Νέα

Ραβανί,συνταγη απλή και καλή

  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.449
Κριτικές
5
Like
479
Πόντοι
36
Ωραίο πράμα το ρεβανί!
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
τυπε ο βαρσος ταψιου και σοκολατες δεν λενε, στα ασπρα σαντιγυ κλπ καλος, παστα φλωρα, τυροπιτα ταψιου, κρεμμα, ριζογαλο καλος

Ο Βάρσος (Κηφισιά) είναι καλός στα:
Τσουρέκι
Τρούφες (πάστα) - όχι τα μικρά τρουφάκια, έχουν άλλη σύνθεση αυτά.
Κρέμα γάλακτος (την αγοράζεις αχτύπητη, χωρίς ζάχαρη, για το σπίτι)

ΔΕΝ είναι καλός στα νούμερα απ' τις χρονολογίες. Κάθε χρόνο που περνάει αυξάνει κατά δύο τα έτη που υπάρχει το κατάστημα (στο λογότυπο του).
Το 2004 έγραφε "96 χρόνια". Δηλαδή εκκίνηση το 1908.
Τώρα (2016) γράφει "120 χρόνια". Δηλαδή εκκίνηση το 1896.

Κάθε χρόνος μετράει για δύο.
Το 2026 θα γράφει "140 χρόνια".
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.194
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
το τριτο παλαιο φαληρο...
με κατι αντιπαθεστατους σκιπταρηδες μέσα..εχει ανοιξει και αλλου αυτος αν και το καλυτερο του- δε ξερω γιατι- μου φαινεται του Αγ.Ελευθερίου
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
493
Πόντοι
186
Το χειροτερο ζαχαροπλαστειο ειναι το Μαξ Περυ.
 

Επισκέπτης
με κατι αντιπαθεστατους σκιπταρηδες μέσα..εχει ανοιξει και αλλου αυτος αν και το καλυτερο του- δε ξερω γιατι- μου φαινεται του Αγ.Ελευθερίου
θυμαμαι σε μια φαση που ακουστηκε οτι η αλυσιδα ειχε αγοραστει απο ρωσους
 
OP
OP
Μάκης Τσατσαρίδης
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Μηνύματα
517
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
με κατι αντιπαθεστατους σκιπταρηδες μέσα..εχει ανοιξει και αλλου αυτος αν και το καλυτερο του- δε ξερω γιατι- μου φαινεται του Αγ.Ελευθερίου

Νομιζω ότι ο "Κοσμικον" ειχε ανοιξει και τέταρτο μαγαζι,στην πλατεια της Γλυφαδας,φατσα στη σταση του τράμ.Αλλα εχω να περασω καιρο και δεν ξερω αν ακομα είναι εκει.
  -Οσο για το άλλο με τους αλβανους που δουλευουν μεσα , μηπως ξερεις και κανενα εργαστήριο ζαχαροπλαστικης που να μην δουλευουν ξενοι μεσα? Κι όχι μονον αλβανοι /ές αλλα και Πολωνοι/ες, Συριοι,κλπ. Σε ποσοστο 95 0/0  δουλευουν ξενοι,και αυτό από τις αρχες της δεκαετιας του 90 (όπως και στις πιτσαρίες κλπ) . Και οι περισσοτεροι από αυτους, δουλεύανε ανασφάλιστοι και με μεροκαματο κατω του μίνιμουμ. (αυτό ισως άλλαξε τα τελευταια χρονια,αλλα δεν τους πειραζει ,γιατι ηδη επεσε από μονο του το νομιμο σε επίπεδα κατω του παλιου μίνιμουμ) .
 

TLEVEND

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2007
Μηνύματα
153
Like
2
Πόντοι
1
Και Γλυφάδα και Αγία Παρασκευή έχει το Κοσμικόν.

Πέντε μαγαζιά έχει τώρα.
 

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Μηνύματα
1.107
Like
21
Πόντοι
16
Ότι θέλεις λες.
Δε υπάρχει "απο πανω προσθετουν".
Οι γύροι έρχονται έτοιμοι, "τυλιγμένοι" για να μπουν στη μηχανή.
Από τη βιομηχανία κρέατος (υπάρχουν 5-6 στην Αττική).

Τύπε δηλαδή όλα τα γυράδικα της Αθήνας έχουν τους ίδιους (5-6) γύρους; Δεν υπάρχουν μαγαζιά πιο μερακλίδικα που φτιάχνουν το δικό τους γύρο με σπέσιαλ μπαχαρικά κλπ;
:think:

Εγώ τουλάχιστον έχω φάει σε μερικά στα οποία πραγματικά ο γύρος διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα -- ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε!
 

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Μηνύματα
4.583
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Τύπε δηλαδή όλα τα γυράδικα της Αθήνας έχουν τους ίδιους (5-6) γύρους; Δεν υπάρχουν μαγαζιά πιο μερακλίδικα που φτιάχνουν το δικό τους γύρο με σπέσιαλ μπαχαρικά κλπ;
:think:

Εγώ τουλάχιστον έχω φάει σε μερικά στα οποία πραγματικά ο γύρος διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα -- ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε!

Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι ΚΑΠΟΙΟ γυράδικο κάπου, φτιάνει δικό του γύρο.
Αλλά δεν τον συμφέρει. Είναι πάρα πολλά τα μεροκάματα.

Κάθε εργοστάσιο δεν φτιάνει ένα τύπο γύρου μόνο. Φτιάνει πολλούς. Ο σουβλατζής, διαλέγει.

Οι τιμές του χοιρινού είναι εξευτελιστικές. Όταν το LIDL πουλάει χοιρινές μπριζόλες ΛΙΑΝΙΚΗ με 2,50 ευρώ το κιλό, καταλαβαίνεις ότι ο ψησταριάς που παίρνει 100-200 κιλά τη μέρα από το εργοστάσιο, τον παίρνει κάτω από 2.

Τέτοιο κοστολόγιο δεν μπορεί να το πετύχει ο ψησταριάς αν κόβει ζώο μόνος του για να φτιάξει γύρο.
 

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Μηνύματα
7.452
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346

Συνημμένα

  • street_cat_by_ernie_e.jpg
    street_cat_by_ernie_e.jpg
    120,3 KB · Εμφανίσεις: 16

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
493
Πόντοι
186
Τύπε δηλαδή όλα τα γυράδικα της Αθήνας έχουν τους ίδιους (5-6) γύρους; Δεν υπάρχουν μαγαζιά πιο μερακλίδικα που φτιάχνουν το δικό τους γύρο με σπέσιαλ μπαχαρικά κλπ;
:think:

Εγώ τουλάχιστον έχω φάει σε μερικά στα οποία πραγματικά ο γύρος διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα -- ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε!

Ξερω 3 αλλα ο γυρος τους δεν ηταν ανωτερος των αλλων.
 

Chef69

Μέλος
Εγγρ.
25 Δεκ 2010
Μηνύματα
159
Κριτικές
4
Like
27
Πόντοι
1
Πάρα πολλά σουβλατζίδικα πληρώνουν πολύ καλά έναν πρωινό 'μάστορα' που φτιάχνει γύρο ΄κοτόπουλο, γύρο χοιρινό, κοκορέτσια, κοντοσούβλια, εξοχικά και μερικές φορές και κεμπάπ. Σε τέτοια περίπτωση συμφέρει πολύ τον μαγαζάτορα γιατί υπάρχουν πολλές πουστιές για να κονομήσεις...
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
493
Πόντοι
186
Πάρα πολλά σουβλατζίδικα πληρώνουν πολύ καλά έναν πρωινό 'μάστορα' που φτιάχνει γύρο ΄κοτόπουλο, γύρο χοιρινό, κοκορέτσια, κοντοσούβλια, εξοχικά και μερικές φορές και κεμπάπ. Σε τέτοια περίπτωση συμφέρει πολύ τον μαγαζάτορα γιατί υπάρχουν πολλές πουστιές για να κονομήσεις...

Πεφτει πολυ σαπιο που καλυπτεται με γλουταμινικα, βορικα, μπαχαρικα και αφθονο αλατι.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom