Γειά σας συναγωνιστές..!!
Ημουν παλιός στο site με άλλο nickname, αλλά μετά από το κλείσιμό του και ένα χουνέρι που έπαθα με το zuzana, απείχα για αρκετούς μήνες του forum, επανήλθα όμως για να σας πώ προσωπική εμπειρία Ρουμανίας ( Βουκουρέστι ), μόλις του προηγούμενου weekend..!!! ( Το χουνέρι του zuzana θα το πώ σε άλλο θέμα ).
Βρέθηκα Βουκουρέστι ( και εκδρομή αυθημερόν στο ΣΙΝΑΙ ) Π.Π.Σ.Κ, με αφορή ένα συνέδριο. Δεν είχα ξαναπάει.
Εντυπώσεις: Το αεροδρόμιο, πρέπει να ξαναφτιαχτεί ( μεγαλώσει )
Λεωφόροι και πάρκα Βουκουρεστίου, πάρα πολύ καλοί ( όντως το Παρίσι της ανατολικής Ευρώπης ). Επαρχιακοί δρόμοι θέλουν διαπλατύνσεις, αυτοκίνητα στους δρόμους μουράτα και τα ξενοδοχεία που είδα, συν αυτό που έμενα ( διεθνής φίρμα ), με μεγάλα στάνταρς.
4 ΡΟΝ = 1 Ευρώ, οπότε ταξί, φαγητό κ.λ.π φτηνά.
Μνημεία, μουσεία, αρχοντικά, ορθόδοξες εκκλησίες, φαναριώτικη παράδοση Μαυροκορδάτων, Μουρούζηδων κ.λ.π υπέρ το δέον..!!
Καθαριότητα στους δρόμους, πολύ ανώτερη των βρωμο-Αθηνών...
Φαγητό καλό στο Lokanta Jaristea με φιλέτο αρκούδας και τσιγγάνικα βιολία, ενώ στην παλιά μπυραρία Caru cu Berre στην οδό Σταυρουπόλεως, ωραίο κλίμα..!!
Ο κόσμος του δρόμου, ο καθημερινός, μιά χαρά... Σίγουρα υπάρχουν λαμόγια, ευτυχώς δεν έπεσα επάνω τους.
Οι γυναίκες της "διπλανής" πόρτας, ωραιότατες και μου άλλαξαν την κακή ιδέα που είχα λόγω των τσιγγανορουμάνων που βλέπουμε εδώ..!!
Στο ξενοδοχείο μου, διακριτικές βίζιτες με 140Ευρώ, μασατζίδικο ΚΑΡΜΑ, αξιοπρεπές με 80Ευρώ κ.λ.π
Πήγα στο γκιριλέ ( όπως μου είπαν ) κλάμπ BAMBOO, με φίλο ( κουστουμάτοι ) και με μερτσέντες ( με οδηγό ) και δεν μπήκαμε λόγω prive party , στο δε παραδιπλανό FRATELLI, φάγαμε πόρτα από κάτι φουσκωτούς γιατί δεν είχαμε ρεζερβέ και παρότι κάναμε κίνηση να στάξουμε 50 Ε !!! ΟΤΙ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ σ' αυτή την ηλικία και μάλιστα με χλιδάτη εμφάνιση κ.λ.π δεν το περίμενα ποτέ στη ζωή μου...!!!! ΤΙ ΝΑ ΠΩ !!!
Πάντως οι high class γκόμενές τους, απ' ότι είδα τουλάχιστον, έχουν το ίδιο παγκοσμίως τουπέ που έχουν και οι δικές μας και τόσες άλλες εθνικότητες.
Δεν νομίζω να ξαναπάω άμεσα Ρουμανία, πάντως ήδη μας έχουν φτάσει, δεν έχουν την βρωμιά των δρόμων μας, δεν έχουν την ακρίβειά μας , δεν έχουν τις χιλιάδες τριτοκοσμικούς παράνομους μετανάστες, το 2012 μπαίνουν στο Ευρώ, οπότε θ' ακριβήνουν, ενώ σε επίπεδο διαβίωσης προβλέπω να μας περνάνε χαλαρά σε καμιά 5ετία. Εξάλλου έχουν δικές τους πετρελαιοπηγές και τεράτια κοιτάσματα χρυσού..!!