Νέα

Σάλος στην Τουρκία από δηλώσεις Ερντογάν για εκδίωξη μειονοτήτων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vlachodeutsch
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 772
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
μεχρι τωρα παντως κανεις δεν αναφερει ποια πρεπει να ειναι η σταση της Ελλαδας σε παρομοια δικα της εγκληματα

Μπορείς να μου πεις το ελληνικό ανάλογο του πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης το 1955;
Ή της γενοκτονίας Αρμενίων και Ποντίων;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μηπως εισαι συγγενης του τρεμοπουλου? Απλα ρωταω γιατι σε ολα τα θρεντ, οποιος τολμησει να πει κατι καλο για την Ελλαδα του την πεφτεις
ποιός είναι ο τρεμόπουλος;
ελληνικά διαβάζεις;
δυό μέρες συζητάω για ελλάδα και βυζάντιο υπέρ ελληνικότητας...
παίρνεις κάτι;
το σχολείο το τελείωσες;
έχεις εμμονές;
γαμάς;

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
ποιός είναι ο τρεμόπουλος;
ελληνικά διαβάζεις;
δυό μέρες συζητάω για ελλάδα και βυζάντιο υπέρ ελληνικότητας...
παίρνεις κάτι;
το σχολείο το τελείωσες;
έχεις εμμονές;
γαμάς;

Μήπως είσαι μουσουλμάνος ρε;  :2funny: :boobies: :boobies: :boobies:

Επισκέπτης
δηλαδη εαν εβγαινε ο κωστακης και ελεγε οτι κακως διωξαμε τους Τσαμηδες και αυτο ηταν φασιστικο που καναμε θα τον ακουγαμε ψυχραιμα;
Να συνυπογραψω την ερωτηση αυτη με χερια και ποδια...

Γνωμες παρακαλω,για κατι που αφορα εμας,οχι συγκρισεις με την γενοκτονια των Αρμενιων.
Το ζητημα δεν ειναι ποιος εχει κανει πιο πολλα,το ζητημα ειναι να αναγνωρισουμε τα πολλα,η λιγα,ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Το που ανηκεις εθνολογικα ΕΣΥ το γνωριζεις.
Μην μου πεις οτι δηλωνεις Ιπποτης τζενται?

Ε όχι και Jedai! Ολάκερος Palpatine Darth Sidius, Sith, Chansellor, Senator, Emperor. Αυτοκράτωρ Πάσης Ανατολής και Πάσης Δύσεως Παντός Βορά και Παντός Νότου και Κριτής της Οικουμένης!!! Άκου Jedai Knight...

Πάντως στον όρο Σλαύομακεδόνες το δεύτερο συνθετικό μόνο γεωγραφικό όρο μπορεί να σημαίνει δεδομένου ότι οι Μακεδόνες είναι από αρχαιοτάτων ετών ενώ οι Σλαύοι εμφανίζονται στο μεσαίωνα. Όταν κάποιος λέει ότι είναι Σλαυομακεδόνας λέει ότι είναι Σλαύος στην καταγωγή και απλά κατοικεί στη Μακεδονία. Όπως και η Μακεδονική Δυναστεία του Βυζαντίου με Λεκαπηνό, Βουλγαροκτόνο, Πορφυρογέννητο, Τσιμισκή, Φωκά. Αρμένιοι ήταν στην καταγωγή αλλά ονομάστηκαν Μακεδονική Δυναστεία διότι ο πρώτος κατοικούσε εκεί.

ΥΓ: Και είναι τεράστιο λάθος μας η μή αποδοχή του όρου Σλαυική Μακεδονία πριν 15 έτη. Το βρίσκουμε μπροστά μας τώρα. ΣΛΑΥΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μήπως είσαι μουσουλμάνος ρε;  :2funny: :boobies: :boobies: :boobies:

γάματα.....
δες το ποστ που έκανε παράθεση για να μου την πει για ανθελληνικές θέσεις.......

ποιό χασίς και ποιό ελεσντι...

βουρδέλα τελεία τιβι λέεεεεμμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε...
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Επισκέπτης
ΥΓ: Και είναι τεράστιο λάθος μας η μή αποδοχή του όρου Σλαυική Μακεδονία πριν 15 έτη. Το βρίσκουμε μπροστά μας τώρα. ΣΛΑΥΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...
Αυτο μην το λες σε μενα,πεστο σε αυτους που κουναγαν σημαιες και φωναζαν για το"ονομα".

OP
OP
vlachodeutsch

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
Μπορείς να μου πεις το ελληνικό ανάλογο του πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης το 1955;
Ή της γενοκτονίας Αρμενίων και Ποντίων;
Τσαμηδες;
αλλα αυτοι συνεργαστηκαν με τον κατακτητη
κατι που δεν εκαναν οι Ελληνες στην Μικρα Ασια

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα?

Αυτό πάει σε Καραμανλή (τον πρεσβύτερο), Μητσοτάκη, Παπανδρέου (Ανδρέα), Δαμανάκη. Δεν βάζω την Παπαρήγα διότι διεφώνησε και μάλλον δικαιώνεται. Όπως κατάλαβες εννοώ το συμβούλιο των τότε πολιτικών αρχηγών, ΑΥΤΟΙ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ έτσι. Εγώ απλά διαδήλωση έκανα όπως και σχεδόν όλοι που είχαν αυτήν την άποψη.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Τσαμηδες;
αλλα αυτοι συνεργαστηκαν με τον κατακτητη
κατι που δεν εκαναν οι Ελληνες στην Μικρα Ασια

Ο ερντογάν μίλησε για το πογκρόμ των ελλήνων της πόλης, όχι για την ανταλλαγή πληθυσμών...Επομένως άκυρη η σύγκριση..

Για να μη θεωρηθεί ότι δεν απαντώ ακόμη και σε άκυρα ερωτήματα, ιδού οι διαφορές τσάμηδων - μικρασιατών:

Δεν θα σταθώ στα ποσοτικά μεγέθη γιατί η αναλογία είναι 20.000 προς 2.500.000...
Στα ποιοτικά, το σύνολο των τσάμηδων έδρασε ως πέμπτη φάλαγγα, εμπροσθοφυλακή και οπισθοφυλακή Ιταλών και Γερμανών όταν εισέβαλαν στην Ελλάδα...
Έτσι δρούσε από την εποχή της Τουρκοκρατίας και η συμβίωση με το ελληνικό στοιχείο ουδέποτε ήταν αρμονική..
Με την απελευθέρωση πήρε τον πούλο όπως κάθε εχθρική μειονότητα σε όλη την ευρώπη όχι διότι χαλούσε την "εθνική ομοιογένεια" αλλά διότι συνεργάστηκε με τον εχθρό...

Ο μικρασιατικός ελληνισμός βρισκόταν στην περιοχή σχεδόν 2.000 χρόνια πριν πατήσουν οι τούρκοι...
Ήταν πολίτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας από το 1400...Και δεν ήταν μειονότητα όπως οι τσάμηδες...
Ο Ελληνικός στρατός βρέθηκε στη Μ. Ασία κατόπιν διεθνούς εντολής, σε περιοχή με ελληνική σχετική πλειοψηφία- δεν εισέβαλε όπως η Ιταλία και η Γερμανία...
Σκοπός ήταν αφενός η προστασία του ελληνικού πληθυσμού και στο προσεχές μέλλον η διενέργεια δημοψηφίσματος για το μέλλον της περιοχής...

Τελείως ανόμοιες συνθήκες, τελείως ανόμοιες καταστάσεις....

Και η προσωπική μου άποψη: Δεν είμαι σύμφωνος με την απόφαση να στείλουμε στρατό στη Σμύρνη διότι ήταν στρατιωτικά αδύνατο να κρατηθεί η περιοχή με εχθρική ενδοχώρα και μοιραία θα οδηγούσε, αργά ή γρήγορα σε ολοκαύτωμα του μικρασιατικού ελληνισμού...

stefanoss83

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία είναι αμιγώς (100% δηλαδή) ΝΕΟελληνική. Μόνο με την σημερινή Ελλάδα μπορεί να συγκριθεί η μπόχα να ανέδυε. Από τους τράγους ρασοφόρους, μέχρι το δαιδαλώδες και διεφθαρμένο σύστημα διοίκησης. Κάτι από ΙΚΑ και Εφορία ΜΑΖΙ.

Ελπίζω να συνόψισα την άποψή μου με σαφήνεια :)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom