Νέα

Σάλος στην Τουρκία από δηλώσεις Ερντογάν για εκδίωξη μειονοτήτων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vlachodeutsch
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 772
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Από την εφημερίδα "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ" της 27/5/2009 - Κλικ www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=5/27/2009&page=0]ΕΔΩ[/url]
Ημερομηνία: 27/5/2009
Τίτλος: ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ

Εχουμε το ιδίωμα να εφευρίσκουμε τις άριστες εκφράσεις, άσχετο αν δεν τις υιοθετούμε. Στην περίπτωση του Τούρκου πρωθυπουργού, ο άνθρωπος έκανε πράξη την ελληνική έκφραση «την ανάγκη, φιλοτιμία». Ξέρει ότι βρίσκεται στα πάνω του. Ξέρει ότι ήγγικεν η ώρα για μερικές «παραχωρήσεις». Εμείς τα έχουμε καταφέρει τόσο καλά, ώστε η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης θα μας γεμίσει άδολη χαρά και εκφράσεις αρκετές εναντίον των «γειτόνων μπουνταλάδων που η παγκόσμια κοινή γνώμη ανάγκασε να αναδιπλωθούν». Αυτά που τράβηξε ο Ρωσάκος από τη Νορβηγία από τους ελλαδικούς τηλεγενίτσαρους θα είναι φραγκοδίφραγκα μπροστά στα λογάκια που επιφυλάσσουμε στον «πιεσμένο» Τούρκο ηγέτη.

Η αντιπολίτευση σάστισε, ο τύπος κατάλαβε το παιχνίδι του. Τώρα, ο Ερντογάν έχει τα χέρια λυμένα, για ήπια επιστροφή σε μια μόνιμη, αδιατάρακτη γραμμή εθνικής άμυνας. «Ναι, κάναμε ακρότητες. Ναι, διώξαμε εθνικές ομάδες. Ναι, ασκήσαμε βία και παράλογη εσωστρέφεια. Φυσικά, μην ακούσω τις ανοησίες σας περί γενοκτονίας. Εμείς, που ομολογούμε τα αρχαία μας πάθη, τώρα που θα καλύψουμε ό,τι μας δώκετε από την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, εμείς, που κρατάμε και το κλειδί της κουβεντούλας με τους Ιρανούς, απαιτούμε από την παγκόσμια κοινή γνώμη να αφήσει τις γενοκτονίες. Διότι έχομε μπει με τα μπούνια στον εκδυτικισμό υπό μπούργκα και δε θέλετε άλλους χομεϊνήδες στην περιοχή.

Οπως βγαίνει ο Κλίντον και ζητάει συγγνώμη για την ελληνική δικτατορία και ο Πάπας ζητάει συγγνώμη για την Αλωση του 1204, έτσι και ο Ταγίπ Ερντογάν ζητάει συγγνώμη από Αρμεναίους και Ελληνες που τους «εκτόπισε». Παμπόνηρος. Αν οι Αρμένηδες συνεχίσουν να κλαίνε τους παππούδες τους και οι Ελληνες τους Ποντίους τους, θα θεωρηθούν πεισματάρηδες εθνικιστές που δεν καταλαβαίνουν το πνεύμα των καιρών. Πάρτε και τη Χάλκη σας, να βγαίνουνε Ρωμιοί παπάδες, αρκεί να δίνουνε λογαριασμό στον τοπικό δήμαρχο και να μη μας το κάνουνε Βατικανό. Κλείνουν και οι Ρώσοι το ματάκι, με τους Αμερικανούς είναι συμφωνημένα και μόνο σε μία μακάρια, αχάριστη και πράγματι κουρασμένη ήπειρο, ονόματι Ευρώπη, τρελαμένοι Ανατολικοευρωπαίοι και παραδοσιακοί τέως αποικιοκράτες ψελλίζουν λογάκια περί κοινωνικού κράτους ή φιλελεύθερης οικονομίας, ενώ στο Νότο οι άντρακλες δεν έχουν αποφασίσει αν πρέπει να χειροκροτήσουν τον Μπερλουσκόνι που γαμπρίζει ή τον Σαρκοζί που σηκώνεται στις μύτες να φανεί ψηλέκας...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
AKΡΙΒΩΣ! Πες τους τα γιατί έχεις ιστορική αντίληψη! Φαίνεται δεν έχουν καταλάβει αρκετοί την ιδέα και την έννοια της "αυτοκρατορίας" του "imperium"  ! Η "Αυτοκρατορία" ήταν ΜΙΑ ! Ιmperium και sacerdotium! Η αντίληψη ένας ο Θεός ένας ο αντιπρόσωπός του επί Γης!
Εξου και το σχίσμα! Ποιος έπρεπε να έχει τα πρωτεία ο Επίσκοπος Νέας Ρώμης ή της Παλαιάς?

Επίσης ο Πάπας το 800 μ.χ. έχρισε τον τότε βασιλιά των Φράγκων Καρλομάγνο Αυτοκράτορα επειδή θεώρησε ότι ήταν παράνομο να ανέβει μια γυναίκα στο θρόνο της Αυτοκρατορίας όπως είχει γίνει στην Ανατολή. Έτσι θεώρησε ευτόν ότι είχε εξουσία να δώσει το "αυτοκρατοριλίκι" σε κάποιον άλλο ηγεμόνα της επιλογής του!

Βέβαια η γυναίκα ήταν το πρόσχημα, ουσιαστικά η αιτία ήταν η εικονομαχία.
Αργότερα έγιναν προσπάθεις να ενωθούν τα δύο στέμματα. Για αυτό ο Άγιος Ρωμαίος Αυτοκράτωρ Όθων Β' παντρεύτηκε μια Βυζαντινή πριγκήπησα. Και ο Όθων Γ είχε βυζαντινή μητέρα. Και τα ανάκτορα στο Άαχεν έγιναν με τα βυζαντινά πρότυπα και πολλοί βυζαντινοί εγκαταστάθηκαν εκεί.

Ο περσόνα βεβαίως υπεκφεύγει στο ερώτημα : αν η Ελλάδα σήμερα μπορεί να διεκδικήσει τη βυζαντινή κληρονομιά αυτό σημαίνει ότι διεκδικεί τη ρωμαική συλλήβδην? Ποιο θεωρείται το όριο που διαχωρίζει την Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία  από την προηγούμενή της Ρωμαική? Η μεταφορά στην Κωνσταντινούπολη?  Και οι της εποχής πως προσέλαβαν τη διαφορά αυτή? Την αντιλαμβάνονταν ως τέτοια?

Η δυτική ρωμαϊκή αυτοκρατορία είχε ουσιαστικά καταρρεύσει από το 500 μΧ και τα κρατικά μορφώματα που προέκυψαν στη θέση της είναι λογικό να διεκδικούν τον τίτλο του συνεχιστή της...
Ο Ιουστιανός προσπάθησε να ανακαταλάβει τα εδάφη της δυτικής ρ.α. , το κατάφερε αλλά δεν μπόρεσε να τα κρατήσει...
Ο κύριος θεσμός της δ.ρ.α. που επέζησε ήταν ο πάπας, ο οποίος ήταν σημείο αναφοράς στα κρατικά μορφώματα που ακολούθησαν την πτώση της δ.ρ.α.
Ο δε τίτλος του ρωμαίου αυτοκράτορα ήταν ένα ισχύρό "brand name" που κάθε ένας από τους άρχοντες των διαδόχων κρατικών μορφωμάτων ήθελε για τον εαυτό του...

Οι δε έλληνες, δεν διεκδικούν τη συνέχεια της δ.ρ.α.- δεν άκουσα κανέναν έλληνα να λέει ότι είναι απόγονος του Ιουλίου Καίσαρα...
Διεκδικούν με αξιώσεις τη συνέχεια της α.ρ.α., ενός κρατικού μορφώματος, με τελείως διαφορετική εθνολογική σύνθεση, παράδοση και επιρροές από τη δ.ρ.α.και ό,τι προέκυψε από τη διάλυσή της...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Όοοοχι μια χαρά είναι η δημοκρατία. Αυτοί που τα λένε ΔΕ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ! Και λοιδωρούν κάθε αντίθετη άποψη ως ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ! Γνωστή τακτική ενοχοποιείς αυτόν που δε μπορείς να αντιμετωπίσεις με ανυπόστατες κατηγορίες.

Να υπάρχει λοιπόν δημοκρατία γιατί λένε αυτοί την άποψή τους ΛΕΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ! Να μη μιλάει ένας να μιλάνε όλοι με ίδιους όρους.

Έπειτα έχουμε αρκετή δημοκρατία για να πάρει κάποιος έναν Τσάμη ή ότι άλλο θέλει να τον ταίσει να του δόσει το σπίτι του, την κόρη του ότι γουστάρει. Τι κλαίγονται λοιπόν δε μπορώ να καταλάβω. Τους στέρησε κανείς αυτό το δικαίωμα?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ομοια με του νταρτανιάν μας :grin:
:grin:
Ρε φιλαράκι μπορείς να πεις ότι είμαι εθνικιστής? Ούτε εθνικιστής ούτε κομμουνιστής ούτε τίποτα! Με την κοινή λογική είμαι γαμώ την πουτάνα μου γαμώ!!! Και ναι το ελληνικό κράτος δε θέλω να διεκδικεί ούτε αυτοκρατορίες ούτε αριστοκρατικές καταγωγές! Μου φτάνει να είναι αυτή η ψωροκώσταινα που είναι που ιδρύθηκε το 1830. Εδώ γεννηθήκαμε εδώ έτυχε να ζούμε! Ας κοιτάξουμε να τη βελτιώσουμε λοιπόν τη ρημάδα τη στρούγγα μας γιατί όλοι στην ίδια φασολάδα βράζουμε. Είναι κακό ή παράξενο?

Επισκέπτης
Έπειτα έχουμε αρκετή δημοκρατία για να πάρει κάποιος έναν Τσάμη ή ότι άλλο θέλει να τον ταίσει να του δόσει το σπίτι του, την κόρη του ότι γουστάρει και να του κανει ενα αφρολουτρο και ξυρισμα ενοειται. Τι κλαίγονται λοιπόν δε μπορώ να καταλάβω. Τους στέρησε κανείς αυτό το δικαίωμα?

Ετσι παικταρα μου πεστα :rockon: :rockon: :rockon:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εμ ρε PATHFINDER για αυτό κατευθείαν μετά άρχισαν να λοιδωρούν τους Έλληνες ως "κακούς εθνικιστές" που " να οι καλοί Τούρκοι το αναγνώρισαν εσείς επιμένετε".Και αμέσως οι συγκρίσεις " εμείς τι κάνουμε να ορίστε οι Τούρκοι" . Μα εμείς βρε παπάρες να ζητήσουμε συγγνώμη γιατί? που η μουσουλμανική μειονόητα από 50.000 έφτασε 300.000? Που δεν έγινε ποτέ το παραμικρό εναντίον τους? Που έχουν τα τζαμιά τους, τα σχολεία τα πάντα? Και καλώς τα έχουν! Αλλά να ζητήσουν συγγνώμη γιατί?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εμ ρε PATHFINDER για αυτό κατευθείαν μετά άρχισαν να λοιδωρούν τους Έλληνες ως "κακούς εθνικιστές" που " να οι καλοί Τούρκοι το αναγνώρισαν εσείς επιμένετε".Και αμέσως οι συγκρίσεις " εμείς τι κάνουμε να ορίστε οι Τούρκοι" . Μα εμείς βρε παπάρες να ζητήσουμε συγγνώμη γιατί? που η μουσουλμανική μειονόητα από 50.000 έφτασε 300.000? Που δεν έγινε ποτέ το παραμικρό εναντίον τους? Που έχουν τα τζαμιά τους, τα σχολεία τα πάντα? Και καλώς τα έχουν! Αλλά να ζητήσουν συγγνώμη γιατί?

+1
Πρόσεχε μόνο γιατί θα αρχίζουν να μιλάνε για ζυγαριές...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ρε φιλαράκι μπορείς να πεις ότι είμαι εθνικιστής? Ούτε εθνικιστής ούτε κομμουνιστής ούτε τίποτα! Με την κοινή λογική είμαι γαμώ την πουτάνα μου γαμώ!!! Και ναι το ελληνικό κράτος δε θέλω να διεκδικεί ούτε αυτοκρατορίες ούτε αριστοκρατικές καταγωγές! Μου φτάνει να είναι αυτή η ψωροκώσταινα που είναι που ιδρύθηκε το 1830. Εδώ γεννηθήκαμε εδώ έτυχε να ζούμε! Ας κοιτάξουμε να τη βελτιώσουμε λοιπόν τη ρημάδα τη στρούγγα μας γιατί όλοι στην ίδια φασολάδα βράζουμε. Είναι κακό ή παράξενο?

ααααχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
πόσο σεξουαλικός γίνεσαι όταν αγριεύεις......... :tits: :tits: :tits: :tits:

Επισκέπτης
Διεκδικούν με αξιώσεις τη συνέχεια της α.ρ.α., ενός κρατικού μορφώματος, με τελείως διαφορετική εθνολογική σύνθεση, παράδοση και επιρροές από τη δ.ρ.α.και ό,τι προέκυψε από τη διάλυσή της...
Aναρωτιεμαι σοβαρα αν εχεις διαβασει αλλη Ιστορια εκτος απο αυτην της Β' Γυμνασιου.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Aναρωτιεμαι σοβαρα αν εχεις διαβασει αλλη Ιστορια εκτος απο αυτην της Β' Γυμνασιου.

Εγώ πάλι είμαι βέβαιος πλέον ότι δεν έχεις διαβάσει άλλη ιστορία εκτός από αυτήν στη μεγάλη σοβιετική εγκυκλοπαίδεια...

Επισκέπτης
Εγώ πάλι είμαι βέβαιος πλέον ότι δεν έχεις διαβάσει άλλη ιστορία εκτός από αυτήν στη μεγάλη σοβιετική εγκυκλοπαίδεια...
Επειδη δυσκολευεσαι να το αντιληφθεις γιατι αφορα εμας,ψαξε πως σχηματιστηκε το σημερινο Γαλλικο Εθνος,ψαξε την Γαλλικη Ιστορια δλδ.Η,το Αγγλικο.
Μετα ξανακανε αναλυσεις της πλακιτσας περι"καταληψης"της Αυτοκρατοριας απο το Ελληνικο Εθνος τον 7ο-8ο αιωνα μ.Χ.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Επειδη δυσκολευεσαι να το αντιληφθεις γιατι αφορα εμας,ψαξε πως σχηματιστηκε το σημερινο Γαλλικο Εθνος,ψαξε την Γαλλικη Ιστορια δλδ.Η,το Αγγλικο.
Μετα ξανακανε αναλυσεις της πλακιτσας περι"καταληψης"της Αυτοκρατοριας απο το Ελληνικο Εθνος τον 7ο-8ο αιωνα μ.Χ.

Όταν σταματήσεις να μπερδεύεις την έννοια του έθνους με την έννοια του εθνικού κράτους, μπορεί και να το κάνω...
Επίσης, πολύ πρωτότυπη η ιδέα σου να μελετήσω την ιστορία του Γαλλικού ή του Αγγλίκού έθνους για να δω πότε ξεκίνησε το Ελληνικό...

Όσο για την δήθεν "κατάληψη"(μια ζωή το μυαλό σου στις καταλήψεις..) της α.ρ.α. από το ελληνικό έθνος, αν δεν καταλαβαίνεις τη φράση "εξελληνίστηκε σταδιακά" και το ταυτίζεις με κατάληψη, δεν μπορώ να κάνω κάτι που η κατανόησή σου των νέων ελληνικών είναι περιορισμενη...

Επισκέπτης
Δεν μπερδευω τιποτε ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Δεν μιλησα για Εθνος-Κρατος αλλα για ΕΘΝΟΣ σκετο.
Ετερον εκατερον,και το Εθνος δεν υπαρχει εδω και 1500 χρονια αλλα πολυ λιγοτερα.

Eδω ειναι και το βασικο λαθος που κανεις-θεωρεις οτι εντος της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας(ο ορος αυτος ειναι συγχρονος,ηταν Ρωμαικη Αυτοκρατορια)υπηρχαν τον 7ο-8ο αιωνα Εθνη-το Ελληνικο τουλαχιστον.

Λαθος αυτο,αλλο σημειο αναφορας υπηρχε τοτε.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
θεωρεις οτι εντος της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας(ο ορος αυτος ειναι συγχρονος,ηταν Ρωμαικη Αυτοκρατορια)υπηρχαν τον 7ο-8ο αιωνα Εθνη-το Ελληνικο τουλαχιστον.

δεν ξέρω πώς ούτε και με αφορούν τα προσωπικά σου συμπεράσματα...
αλλά να θέλει ο κάθε ένας να γίνει Ηρόδοτος ΚΑΙ ειδικά για πράγματα που τελέστηκαν αιώνες πριν μου φαίνεται ολίγον παρανοικό....
ειδικά αυτο ότι η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν η Ρωμαική......

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν μπερδευω τιποτε ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Δεν μιλησα για Εθνος-Κρατος αλλα για ΕΘΝΟΣ σκετο.
Ετερον εκατερον,και το Εθνος δεν υπαρχει εδω και 1500 χρονια αλλα πολυ λιγοτερα.

Eδω ειναι και το βασικο λαθος που κανεις-θεωρεις οτι εντος της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας(ο ορος αυτος ειναι συγχρονος,ηταν Ρωμαικη Αυτοκρατορια)υπηρχαν τον 7ο-8ο αιωνα Εθνη-το ελληνικο τουλαχιστον.

Μίλησα για εθνοτικές ομάδες, για εθνικά στοιχεία και εθνότητες...
Απέφυγα όσο μπορούσα τη λέξη "έθνος" γιατί βαριέμαι να εξηγώ τα ίδια και τα ίδια...

Αν η λέξη γένος σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, όπου λέω έθνος, βάζε γένος...
Μισό λεπτό όμως...
Η λέξη nation ( ) που εμείς τη μεταφράζουμε ως έθνος προέρχεται από το λατινικό natio που προέρχεται από το λατινικό ρήμα που σημαίνει γεννιέμαι...Από το γεννιέμαι προέρχεται και το γένος...
Μύλος...

Επιμένω...Τα εθνικά κράτη άρχισαν να σχηματίζονατι αρκετά αργά στην ανθρώπινη ιστορία...
Τα έθνη υπήρχαν πολύ πιο πριν και σχημάτιζαν διάφορες κρατικές οντότητες ή μορφώματα...

Επισκέπτης
δεν ξέρω πώς ούτε και με αφορούν τα προσωπικά σου συμπεράσματα...
αλλά να θέλει ο κάθε ένας να γίνει Ηρόδοτος ΚΑΙ ειδικά για πράγματα που τελέστηκαν αιώνες πριν μου φαίνεται ολίγον παρανοικό....
ειδικά αυτο ότι η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν η Ρωμαική......
Persona,αν ελεγες σε Βυζαντινο τον ορο Βυζαντινη Αυτοκρατορια θα σε ρωτουσε"τι ειναι αυτο?"
Ο ορος ειναι μοντερνος για να διαχωρισει την Βυζαντινη απο την Ρωμαικη περιοδο:Οι ιδιοι οι Βυζαντινοι αυτοαποκαλουντο Ρωμαιοι και δημιουργηθηκε ΣΑΛΟΣ οταν ο Καρλομαγνος στεφθηκε Αυτοκρατορας καθως ΜΟΝΟ το Βυζαντιο ηταν η Αυτοκρατορια(Π.Ο.Π.).
Μίλησα για εθνοτικές ομάδες, για εθνικά στοιχεία και εθνότητες...
Απέφυγα όσο μπορούσα τη λέξη "έθνος" γιατί βαριέμαι να εξηγώ τα ίδια και τα ίδια...
Αν η λέξη γένος σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, όπου λέω έθνος, βάζε γένος...
Μισό λεπτό όμως...
Η λέξη nation ( ) που εμείς τη μεταφράζουμε ως έθνος προέρχεται από το λατινικό natio που προέρχεται από το λατινικό ρήμα που σημαίνει γεννιέμαι...Από το γεννιέμαι προέρχεται και το γένος...
Μύλος...
Οχι,ειναι αρκετα απλο:Το Εθνος σαν ιδεα-αντιληψη αντιστοιχει σε διαφορετικο επιπεδο κοινωνικο-οικονομικης οργανωσης απο το Γενος.Oι αρχαιοι Ρωμαιοι μιλαγαν για γενη και φυλη,καθως η λεξη Εθνος και η σημασια της απλα δεν υπηρχαν,το ιδιο και οι αρχαιοι ημων.
Στο Βυζαντιο η κυριαρχη αναφορα ηταν η Αυτοκρατορια,το κυριο συνδετικο στοιχειο ο Χριστιανισμος,η θρησκεια,ΟΧΙ η εθνοτικη καταγωγη οπως εμεις την εννοουμε σημερα.Δες και την εικονομαχια-πουθενα δεν υπαρχει εθνοτικη επικληση.

Αυτο ειναι και το ΒΑΣΙΚΟ λαθος που κανεις,μετατρεποντας την Βυζαντινη Ιστορια σε Ελληνικη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom