Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 16.293
- Πόντοι
- 3.656
Δεν μπορώ να κάνω γεωστρατηγική ανάλυση της περιοχής...δεν ξέρω τι θα κάνει τελικά ο καθένας εκεί....και ποιος θα τολμήσει να κάνει αυτά που απειλεί. Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει.
Συμφωνουμε οτι σε περιπτωση κλιμακωσης η Ελλαδα θα εμπλακει, με τον εναν η αλλον τροπο.
Γι αυτο οι ΗΠΑ ενισχυουν τις δυναμεις τους στη περιοχη, στελνοντας τελεσιγραφο οτι οποιος τολμησει και εμπλακει, η γενικευση ειναι δεδομενη. Χωρις μισολογα και υπεκφυγες. Να το καταλαβουν ολοι.
Εσυ βεβαια διαφωνεις με καθε ελληνικη εμπλοκη. Εγω συμφωνω, και εξηγησα τους λογους, γενικοτερου και ελληνικου συμφεροντος.
Για ποιο Ισραηλ λες να παμε; Περι αυτου προκειται; Η η Ελλσδα να παρασχει καθε ειδους διευκολυνση;
Και στο τελος θα υπαρχουν αυτοι που επραξαν το σωστο, και ενδεχομενως να ειναι στη μερια του νικητη. Και οι αλλοι, μεταξυ των αλλων και η Τουρκια, που ιδιως τα τελευταια χρονια επιφυλασσει για τον εαυτο της τον ρολο της περιφερειακης δυναμης.
Μου εκανες ενα ερωτημα. Σου κανω κι εγω ενα. Σε τετοια περιπτωση σαν την τωρινη, σε τετοιο σεναριο γενικευσης, τι θεση θα επαιρνε ο Ελευθεριος Βενιζελος;
Εκτος και θεωρεις οτι μπορουν να εχουν ολοι οι αλλοι διεκδικησεις, εκτος της Ελλαδας.
Εγώ σου είπα για κάτι πολύ συγκεκριμένο. Και η όλη ιστορία ξεκίνησε για κάτι πολύ συγκεκριμένο...το Ισραήλ που υπερασπίζεται (υποτίθεται) τα σύνορα του και πολιτισμένος κόσμος που φωνάζει ''I stand with Israel" . Αυτό τι σημαίνει πρακτικά? Ότι σεβόμαστε τα νόμιμα σύνορα του καθενός..και εσύ λες άντε να χάσει η Τουρκία για να δούμε τι θα γίνει με την Κων/λη. Δεν τα βλέπεις αυτά αντικρουόμενα?
Εδώ η Ελλάδα φίλε μου δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτά που είναι εντός των συννόρων της....και θα διεκδικήσει και εκτός? Σε ποιο κόσμο ζεις? Και πέραν του ότι μιλάς αέρα για την έναρξη του τρίτου παγκοσμίου.....πως φαντάζεσαι μια ητημένη τουρκία? σφαγμένοι άνθρωποι και πρόσφυγες να πηγαίνουν προς τα αραβικά κράτη? Και οι Έλληνες να στήσουν Ελληνικές και Βυζαντινές σημαίες πάνω στα πτώματα των τούρκων??
Παράννοια έτσι....στείλαμε στο διάστημα ένα τηλεσκόπιο που μπορεί να διαβάσει πληροφοριες δισεκατομύρια χρόνια πίσω....και ακόμα εμείς εδώ φανταζόμαστε σταυροφορίες.
Αλλά θα δεχτώ ως πραγματικότητα δική σου αυτό που λες αν εσύ προσωπικά είσαι έτοιμος να αφήσεις την δουλειά και την οικογέννεια σου, να παρουσιαστείς αύριο στην Αυλώνα και να φύγεις να πας στην περιοχή που θα γίνει το μαδομούνι.
Αλλιώς τι μιλάς για πολιτική εμπλοκή? Το κάναμε ήδη.