Νέα

Ρολόγια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 195K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Λουράκι ή μπρασελέ;

• Λουράκι

Ψήφοι: 111 37,1%
  • Μπρασελέ

Ψήφοι: 188 62,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    299

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
κι αμα τολμήσει και ποστάρει κάνα αληθινό Patek Philippe...
έρε τι έχει να πάθει...
στην εφορία καρφωτός... το Πόθεν Έσχες...
να μάθει να κόβει αποδείξεις...

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
5
Πόντοι
6
:)

Συνημμένα

• tag.jpg
    tag.jpg
    77,4 KB · Εμφανίσεις: 26

ggary1000

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Κριτικές
14
Like
321
Πόντοι
2.287
Τύποι ωραίο θέμα αλλά έχω μια ερώτηση:

Έχω ένα αυτόματο ρολόι το οποίο φοράω κάθε μέρα για να κουρδίζεται - το θέμα είναι ότι θέλω να πάρω και ένα δεύτερο αυτόματο (πιο σπορ). Τι θα κάνω μετά σχετικά με το κούρδισμα; Πχ αν φορέσω το ένα 2 μέρες συνεχόμενες το άλλο θα χάσει ώρα/ημερομηνία και θα θέλει ξανά ρύθμισμα. Θα πρέπει να κάθομαι κάθε μέρα να τα κουρδίζω με το χέρι (και αν πάρω και 3ο θα κάθομαι να τα κουρδίζω και τα 3  :headbang:);

Εσείς τι κάνετε; Ξέρω ότι υπάρχουν αυτόματα κουρδιστίρια αλλά για 2 ρολόγια δεν αξίζει τον κόπο νομίζω  :S

Αν αφήσω το ένα ένα αρκετές μέρες σταματημένο υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει;  :think:
Δεν χαλαει, αλλα υπαρχουν συσκευς που κανουν αυτη τη δουλεια.

nuber1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2014
Κριτικές
14
Like
1.021
Πόντοι
386
Αν ενδιαφέρετε κάποιος για ένα seiko sportura ολοκαίνουργιο με τα χαρτιά του στο κουτί του ας στείλει π.μ

Συνημμένα

• images.jpg
    images.jpg
    13,3 KB · Εμφανίσεις: 22

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546

σοβαρά τώρα εάν δεν έχετε Λούσεντ να σας τα κουνάει και να σας τα κουρδίζει...
η συμβουλή που μου έχουν δώσει στο σέρβις της... Ωμέγα... είναι κάθε 2 εβδομάδες περίπου τα ρολόγια να φοριούνται έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν...
ή να ξεραθουν τα λιπαντικά τους...
αλλά αν βαριέστε σας νοικιάζω τον Λουκ με ενα 10ευρω...

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
Αν ενδιαφέρετε κάποιος για ένα seiko sportura ολοκαίνουργιο με τα χαρτιά του στο κουτί του ας στείλει π.μ
μάστορα το έβαλες και πιο πριν...
ή άνοιξε άλλο νήμα...
εδώ είναι για να πηγαίνω τραινάκι τον πράχτωρα...

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
σοβαρά τώρα εάν δεν έχετε Λούσεντ να σας τα κουνάει και να σας τα κουρδίζει...
η συμβουλή που μου έχουν δώσει στο σέρβις της... Ωμέγα... είναι κάθε 2 εβδομάδες περίπου τα ρολόγια να φοριούνται έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν...
ή να ξεραθουν τα λιπαντικά τους...
αλλά αν βαριέστε σας νοικιάζω τον Λουκ με ενα 10ευρω...

Τύπε thanks μια φορά κάθε δύο βδομάδες να το κουρδίζεις και να το φοράς μια χαρά είναι νομίζω - θα το πάρω και το δεύτερο το αυτόματο  :rockon: :rockon: :rockon:

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
τίποτα Ζήρο...
ξαφανίστηκε...
μόλις άκουσε για το ΣΔΟΕ έκλασε μάντρες και όπου φύγει φύγει...
κάτσε ρε φίλε... και μεις οι εφοριακοί πως θα ζήσουμε...???

foreigner

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0

Μία άλλη εναλλακτική είναι το να τα κουρδίσεις μέσω της κορόνας και μετά να τοποθετήσεις την κορόνα στη θέση που αλλάζεις την ώρα. Με την προϋπόθεση ότι τα ρολόγια είναι αποθηκευμένα σε χώρο ο οποίος δεν έχει υγρασία (για να αποφύγεις τυχών εισχώρηση), θα παραμένουν κουρδισμένα μέχρι να τα φορέσεις και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να ρυθμίσεις την ώρα.

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
Το θέμα δεν είναι να παραμένουν κουρδισμένα... Αλλά να μην παραμένουν σε συνεχή ακινησία...

foreigner

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0
Το θέμα δεν είναι να παραμένουν κουρδισμένα... Αλλά να μην παραμένουν σε συνεχή ακινησία...

Κατανοητό, αλλά κάποια κομμάτια που έχουν αξία δεν τα κρατάς σπίτι αλλά σε θυρίδα τραπέζης. Πέραν του γεγονότος του ότι δεν έχεις την ευκαιρία να τα φοράς σε καθημερινή βάση και της δεδομένης ανάγκης να πηγαίνεις κάθε τρεις και λίγο στην τράπεζα, δεν έχεις και πολλές επιλογές.

Η ασφάλιση είναι μια λύση αλλά έχει επιπλέον κόστος (περί το €10 ανά €1000 της αξίας του ρολογιού σε ετήσια βάση).

Εγώ έχω ασφαλισμένο αυτό που φοράω και τα υπόλοιπα τα έχω σε θυρίδα εδώ και 2 χρόνια και ποτέ μου δεν πήγα να τα πάρω για να τα φορέσω, παρ'ότι η τράπεζα είναι στη γωνία του γραφείου μου.

Απλά το pepsi cup το είχα πάει για συντήρηση και θα το παραδώσω στον υιό μου, όταν κλείσει τα 18 του. Το άλλο κομμάτι το οποίο και έχει κάποια σχετική αξία, δεν το φοράω στη δουλειά, οπότε παραμένει αδρανές στην θήκη του...

Ένα "κουρδιστήρι" είναι μια καλή επιλογή για να έχει το ρολόι συνεχή κίνηση και το κόστος τους πια είναι πολύ φτηνότερο από ότι στο παρελθόν.

jorgekavlares

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
1.450
Πόντοι
546
Προσωπικά δεν βρίσκω κανένα νόημα να αποκτάς ρολόγια και να μην τα φοράς... Είναι πολύ ακριβό χόμπυ για να μην το ευχαριστιέσαι άμεσα και να έχεις ανάγκη να επισκευτείς θυρίδες... Αλλάζω το ρολόι μου κάθε εβδομάδα σχεδόν...
Στον φίλο που ρώτησε τι φοράω, μόνο Ωμέγα...
Περιμένω τον άλλο μήνα μία ειδική παραγγελία...
Omega Assmaster (fucking Lucent Anniversary Edition)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
να τοποθετήσεις την κορόνα στη θέση που αλλάζεις την ώρα. Με την προϋπόθεση ότι τα ρολόγια είναι αποθηκευμένα σε χώρο ο οποίος δεν έχει υγρασία (για να αποφύγεις τυχών εισχώρηση), θα παραμένουν κουρδισμένα μέχρι να τα φορέσεις και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να ρυθμίσεις την ώρα.
Αυτό είναι μαλακία.
Για πολλούς λόγους:
1) Γιατί τα ελατήρια ΔΕΝ κάνει να παραμένουν διαρκώς κουδισμένα, γιατί εξασθενούν.
2) Γιατί η καθημερινή υγρασία (του αέρα) μεταβάλλεται, και δεν μπορείς να την εμποδίσεις από το να μπει μέσα, εφ' όσον η κορώνα είναι στη θέση "ξεβίδωτη".
3) Όταν μπει μέσα, θα σχηματίσει συμπυκνώματα πάνω στις μεταλικές επιφάνειες του μηχανισμού.
4) Όταν ξαναλλάξουν οι συνθήκες υγρασίας τα συμπλυκνώματα ΔΕΝ θα εξατμιστούν όλα, ώστε να ξαναβγούν έξω.
5) Και με τις εναλλαγές των κύκλων (είναι θέμα καιρού αυτό, δεν μπορείς να το εμποδίσεις) θα αθροίζεις συμπυκνώματα (νερό) μέσα στο μηχανισμό.

Οι μηχανισμοί των ρολογιών είναι φτιαγμένοι για να δουλεύουν "κλειστοί", δηλαδή χωρίς ελεύθερη κυκλοφορία αέρα μέσα τους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom