mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 4.583
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
Πάρα πολλά σουβλατζίδικα πληρώνουν πολύ καλά έναν πρωινό 'μάστορα' που φτιάχνει γύρο ΄κοτόπουλο, γύρο χοιρινό, κοκορέτσια, κοντοσούβλια, εξοχικά και μερικές φορές και κεμπάπ. Σε τέτοια περίπτωση συμφέρει πολύ τον μαγαζάτορα γιατί υπάρχουν πολλές πουστιές για να κονομήσεις...
Έχεις βρει ποτέ κόκκαλο κοτόπουλου μέσα στο γύρο?
Αν ένας άνθρωπος κάθεται να κάνει όλη αυτή τη δουλειά (ξεκοκκάλισμα κοτόπουλου), δε θα βγάζει πάνω από 10 κοτόπουλα την ημέρα (αλλιώς θα πετάει το μισό κοτόπουλο).
Η βιομηχανία δεν πετάει τίποτα (εκτός απ' τα κόκκαλα - που κι αυτά δεν τα πετάει, πάνε αλλού).
Οι οικονομίες κλίμακος σ' αυτές τις δουλειές (που απαιτούν μεροκάματα) είνει τεράστιες, όταν αυξάνουν οι ποσότητες. Γιατί τα μεροκάματα αντικαθίστανται από μηχανήματα.
Ξαναλέω, δεν μπορώ να αποκλείσω ένας τρελλός μαγαζάτορας κάπου να τα κάνει μόνος του, αλλά δεν θα ζήσει για πολύ. Θα κλείσει.