Νέα

Ραβανί,συνταγη απλή και καλή

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
ο βατραχο ςετρωγε κοσμικο

γιαυτο κ κ το νικνειμ κοσνικ

σαν κοσμικ γαλακτομουρεκας  :sunglasses:

Blackdove

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2016
Κριτικές
3
Like
49
Πόντοι
16
Τέτοια τρώνε και κάνουν μετα κωλο θερμοσιφωνα!!τρώτε ρε μερικες γλυκά και θα γίνετε σαν πλυντήριο με πόδια!! :2funny: :2funny:

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.866
Πόντοι
5.975
Το θέμα είναι ότι όσο και να τρώνε, όπως και να γίνουν ΠΑΝΤΑ εδώ στο πιρφοριστάν θα βρίσκουν πιρφόρους να τις θεοποιούν και να τις παρακαλάνε για ένα βλέμα!  :headbang: :headbang: :headbang:

OP
OP
Μάκης Τσατσαρίδης
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
τυπε το θεμα σου "τα σπαει" γιατι δεν ενδιαφερόμαστε μονο για κωλους εδώ μεσα  :rockon:

εγω φτιαχνω μαρμελάδες, που πολλες φορες μου στοιχιζουν περισσοτερο από του σουπερ μαρκετ (βαζω Α ποιοτητα φρουτα)

σκεφτητε τι παλιο-υλικα βαζουν στις ετοιμες για να βγαλουν και το κερδος  :think:

Ε, ειπα να βαλω κατι χρησιμο και να σπαση λιγο και  η μονοτονια των θεματων. Για μαρμελαδα που λες, εχεις απολυτο δίκιο, το εχω διαπιστωσει κι εγω αυτό . Υποθετω -δεν είμαι βέβαιος - ότι πρεπει να τις παραγεμιζουν με καποια άλευρα και τεχνητά σιροπια,και δινουν ογκο. Τα φρουτα μεσα πρεπει ναναι από σαπίλες του κερατα, διοτι  αποικλειεται το βυσσινο των 450 γραμμαριων που το πουλανε στα σουπερ μαρκετ 3-5 ευρω, να είναι από φρεσκα φρουτα, τα οποια πουλιούνται μονο δυο ,αντε τρεις βδομάδες το χρονο στις λαικες, αρα είναι δυσεύρετα ως πρωτη υλη.Στη λαικη  - αν εισαι τυχερος και βρεθει- εχει 4 ευρω το κιλο και ανω. Αρα αυτοι ,με εξοδα συσκευασίας,παρασκευης,εργατικα,μεταφορικα,αποθηκευση κλπ, θα επρεπε να το πουλανε 12 ευρω το μισόκιλο ,το λιγωτερο. Αυτά.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
  Ε, ειπα να βαλω κατι χρησιμο και να σπαση λιγο και  η μονοτονια των θεματων. Για μαρμελαδα που λες, εχεις απολυτο δίκιο, το εχω διαπιστωσει κι εγω αυτό . Υποθετω -δεν είμαι βέβαιος - ότι πρεπει να τις παραγεμιζουν με καποια άλευρα και τεχνητά σιροπια,και δινουν ογκο. Τα φρουτα μεσα πρεπει ναναι από σαπίλες του κερατα, διοτι  αποικλειεται το βυσσινο των 450 γραμμαριων που το πουλανε στα σουπερ μαρκετ 3-5 ευρω, να είναι από φρεσκα φρουτα, τα οποια πουλιούνται μονο δυο ,αντε τρεις βδομάδες το χρονο στις λαικες, αρα είναι δυσεύρετα ως πρωτη υλη.Στη λαικη  - αν εισαι τυχερος και βρεθει- εχει 4 ευρω το κιλο και ανω. Αρα αυτοι ,με εξοδα συσκευασίας,παρασκευης,εργατικα,μεταφορικα,αποθηκευση κλπ, θα επρεπε να το πουλανε 12 ευρω το μισόκιλο ,το λιγωτερο. Αυτά.
Η βομηχανια τροφιμων ετσι είναι.Γι αυτό υπαρχει η πιο φτηνη μαρμελαδα σε εξευτελιστικη τιμη στη συσκευασια πλαστικο ταπερακι και υπαρχει η γαλλικη που είναι πολύ ακριβη.Εβλεπα εκπομπή για τη παρασκευη των παγωτων και εδειχνε ότι τα φτηνα μαζικης παραγωγης είναι σκετος αερας.Στη κυριολεξια όμως αφου το μηχανημα ηταν κατασκευασμενο να τα γεμιζει αερα με ολιγο υλικο.Και εδειχνε ότι υπηρχαν και τα πανάκριβα παγωτα που ακριβως επειδή ηταν κανονικο αγνο παγωτο ηταν και ακριβο.

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
17
Πόντοι
16
  Ε, ειπα να βαλω κατι χρησιμο και να σπαση λιγο και  η μονοτονια των θεματων. Για μαρμελαδα που λες, εχεις απολυτο δίκιο, το εχω διαπιστωσει κι εγω αυτό . Υποθετω -δεν είμαι βέβαιος - ότι πρεπει να τις παραγεμιζουν με καποια άλευρα και τεχνητά σιροπια,και δινουν ογκο. Τα φρουτα μεσα πρεπει ναναι από σαπίλες του κερατα, διοτι  αποικλειεται το βυσσινο των 450 γραμμαριων που το πουλανε στα σουπερ μαρκετ 3-5 ευρω, να είναι από φρεσκα φρουτα, τα οποια πουλιούνται μονο δυο ,αντε τρεις βδομάδες το χρονο στις λαικες, αρα είναι δυσεύρετα ως πρωτη υλη.Στη λαικη  - αν εισαι τυχερος και βρεθει- εχει 4 ευρω το κιλο και ανω. Αρα αυτοι ,με εξοδα συσκευασίας,παρασκευης,εργατικα,μεταφορικα,αποθηκευση κλπ, θα επρεπε να το πουλανε 12 ευρω το μισόκιλο ,το λιγωτερο. Αυτά.
Μπον μαμαν, σπιν σπαν και λοιπες μαρκες εχουν καπου 30% περιεκτικοτητα σε φρουτο.
* Εξαιρεση ειναι η μακεδονικη που εχει περιπου 50%, και μετα πρεπει να παει κανεις σε βιολογικες ή μικρους παραγωγους (γεωδη κλπ) που μπορει να εχουν και πανω απο 80-85% αλλα ειναι αντιστοιχα πιασοκωλε.

Αρα στη συσκευασια 400γρ περιπου εχουν καπου 100-120 γρ φρουτο, το οποιο και δεν αγοραζουν σε τιμη λαικης μετα απο δεκα μεσαζοντες αλλα απο τον παραγωγο, ητοι στο 50%; ή και ακομα λιγοτερο;
Με φρουτο αξιας 20-30 λεπτων δηλαδη ανα βαζο, απο που και ως που θα επρεπε να κοστιζει 12 αντι για 3-4;

Blackdove

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2016
Κριτικές
3
Like
49
Πόντοι
16
Το θέμα είναι ότι όσο και να τρώνε, όπως και να γίνουν ΠΑΝΤΑ εδώ στο πιρφοριστάν θα βρίσκουν πιρφόρους να τις θεοποιούν και να τις παρακαλάνε για ένα βλέμα!  :headbang: :headbang: :headbang:

Σαφώς,γιατί η αξιά ενός ανθρώπου δεν φαίνεται απο το μέγεθος των ρούχων του,γιατι και εμείς οι κούκλοι δε θα ειμαστε μια ζωή φέτες!!κάποια στιγμή θα χαλάσουμε..ο χρόνος είναι αυστηρός  η φθορά αμετάβλητη και δίκαιη σε όλους τύπε μου!!πέρα απο τη πλάκα! έτσι είναι !!τεσπα!το ραβανί είναι μπόμπα ρε φίλε στις θερμίδες!!  :blowup:

Chef69

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Κριτικές
4
Like
27
Πόντοι
1
Οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού έχουν σαν βάση τα περισσότερα αναλογία 1 κιλό ζάχαρη προς 1 κιλό φρούτου/λαχανικού.Μετά σιγοβράζεις για να δέσει και θα πέσει ο όγκος του. Αυτοί όμως προσθέτουν και πηκτίνη οπότε δένει πριν χάσει πολύ όγκο. Έτσι σε 1 κιλό μαρμελάδας βρίσκεις 30% φρούτου και με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
τυπε τα σουβλατζίδικα όταν από το βουνο τον γυρο καταναλωσουν τον μισο σε μια μερα, τον αλλον τον πετανε?  :think:

Τα "καλά", ναι, τον πετάνε.
Αυτός που είπα είναι τέτοιος. Δεν σερβίρει χτεσινό γύρο στο μαγαζί του.

Και δεν πετάνε "το μισό".
Αν από 8 μπάλες γύρο πετάξει μισή, είναι 6%, δεν είναι 50%.
Δεν ψήνουν μόνο μια μπάλα την ημέρα, και όλες τελειώνουν. Μόνο η τελευταία μένει.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Δυστυχώς τον πετάνε οι πιο πολλοί (Δυστυχώς γιατί δεν τον διαθέτουν σε άπορους). Τώρα έχουν ξεκινήσει πολλοί σαλάτες και μαγειρευτά με αυτούς τους γύρους που περισσεύουν για ανακύκλωση υλικών

Εννοείται ότι τα σκυλιά μου έτρωγαν ΑΦΟΥ πρώτα έπαιρνε το προσωπικό (για το σπίτι), οι τυχόν άποροι που ζήταγαν, κλπ.

Μιλάμε για καλό μαγαζί.

ΑΛΛΟΥ είναι η σκαρταδούρα στις ψησταριές, όχι στα ίδια τα μαγαζιά.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Οχι.
Στο ψηγειο και την αλλη μερα παλι στη θεση του. Και απο πανω προσθετουν τον καινουριο.

Ότι θέλεις λες.
Δε υπάρχει "απο πανω προσθετουν".
Οι γύροι έρχονται έτοιμοι, "τυλιγμένοι" για να μπουν στη μηχανή.
Από τη βιομηχανία κρέατος (υπάρχουν 5-6 στην Αττική).

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
το κοσμικον δεν ειναι αυτο που υποτιθεται φτιαχνει καλο γαλακτομπουρικο;

Το "Κοσμικόν" με τρία μαγαζιά (ένα Αγ. Νικόλαος Αχαρνών, ένα Αγ. Ελευθέριος Αχαρνών και ένα δε θυμάμαι που) φτιάνει πράγματι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ γαλακτομπούρεκο της Αθήνας.

Matt LeBlanc

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
21
Like
6.900
Πόντοι
8.345
οπα ρε φιλε...χοντρο αυτο που λες...

Εγω με τον βαρσο μεγαλωσα
μαλλον τωρα τελευταια μεγαλωσες,αλλιως θα ηξερες οτι εχει κλεισει καποιες φορες για παραβασεις υγειονομικου ενδιαφεροντος,σαπακια στην κουζινα δλδ...μεχρι και τα κουταλια που ειχε παλια,ειχαν λιωσει απο την χρηση :grin: εχω βεβαια να παω 3-4 χρονια ,μπορει και να αγορασαν καινουργια :grin:

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186
Την τύφλα του ξέρει
Στα βίντεο και τις συνταγές - όπου ακόμα και εκεί μεταφέρει συνταγές/οδηγίες/μυστικά άλλων και κυρίως από το seriouseats- ακόμα και ο Θκαρμούθοθ "ξέρει" να μαγειρεύει

Ως εστιάτορας και σεφ στην πραγματική ζωή, είναι κάτω του μετρίου - φανφαρόνος, ανούσιος και πιασοκώλης

File εγω εμπιστευομαι αυτον:
Απο Ελληνες κανεναν.

Chef69

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Κριτικές
4
Like
27
Πόντοι
1
Έλληνες υπάρχουν πολλοί καλοί αλλά σχεδόν κανένας στην τηλεόραση! Μόνο ο Τσανακλίδης, ο Λουκάκος , ο Παρλιάρος και ο Δρισκας

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.213
Πόντοι
6.515
Συνηθως μπαινει ψυγειο.

επομένως πρεπει να τρωμε μονο σε σουβλατζίδικα που εχουν πολύ καταναλωση, αλλιως υπαρχει θεμα μπορει να φαμε γυρο χθεσινο, μισοψημενο, μετα ψυγειο και παλι ψησταριά  :S :S :S

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.213
Πόντοι
6.515
οπα ρε φιλε...χοντρο αυτο που λες...

Εγω με τον βαρσο μεγαλωσα

τυπε ο βαρσος ταψιου και σοκολατες δεν λενε, στα ασπρα σαντιγυ κλπ καλος, παστα φλωρα, τυροπιτα ταψιου, κρεμμα, ριζογαλο καλος

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom