Νέα

Σχολές εμποροπλοιάρχων-πληροφορίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα billybomb
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 18
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

billybomb

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Συναγωνιστές ψήνομαι να πάω εκεί...
Ειναι καλά?
Ακούω γνώμες ....  :rockon: :)

gastez

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
8
Πόντοι
1.290
εχω φιλο υποπλοιαρχο.γενικα μου εχει πει καλα πραγαματα για την δουλεια του,φτανει να αντεχεις να βλεπεις μπλε για 20-30 μερες

στα +

πολυ καλα χρηματα
δουλευεις 6-7 μηνες τον χρονο
γνωριζεις τον κοσμο
δεν χαλας σχεδον τπτ μεσα στο καραβι
πολυ φτηνα ψωνια απο διαφορα μερα του κοσμου
γαμας στα λιμάνια  (αυτο μπορει να ειναι και στα -  :grin: )

στα -

το φαγητο ειναι αναλογα τον μαγειρα που θα εχει μπαρκαρει
παιζει ρολο με τι ατομα θα μπαρκαρεις.μαλακας καπετανιος κτλ
παιζει λιγο μοναξια γενικα
πεφτεις σε κανα 10μποφορ και την γαμησες

αυτα μου ηρθαν τωρα αν θυμηθω και κατι αλλο θα σου πω

xilnik

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
31 Οκτ 2007
Κριτικές
210
Like
2.895
Πόντοι
13.165
υπο τις παρουσες συνθηκες πολυ καλα φιλε
καλα χρηματα,καλες εμπειριες αλλα πρεπει να χεις ψωνιο με τη θαλασσα
εχω κολλητο εμποροπλοιαρχο(ΟΙΝΟΥΣΕΣ)και τα ξερω απο πρωτο χερι

Gamaomanoules2

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Συναγωνιστές ψήνομαι να πάω εκεί...
Ειναι καλά?
Ακούω γνώμες ....  :rockon: :)

1)Θα γινεις ο Ultimate Masturbator!Κυριολεκτικα θα σε βαρεσει η μαλακια στο κεφαλι οταν στα ταξιδια θα κανεις να δεις γυναικα με το κυαλι!
2)Θα γινεις ο Ultimate Keratas!Εαν και εφοσον εχεις σχεση η γυναικα πισω.
3)Οταν θα γυρνας απτα ταξιδια θα παρακαλας για παρεα,οι φιλοι σου θα εχουν συνεχισει τις ζωες τους,τα παιδια σου θα εχουν αποξενωθει απο σενα και θα μετρας με τα .. "δωρα".
4)Θα εισαι τοσο κενος οταν επιστρεφεις που θα κοιτας να χαλας τα λεφτα που σου εφυγε ο κωλος να βγαλεις,σε αμαξια,ρουχα κτλ.
Θα εχεις κομπλεξ κατωτεροτητας οταν βλεπεις φιλους σου να εχουν οικογενεια,σχεση και να "ζουν" τη ζωη τους.
5)Θα εισαι σε καταθλιψη πριν μπαρκαρεις και θα μετρας τις μερες οταν επιστρεφεις σα το στρατιωτη που απολυεται.
Αυτα ειναι λιγα μικρα αρνητικα.

1)Θα πας σε εξωτικα μερη(αν εισαι τυχερος) που πολλοι δεν θα πανε ποτε.
2)Θα γαμας πουτανες στα λιμανια,σε ποσα ευτελη με ποιοτητα ΑΑ.
3)Θα εχεις γκαφρα να απολαμβανεις τους λιγους μηνες που θα επιστρεφεις στην πατριδα.
4)Κανεις καριερα,θα εισαι ανωτερος απο αλλους σε λιγα χρονια δλδ.
5)Αν εχεις βυσμα μετα απο λιγα ταξιδια αραζεις σε ναυτιλιακη στη στερια,εαν και εφοσον σκαμπαζεις και 5 γραμματα.
Λιγα θετικα.

Το μονο καλο ειναι τα λεφτα,το τιμημα η "ζωη" της ζωης σου.
Η καραμελα για να γλυκαθεις οι βαθμοι που αποκτας.
Το συνηθες αποτελεσμα,αποκτας συμπλεγματα και κομπλεξ απο τα μακροχρονια ταξιδια.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ναι ενω ολοι οι αλλοι εδω εξω... που τρεχουν στις ιδιωτικες και παρακαλανε και χτυπανε πορτες

οχι... δεν εχουν συμπλεγματα κανεις τους  :2funny: :2funny: :2funny:

Το μονο κακο για μενα ειναι οτι εισαι πολλες μερες στην θαλασσα.... αν βρεις τροπο να το αντιμετωπισεις αυτο
η να το αγαπησεις πηγαινε και μην ακους κανεναν

male_tsouli

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
6
Like
28
Πόντοι
6
Είναι δύσκολο επάγγελμα διότι λείπεις πολλούς μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται στις
σχέσεις , στο γάμο , στα παιδιά σου αργότερα
Τα χρήματα είναι βέβαια καλύτερα απο τους μισθούς στην Ελλάδα αλλά υπάρχει το παραπάνω αντίτιμο
Οι περισσότεροι , ταξιδεύουν για κάποιο διάστημα , κάνουν καβάτζα και μετά ανοίγουν δική τους
επιχείρηση ( όπως ένας κολλητός που άνοιξε μίνι μάρκετ , έχει και σπίτι - εξοχικό χωρίς δάνειο μετά απο 17 χρόνια δουλειάς )
, είτε αν ψάχνεσαι πιο πολυ το συνδυάζεις με σπουδές στα ναυτιλιακά ( Λονδίνο κατά προτίμηση ) με προοπτικές για δουλειά στο εξωτερικό βέβαια και όχι εδώ.
Αυτές περίπου είναι οι επιλογές . Καλή τύχη και ελπίζω να σε βοήθησα

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Βασικα καμια σχεση αλλα με το θρεντ..αλλα εχει να κανει με καραβια,λογω καποιων γνωσεων που εχω θελω να δουλεψω σε ναυπηγεια ξερει κανεις τι πεζει πως μπορω να πιασω δουλεια??

Επισκέπτης
βασικό πρόβλημα (για μένα)..το πλήρωμα..

ένα πλήρωμα το οποίο αποτελείται απο ότι κατώτερο ποιοτικά/πνευματικά μπορείς να φανταστείς...και ακόμη χειρότερα, είναι όλοι απο χώρες τριτοκοσμικές..

οι μόνοι που θα έχεις δυνατότητα να μιλήσεις είναι οι 3 μηχανικοί κ οι 3 πλοίαρχοι...

ένα βασικότερο πρόβλημα είναι τα ψέμματα που ακούγονται περί των μισθών...
1.ο μισθός δεν είναι μήνας μπαίνει..μήνας βγαίνει...το παραδάκι θα πέφτει..αρκετά μεγάλο ποσοστό απ'τα λεφτά τα παίρνεις μετά απο μήνες..
2.πρέπει να κάθεσαι στεριά περισσότερο απ'όσο περιμένεις (ωραίο ακούγεται, δεν είναι όμως)...κ τρως τα έτοιμα..-> αυτο θέλει προγραμματισμό..
3.όλες οι εταιρείες σε γράφουν στα παπάρια τους κάπου στα 40-50 σου..κ στα δύσκολα...ούτε καϊκι δεν θα σε παίρνει..
4.όλες οι εταιρείες..θέλουν 2-3 καλούς κ οι άλλοι επίπεδο πάτωμα..
5.σύνταξη ? εδώ είναι που πέφτει κλάμα...αλλά κ οι άλλοι πλέον θα κλαίνε, οπότε εσύ θα είσαι σχετικά καλά..

βάλε κ τα συν κ τα πλην των παραπάνω..κ φτιάχνεις γενική ιδέα...

Επισκέπτης
Βασικα καμια σχεση αλλα με το θρεντ..αλλα εχει να κανει με καραβια,λογω καποιων γνωσεων που εχω θελω να δουλεψω σε ναυπηγεια ξερει κανεις τι πεζει πως μπορω να πιασω δουλεια??

πλέον πολύ δύσκολα...

δεν ξέρω τι ειδικότητα έχεις (ηλεκτρολόγος/μηχανικός/συγκολητής/αμμοβολές/κλπ κλπ)..πάντως είναι σχεδόν αδύνατο αν δεν ξέρεις κάποιον που να είναι μέσα στην ομάδα κάποιου εργολάβου...έτσι ωστέ να κάνει ένα κονέ..

κατά τ'άλλα...μπορείς να κατέβεις στα ναυπηγεία...κ να ψάχνεις..πόρτα - πόρτα...

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
πλέον πολύ δύσκολα...

δεν ξέρω τι ειδικότητα έχεις (ηλεκτρολόγος/μηχανικός/συγκολητής/αμμοβολές/κλπ κλπ)..πάντως είναι σχεδόν αδύνατο αν δεν ξέρεις κάποιον που να είναι μέσα στην ομάδα κάποιου εργολάβου...έτσι ωστέ να κάνει ένα κονέ..

κατά τ'άλλα...μπορείς να κατέβεις στα ναυπηγεία...κ να ψάχνεις..πόρτα - πόρτα...
Αυτο ξερω και εγω γαμω τη τυχη μου :headbang: :headbang: :headbang:οτι χωρις κονε αρχιδια..

OP
OP
B

billybomb

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες... Να 'στε καλά..
Αν συνεχίσω να μην τα πηγαίνω καλά με τη σχολή που είμαι τώρα θα πάω κατευθείαν εκεί .. ;)

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Καλο ταξιδι!

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
5
Πόντοι
6
στο συνάδελφο που ρωτάει για τις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, ενα πράγμα θα του πω και να το βάλει καλά στο κεφάλι του για μας τους Έλληνες ''ο δρόμος ειναι η θάλασσα''

ευχαριστώ

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
μπες στο ΚΚΕ

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
εχω φιλο υποπλοιαρχο.γενικα μου εχει πει καλα πραγαματα για την δουλεια του,φτανει να αντεχεις να βλεπεις μπλε για 20-30 μερες

στα +

πολυ καλα χρηματα
δουλευεις 6-7 μηνες τον χρονο
γνωριζεις τον κοσμο
δεν χαλας σχεδον τπτ μεσα στο καραβι
πολυ φτηνα ψωνια απο διαφορα μερα του κοσμου
γαμας στα λιμάνια  (αυτο μπορει να ειναι και στα -  :grin: )

στα -

το φαγητο ειναι αναλογα τον μαγειρα που θα εχει μπαρκαρει
παιζει ρολο με τι ατομα θα μπαρκαρεις.μαλακας καπετανιος κτλ
παιζει λιγο μοναξια γενικα
πεφτεις σε κανα 10μποφορ και την γαμησες

αυτα μου ηρθαν τωρα αν θυμηθω και κατι αλλο θα σου πω
Ενας φιλος ειχε χαλασει σε 1 βδομαδα 200-300 ευρο στην Κινα μαλιστα  :headbang:  :2funny: :2funny:
ειχε βγαλει και πολλες φωτο

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
παρα πολλοι γνωστοι μου πηγαν,μπαρκαραν σαν δοκιμοι και δεν ξαναμπαρκαραν
ειναι πικρα το πλοιο
ακομη ενα αρνητικο το οτι δεν μπορεις να κανεις οικογενεια