Νέα

Ραβανί,συνταγη απλή και καλή

  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

raikage

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2008
Μηνύματα
190
Like
18
Πόντοι
1
Τύποι, δεν υπάρχει "ρεβανί Βεροίας". Οπως παντου το φτιαχνουμε. Ρεβανι με μυστικη συνταγη εχει μονο η οικογενεια Χοχλιουρου που κρατανε το μαγαζι 100 τοσα χρονια.
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Έτοιμα φαγητά που ΑΞΙΖΟΥΝ τα λεφτά τους είναι τα μαγειρεμένα του Σκλαβενίτη.

Το σπάσιμο είναι βέβαια ότι από τα 4 ευρώ το ένα το παίρνει ο Τσίπρας. (24%).
Γιατί στο Σκλαβενίτη δεν μπορείς να μην κόψεις απόδειξη, όπως κάνεις στην ταβέρνα...
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
Έτοιμα φαγητά που ΑΞΙΖΟΥΝ τα λεφτά τους είναι τα μαγειρεμένα του Σκλαβενίτη.
Με 2-4 ευρώ την κάνεις ταράτσα (ανάλογα με το είδος).

Π.χ. μουσακάς (εξαιρετικός), γίγαντες, μπάμιες...
Να υπάρχει και μια ποικιλία στη ζωή μας...

Ισχυει. Επαιρνε και ο Μπολντης και τα ετρωγε στο παρκιν παιρνοντας ματι τις γυναικες οδηγους.
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.126
Like
7.968
Πόντοι
1.206
Τύποι, δεν υπάρχει "ρεβανί Βεροίας". Οπως παντου το φτιαχνουμε. Ρεβανι με μυστικη συνταγη εχει μονο η οικογενεια Χοχλιουρου που κρατανε το μαγαζι 100 τοσα χρονια.
εχεις την διευθυνση τους?
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
Το μεγαλο εγκλημα που γινεται στα γλυκα, σε ολα τα γλυκα, απο κεηκ μεχρι βουτηματα, μεχρι μπακλαβα, ειναι οτι τα ζαχαροπλαστεια/φουρνοι δεν χρησιμοποιουν βουτυρο και κρεμες γαλακτος, αλλα υποκαταστατα που αποτελουνται απο μερικως υδρογονομενα λιπαρα. Αυτο ειναι εγκλημα γιατι αυτα τα παμφθηνα προιοντα της χημικης βιομηχανιας δημιουργουν τεραστιες βλαβες στο συκωτι και τα αγγεια.

Αγορασα προσφατα καρυδοπιτα απο το γνωστο λουκουματζιδικο της Αιολου, περιμενωντας οτι στην τιμη 3,80 το κομματι θα ειναι φτιαγμενη απο αγνα υλικα. Τουναντιον δεν ειχε ουτε ιχνος απο μυρωδια βουτυρου!



 

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Μηνύματα
9.752
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346

magkos

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2006
Μηνύματα
1.469
Κριτικές
2
Like
201
Πόντοι
16
Ωραια η συνταγη σου μαν θα την εκτελεσω συντομα
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
μεσα στα 15 λεπτα φτιαχνεις και σαλτσα...

Τσιμπα και γαματη συνταγουλα αν θες:


Μου θυμισε αυτη τη συνταγη
Εγω αν θελω να φτιαξω μακαροναδα στα γρηγορα φτιαχνω ιταλικη καρμποναρα με κροκο αυγου. Χωρις κρεμα.
 

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Μηνύματα
8.224
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Ισχυει. Επαιρνε και ο Μπολντης και τα ετρωγε στο παρκιν παιρνοντας ματι τις γυναικες οδηγους.


Αλλάξανε τώρα τα κόζια... Υπάρχει αλλήθωρο αμόρε πλέον ρε.



Μου θυμισε αυτη τη συνταγη
Εγω αν θελω να φτιαξω μακαροναδα στα γρηγορα φτιαχνω ιταλικη καρμποναρα με κροκο αυγου. Χωρις κρεμα.


Οποίος έγραψε εκεί έγινε τιμημένος...

Μόνο ο axaxouxas έλειπε.
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.412
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Όχι.
Του Σκλαβενίτη δεν είναι κατεψυγμένα.
Του Βερόπουλου (τώρα My Market) είναι.
Και του Σκλαβενιτη κατεψυγμένα δεν είναι όπως ολων;Φασολαδα,ντοματες γεμιστες,μουσακας,παστιτσιο,κεφτεδακια κ.α.,τα παιρνει ο υπάλληλος από τη βαθια καταψυξη,τα βαζει στο φουρνακι κι ετοιμα για πακετο για το σπιτι.
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Και του Σκλαβενιτη κατεψυγμένα δεν είναι όπως ολων;Φασολαδα,ντοματες γεμιστες,μουσακας,παστιτσιο,κεφτεδακια κ.α.,τα παιρνει ο υπάλληλος από τη βαθια καταψυξη,τα βαζει στο φουρνακι κι ετοιμα για πακετο για το σπιτι.

Άκου να μαθαίνεις, γιατί δεν τα ξέρεις καλά.
Του Σκλαβενίτη μαγειρεύονται σε κάποια κεντρική (μεγάλης κλίμακας όγκου) κουζίνα, συσκευάζονται, και μπαίνουν στο ΨΥΓΕΙΟ (όχι σε κατάψυξη).
Αυτό τους δίνει μια διάρκεια ζωής (εντός ψυγείου 0-4C) 4-5 μέρες. Αυτή απεικονίζεται στην "ανάλωση έως" ημερομηνία που γράφει πάνω το κάθε πακέτο. Τα συστατικά αναγράφονται (επακριβώς) επίσης. Τίποτα άλλο εκτός απ' αυτά που αναγράφονται δεν μπαίνει μέσα, γιατί αν μπει, δεν γράφεται, και ανιχνευτεί σε έλεγχο, η καμπάνα είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ.
Στην πράξη (και με καλό ψυγείο) το τρόφιμο είναι καλό και αρκετά μετά την ημερομηνία του.
Είναι συνήθως ανάλατα (γιατί ο άλλος μπορεί να έχει πίεση και να μη θέλει αλάτι στο φαϊ του), αλλά αλάτι βάζεις στο σπίτι σου όσο θέλεις.
Διατηρούνται και μεταφέρονται σε ΨΥΓΕΙΑ (όχι καταψύξεις). Επίσης σε ψυγεία είναι και στους χώρους λιανικής (τα καταστήματα) όπου πας και το παίρνεις εσύ.
Δεν είναι υποχρεωτικό να στο ζεστάνει ο υπάλληλος στα μικροκύματα. Αν το ζητήσεις, το κάνει, αλλά δεν το κάνει υποχρεωτικά. Εγώ π.χ. (που παίρνω τέτοια) ΔΕΝ τα ζεσταίνω στο κατάστημα. Από το ψυγείο του Σκλαβενίτη μπαίνουν στο δικό μου ψυγείο. Και όταν θέλω να φάω, το ζεσταίνω στο δικό μου φούρνο μικροκυμάτων.

Για το Βερόπουλο οι πληροφορίες που είχα (αλλά είναι έτους, δεν ξέρω τώρα τι γίνεται) ήταν διαφορετικά:
Μετά το μαγείρεμα και τη συσκευασία (που μάλιστα δεν το έκανε κουζίνα του Βερόπουλου αλλά κάποιο τρίτο catering) τα φαγητά έμπαιναν ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ. -18C. Αυτό τους δίνει μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά αλλοιώνει κάπως τη σύσταση (μάλλον την κυταρική δομή) των τροφών. Μεταφέρονται (κατεψυγμένα) στα καταστήματα. Το κάθε κατάστημα αποψύχει (και εκθέτει) κατά την κρίση του (και ανάλογα με τη ζήτηση) τέτοιες μερίδες, και τις εκθέτει στο θερμοθάλαμο.
Δε λέω ότι αυτές οι τροφές είναι κακές, αλλά αυτές ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ, δεν μπορούν δηλαδή να ξαναμπούν στο ψυγείο. Έχει σπάσει (λόγω του παγώματος) η κυταρική δομή των τροφών, και οι αλλιώσεις έρχονται πολύ γρήγορα, και παρά την ψύξη του ψυγείου.
Θα ξέρεις (υποθέτω) ότι για ΟΛΑ τα κατεψυγμένα τρόφιμα (μαγειρεμένα και αμαγείρευτα, π.χ. ψάρια, κρέας) ισχύει το: "Όταν αποψυχθεί, να μην επαναψυχθεί". Υπάρχει λόγος γι' αυτό.

Αυτά.
 

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Μηνύματα
15.747
Like
1.426
Πόντοι
366
Το μεγαλο εγκλημα που γινεται στα γλυκα, σε ολα τα γλυκα, απο κεηκ μεχρι βουτηματα, μεχρι μπακλαβα, ειναι οτι τα ζαχαροπλαστεια/φουρνοι δεν χρησιμοποιουν βουτυρο και κρεμες γαλακτος, αλλα υποκαταστατα που αποτελουνται απο μερικως υδρογονομενα λιπαρα. Αυτο ειναι εγκλημα γιατι αυτα τα παμφθηνα προιοντα της χημικης βιομηχανιας δημιουργουν τεραστιες βλαβες στο συκωτι και τα αγγεια.

Αγορασα προσφατα καρυδοπιτα απο το γνωστο λουκουματζιδικο της Αιολου, περιμενωντας οτι στην τιμη 3,80 το κομματι θα ειναι φτιαγμενη απο αγνα υλικα. Τουναντιον δεν ειχε ουτε ιχνος απο μυρωδια βουτυρου!
σωστο αυτο που λες, απλα να συμπληρωσω οτι εκτος απο θεμα κοστους, καθως ειναι πιο οικονομικο στον ζαχαροπλαστη απ το να χρησιμοποιησει φρεσκα βουτυρα, γαλατα, αυγα κτλ, αυτα τα χημικα επεξεργασμενα υποκοταστατα εχουν και μεγαλυτερη διαρκεια ζωης, λειτουργουν καπως και σαν συντηρητικα...
 
OP
OP
Μάκης Τσατσαρίδης
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Μηνύματα
517
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
Το μεγαλο εγκλημα που γινεται στα γλυκα, σε ολα τα γλυκα, απο κεηκ μεχρι βουτηματα, μεχρι μπακλαβα, ειναι οτι τα ζαχαροπλαστεια/φουρνοι δεν χρησιμοποιουν βουτυρο και κρεμες γαλακτος, αλλα υποκαταστατα που αποτελουνται απο μερικως υδρογονομενα λιπαρα. Αυτο ειναι εγκλημα γιατι αυτα τα παμφθηνα προιοντα της χημικης βιομηχανιας δημιουργουν τεραστιες βλαβες στο συκωτι και τα αγγεια.

Αγορασα προσφατα καρυδοπιτα απο το γνωστο λουκουματζιδικο της Αιολου, περιμενωντας οτι στην τιμη 3,80 το κομματι θα ειναι φτιαγμενη απο αγνα υλικα. Τουναντιον δεν ειχε ουτε ιχνος απο μυρωδια βουτυρου!

 
  Γι αυτό και τα γλυκα των ζαχαροπλαστείων εχουν αυτή την άνοστη γεύση και δεν εχουν και την ευωδία που καποτε ειχαν.Μου εχει πει ενας γνωστος μου ,της δουλειας , ότι αν βαλει τα γνησια υλικα που πρέπει ,δεν θα βγαινει οικονομικα ή θα πρεπει να αυξησει την τιμη σε σημειο που ελάχιστοι θα αγοραζουν. Αυτή  η φαμπρικα με τα τεχνητα συστατικα πρέπει να αρχισε στα τελη της δεκαετιας του  '70, απ' οσο θυμαμαι.
 

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Μηνύματα
15.747
Like
1.426
Πόντοι
366
  ότι αν βαλει τα γνησια υλικα που πρέπει ,δεν θα βγαινει οικονομικα ή θα πρεπει να αυξησει την τιμη σε σημειο που ελάχιστοι θα αγοραζουν.

επισης, μπαγιατευουν τα γλυκα πιο γρηγορα, οποτε πρεπει να βγαζει ποσοτητες αναλογες (οχι περισσοτερα) με τη δυνατοτητα πωλησης μαξιμουμ σε 4-5 μερες...αλλιως οτι μεινει πεταμα, δεν μπορεις να το πουλησεις σε πελατη, αν θες και να ξαναρθει
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom