγισμα 15 οίκων ανοχής και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις οι οποίες τίθενται από το νόμο και εκκρεμούν εναντίον των ιδιοκτητών τους σωρεία μηνύσεων από κατοίκους της Αθήνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους 15 οίκους ανοχής που θα σφραγιστούν υπάρχει ένας για τον οποίο έχουν υποβληθεί 41 μηνύσεις και άλλοι για τους οποίους έχουν υποβληθεί από 10 έως και 15 μηνύσεις από κατοίκους της Αθήνας.

Ο δήμος στην προσπάθειά του να βάλει τέλος στην αυθαίρετη λειτουργία των οίκων ανοχής απευθύνθηκε στα αστυνομικά τμήματα και απέστειλε έγγραφο στη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών ζητώντας στοιχεία και για τους οίκους ανοχής και για τις ιερόδουλες που εργάζονται με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος σε αυτούς, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε επικοινωνία με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να ενημερωθεί για την πολιτική που εφαρμόζουν σε αυτά τα θέματα.

Τέλος, το τμήμα γυναικών του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι με τις αποφάσεις αυτές ο δήμος αντικειμενικά θα ενισχύσει το ήδη ανεξέλεγκτο κύκλωμα εμπορίας και πορνείας των γυναικών που είναι συνδεδεμένη με τη βία και την κακοποίησή τους.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/07/2003
 

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Μηνύματα
1.636
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Καλά δεν λέτε ευτυχώς που τα μπουρδελα είναι ιδιωτικά , γιατί  ο αλογοσκουφης θα τα πούλαγε και αυτά σαν τον ΟΤΕ.  Ρε λέτε να θέλουν να πουλήσουν και τα μπουρδελα από αυτούς όλα να τα περιμένεις .

καλα μονο ο ΣΥΝ το επιασε το νοημα

 

mimikos2000

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.064
Like
13
Πόντοι
16
Καλά δεν λέτε ευτυχώς που τα μπουρδελα είναι ιδιωτικά , γιατί  ο αλογοσκουφης θα τα πούλαγε και αυτά σαν τον ΟΤΕ.  Ρε λέτε να θέλουν να πουλήσουν και τα μπουρδελα από αυτούς όλα να τα περιμένεις .

καλα μονο ο ΣΥΝ το επιασε το νοημα

κοιτα να δεις το μονο σιγουρο ειναι οτι στα αρχιδια τους αν ειναι κοντα σε σχολειο ή οτιδηποτε σχετικο αναφερουν (π.χ. αν ειναι χαμοσπιτα ή οχι, αν τηρουν προυποθεσεις, αν .. αν... ) κτλ...

το θεμα τους ειναι ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ"... ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ...

ειναι πολλα τα λεφτα αρη μου...  ;)
 

oneofus

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Μηνύματα
274
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
1
Τι θα γίνει άμα κλείσουν τα μπουρδέλα ?
Αγχώθηκα τώρα.
 

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Μηνύματα
1.636
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
θα ανοιξουν αλλα μην στεναχωριεσε ? υπαρχη και η βουλη δεν ειναι ολα μαυρα
 

mimikos2000

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.064
Like
13
Πόντοι
16
βλεπετε οτι απο κειμενα που παρεθεσα απο εφημεριδες και το 1999 και το 2003 απειλουσαν με κλεισιμο οικων ανοχης... λενε οτι σφραγισαν καμποσα... λενε οτι ΘΑ κανουν και ΘΑ πραξουν... αλλα σημερα 2008 παλι ολα ανοιχτα τα βλεπουμε... και να πολλαπλασιαζονται επισης...

 

Επισκέπτης
κοριτσια μου επαναλαμβανω οτι και παλι κανετε λαθος στην στρατηγικη του ολου θεματος...
Πρωτα κοιταξτε να δημιουργησετε τις σωστες εντυπωσεις στον κοσμο με σοβαροτητα αποψεων και θεσεων... παρουσιαστειτε στα καναλια ραδιοφωνα εφημεριδες κλπ
Μετα καντε την απεργια σας
Το ξερετε οτι ειστε η πιο παρεξηγημενη ταξη εργαζομενων?
αυτο να διορθωσετε πρωτα..

Εν μέρη θα συμφωνήσω με τον akatanomasto και θα προσθέσω τα παρακάτω.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προγραμματισμένης σας συγκέντρωσης, που ελπίζω να πάνε τα πράγματα όπως τα θέλετε, θελώ να προσθέσω και κάτι που ίσως σας βοηθήσει. Ασκώ προσωπικά ένα επάγγελμα που βλέπω καθημερινά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη στρατηγική που μπορεί να χρησιμοποιήθει από μια δύναμη όπως το σωματείο σας είναι το Lobbying. Νομίζω ότι η "καλλιέργεια" σχέσεων με τον Τύπο, η συνεχής προβολή σας προς τα "έξω" και διάφορα άλλα θα σας δώσουν μια δυναμική την οποία δεν μπορείτε ούτε να φανταστείτε.
Υπάρχει η άποψη ότι στην κοινωνία μας οι εκδιδόμενες γυναίκες επιτελούν κοινωνικό έργο και μάλιστα πολύ σεβαστό, γιατί λοιπόν εσείς ως εκδιδόμενες γυναίκες να μην εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία, να πατήσετε πάνω σε αυτή την άποψη και να κτίσετε την εικόνα σας με τρόπο αξιοπρόσεκτο και σεβαστό. Στην Ελλάδα πολλοί από αυτούς που κινούν τα νήμματα ξέρουν ότι οι εκδιδόμενες γυναίκες ασκούν ένα σεβαστό επάγγελμα αλλά δυστυχώς δεν αναγνωρίζουν αυτή τους τη θέση, γιατί πολύ απλά, δεν μπορεί ένας πολιτικός για παράδειγμα να εκφράσει δημόσια μια θέση του για αυτά τα πρόσωπα, αλλα στο βάθος ξέρει ότι είναι χρήσιμα.... Η γνώμη μου λοιπόν είναι πατείστε στα δυνατά σας σημεία και παρουσιάστε τα στον κόσμο... Ο κόσμος επηρρεάζεται είτε θετικά είτε αρνητικά από τον Τύπο.... Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα χειρισμού        ;)
 

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Μηνύματα
1.636
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
μην μασατε , αυξηση θελουν , ανεβηκε το πετραιλαιο ?
 

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Μηνύματα
10.645
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
ρε Κατερινα εχετε φλομωσει στο μαρουλι,ας φαει λιγο και ο Αλογοσκουφης,φοβαμαι μονο μην αυξησετε τις τιμες
 

~Buddha

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2008
Μηνύματα
1.690
Like
2
Πόντοι
16
πουτανα πολεμα σου πινουνε το αιμα 
πουτανες ενωμενες ποτε νικημενες 
syriza-ntountouka170x220_74771_9R1235.jpg
νομος[/URL] ειναι το δικιο του πελατη
πουτανες για καθε λιμενεργατη
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
λευτεριά στις πουτάνες ρεεεεεεεε
Τριτη  17/6/08 και ωρα 7:00μμ συγκεντρωση ιδιοκτητριων οικων ανοχης Αθηνας
στα γραφεια του σωματειου εκδιδομενων προσωπων ελλαδος(Σ.Ε.Π.),συζητηθηκε
παρουσια των δικηγορων το θεμα που απασχολει αμεσα τους οικους ανοχης.
Προκειται για τον νομο που ψηφιστηκε το ’99 ο οποιος υποστηριζει ότι κάθε οικος
ανοχης,πρεπει να απεχει 200 μετρα απο πλατειες σχολεια..και γενικως..από ευαγη ιδρυματα.
Εν τοιαυτη περιπτωσει ο συγκεκριμενος νομος είναι αδυνατον να εφαρμοστει διοτι
κανενας οικος ανοχης στην αθηνα δεν πληρει αυτές τις προυποθεσεις..αρα ουσιαστικα..παυει και η λειτουργια τους(σφραγιση).
Βρισκομαστε στο 2008 και το αιτημα μας να τροποποιηθει ο νομος βρισκεται ακομη
σε εκκρεμοτητα.
Ενημερωθηκαμε δε από τους δικηγορους ότι μεχρι το τελος καλοκαιριου θα σφραγιστουν ολοι οι «οικοι»,πραγμα,αναρμοστο και αντισυνταγματικο.

Καλειστε λοιπον ολοι εσεις να συμμετασχετε στον αγωνα μας και να ευαισθητοποιηθειτε για πολλους και ευνοητους λογους..
Αν κλεισουν οι οικοι ανοχης στους οποιους μεσα εξασκουν το επαγγελμα νομιμες γυναικες και ο νομος τις διωκει..φανταστειτε τι προκειται να γινει στην μη νομιμη
πορνεια….Α Σ Υ Λ Ο
Αν κλεισουν αυτά τα κοκκινα σπιτακια και δεν εχουν ΠΟΥ να ικανοποιησουν τις σαρκικες ορεξεις τους όλα αυτά τα αρσενικα..ολων αυτων των κοινωνικων στρωματων..ΤΟΤΕ κλειδωστε τις γυναικες σας τα παιδια σας και τις φιλεναδες σας μεσα στο σπιτι..κι αφηστε να κανουν τσαρκα τα αφροδισια και οι αρρωστειες..

Παραθετω την ανακοινωση από την προεδρο του σωματειου Κανελλοπουλου Δημητρα…η οποια θα μοιραστει σε όλα τα μεσα μαζικης ενημερωσης..

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τεταρτη 25 Ιουνιου και ωρα 11:πμ στα γραφεια μας στην οδο Φυλης 84 θα πραγματοποιηθει συγκεντρωση για να κανουμε πορεια στο Υπουργειο Εσωτερικων,διοτι εχουμε αποφαση του Δημοτικου συμβουλιου για την τροποποιηση του «καυτου» νομου που μας αφορα ολους και ολες.
Ο κ.Παυλοπουλος αρνειται να μας δεχτει..Με ποιους συνεργαζεται?
Όταν ολες μας ειμαστε δηλωμενες γυναικες πληρωνοντας εισφορες και φορους.
Παρολ’αυτά σερνομαστε στα δικαστηρια σιδεροδεσμιες,πρεπει να προασπισουμε τα συνταγματικα μας δικαιωματα στα ευρωπαικα δικαστηρια.
Όλα τα σπιτια να είναι κλειστα για να υπαρχει πλειοψηφια και ν’ακουστει η φωνη μας ώστε να λαβουν υποψη τους τα αιτηματα μας..

                                              _>_>_>_>_>_>_>_>_>_>
Eγώ είμαι ΥΠΕΡ να κλείσουν κάτι τρόγλες όχι όλα.Αλλά ρε κατερινάκη πως πληρώνετε φόρους?Απόδειξη δεν κόβετε το μόνο σίγουρο.Εκτός εάν πάτε και λέτε τόσα έβγαλα αυτό τον μήνα.Για να κάνετε πως κόβετε αποδείξης να δεις εάν θα σας κλείσουν η όχι.Για το χρήμα γίνονται όλα αυτά.
 

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Μηνύματα
2.879
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
και γιατι να μην φορολογουνται τα μπουρδελα?
 

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Μηνύματα
2.879
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
ας κοβουν θεωρημενες αποδειξεις εισπραξης και αν υπαρχει τροπος να ξερουμε ποια κοπελα ειναι στη βαρδια θα φορολογειται αναλογα και αυτη...τα δηλωνεις και ξεμπερδεψες...αλλα εχουν μαθει στα χαμοσπιτα να βγαζουν χιλιαδες ευρω καθε μηνα και τωρα φωναζουν..οι υπολοιποι που πληρωνιυν φορους μαλακες ειναι?και ας κλεισουν στην τελικη η ας τ πανε σε καμμια εθνικη οδο με τροχοσπιτα (οπως εξω) η σε κανα βουνο...οπως εχω ξαναπει.
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Έτσι είναι φίλε.Εκτός το οικονομικό θα ξέρουμε και ποια είναι νόμιμα και ''καθαρά''Αυτό που φοβάμε όμως είναι ότι θα ανέβουν και οι τιμές.Τότε θα γίνει μπάχαλο αλλα και ξεκαθάρισμα στις σαβούρες.Προσωπικά με ενδιαφέρει η υγεία μου και όχι τα χρήμματα.
 

vandike

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2008
Μηνύματα
45
Κριτικές
1
Like
18
Πόντοι
0

πες του τα γιατι το παιζει υπερανω...το σωστο-σωστο ;)
ψηφιζεις κυριος συντηρητικη κυβερνηση?
τι περιμενεις, να σου φτιαξει βιτρινες?

Οπως γράφτηκε και παραπάνω ο νόμος είναι του 1999.Δεν έχει να κάνει με την σημερινή κυβέρνηση,απο αλλου ξεκινάει....Το αποτελεσμα θα φανεί άμεσα,με αύξηση των τιμών.
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
Πόσο θα το πάνε?25-30 ευρώ τότε να δούμε εάν θα έχουν πελατία.Εγώ θα προτιμήσω τα studio και μερικά κατεξέρεση για τις υπηρεσίες τους.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom