Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 16.292
- Πόντοι
- 3.656
Ε δεν πιστεύω στο τσουβάλιασμα τι να κάνω? Παντού υπάρχουν τα πάντα. Λογικοί, τρελοί, κολλημένοι, καυλωμένοι με την πατρίδα...ή με την θρησκεία...Φίλε, δεν είναι μουσλίμια καθαρά, όπως λες, αλλά στο υποσυνείδητό τους υπάρχει η διαφορά θρησκείας. Και το κατάλαβα με το χειρότερο τρόπο.
Το 1996 νομίζω, ήταν το επεισόδιο στα Ίμια. Μένω στο εξωτερικό και έχω συναδέλφους Τούρκους και μάλιστα πολλές φορές βγήκαμε για καφέ, φαγητό, οικογενειακώς. Ωραίοι άνθρωποι, πλακατζήδες, "Ευρωπαίοι" νόμιζα, καθ' ότι γεννημένοι και μεγαλωμένοι δεύτερη γενιά Τούρκων.
Τυχαία ξεκίνησε η συζήτηση για τα Ίμια, από αυτούς...Έλεγαν τι τα θέλουμε, ούτως ή άλλως 5 κατσίκες βόσκουν εκεί, δεν το χρειαζόμαστε σε κάτι, μικρό είναι άλλωστε το νησί.
Εγώ τους είπα σε φυσιολογικό τόνο ότι είναι ελληνικό νησί και δε γινόταν να το αφήσουμε έτσι...Χωρίς να εκτραχύνω την κατάσταση εγώ, δεν είχε νόημα άλλωστε. Στο τέλος ξέρεις τι μου είπε ένας τους, αφού είδαν ότι δε με έπειθαν για το "δίκιο" που είχαν στα Ίμια;
Μου είπε, είναι λογικό που δε μπορούμε να συνεννοηθούμε, με ανθρώπους που πιστεύουν σε δέντρα...
Το αντιλήφθηκες το υπονοούμενο ή να στο εξηγήσω;
Εγώ δε λέω να είσαι προκατειλημμένος στη σχέση σου, αλλά μία επιφύλαξη πάντα να την έχεις.
Εδώ θα βρεις επίσης ανθρώπους που τους μισούν απλά επειδή είναι τούρκοι. Και από απέναντι θα βρεις να σε μισούν επειδή είσαι Έλληνας.
Εγώ τέτοιες λογικές δεν τις ακολουθώ τύπε. Ευτυχώς ακόμα έχουμε ειρήνη.....μην βιαζόμαστε να σφάξουμε στο γόνατο τον άλλον ακόμα...δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.