Νέα

Σε εμπόλεμη κατάσταση πάλι Ισραήλ-Παλαιστίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMCRUISE
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 239K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς;

• Το Ισραήλ

Ψήφοι: 72 49,3%
  • Η Χαμάς

Ψήφοι: 32 21,9%
  • Κανένας

Ψήφοι: 42 28,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    146

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.292
Πόντοι
3.656
Φίλε, δεν είναι μουσλίμια καθαρά, όπως λες, αλλά στο υποσυνείδητό τους υπάρχει η διαφορά θρησκείας. Και το κατάλαβα με το χειρότερο τρόπο.
Το 1996 νομίζω, ήταν το επεισόδιο στα Ίμια. Μένω στο εξωτερικό και έχω συναδέλφους Τούρκους και μάλιστα πολλές φορές βγήκαμε για καφέ, φαγητό, οικογενειακώς. Ωραίοι άνθρωποι, πλακατζήδες, "Ευρωπαίοι" νόμιζα, καθ' ότι γεννημένοι και μεγαλωμένοι δεύτερη γενιά Τούρκων.
Τυχαία ξεκίνησε η συζήτηση για τα Ίμια, από αυτούς...Έλεγαν τι τα θέλουμε, ούτως ή άλλως 5 κατσίκες βόσκουν εκεί, δεν το χρειαζόμαστε σε κάτι, μικρό είναι άλλωστε το νησί.
Εγώ τους είπα σε φυσιολογικό τόνο ότι είναι ελληνικό νησί και δε γινόταν να το αφήσουμε έτσι...Χωρίς να εκτραχύνω την κατάσταση εγώ, δεν είχε νόημα άλλωστε. Στο τέλος ξέρεις τι μου είπε ένας τους, αφού είδαν ότι δε με έπειθαν για το "δίκιο" που είχαν στα Ίμια;
Μου είπε, είναι λογικό που δε μπορούμε να συνεννοηθούμε, με ανθρώπους που πιστεύουν σε δέντρα...
Το αντιλήφθηκες το υπονοούμενο ή να στο εξηγήσω;
Εγώ δε λέω να είσαι προκατειλημμένος στη σχέση σου, αλλά μία επιφύλαξη πάντα να την έχεις.
Ε δεν πιστεύω στο τσουβάλιασμα τι να κάνω? Παντού υπάρχουν τα πάντα. Λογικοί, τρελοί, κολλημένοι, καυλωμένοι με την πατρίδα...ή με την θρησκεία...

Εδώ θα βρεις επίσης ανθρώπους που τους μισούν απλά επειδή είναι τούρκοι. Και από απέναντι θα βρεις να σε μισούν επειδή είσαι Έλληνας.

Εγώ τέτοιες λογικές δεν τις ακολουθώ τύπε. Ευτυχώς ακόμα έχουμε ειρήνη.....μην βιαζόμαστε να σφάξουμε στο γόνατο τον άλλον ακόμα...δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
24.975
Πόντοι
5.506
Φίλε, δεν είναι μουσλίμια καθαρά, όπως λες, αλλά στο υποσυνείδητό τους υπάρχει η διαφορά θρησκείας. Και το κατάλαβα με το χειρότερο τρόπο.
Το 1996 νομίζω, ήταν το επεισόδιο στα Ίμια. Μένω στο εξωτερικό και έχω συναδέλφους Τούρκους και μάλιστα πολλές φορές βγήκαμε για καφέ, φαγητό, οικογενειακώς. Ωραίοι άνθρωποι, πλακατζήδες, "Ευρωπαίοι" νόμιζα, καθ' ότι γεννημένοι και μεγαλωμένοι δεύτερη γενιά Τούρκων.
Τυχαία ξεκίνησε η συζήτηση για τα Ίμια, από αυτούς...Έλεγαν τι τα θέλουμε, ούτως ή άλλως 5 κατσίκες βόσκουν εκεί, δεν το χρειαζόμαστε σε κάτι, μικρό είναι άλλωστε το νησί.
Εγώ τους είπα σε φυσιολογικό τόνο ότι είναι ελληνικό νησί και δε γινόταν να το αφήσουμε έτσι...Χωρίς να εκτραχύνω την κατάσταση εγώ, δεν είχε νόημα άλλωστε. Στο τέλος ξέρεις τι μου είπε ένας τους, αφού είδαν ότι δε με έπειθαν για το "δίκιο" που είχαν στα Ίμια;
Μου είπε, είναι λογικό που δε μπορούμε να συνεννοηθούμε, με ανθρώπους που πιστεύουν σε δέντρα...
Το αντιλήφθηκες το υπονοούμενο ή να στο εξηγήσω;
Εγώ δε λέω να είσαι προκατειλημμένος στη σχέση σου με μουσουλμάνους, αλλά μία επιφύλαξη πάντα να την έχεις.
Ακόμα και ο πιο "εξευρωπαισμένος" τούρκος φαινομενικά, κρύβει με΄σα του έναν εθνικισμό εκ γενετής. Τουλάχιστον στις λίγες συναναστροφές που έχω τύχει, ακόμα και όταν μιλάνε με τα χειρότερα για τον Ερντογαν και την κατάσταση στη χώρα τους, ΠΑΝΤΑ υποβόσκει μια προσπάθεια να εξυψώσουν ότι έχουν σαν χώρα και λαός. Δεν είναι τυχαίο που γεννήθηκαν και ζουν σε μια χώρα που σε κάθε γωνιά βλέπουν μια σημαία τους (σύμβολο) σε διαστάσεις γηπέδου ποδοσφαίρου να ανεμίζει. Όποιος δεν πιστεύει στη δύναμη του υποσυνείδητου δεν καταλαβαίνει.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.667
Πόντοι
456
Ε δεν πιστεύω στο τσουβάλιασμα τι να κάνω? Παντού υπάρχουν τα πάντα. Λογικοί, τρελοί, κολλημένοι, καυλωμένοι με την πατρίδα...ή με την θρησκεία...

Εδώ θα βρεις επίσης ανθρώπους που τους μισούν απλά επειδή είναι τούρκοι. Και από απέναντι θα βρεις να σε μισούν επειδή είσαι Έλληνας.

Εγώ τέτοιες λογικές δεν τις ακολουθώ τύπε. Ευτυχώς ακόμα έχουμε ειρήνη.....μην βιαζόμαστε να σφάξουμε στο γόνατο τον άλλον ακόμα...δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Ούτε εμένα μου αρέσει το τσουβάλιασμα.
Αλλά να είσαι σίγουρος, ότι αν γίνει πόλεμος, πιο πιθανό είναι ο φίλος σου ο μετριοπαθής μουσουλμάνος να υποστηρίξει τον άγνωστο τζιχαντιστή, παρά εσένα το φίλο χριστιανό.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496

Ο υπουργος Αμυνας του Ισραηλ μιλαει για την χερσαια εισβολη στη Λωριδα της Γαζας με σκοπο την εξαλειψη-καταστροφη της Χαμας.

Οι συμμαχοι της Χαμας στη περιοχη, θα παρακολουθουν αμετοχοι;
Μακαρι να μην γινει κατι παραπανω.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.667
Πόντοι
456
Ακόμα και ο πιο "εξευρωπαισμένος" τούρκος φαινομενικά, κρύβει με΄σα του έναν εθνικισμό εκ γενετής. Τουλάχιστον στις λίγες συναναστροφές που έχω τύχει, ακόμα και όταν μιλάνε με τα χειρότερα για τον Ερντογαν και την κατάσταση στη χώρα τους, ΠΑΝΤΑ υποβόσκει μια προσπάθεια να εξυψώσουν ότι έχουν σαν χώρα και λαός. Δεν είναι τυχαίο που γεννήθηκαν και ζουν σε μια χώρα που σε κάθε γωνιά βλέπουν μια σημαία τους (σύμβολο) σε διαστάσεις γηπέδου ποδοσφαίρου να ανεμίζει. Όποιος δεν πιστεύει στη δύναμη του υποσυνείδητου δεν καταλαβαίνει.
Αυτό ακριβώς είναι και το δικό μου συμπέρασμα.

• Like
Αντιδράσεις: barock

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.292
Πόντοι
3.656
Ούτε εμένα μου αρέσει το τσουβάλιασμα.
Αλλά να είσαι σίγουρος, ότι αν γίνει πόλεμος, πιο πιθανό είναι ο φίλος σου ο μετριοπαθής μουσουλμάνος να υποστηρίξει τον άγνωστο τζιχαντιστή, παρά εσένα το φίλο χριστιανό.

Τύπε να το πω τελευταία φορά....αν γίνει πόλεμος δεν θα ερωτηθείς ούτε εσύ ούτε οι φίλοι σου...θα σε ρίξουν κάπου να πεθάνεις ή να σκοτώσεις.

και αυτό είναι που λέω.....ούτε εσύ ούτε αυτός θέλετε πόλεμο. Για τα συμφέροντα άλλων θα πάμε να ψοφήσουμε.

Φυσικά αν έρθουν στην πόρτα σου και θέλουν να την ρίξουν θα την υπερασπιστείς. Αλλά μέχρι τότε δεν χρειάζεται να πηγαίνεις γυρεύοντας.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
35.465
Πόντοι
6.536
Το ιδιο και εγω. Και μου ειναι αδιανοητο σε ανθρωπους που με φιλοξενουν και συνεργαζομαι και βγαινουμε και διασκεδαζουμε μαζι οταν παω στην Κωνσταντινουπολη, οτι θα τους σημαδεψω με ενα οπλο, η θα με σημαδεψουν αυτοι για να αλληλοσκοτωθουμε.
Δεν έχετε την παραμικρή γνώση για τους Τούρκους.
Χαλαρώστε κύριοι.

Είναι τέλειοι ηθοποιοί.
Εξαιρώ κάποιους μορφωμένους ντονμέ και τους Αλεβίτες....

Δύο χρόνια στην Πόλη ήταν αρκετά νομίζω για να τους καταλάβω.

Για αυτούς παντα θα είμαστε η πουστοφάρα που κατέστρεψε την αυτοκρατορία τους ενω είμασταν οι πιο ευνοημένοι...

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
35.465
Πόντοι
6.536
Προσωπικα πιστευω οτι με τους Τουρκους εχουμε πολλα κοινα. Δηλαδη ταιριαζουμε σαν λαοι. Ισως επειδη εχουμε ζησει αιωνες μαζι.
Αλλο αυτο, αλλο τα εθνικα συμφεροντα.
Μου φαινεται αδιανοητο να υπαρχουν τοσοι ανταγωνισμοι μεταξυ των κρατων, στη Βορειο Ηπειρο η Ελλαδα προσπαθει τα δικα της, το αλβανικο κρατος ανθισταται. Στη Δυτικη Θρακη οι Τουρκοι κανουν τον δικο τους αγωνα επιρροης. Οχι ο Πομακος ειναι Τουρκος. -Οχι, δεν ειναι. Ανοιξε εκει τουρκικο σχολειο. Ψηφισε μουσουλμανους (Τουρκους για εκεινους) υποψηφιους στις εθνικες ελληνικες εκλογες.
Ο μουφτης του ελληνικου κρατους. Ο μουφτης του τουρκικου προξενειου.
Στη Κωνσταντινουπολη η Ελλαδα προσπαθει να κρατησει την ελληνικη μειονοτητα, οπως στην Ιμβρο, Τενεδο. Με οπλο το Πατριαρχειο. Και την στηριξη των Αμερικανων.

Και καποιοι να τα αγνοουν αυτα, και να μιλανε για προσωπικες σχεσεις και καλες επαφες.

Η Τουρκια ετσι σκεφτεται, ως κρατος; Η αν μπορουσε να κανει και σε ελληνικα εδαφη αν παρουσιαζοταν η καταλληλη ευκαιρια ο,τι εκανε στην ελληνικη Κυπρο, θα το ειχε κανει χωρις δισταγμο 100 φορες;

Τα σχεδια Τουρκων για εισβολη στον Εβρο πριν λιγα χρονια που αποκαλυφθηκαν, τα λενε ολα.
Αμα γινοταν αυτο, αυτα για καλες προσωπικες σχεσεις, δεν θα ειχαν καμια εφαρμογη.
Δεν ταιριάζουμε σαν λαοί.
Μην κοιτάτε την βιτρίνα....
Η συντριπτική πλειοψηφία τους πλέον είναι πιστοί μουσουλμάνοι και με άλλα ήθη και έθιμα...

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Δεν ταιριάζουμε σαν λαοί.
Μην κοιτάτε την βιτρίνα....
Η συντριπτική πλειοψηφία τους πλέον είναι πιστοί μουσουλμάνοι και με άλλα ήθη και έθιμα...
Μου αρεσουν τα τουρκικα σηριαλ τυπε, τι να κανω;

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
35.465
Πόντοι
6.536
Μου αρεσουν τα τουρκικα σηριαλ τυπε, τι να κανω;
Γτπ είναι....

Μιλάμε πάντως ακόμα και πολύ μορφωμένοι έχουν μέσα κρυμμένο το μίσος.
Είναι τρομακτικό να το βλέπεις αυτό από μορφωμένους ανθρώπους.
Εμένα προσωπικά με σοκάρει....

Και πάντα μας έχουν σαν το μακρύ χέρι της Αμερικής και της Αγγλίας....

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.011
Πόντοι
2.356
Μα έτσι και θα γίνει......είμαστε στο Νάτο...είμαστε σύμμαχοι της Αμερικής....και η Τουρκία είναι στο Νάτο αλλά.....

Προσωπικά ΑΝ γενικευτεί αυτή η κατάσταση δεν βλέπω να υπάρχει καθαρός κερδισμένος για τις μικρές χώρες.

Αλλά δεν είμαι και κανένας ψαγμένος σε τέτοια θέματα. Την απλή γνώμη μου λέω.....

Δεν θεωρώ ότι θα τολμήσει το Ιράν να τα βάλει με την Αμερική και ότι θα υπάρξει γενική αναταραχή μεταξύ τους.
Ποτέ δεν ξέρεις. Ενα τυχαίο γεγονός αρκεί να γίνουν όλα μπουρλότο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.292
Πόντοι
3.656
Ποτέ δεν ξέρεις. Ενα τυχαίο γεγονός αρκεί να γίνουν όλα μπουρλότο.
Θα δούμε...και για την ουκρανία μεγάλα λόγια ειπώθηκαν αλλά πάει 2 χρόνια η δουλειά.......

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.011
Πόντοι
2.356
Θα δούμε...και για την ουκρανία μεγάλα λόγια ειπώθηκαν αλλά πάει 2 χρόνια η δουλειά.......
Γιατί, ειπώθηκε από κάποιον ότι εδώ θα είναι εκδρομή; Ένα σωρό Ισραηλινούς έχω ακούσει να δηλωνουν ότι θα πάρει μήνες η εισβολή στη Γάζα. Εξι με οκτώ άκουσα κάποιον στρατιωτικό να λέει. Και στρατηγική εξόδου δεν έχουν ακόμη. Η Αίγυπτος αρνήθηκε να ενσωματώσει την "καθαρή" Γάζα. Οι Ιορδανοί αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή. Ψάχνουν τι να την κάνουν οι Ισραηλινοί. Αυτούς τους μήνες μπορεί να μη γίνει τιποτα, μπορεί να γίνει και το έλα να δεις. Αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει και κατοχή μέχρι την τελική διευθέτηση, πάει μακριά η βαλίτσα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.292
Πόντοι
3.656
Γιατί, ειπώθηκε από κάποιον ότι εδώ θα είναι εκδρομή; Ένα σωρό Ισραηλινούς έχω ακούσει να δηλωνουν ότι θα πάρει μήνες η εισβολή στη Γάζα. Εξι με οκτώ άκουσα κάποιον στρατιωτικό να λέει. Και στρατηγική εξόδου δεν έχουν ακόμη. Η Αίγυπτος αρνήθηκε να ενσωματώσει την "καθαρή" Γάζα. Οι Ιορδανοί αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή. Ψάχνουν τι να την κάνουν οι Ισραηλινοί. Αυτούς τους μήνες μπορεί να μη γίνει τιποτα, μπορεί να γίνει και το έλα να δεις. Αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει και κατοχή μέχρι την τελική διευθέτηση, πάει μακριά η βαλίτσα.
Αναφέρομαι στις μεγάλες δυνάμεις....αυτοί δεν θα κάνουν βεβιασμένες κινήσεις....ιδιαίτερα οι Αμερικάνοι....αυτοί έχουν κάνει επάγγελμα του να κερδίζουν από τα πάντα...

όλοι θα είναι πολύ προσεκτικοί....και το Ισραήλ ακόμα...άλλο να σφάζει ξυπόλυτους παλαιστίνιους και άλλο να τα βάλει με το Ιραν απευθείας....μέχρι στιγμής οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι άμαχοι της Παλαιστίνης όλοι οι άλλοι κοιτάνε να δουν τι θα αποκομίσουν.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.011
Πόντοι
2.356
Αναφέρομαι στις μεγάλες δυνάμεις....αυτοί δεν θα κάνουν βεβιασμένες κινήσεις....ιδιαίτερα οι Αμερικάνοι....αυτοί έχουν κάνει επάγγελμα του να κερδίζουν από τα πάντα...

όλοι θα είναι πολύ προσεκτικοί....και το Ισραήλ ακόμα...άλλο να σφάζει ξυπόλυτους παλαιστίνιους και άλλο να τα βάλει με το Ιραν απευθείας....μέχρι στιγμής οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι άμαχοι της Παλαιστίνης όλοι οι άλλοι κοιτάνε να δουν τι θα αποκομίσουν.
Είναι τεράστια τα κέρδη τους από την εμπλοκή σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Δεν το συζητάμε.
Απλά επειδή πας την κουβέντα σε άσχετο σημείο από την αρχική περί πολεμικής εμπλοκής μας και κερδών μας, εγώ το σταματώ εδώ.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.292
Πόντοι
3.656
Είναι τεράστια τα κέρδη τους από την εμπλοκή σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Δεν το συζητάμε.
Απλά επειδή πας την κουβέντα σε άσχετο σημείο από την αρχική περί πολεμικής εμπλοκής μας και κερδών μας, εγώ το σταματώ εδώ.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτό....η γνώμη μου εξ αρχής είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει πολλά με εμπλοκή της στην πολεμική σύρραξη. Έτσι και αλλιώς εδώ θα κατέληγε η εμπορική συμφωνία λόγω της θέσης μας.

Αντίθετα έχουμε να χάσουμε αν εμπλακούμε και ξαφνικά αρχίζουν να ανατινάζονται τίποτα τρελοί στο μετρό φωνάζοντας αλαχμπάρ.

Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για πόλεμο....ακόμα και η Τουρκία την έχει.

Αν γενικευθεί η κατάσταση και ξεκινήσει το πανηγύρι εκεί προφανώς και θα στείλουμε θα είναι και υποχρέωση μας ως σύμμαχοι.

Δεν πιστεύω ότι θα χάσει η Τουρκία και θα κομματιαστεί και θα μας δώσουν εμάς εδάφη και υπέδαφος.....

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.496
Πόντοι
6.056
βρε συ γιατί έπαθε αμόκ ο ισκεντέρ ?
αυτός ήταν άγιος άνθρωπος, με ΕΛΙΑΜΕΠ, Ανανιστής , με Πάγκαλο Σημίτη στα Ίμια, διαλλακτικός με καστελλόριζο, γενικά φρονιμούλης...
Τι στον αλάχ προέκυψε και έγινε τουρκοφάγος, εθνίκι ? :dunno:

άγριο πράμα ο ισκεντέρ:tooth:

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.060
Πόντοι
26.141
βρε συ γιατί έπαθε αμόκ ο ισκεντέρ ?
αυτός ήταν άγιος άνθρωπος, με ΕΛΙΑΜΕΠ, Ανανιστής , με Πάγκαλο Σημίτη στα Ίμια, διαλλακτικός με καστελλόριζο, γενικά φρονιμούλης...
Τι στον αλάχ προέκυψε και έγινε τουρκοφάγος, εθνίκι ? :dunno:

άγριο πράμα ο ισκεντέρ:tooth:
Του φορτώνει τα μυαλά η κουνιαδα η φασιστρια:confused:

• Αγάπη
Αντιδράσεις: ROB. C

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.011
Πόντοι
2.356
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτό....η γνώμη μου εξ αρχής είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει πολλά με εμπλοκή της στην πολεμική σύρραξη. Έτσι και αλλιώς εδώ θα κατέληγε η εμπορική συμφωνία λόγω της θέσης μας.

Αντίθετα έχουμε να χάσουμε αν εμπλακούμε και ξαφνικά αρχίζουν να ανατινάζονται τίποτα τρελοί στο μετρό φωνάζοντας αλαχμπάρ.

Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για πόλεμο....ακόμα και η Τουρκία την έχει.

Αν γενικευθεί η κατάσταση και ξεκινήσει το πανηγύρι εκεί προφανώς και θα στείλουμε θα είναι και υποχρέωση μας ως σύμμαχοι.

Δεν πιστεύω ότι θα χάσει η Τουρκία και θα κομματιαστεί και θα μας δώσουν εμάς εδάφη και υπέδαφος.....
Η Τουρκία είναι ένα βήμα πριν το ΔΝΤ. Οικονομικά δεν είναι και τόσο καλά. Αν εμπλακεί σε πόλεμο κατά του Ισραήλ, το πρώτο σημαντικό που θα χάσει είναι το Κουρδιστάν. Και τίποτα να μην κερδίσουμε εμείς, τα 20 εκ των Κούρδων και το εδαφος που θα πάρουν για το κράτος τους είναι τεράστια απώλεια για την Τουρκία.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom