Νέα

Σάλος στην Τουρκία από δηλώσεις Ερντογάν για εκδίωξη μειονοτήτων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vlachodeutsch
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 772
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

aggel2004

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Like
3.154
Πόντοι
456
α ρε μαλάκα που ήσουνα να τια πεις αυτά στους Ελληνες της Πόλης, της Μικράς Ασίας, στους Πόντιους, στους Αρμένιους, στους Κούρδους, στους Κύπριους να δεις πόσο απλά και όχι πολύπλοκα θα γινόσουν ιστορία......
Ο.Κ μ'επεισες (αν ειναι να συγχυζεσαι!)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ο.Κ μ'επεισες (αν ειναι να συγχυζεσαι!)

δε συγχύζομαι.
απλά απορώ ποιοί σας γέννησαν.

η ιστορία γράφεται ΜΕ ΑΙΜΑ και από αυτούς που τη ΒΙΩΝΟΥΝ εκείνη τη στιγμή...
οι αναλύσεις είναι για τους μεταγενέστερους παπάρες αργόσχολους για να περνά η ώρα και να δικαιολογούν με περίπλοκες παπαριές το μισθό τους για έργο που δεν παράγουν.

Ο Ηρόδοτος έγραψε τη σύγχρονη ιστορία του. Ολοι οι άλλοι που τον διάβασαν έβγαλαν τα συμπεράσματά τους, είπαν τη μαλακία τους, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΝ.

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
661
Πόντοι
96
Προφανως δεν εννοω το μαργαριτη μεσα στους κορυφαιους επιστημονες!
Κατα τα αλλα συμφωνω ,θελει ομως λιγο προσοχη πως φτανει ο αλλος
να γινη δοσιλογος
Αλλο πραγμα ο γερμανοτσολιας και ο χιτης (προσωπικο συμφερον)
αλλο πραγμα ο Τσαμης (θεμα επιβιωσης σ'ενα εχθρικο κρατος)

Ας δουμε πως οι τσαμηδες συνεργαζονταν με τα ες-ες κατα ελληνων στο 2ο παγκοσμιο πολεμο και σκοτωναν ελληνες..και με αριστερες πηγες ( εφημεριδα επαναστατης 1944-5)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ειναι ο Πλευρης πανεπιστημιακος;
πλακα κανεις;

τώρα το είδα
Konstantinos A. Plevris (Greek: Κωνσταντίνος Α. Πλεύρης), in English usually Constantine Plevris or Kostas Plevris, is an attorney of law of the Greek Supreme Court and controversial Greek nationalist author. Over the course of decades he has authored dozens of books relating to Greek history, Greek culture, sociology, and politics. He was the founder and leader of two nationalist parties, 4th of August and Front Line. He later joined Popular Orthodox Rally. He currently is the host of the weekly television program "Edo Ellas" (Εδώ Ελλάς in Greek) on channel EXTRA-3 and was the host of "Istorikes Mnimes" (Ιστορικές Μνήμες) for a decade on channel TeleAsty. He is also the father of Greek member of parliament Thanos Plevris.

vrodopsolos

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ο πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν έκανε λόγο για εκδίωξη των εθνικών μειονοτήτων στο παρελθόν από την Τουρκία.

Συνεχίζεται στην Τουρκία η πλούσια αρθρογραφία σχετικά με όσα είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την εκδίωξη των εθνικών μειονοτήτων από την Τουρκία. Οι αρθρογράφοι θέτουν θέμα λήψης μέτρων όπως η αποκατάσταση της περιουσίας των μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων, η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη και σε μία περίπτωση φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν, «οι μετακινήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη να γίνονται με αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών που θα φέρει δικέφαλο αετό».

Ο αρθρογράφος καταλήγει σημειώνοντας: «Το 1914 ο πληθυσμός των Ελλήνων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν 1,8 εκατομμύρια. Οι Αρμένιοι ήταν 1,2 εκατομμύρια. Στα σημερινά μας εδάφη, ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τις 50.000. Σε καμία περίοδο της Ιστορίας, τα εδάφη αυτά δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό πατρίδα μιας ομοιογενούς κοινωνίας που απαρτίζεται από ανθρώπους τόσο ίδιους από εθνοτική και θρησκευτική άποψη. Σήμερα πλέον έχουμε ξεχάσει να συμβιώνουμε με ξένους. Και για το λόγο αυτό δεν μπορούμε να υποφέρουμε ούτε τις δικές μας διαφορετικότητες. Εξακολουθούμε να αντιλαμβανόμαστε ως εχθρούς τους διαφορετικούς. Έφυγαν και οι διαφορετικοί και απομείναμε μόνοι, ο ένας εχθρός του άλλου. Διότι αφότου διώξαμε αυτούς που διώξαμε, ξεχάσαμε να συμβιώνουμε με τους διαφορετικούς».
Ο Γιαγμούρ Ατσίζ, αρθογράφος της φιλοκυβερνητικής «Σταρ», υπογραμμίζει την ανάγκη, να προβεί η κυβέρνηση σε βήματα σχετικά με τις μειονότητες και υπογραμμίζει ότι «το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η επιστροφή των βακουφίων που άρπαξε το τουρκικό κράτος από τους πολίτες μας ελληνικής, αρμενικής και συρορθόδοξης καταγωγής, με τρόπο ληστρικό και να τους αποζημιώσει για τη ζημιά που υπέστησαν όλα αυτά τα χρόνια της ληστείας. Δεν γίνεσαι μεγάλο κράτος με το να κορδώνεσαι. Αυτό ονομάζεται γαλόπουλο και όχι κράτος. Ο πρώτος όρος για το μεγάλο κράτος είναι να συμπεριφέρεσαι σαν μεγάλο κράτος. Το δεύτερο βήμα είναι να δοθεί άδεια για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη. Η Σχολή αυτή εξυπηρετούσε τις ανάγκες των Ορθοδόξων όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και των 300 εκατομμυρίων Ορθοδόξων του κόσμου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πατριάρχης Φαναρίου είναι Οικουμενικός Πατριάρχης».
Ο αρθρογράφος αναφέρει τέλος: «Θεωρώ ντροπή για την Τουρκία, ο Πατριάρχης να ταξιδεύει στο εξωτερικό με ελληνικό αεροσκάφος. Πρέπει να ταξιδεύει με ένα αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών που θα φέρει το Βυζαντινό έμβλημα με το δικέφαλο αετό. Ο κληρονόμος του Βυζαντίου ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία και η κληρονόμος αυτής, είναι η Τουρκία».

Ο Οκτάι Εκσί, κύριος αρθρογράφος της «Χουριέτ» σημειώνει ότι δεν μπόρεσε να καταλάβει τι ακριβώς εννοούσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «θα καταλάβαινα αν έλεγε ότι οι μειονότητες και οι άνθρωποι με διαφορετική εθνοτική ταυτότητα στην Τουρκία, έχουν υποστεί συγκεκριμένες πιέσεις. Εάν όσοι έχουν διαφορετική από την πλειοψηφία εθνική καταγωγή, αντιμετωπίζουν διακρίσεις και δεν μπορούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, αξιωματικοί και αστυνομικοί - και κατά τη γνώμη μου υπάρχουν οι διακρίσεις αυτές - τότε θα επικροτούσαμε τον πρωθυπουργό και θα λέγαμε, σωστά είναι αυτά που λέει και σε αυτόν αναλογεί το καθήκον να λύσει το πρόβλημα. Θα ζητούσα επίσης από τον ίδιο, να λύσει με τρόπο που αρμόζει σε κράτος δικαίου το πρόβλημα της ακίνητης περιουσίας που υποστηρίζεται ότι ανήκει στις μειονότητες».

Ανέξοδες παραδοχές....τωρα πιά τίποτα δεν απειλει ο μικρός αριθμος Ελλήνων στην Πόλη και είναι ελάχιστο το κόστος που θα πληρώσει η Τουρκία (σε χρήμα) μπροστά σε αυτά που θα κερδίσει αν προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.
Για παράδειγμα δείτε τα επισημασμένα με κόκκινο και θα δείτε που το πάει!!!

Ο Λύκος και αν εγέρασε .......!!!!

deepthroat

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
α ρε μαλάκα που ήσουνα να τια πεις αυτά στους Ελληνες της Πόλης, της Μικράς Ασίας, στους Πόντιους, στους Αρμένιους, στους Κούρδους, στους Κύπριους να δεις πόσο απλά και όχι πολύπλοκα θα γινόσουν ιστορία......

Το ότι είσαι μικρασιατικής καταγωγής δεν σημαίνει ότι ο φανατισμός σου εκφράζει όλους τους παραπάνω ανθρώπους ούτε ότι μπορείς να μιλάς εκ μέρους τους.

Προς το παρόν θα συνιστούσα και σε σένα ένα ηρεμιστικό.

vrodopsolos

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Το ότι είσαι μικρασιατικής καταγωγής δεν σημαίνει ότι ο φανατισμός σου εκφράζει όλους τους παραπάνω ανθρώπους ούτε ότι μπορείς να μιλάς εκ μέρους τους.

Λυπούμαι αν το μαθαίνεις απο μένα αλλά τα αισθήματα του 1persona τα συμμερίζεται η πλειοψηφία των Ελλήνων.
Συνεπώς θα πρέπει να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια οι ομοιδεάτες σου για να μας πείσουν.
:)

aggel2004

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Like
3.154
Πόντοι
456
δε συγχύζομαι.
απλά απορώ ποιοί σας γέννησαν.

η ιστορία γράφεται ΜΕ ΑΙΜΑ και από αυτούς που τη ΒΙΩΝΟΥΝ εκείνη τη στιγμή...
οι αναλύσεις είναι για τους μεταγενέστερους παπάρες αργόσχολους για να περνά η ώρα και να δικαιολογούν με περίπλοκες παπαριές το μισθό τους για έργο που δεν παράγουν.

Ο Ηρόδοτος έγραψε τη σύγχρονη ιστορία του. Ολοι οι άλλοι που τον διάβασαν έβγαλαν τα συμπεράσματά τους, είπαν τη μαλακία τους, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΝ.
Πρωτοτυπη αποψη

Το πιο φοβερο ομως ειναι  η απολυτοτητα σου μεσα στην αγνοια σου
για διαφορα θεματα (τι ειναι ιστορια π.χ)

aggel2004

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Like
3.154
Πόντοι
456
Λυπούμαι αν το μαθαίνεις απο μένα αλλά τα αισθήματα του 1persona τα συμμερίζεται η πλειοψηφία των Ελλήνων.
Συνεπώς θα πρέπει να κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια οι ομοιδεάτες σου για να μας πείσουν.
:)
Και αυτο τι σημαινει,οτι εχουν δικιο? (Αυτα μαθαν στο σχολειο αυτα λενε)
Η ιστορια ειναι επιστημονικος κλαδος και οπως ολες οι επιστημες,
δεν υποκειται στην αρχη της πλεοψηφιας.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Λες ότι η Ιστορία είναι επιστημονικός κλάδος. Φαντάζομαι, δεν μπορεί να αλλάξει τα γεγονότα, ενώ άλλες επιστήμες μέσω του πειράματος μπορούν. Τις μαρετυρίες πχ από τη Σμύρνη δεν μπορεί να τις αλλάξει. Τι μπορεί να αλλάξει λοιπόν; Την ερμήνεια των γργονότων, αλλά και πάλλι πραπληρωματικά ως το γεγονός. Τι ακριβώς διαφορά στην ερμηνία του γεγονότος της σφαγής της Σμύρνης μπορεί να δώσει μια Ιστορική "σχολή", αν με νέα δεδομένα δεν ανατραπεί;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

είμαι φανατισμένος επειδή ΔΕ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ η Μικρασιατική καταστροφή σε μέγεθος και λύσσα με το διωγμό των τσάμηδων;

δεν ξέρω εάν θέλω ηρεμιστικό, αλλά σε μερικούς η βλακεία δεν βγαίνει ούτε με εγχείριση.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Λες ότι η Ιστορία είναι επιστημονικός κλάδος. Φαντάζομαι, δεν μπορεί να αλλάξει τα γεγονότα, ενώ άλλες επιστήμες μέσω του πειράματος μπορούν. Τις μαρετυρίες πχ από τη Σμύρνη δεν μπορεί να τις αλλάξει. Τι μπορεί να αλλάξει λοιπόν; Την ερμήνεια των γργονότων, αλλά και πάλλι πραπληρωματικά ως το γεγονός. Τι ακριβώς διαφορά στην ερμηνία του γεγονότος της σφαγής της Σμύρνης μπορεί να δώσει μια Ιστορική "σχολή", αν με νέα δεδομένα δεν ανατραπεί η υφιστάμενη;

ρε μην ασχολείσαι. όπως οι νεοναζί προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπήρξε γενοκτονία εβραίων έτσι και οι στην αντίπερα όχθη προσπαθούν να μας βαφτίσουν φανατικούς επειδή λέμε ότι το μέγεθος της Μικρασιατικής Καταστροφής είναι ασύγκριτο με το διωγμό των τσάμηδων.

Είπα και στο δίπλα.
Η ηλιθιότητα δεν έχει ιδεολογία.
χτυπάει τυφλά.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Και αυτο τι σημαινει,οτι εχουν δικιο? (Αυτα μαθαν στο σχολειο αυτα λενε)
Η ιστορια ειναι επιστημονικος κλαδος και οπως ολες οι επιστημες,
δεν υποκειται στην αρχη της πλεοψηφιας.

ρε παλλικάρι μου......
δε μου τα μάθαν αυτά στο σκολείο..... μόνος μου σύλλεξα πληροφορίες για ένα θέμα που αποτελεί τμήμα της οικογένειάς μου.
Τώρα εάν στην ΚΝΕ πιστεύουν ότι λ.χ. ο εφαρμοσμένος κομμουνισμός του 17 δεν απέτυχε, χρήζει και αυτό επιστημονικής μελέτης.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
σωστος ο φιλος,δεν το χει παρει χαμπαρι ο ερντογαν οτι δεν προκειται να μπουνε στην ευρωζωνη ουτε σε 100 χρονια,μας γλειφει τωρα αλλα θα παρει τα αρ...α μου
παίζει ρόλο και η αμερική σε κάτι τέτοια πράγματα.... οι αμερικάνοι αυτή την στιγμή έχουν φιλότουρκη εξωτερική πολιτική που ωφελείτε με την βλακεία του φιλοαμερικάνου παπανδρέου.

από την άλλη πλευρά στην ευρώπη όντως δεν θέλουν τους τούρκους, όπως παλιά δεν ήθελαν και τους έλληνες μετανάστες, γιατί αρχίζουν να κάνουν παντού αυτό που γίνεται στην θράκη.

πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα από τον κάθε ευρωπαίο και ζουν σε κόσμο με διαφορετική κουλτούρα.
φαντάσου τώρα σε τι ένταση βρίσκονται οι άλλες χώρες με την οικονομική κρίση.. εισαγώμενοι μετανάστες-μείωση θέσεων εγασίας.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
είμαι φανατισμένος επειδή ΔΕ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ η Μικρασιατική καταστροφή σε μέγεθος και λύσσα με το διωγμό των τσάμηδων;

δεν ξέρω εάν θέλω ηρεμιστικό, αλλά σε μερικούς η βλακεία δεν βγαίνει ούτε με εγχείριση.
καλά συνομιλείς με κουμμουνιστές;
εδώ ο ριζοσπάστης είχε βγάλει ανακοίνωση το '41 νομίζω να μην πολεμήσουν, η φυλλάδα της 18ης δεκεμβρίου ήταν... θα σε γελάσω.
τέλος πάντων όπως και να έχει δεν μπορείς να βάλει μυαλό σε κουμουνιστη αν αυτό που θες να του πεις δεν το έχει γράψει ο ριζοσπάστης.

===
-μπαμπά πετάει ο ελέφαντας;
-όχι παιδί μου!
-μα μπαμπά πετάει ο ελέφαντας
-τι λες παιδί μου; ποιος σου τα είπε αυτά τα πράγματα;
-τα διάβασα στον ριζοσπάστη μπαμπά!
-πετάει!!!???!! εεε 2 μέτρα πάνω από το έδαφος πάει και μετά ξαναπέφτει.

aggel2004

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Like
3.154
Πόντοι
456
καλά συνομιλείς με κουμμουνιστές;
εδώ ο ριζοσπάστης είχε βγάλει ανακοίνωση το '41 νομίζω να μην πολεμήσουν, η φυλλάδα της 18ης δεκεμβρίου ήταν... θα σε γελάσω.
τέλος πάντων όπως και να έχει δεν μπορείς να βάλει μυαλό σε κουμουνιστη αν αυτό που θες να του πεις δεν το έχει γράψει ο ριζοσπάστης.

===
-μπαμπά πετάει ο ελέφαντας;
-όχι παιδί μου!
-μα μπαμπά πετάει ο ελέφαντας
-τι λες παιδί μου; ποιος σου τα είπε αυτά τα πράγματα;
-τα διάβασα στον ριζοσπάστη μπαμπά!
-πετάει!!!???!! εεε 2 μέτρα πάνω από το έδαφος πάει και μετά ξαναπέφτει.
Κουκουρουκου
Ουτε που παει το μυαλο σου οτι υπαρχουν και αλλοι πολιτικοι χωροι
που πολεμανανε τον εθνικιστο και τα ευκολα συνθηματα σε αντιδιαμετρικη  θεση απο τους κουμουνιστες (που τους θεωρω σημερα εθνικιστες πλεον χερι-χερι με τον Κ.....)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Κουκουρουκου
Ουτε που παει το μυαλο σου οτι υπαρχουν και αλλοι πολιτικοι χωροι
που πολεμανανε τον εθνικιστο και τα ευκολα συνθηματα σε αντιδιαμετρικη  θεση απο τους κουμουνιστες (που τους θεωρω σημερα εθνικιστες πλεον χερι-χερι με τον Κ.....)
στη διεθνική αριστερά αναφέρεσαι;
τα πιάσαμε τώρα τα λεφτά μας.....
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Υ.Γ.
δεν ξέρω τι σου λένε εκεί στις οργανώσεις που συμμετέχεις αλλά ένα μαζικό έγκλημα δεν παύει να είναι έγκλημα όταν είναι εθνικής υφής, ούτε αλλάζει η αγριότητά του.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Λες ότι η Ιστορία είναι επιστημονικός κλάδος. Φαντάζομαι, δεν μπορεί να αλλάξει τα γεγονότα, ενώ άλλες επιστήμες μέσω του πειράματος μπορούν. Τις μαρετυρίες πχ από τη Σμύρνη δεν μπορεί να τις αλλάξει. Τι μπορεί να αλλάξει λοιπόν; Την ερμήνεια των γργονότων, αλλά και πάλλι πραπληρωματικά ως το γεγονός. Τι ακριβώς διαφορά στην ερμηνία του γεγονότος της σφαγής της Σμύρνης μπορεί να δώσει μια Ιστορική "σχολή", αν με νέα δεδομένα δεν ανατραπεί;

aggel2004 θα μου απαντήσεις ή αρέσκεσαι στα φανατικά...;

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Προσπαθώ να είμαι στη ζωή μου όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός και δημοκρατικός γίνεται.

Σε ένα θέμα όμως που πραγματεύεται βασικά τις γενοκτονίες και κτηνώδεις διώξεις μειονοτήτων που έχουν κάνει οι Τούρκοι το να εμφανίζονται υπερευαίσθητοι συμπατριώτες μου που εστιάζουν ολόκληρη τη θεματική αλλού (στη συγκεκριμένη περίπτωση στους Τσάμηδες) και επιμένουν να εξισώνουν ανόμοια μεγέθη και πράξεις - σε μία χώρα επαναλαμβάνω που δεν είναι το ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ για να μας παρέχει αυτή την άνεση και πολυτέλεια, γιατί είναι σαν να μου ζητάει εμένα κάποιος να μην κοιτάω τον μανιακό δολοφόνο με το μαχαίρι πίσω από την πλάτη του, που βρίσκεται στα δεξιά μου, αλλά μου ζητάει επίμονα να εστιάσω την προσοχή μου στη σφαλιάρα που έριξα εγώ στο παιδάκι αριστερά μου που μου τα είχε κάνει τσουρέκια - τότε συγγνώμη υπερευαίσθητοι φίλοι μου αλλά εγώ - για να συντηρηθώ στοιχειωδώς - θα συνεχίσω να εστιάζω την προσοχή μου στον μανιακό με το κρυμμένο μαχαίρι πίσω από την πλάτη του...

Αν βρεθεί κάποια λύση και ο μανιακός δολοφόνος απομακρυνθεί από κοντά μου, συνετιστεί κ.λ.π. τότε ευχαρίστως να κάτσω να εστιάσω ολοκληρωτικά την προσοχή μου στη σφαλιάρα που έδωσα στον μικρό...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μα να μην είμαι αντικειμενικός με τη Μικρά Ασία........
URL]]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom