Νέα

Ραβανί,συνταγη απλή και καλή

  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Πάρα πολλά σουβλατζίδικα πληρώνουν πολύ καλά έναν πρωινό 'μάστορα' που φτιάχνει γύρο ΄κοτόπουλο, γύρο χοιρινό, κοκορέτσια, κοντοσούβλια, εξοχικά και μερικές φορές και κεμπάπ. Σε τέτοια περίπτωση συμφέρει πολύ τον μαγαζάτορα γιατί υπάρχουν πολλές πουστιές για να κονομήσεις...

Έχεις βρει ποτέ κόκκαλο κοτόπουλου μέσα στο γύρο?
Αν ένας άνθρωπος κάθεται να κάνει όλη αυτή τη δουλειά (ξεκοκκάλισμα κοτόπουλου), δε θα βγάζει πάνω από 10 κοτόπουλα την ημέρα (αλλιώς θα πετάει το μισό κοτόπουλο).
Η βιομηχανία δεν πετάει τίποτα (εκτός απ' τα κόκκαλα - που κι αυτά δεν τα πετάει, πάνε αλλού).

Οι οικονομίες κλίμακος σ' αυτές τις δουλειές (που απαιτούν μεροκάματα) είνει τεράστιες, όταν αυξάνουν οι ποσότητες. Γιατί τα μεροκάματα αντικαθίστανται από μηχανήματα.

Ξαναλέω, δεν μπορώ να αποκλείσω ένας τρελλός μαγαζάτορας κάπου να τα κάνει μόνος του, αλλά δεν θα ζήσει για πολύ. Θα κλείσει.
 

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Μηνύματα
9.752
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Αυστρία είχε κάνει κανείς ποτέ ;;;;;;;

Είχα φάει τόννους.
Και δεν έμενα στη Βιέννη.
(Πήγαινα όμως τακτικά).

Sachertorte_DSC03027_retouched.jpg
 
OP
OP
Μάκης Τσατσαρίδης
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Μηνύματα
517
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
  Κατι δεκαετιες πριν,δουλευα σε ένα κτήριο  οπου στο ισογειο ητανε μια ψησταριά - σουβλατζιδικο. (εχει πια κλεισει λογω κρισης). Ερχότανε απανω όταν ψηνανε τα σαπιοκρέατα μια μπόχα,αλλο πράμα, εμετος σου ερχοτανε. Διπλα εκει ητανε τοτε ένα παιδι,δικηγόρος, και πιαναμε κουβεντα που και πού. Μου ειχε πεί ότι τέσσερις  - πεντε φορές ειχανε ανεβει επανω στο γραφειο του αγνωστοι (βλέπανε στην εισοδο την ταμπελα του) , και του λεγανε ότι τους ειχε δηλητηριάσει και θελανε να πανε για μηνυσεις και τα ρεστα.
οσο για το θεμα των γυρων, εχω καταληξει ότι είναι λαχειο,  ο,τι σου τυχει κάθε φορα. Εγω στο ιδιο μαγαζι που ετυχε να φαω δυο φορες και ηταν καλο και φρεσκο, στην τριτη φορα μου σέρβιραν μπαγιατικο και ξαναζεσταμενο,ενα χαλι.
 

Chef69

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Μηνύματα
159
Κριτικές
4
Like
27
Πόντοι
1
Ένα κοτόπουλο ξεκοκκαλίζεται από καλ΄μάστορα σε 2'. Η κάθε στρώση γύρου έχει 1 στήθος, 2 μπούτια και το ψαχνό από τις φτερούγες, και ανα μια στρωση 1 στήθος πάει να πουηθεί ξεχωριστά με μεγαλύτερο κέρδος. Το κιλό σου κοστίζει καθαρό περίπου 3,5 ευρώ το κιλό τη στιγμή που ο έτοιμος γυρος σου έρχεται 5,5 - 6,5 αναλόγως την εταιρεία
 

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Μηνύματα
9.752
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
  Κατι δεκαετιες πριν,δουλευα σε ένα κτήριο  οπου στο ισογειο ητανε μια ψησταριά - σουβλατζιδικο. (εχει πια κλεισει λογω κρισης). Ερχότανε απανω όταν ψηνανε τα σαπιοκρέατα μια μπόχα,αλλο πράμα, εμετος σου ερχοτανε. Διπλα εκει ητανε τοτε ένα παιδι,δικηγόρος, και πιαναμε κουβεντα που και πού. Μου ειχε πεί ότι τέσσερις  - πεντε φορές ειχανε ανεβει επανω στο γραφειο του αγνωστοι (βλέπανε στην εισοδο την ταμπελα του) , και του λεγανε ότι τους ειχε δηλητηριάσει και θελανε να πανε για μηνυσεις και τα ρεστα.
οσο για το θεμα των γυρων, εχω καταληξει ότι είναι λαχειο,  ο,τι σου τυχει κάθε φορα. Εγω στο ιδιο μαγαζι που ετυχε να φαω δυο φορες και ηταν καλο και φρεσκο, στην τριτη φορα μου σέρβιραν μπαγιατικο και ξαναζεσταμενο,ενα χαλι.

Να τρως σουβλάκια με καλαμάκι.
Πολύ πιο δύσκολο να φας φόλα.
Και τρώς και λιγότερο , οπότε δεν παχαίνει.
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
493
Πόντοι
186
Ξαναλέω, δεν μπορώ να αποκλείσω ένας τρελλός μαγαζάτορας κάπου να τα κάνει μόνος του, αλλά δεν θα ζήσει για πολύ. Θα κλείσει.

Μερακληδες Κυψελη, Βονιτσα Νεος Κοσμος.
 
Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Μηνύματα
2.770
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι ΚΑΠΟΙΟ γυράδικο κάπου, φτιάνει δικό του γύρο.
Αλλά δεν τον συμφέρει. Είναι πάρα πολλά τα μεροκάματα.

Σωστο, οι πιο πολλοι τα αγοραζουν ετοιμα.

Οι τιμές του χοιρινού είναι εξευτελιστικές. Όταν το LIDL πουλάει χοιρινές μπριζόλες ΛΙΑΝΙΚΗ με 2,50 ευρώ το κιλό, καταλαβαίνεις ότι ο ψησταριάς που παίρνει 100-200 κιλά τη μέρα από το εργοστάσιο, τον παίρνει κάτω από 2.

Τέτοιο κοστολόγιο δεν μπορεί να το πετύχει ο ψησταριάς αν κόβει ζώο μόνος του για να φτιάξει γύρο.

Λαθος, το λιντλ, αν πουλαει τοσο, πουλαει κατω του κοστους. 2,50- 2,80 με δερμα συν φπα εχουν οι χοιρινες μπριζολες χοντρικη σημερα. Και το λιντλ τα παιρνει επεξεργασμένα από ελλαδα από χοντρεμπορα, οποτε κανε τους υπολογισμούς. Ο γυρος κανει τα διπλασια από οσα γραφεις.

Πάρα πολλά σουβλατζίδικα πληρώνουν πολύ καλά έναν πρωινό 'μάστορα' που φτιάχνει γύρο ΄κοτόπουλο, γύρο χοιρινό, κοκορέτσια, κοντοσούβλια, εξοχικά και μερικές φορές και κεμπάπ. Σε τέτοια περίπτωση συμφέρει πολύ τον μαγαζάτορα γιατί υπάρχουν πολλές πουστιές για να κονομήσεις...

Ελλαχιστοι το κανουν πια αυτό.

Πεφτει πολυ σαπιο που καλυπτεται με γλουταμινικα, βορικα, μπαχαρικα και αφθονο αλατι.

Να φοβαστε τα πολύ πικάντικα...

Έχεις βρει ποτέ κόκκαλο κοτόπουλου μέσα στο γύρο?
Αν ένας άνθρωπος κάθεται να κάνει όλη αυτή τη δουλειά (ξεκοκκάλισμα κοτόπουλου), δε θα βγάζει πάνω από 10 κοτόπουλα την ημέρα (αλλιώς θα πετάει το μισό κοτόπουλο).

Ένα τελαρο την ωρα περιπου  (12-15 τμχ αναλογα το βαρος) είναι ποσο μπορει ενας μαστορας να ξεκοκαλισει. Πολλοι και περισσοτερα. Αν βγαλει τις φτερουγες που τρωνε πολυ χρονο γινεται ανετα. Εννοείται ότι στο γυρο μπαινει ολοκληρο με το δερμα γιατι αλλιως δε στεκεται.

Να τρως σουβλάκια με καλαμάκι.
Πολύ πιο δύσκολο να φας φόλα.
Και τρώς και λιγότερο , οπότε δεν παχαίνει.

ΣΩΣΤΟ!!! Και γενικα να αποφευγετε και τα κοτόπουλα εξω καθως και τους κιμαδες...

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom