Νέα

Σε εμπόλεμη κατάσταση πάλι Ισραήλ-Παλαιστίνη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMCRUISE
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 239K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιος έχει δίκιο στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς;

• Το Ισραήλ

Ψήφοι: 72 49,3%
  • Η Χαμάς

Ψήφοι: 32 21,9%
  • Κανένας

Ψήφοι: 42 28,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    146

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Κάνεις το λάθος να πιστεύεις ότι οι μουσουλμάνοι είναι ένας σύσσωμος λαός που εκατομμύρια όλοι μαζί γουστάρουν πόλεμο και αιματοκυλίσματα. Δεν είναι όμως έτσι. Πάρα πολλοί τούρκοι είναι όπως εγώ και εσύ...έχουν δουλειές, οικογένειες, γκόμενες και ασχολίες...δεν έχουν στο μυαλό τους να πάνε στον πόλεμο...ιδιαίτερα των άλλων.
Ετσι πιστευαν και οι Ελληνες της Σμυρνης για τους Τουρκους γειτονες τους, αλλά οταν εγινε η αναμπουμπουλα μια χαρα τους επιτεθηκανε.
Το ποιηματακι "ολοι οι λαοι αδελφια κλπ κλπ" ισχυει για ολους πλην μουσουλμανων.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.293
Πόντοι
3.656
Ναι, μαλλον αεροπλανα, πλοια, αυτη θα ειναι η ελληνικη εμπλοκη.
Εθελοντικα; Απο το μυαλο σου τα βγαζεις και απο βιασυνη;

Σου ξαναλεω, ξαναρωταω, σε περιπτωση πολεμου, πχ με Τουρκια, αν σου ερθει χαρτι να παρουσιαστεις, πχ στον Εβρο που ημουν εγω, εσυ θα πεις Δεν παω;
Αντιστρεφω το ερωτημα, μια που επιμενεις να το προσωποποιεις.
Γιατί τα μπερδεύουμε...εγώ μιλάω για την περιοχή της γάζας...που έχουν μαζευτεί τώρα οι μεγάλες δυνάμεις και αν γίνει θα γίνει κάτι.

Λες να γίνει γενική επιστράτευση στην Ελλάδα για αυτό?

Σου είπα αν φτάσει η πόλεμος σε εμάς όλοι θα πάνε. Τι εννοείς το προσωποποιώ? Τις προσωπικές μας απόψεις δεν λέμε?

Ε εγώ διαφωνώ στο να στείλουμε τους δικούς μας εκεί δεν θεωρώ ότι έχουμε κάτι να κερδίσουμε. Ούτε έχω καμιά όρεξη να πολεμήσω με την Τουρκία και να ζήσω τα επόμενα 10 χρόνια πολεμόντας για να ευχαριστηθούν οι στρατόκαυολοι ανά τον κόσμο.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.011
Πόντοι
2.356
Δεκτό,

και ακριβώς επειδή αυτή είναι η πραγματικότητα δεν μπορεί από τη μια να υπερασπιζόμαστε το Ισραήλ που υπερασπίζεται τα σύνορα του και από την άλλη να κοιτάμε πως θα φάμε τα σύνορα των άλλων λαών. Ή είμαστε με το Ισραήλ ή με τους τρομοκράτες. Και τα δύο όποτε μας συμφέρει δεν γίνονται.

Και όλα αυτά είναι θεωρητικά....πρακτικά σημαίνει να εκδιώξεις από τα σπίτια τους αθώους ανθρώπους. Για να δούμε πόσοι έχουν τα άντερα...όχι να συμμετέχουν...αλλά να το δουν να συμβαίνει μπροστά τους.

Γιατί από το γραφείο μας όλοι είμαστε στρατηγοί, ουκάδες και τιμμωροί......από κοντά όμως......
Να σου πω τι πιστεύω εγώ, που δεν ειμαι με κανέναν από τους δύο.
Ως χώρα που επιθυμεί να έχει αυτοσεβασμό, οφείλει και η δική μας να έχει σχέδια για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.
Η συμμετοχή μας σε μια γενικευμένη σύρραξη είτε εθελοντικά είτε υποχρεωτικα, θα πρέπει να έχει και κάποια οφέλη εκτός από ρίσκα.
Αν αυτά είναι εδαφικά, καλοδεχουμενα. Κάποιοι σίγουρα θα ξεσπιτωθουν. Αυτή είναι η μοίρα των χαμένων. Πάντα αυτή ήταν. Δε θα μου άρεσε αλλά θα το έκανα. Κι ας με στοίχειωναν οι εικόνες την υπόλοιπη ζωή μου.
Με το χαμό μου θα χάνονταν κι αυτές. Και στη χώρα θα έμενε επικράτεια μεγαλύτερη για τις επομενες γενιές.
Θεμα επιβίωσης είναι.

• Like
Αντιδράσεις: alex71

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.293
Πόντοι
3.656
Ετσι πιστευαν και οι Ελληνες της Σμυρνης για τους Τουρκους γειτονες τους, αλλά οταν εγινε η αναμπουμπουλα μια χαρα τους επιτεθηκανε.
Το ποιηματακι "ολοι οι λαοι αδελφια κλπ κλπ" ισχυει για ολους πλην μουσουλμανων.
Για όλους ισχύει. Σε τέτοιες καταστάσεις οι άνθρωποι γίνονται ζώα μη νομίζεις ότι εμείς είμαστε καλύτεροι.

Ένα ακόμα point για το επιχείρημα μου να μην φτάσουμε εκεί.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Εδω ο Λεφτερ Κουτσαντωνιαδης, διεθνης ποδοσφαιριστης με την εθνικη Τουρκιας, ελληνικης καταγωγης, απο την ελληνικη μειονοτητα, με καταγωγη απο Πριγκηπονησα, περιεγραφε πως στα γεγονοτα στα Σεπτεμβριανα του πετουσαν πετρες στο σπιτι, ατομα που τους χαρτσηλικωνε και τους βοηθουσε, χωρις να σημαινει ομως οτι ολοι οι Τουρκοι ηταν ετσι, μια που πολλοι τον αγαπουσαν στη Τουρκια.

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.761
Πόντοι
216
Δν καταλαβαινω από που και πως προκύπτει στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό που συμβαίνει στην Μ. Ανατολή, ακόμα και αν αυτό επεκταθεί στις γειτονικές χώρες.
Χαλαρώστε ρε σεις λίγο...75 χρόνια πολεμάνε αυτοί εκεί, πότε προέκυψε έστω και υποψία Ελληνικής εμπλοκής ?

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.065
Πόντοι
26.141
Με ανησυχεί τα μάλλα το γεγονός ότι ταυτίζεσαι με γυναίκα,μουσουλμάνα ή Εβραία.....

Βγάζεις προς τα έξω έναν κρός εαυτό...
Μικρός οταν έλειπαν οι γονείς σου φορούσες τις γόβες της μαμάς σου και έβαζες κραγιόν?

Ανθρώπινα μιλάμε μαν.
Ανοίξου στους φίλους σου.....
Υπάρχει εχεμύθεια πάνω από όλα.

:coffee:
:think::think:το ( με) ξέφυγε κ.σε μπέρδεψε ;:confused:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.667
Πόντοι
456
και ακριβώς επειδή αυτή είναι η πραγματικότητα δεν μπορεί από τη μια να υπερασπιζόμαστε το Ισραήλ που υπερασπίζεται τα σύνορα του και από την άλλη να κοιτάμε πως θα φάμε τα σύνορα των άλλων λαών. Ή είμαστε με το Ισραήλ ή με τους τρομοκράτες. Και τα δύο όποτε μας συμφέρει δεν γίνονται.
Σε αυτό απάντησα.
Και δε βλέπω πουθενά να κοιτάμε ξένα σύνορα. Τώρα αν είναι 10 στρατόκαυλοι που ονειρεύονται αετούς...Αυτό δε με νοιάζει. Εγώ κοιτάω το τι μπορώ και πρέπει να κάνω ως χώρα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.293
Πόντοι
3.656
Να σου πω τι πιστεύω εγώ, που δεν ειμαι με κανέναν από τους δύο.
Ως χώρα που επιθυμεί να έχει αυτοσεβασμό, οφείλει και η δική μας να έχει σχέδια για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.
Η συμμετοχή μας σε μια γενικευμένη σύρραξη είτε εθελοντικά είτε υποχρεωτικα, θα πρέπει να έχει και κάποια οφέλη εκτός από ρίσκα.
Αν αυτά είναι εδαφικά, καλοδεχουμενα. Κάποιοι σίγουρα θα ξεσπιτωθουν. Αυτή είναι η μοίρα των χαμένων. Πάντα αυτή ήταν. Δε θα μου άρεσε αλλά θα το έκανα. Κι ας με στοίχειωναν οι εικόνες την υπόλοιπη ζωή μου.
Με το χαμό μου θα χάνονταν κι αυτές. Και στη χώρα θα έμενε επικράτεια μεγαλύτερη για τις επομενες γενιές.
Θεμα επιβίωσης είναι.
Σχέδια μπορείς να κάνεις ως χώρα όσα θες.

Το θέμα είναι πόσα από αυτά είναι εφαρμόσιμα. Αν με ρωτάς ειλικρινά θα σου έλεγα ότι δεν πιστεύω ότι μπορούμε να σταθούμε σε κανέναν πόλεμο. Ούτε με την Τουρκία ούτε με κανέναν. Θα μας διέλυε οικονομικά...θα χρεοκοπούσε πραγματικά την χώρα και θα χάναμε κιόλας. Εννοώ σε πόλεμο με την Τουρκία μόνο χωρίς να εμπλακεί κανένας άλλος.

Τώρα για τα γεγονότα η Τουρκία είναι δευτερεύον παράγοντας....ούτε και αυτοί θα θέλουν να εμπλακούν σε γενικευμένο πόλεμο..βασικά κανένας δεν θέλει....αλλά αν γίνει....κερδισμένη θα βγεί μόνο η Αμερική ή η Ρωσία με το Ιράν.

Εμείς σε κάθε περίπτωση θα χάσουμε. Τι να τα κάνεις τα εδάφη αν χρεοκοπήσει η χώρα? Ή νομίζεις ότι αν είμαστε με την συμμαχία των κερδισμένων θα μας ξαναχτίσουν την χώρα από την αρχή?

να έχουμε λίγο και την εικόνα τι σημαίνουν οι επιπτώσεις του πολέμου πέρα από την αιματοχυσία.

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.749
Πόντοι
2.306
πιο lower ρε τυπε εγώ και το δημοτικό από τύχη το έβγαλα :confused:
σε κάθε περίπτωση να θυμηθώ τον εαυτό μου
πόσες τέτοιες μαλακίες έχω δει τα βαρέθηκα.

1987. Εγώ άκουγα το μωρό μου φάλτσο, ο Καλεντερίδης ήταν στα σκηνάκια περιμένοντας τους Τούρκους, :uzi: στο Ισραηλ πολέμαγαν οι Εβραίοι με τους Παλαστινιιους

1991. Άκουγα το the power απο τους snap Και οι Αμερικάνοι βομβάρδιζαν το καταφυγιο στο ΙΡΑΚ με τις πρώτες θερμοβαρικές που οι άνθρωποι γινόντας χαλκομανιες στον τοιχο :uzi: στο Ισραηλ πολέμαγαν οι Εβραίοι με τους Παλαστινιιους

1999 εγώ άκουγ Eiffel 65 - Blue (Da Ba Dee) Νατοικοι βομβαρδισμοι Γιουγκοσλαβια, :uzi:στο Ισραηλ πολέμαγαν οι Εβραίοι με τους Παλαστινιιους

2023 θα γινω βαρετος πάλι :uzi: στο Ισραηλ πολεμάνε οι Εβραίοι με τους Παλαστινιιους

αλλά σήμερα ακούω

Βασιλοφρων13

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2014
Like
7.619
Πόντοι
1.406
Όχι απλά ακροδεξιός....
Γκρίζος Λύκος,παντουρανιστής και σκληρός ομοφυλόφιλος.
Tυπου blue oyster δηλαδη? :confused:
1452540cb07892c3be03b11ac4397b70.jpg

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Που το βασίζεις αυτό?

Στο ότι πουλάγαμε 8 ευρώ το νερό στους πνιγμένους ΓΕΙΤΟΝΕΣ μας?

ή δεν έχουμε κάνει εμείς ως λαός κτηνωδίες???
Η κτηνωδια για τους μουσουλμανους ειναι καθηκον. Και υπερηφανευονται γι' αυτην.
Ο Ελληνας ακομη κι αν εκανε καποτε κτηνωδια, ούτε το βλεπει ως καθηκον ούτε περηφανευτηκε ποτέ γι αυτο.
Τα περι 8 ευρω στους πνιγμενους το αφηνω ασχολιαστο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.292
Πόντοι
8.006
Εμείς σε κάθε περίπτωση θα χάσουμε. Τι να τα κάνεις τα εδάφη αν χρεοκοπήσει η χώρα? Ή νομίζεις ότι αν είμαστε με την συμμαχία των κερδισμένων θα μας ξαναχτίσουν την χώρα από την αρχή?
Φαντασου να ελεγαν τα ιδια οι Ελληνες το 1912.
Ακομη στον Ολυμπο θα ημασταν.
Και μην μου πεις οτι τοτε ημασταν πλουσιοτεροι απο τωρα

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.011
Πόντοι
2.356
Σχέδια μπορείς να κάνεις ως χώρα όσα θες.

Το θέμα είναι πόσα από αυτά είναι εφαρμόσιμα. Αν με ρωτάς ειλικρινά θα σου έλεγα ότι δεν πιστεύω ότι μπορούμε να σταθούμε σε κανέναν πόλεμο. Ούτε με την Τουρκία ούτε με κανέναν. Θα μας διέλυε οικονομικά...θα χρεοκοπούσε πραγματικά την χώρα και θα χάναμε κιόλας. Εννοώ σε πόλεμο με την Τουρκία μόνο χωρίς να εμπλακεί κανένας άλλος.

Τώρα για τα γεγονότα η Τουρκία είναι δευτερεύον παράγοντας....ούτε και αυτοί θα θέλουν να εμπλακούν σε γενικευμένο πόλεμο..βασικά κανένας δεν θέλει....αλλά αν γίνει....κερδισμένη θα βγεί μόνο η Αμερική ή η Ρωσία με το Ιράν.

να έχουμε λίγο και την εικόνα τι σημαίνουν οι επιπτώσεις του πολέμου πέρα από την αιματοχυσία.
Κανείς δε σε ρωτάει αν θες να κερδίσεις πόλεμο ή αν μπορείς να σταθείς σε αυτόν. Απλά σου την πέφτουν.
Αν είσαι με τους κερδισμένους κάτι θα κάνεις. Και με τους χαμένους να είσαι, πάλι κατι θα κάνεις.
Έχουν χαθεί και κερδηθεί πόλεμοι από όλες τις χώρες στην Ήπειρο μας. Χάθηκε καμία; Όλες συνέχισαν και ανεκαμψαν. Αυτή είναι η λογική εξέλιξη. Το θέμα είναι τι μπορείς να κερδισεις κάθε φορά. Ο Βενιζέλος πχ ακόμα και χαμένος κάτι κέρδιζε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.293
Πόντοι
3.656
Η κτηνωδια για τους μουσουλμανους ειναι καθηκον. Και υπερηφανευονται γι' αυτες.
Ο Ελληνας ακομη κι αν εκανε καποτε κτηνωδια, ούτε το βλεπει ως καθηκον ούτε περηφανευτηκε ποτέ γι αυτο.
Τα περι 8 ευρω στους πνιγμενους το αφηνω ασχολιαστο.
Γιατί το αφήνεις ασχολίαστο είναι η πραγματικότητα της Ελλάδας σήμερα. Ο ένας να φάει τον άλλον όπου μπορεί. Άλλη συζήτηση αυτό όμως...να ξέρουμε και τι λέμε....

Και εμείς και όλοι οι λαοί έχουμε κάνει και αν έρθουν οι συνθήκες θα κάνουμε κτηνωδίες. Το θέμα είναι να μην αφήσουμε τις καταστάσεις να έρθουν εκεί.

Εγώ με όσους τούρκους έχω συναναστραφεί μόνο μουσλίμια δεν ήταν. Φυσιολογικοί άνθρωποι όπως όλοι μας. Να μην τους τσουβαλιάζεις όλους μαζί ως μουσουλμάνους δεν ισχύει

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom