Νέα

Σε εμπόλεμη κατάσταση πάλι Ισραήλ-Παλαιστίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMCRUISE
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 239K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς;

• Το Ισραήλ

Ψήφοι: 72 49,3%
  • Η Χαμάς

Ψήφοι: 32 21,9%
  • Κανένας

Ψήφοι: 42 28,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    146

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496

Για υποθετικα σεναρια ειπαμε μιλαμε.
Για σεναριο που πολλα γειτονικα κρατη επιτεθουν για να εξαφανισουν το Ισραηλ, να το εκμηδενισουν. Το εχουν ξαναπροσπαθησει και στο παρελθον. Ειναι η επιθυμια τους, δεν το κρυβουν.
Και μπορει να προστεθει και η Τουρκια, σε ολο αυτο. ο προστατης των απανταχου μουσουλμανων, οπως αρεσκεται να νομιζει.

Σε τετοα περιπτωση, για να γινω πιο συγκεκριμενος, η Ελλαδα θα πρεπει να συνταχθει στρατιωτικα και να συνδραμει το Ισραηλ μαζι με ΗΠΑ.
Οπως εχει κανει στο παρελθον με το Ισραηλ σε ασκησεις.
Μονο που τωρα θα αναγκαστει η Ελλαδα να το κανει στη πραγματικοτητα σε πολεμικες επιχειρησεις.

Τωρα, καποιοι που υποστηριζουν ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ οπως λενε καποια κομματα και στην Ελλαδα, εννοειται θα προτιμησουν η Ελλαδα να μην κανει το παραμικρο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.292
Πόντοι
3.656
Φαντασου να ελεγαν τα ιδια οι Ελληνες το 1912.
Ακομη στον Ολυμπο θα ημασταν.
Και μην μου πεις οτι τοτε ημασταν πλουσιοτεροι απο τωρα
Ε με συγχωρείς που θεωρώ ότι ο πλανήτης έχει σοβαρότερα προβλήματα από τους πολέμους για τα συμφέροντα των ισχυρών ε....

Από την άλλη είπα ότι αν έρθει στην πόρτα μας...είτε η Τουρκία είτε όλα τα έθνη μαζεμένα πρέπει να πάμε να υπερασπιστούμε την χώρα μας. Δεν ήταν σαφές?

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.891
Πόντοι
19.795
Εγώ με όσους τούρκους έχω συναναστραφεί μόνο μουσλίμια δεν ήταν. Φυσιολογικοί άνθρωποι όπως όλοι μας. Να μην τους τσουβαλιάζεις όλους μαζί ως μουσουλμάνους δεν ισχύει
Το ιδιο και εγω. Και μου ειναι αδιανοητο σε ανθρωπους που με φιλοξενουν και συνεργαζομαι και βγαινουμε και διασκεδαζουμε μαζι οταν παω στην Κωνσταντινουπολη, οτι θα τους σημαδεψω με ενα οπλο, η θα με σημαδεψουν αυτοι για να αλληλοσκοτωθουμε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.292
Πόντοι
3.656
Κανείς δε σε ρωτάει αν θες να κερδίσεις πόλεμο ή αν μπορείς να σταθείς σε αυτόν. Απλά σου την πέφτουν.
Αν είσαι με τους κερδισμένους κάτι θα κάνεις. Και με τους χαμένους να είσαι, πάλι κατι θα κάνεις.
Έχουν χαθεί και κερδηθεί πόλεμοι από όλες τις χώρες στην Ήπειρο μας. Χάθηκε καμία; Όλες συνέχισαν και ανεκαμψαν. Αυτή είναι η λογική εξέλιξη. Το θέμα είναι τι μπορείς να κερδισεις κάθε φορά. Ο Βενιζέλος πχ ακόμα και χαμένος κάτι κέρδιζε.
Το είμαι με. τους κερδισμένους έχει πολλές έννοιες...δες την Τουρκία που σε κάθε ευκαιρία το παίζει διπλό ταμπλό.....ακόμα και τώρα δεν ξέρεις πως μπορεί να τα γυρίσει.

Εμείς έτσι και αλλιώς είμαστε με την Αμερική και το Ισραήλ....δεν αλλάζει αυτό....εμείς δεν έχουμε επιλογή ότι πει η πρεσβία θα γίνει έτσι και αλλιώς

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Το ιδιο και εγω. Και μου ειναι αδιανοητο σε ανθρωπους που με φιλοξενουν και συνεργαζομαι και βγαινουμε και διασκεδαζουμε μαζι οταν παω στην Κωνσταντινουπολη, οτι θα τους σημαδεψω με ενα οπλο, η θα με σημαδεψουν αυτοι για να αλληλοσκοτωθουμε.
Και το 1922 αδιανοητο ηταν στη Σμυρνη αλλά εγινε

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.308
Πόντοι
216
Στις 23:00 σημερα στην ΕΡΤ3 εχει ενα ντοκυμαντερ "στα αδυτα της ιστοριας ... η ιδρυση του Ισραηλ"
Ενδιαφερον !!!!!

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.891
Πόντοι
19.795
Και το 1922 αδιανοητο ηταν στη Σμυρνη αλλά εγινε
Αλεξ απο οικογενεια προσφυγων ειμαι. Και αν καποιοι Τουρκοι της γειτονιας δεν βοηθαγαν την οικογενεια που δουλευε παραδουλευτρα η γιαγια μου να διαφυγουν τωρα εγω πιθανον να μην υπηρχα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.292
Πόντοι
3.656
Δυστυχώς αν φτάσεις εκεί δεν θα έχεις την επιλογή...ούτε και αυτοί άλλωστε.

Γιατί νομίζεις ότι οι Ρώσοι που πάνε στην Ουκρανία θέλουν να σκοτώσουν?

Οι άνθρωποι όμως ειδικά στα παράλια είναι μια χαρά...καμία διαφορά με εμάς όσο και αν στην Ελλάδα θέλουμε να τους Τσουβαλιάζουμε

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Στις 23:00 σημερα στην ΕΡΤ3 εχει ενα ντοκυμαντερ "στα αδυτα της ιστοριας ... η ιδρυση του Ισραηλ"
Ενδιαφερον !!!!!
Καπου πηρε το ματι μου και ενα ντοκιμαντερ για τη δίκη του Αιχμαν

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.891
Πόντοι
19.795
Δυστυχώς αν φτάσεις εκεί δεν θα έχεις την επιλογή...ούτε και αυτοί άλλωστε.

Γιατί νομίζεις ότι οι Ρώσοι που πάνε στην Ουκρανία θέλουν να σκοτώσουν?

Οι άνθρωποι όμως ειδικά στα παράλια είναι μια χαρά...καμία διαφορά με εμάς όσο και αν στην Ελλάδα θέλουμε να τους Τσουβαλιάζουμε
Προτιμω να ζωστω εκρηκτικα και να παω να την πεσω σε καποιον γαμημενο απο αυτους που καθονται σε ενα γραφειο και υποκινουν αυτους τους πολεμους για να βγαζουν δισεκατομμυρια, παρα να σημαδεψω και να σκοτωσω εναν κακομοιρη σαν και εμενα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Αλεξ απο οικογενεια προσφυγων ειμαι. Και αν καποιοι Τουρκοι της γειτονιας δεν βοηθαγαν την οικογενεια που δουλευε παραδουλευτρα η γιαγια μου να διαφυγουν τωρα εγω πιθανον να μην υπηρχα.
Η επικληση προσωπικης εξαιρεσης δεν μεταβαλλει τον κανόνα.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.011
Πόντοι
2.356
Το είμαι με. τους κερδισμένους έχει πολλές έννοιες...δες την Τουρκία που σε κάθε ευκαιρία το παίζει διπλό ταμπλό.....ακόμα και τώρα δεν ξέρεις πως μπορεί να τα γυρίσει.

Εμείς έτσι και αλλιώς είμαστε με την Αμερική και το Ισραήλ....δεν αλλάζει αυτό....εμείς δεν έχουμε επιλογή ότι πει η πρεσβία θα γίνει έτσι και αλλιώς
Το είμαστε με τους κερδισμένους είναι μια συζήτηση που αφορά αποκλειστικά πόλεμο. Από κει την ξεκίνησες.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.292
Πόντοι
3.656
Προτιμω να ζωστω εκρηκτικα και να παω να την πεσω σε καποιον γαμημενο απο αυτους που καθονται σε ενα γραφειο και υποκινουν αυτους τους πολεμους για να βγαζουν δισεκατομμυρια, παρα να σημαδεψω και να σκοτωσω εναν κακομοιρη σαν και εμενα.
Ακριβώς!

Αυτοί οι γαμιόλιδες κάθονται στα γραφεία τους και παίζουν παιχνίδια μεταξύ τους...και μέχρι την τελευταία στιγμή τους σερβίρουν το φαγητό τους μέσα στο κλιματιστικό.

Και στέλνουν τον κόσμο να πεθάνει και να σκοτωθεί για τα συμφέροντα 100 ανθρώπων παγκοσμίως.

να πάνε να γαμηθούν και αυτοί και όλοι οι πολεμόχαροι που δεν έχουν δει ούτε ματωμένη παρανυχίδα.

Ο πολύς κόσμος δεν έχει ανάγκη από πολέμους αλλά από λιγότερος γαμημένους στην εξουσία.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.975
Πόντοι
5.506
Επειδή πιθανότατα θα το κάνουν αυτοί καλό είναι να είσαι προετοιμασμένος.

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.308
Πόντοι
216

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Προσωπικα πιστευω οτι με τους Τουρκους εχουμε πολλα κοινα. Δηλαδη ταιριαζουμε σαν λαοι. Ισως επειδη εχουμε ζησει αιωνες μαζι.
Αλλο αυτο, αλλο τα εθνικα συμφεροντα.
Μου φαινεται αδιανοητο να υπαρχουν τοσοι ανταγωνισμοι μεταξυ των κρατων, στη Βορειο Ηπειρο η Ελλαδα προσπαθει τα δικα της, το αλβανικο κρατος ανθισταται. Στη Δυτικη Θρακη οι Τουρκοι κανουν τον δικο τους αγωνα επιρροης. Οχι ο Πομακος ειναι Τουρκος. -Οχι, δεν ειναι. Ανοιξε εκει τουρκικο σχολειο. Ψηφισε μουσουλμανους (Τουρκους για εκεινους) υποψηφιους στις εθνικες ελληνικες εκλογες.
Ο μουφτης του ελληνικου κρατους. Ο μουφτης του τουρκικου προξενειου.
Στη Κωνσταντινουπολη η Ελλαδα προσπαθει να κρατησει την ελληνικη μειονοτητα, οπως στην Ιμβρο, Τενεδο. Με οπλο το Πατριαρχειο. Και την στηριξη των Αμερικανων.

Και καποιοι να τα αγνοουν αυτα, και να μιλανε για προσωπικες σχεσεις και καλες επαφες.

Η Τουρκια ετσι σκεφτεται, ως κρατος; Η αν μπορουσε να κανει και σε ελληνικα εδαφη αν παρουσιαζοταν η καταλληλη ευκαιρια ο,τι εκανε στην ελληνικη Κυπρο, θα το ειχε κανει χωρις δισταγμο 100 φορες;

Τα σχεδια Τουρκων για εισβολη στον Εβρο πριν λιγα χρονια που αποκαλυφθηκαν, τα λενε ολα.
Αμα γινοταν αυτο, αυτα για καλες προσωπικες σχεσεις, δεν θα ειχαν καμια εφαρμογη.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.292
Πόντοι
3.656
Το είμαστε με τους κερδισμένους είναι μια συζήτηση που αφορά αποκλειστικά πόλεμο. Από κει την ξεκίνησες.
Μα έτσι και θα γίνει......είμαστε στο Νάτο...είμαστε σύμμαχοι της Αμερικής....και η Τουρκία είναι στο Νάτο αλλά.....

Προσωπικά ΑΝ γενικευτεί αυτή η κατάσταση δεν βλέπω να υπάρχει καθαρός κερδισμένος για τις μικρές χώρες.

Αλλά δεν είμαι και κανένας ψαγμένος σε τέτοια θέματα. Την απλή γνώμη μου λέω.....

Δεν θεωρώ ότι θα τολμήσει το Ιράν να τα βάλει με την Αμερική και ότι θα υπάρξει γενική αναταραχή μεταξύ τους.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.667
Πόντοι
456
Εγώ με όσους τούρκους έχω συναναστραφεί μόνο μουσλίμια δεν ήταν. Φυσιολογικοί άνθρωποι όπως όλοι μας. Να μην τους τσουβαλιάζεις όλους μαζί ως μουσουλμάνους δεν ισχύει
Φίλε, δεν είναι μουσλίμια καθαρά, όπως λες, αλλά στο υποσυνείδητό τους υπάρχει η διαφορά θρησκείας. Και το κατάλαβα με το χειρότερο τρόπο.
Το 1996 νομίζω, ήταν το επεισόδιο στα Ίμια. Μένω στο εξωτερικό και έχω συναδέλφους Τούρκους και μάλιστα πολλές φορές βγήκαμε για καφέ, φαγητό, οικογενειακώς. Ωραίοι άνθρωποι, πλακατζήδες, "Ευρωπαίοι" νόμιζα, καθ' ότι γεννημένοι και μεγαλωμένοι δεύτερη γενιά Τούρκων.
Τυχαία ξεκίνησε η συζήτηση για τα Ίμια, από αυτούς...Έλεγαν τι τα θέλουμε, ούτως ή άλλως 5 κατσίκες βόσκουν εκεί, δεν το χρειαζόμαστε σε κάτι, μικρό είναι άλλωστε το νησί.
Εγώ τους είπα σε φυσιολογικό τόνο ότι είναι ελληνικό νησί και δε γινόταν να το αφήσουμε έτσι...Χωρίς να εκτραχύνω την κατάσταση εγώ, δεν είχε νόημα άλλωστε. Στο τέλος ξέρεις τι μου είπε ένας τους, αφού είδαν ότι δε με έπειθαν για το "δίκιο" που είχαν στα Ίμια;
Μου είπε, είναι λογικό που δε μπορούμε να συνεννοηθούμε, με ανθρώπους που πιστεύουν σε δέντρα...
Το αντιλήφθηκες το υπονοούμενο ή να στο εξηγήσω;
Εγώ δε λέω να είσαι προκατειλημμένος στη σχέση σου με μουσουλμάνους, αλλά μία επιφύλαξη πάντα να την έχεις.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom