Νέα

Πυρηνική Ενέργεια: Ναι ή όχι; (και άλλα σχετικά)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stavros51
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 605
  • Εμφανίσεις 133K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Ποια είναι η γνώμη σας για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας?

• ΟΧΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 1 2,7%
  • ΝΑΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 28 75,7%
  • Δεν πειράζουν οι κίνδυνοι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Να μη το ρισκάρουμε

Ψήφοι: 4 10,8%
  • Δεν ξέρω.

Ψήφοι: 2 5,4%
  • Τίποτα από τα παραπάνω, την άποψή μου θα τη γράψω σε post

Ψήφοι: 2 5,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    37

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Απο το www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=897715]in.gr [/URL] 07/05/08 15:59

Ισχύς με ρίσκο
[size=11pt]Επανέρχεται διεθνώς το δίλημμα της πυρηνικής ενέργειας[/size]

897715_b.jpg

«Πράσινη» η πυρηνική ενέργεια; Η Ευρώπη παραμένει διχασμένη.

Έπειτα από μια 20ετία στασιμότητας λόγω της τραγωδίας του Τσερνομπίλ το 1986, η πυρηνική ενέργεια αναβιώνει τώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια λύση για άφθονη ενέργεια χωρίς καυσαέρια, παρά το ρίσκο ραδιενεργού μόλυνσης το οποίο θα παραμείνει για χιλιετίες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σήμερα διχασμένη όσον αφορά τη χρήση αντιδραστήρων, με ορισμένες χώρες να κατασκευάζουν νέες μονάδες και άλλες να απαγορεύουν εντελώς τη χρήση τους.

«Κάθε κράτος μέλος αποφασίζει κατά περίπτωση εάν θα χρησιμοποιήσει ή όχι πυρηνική ενέργεια» απάντησε στα μέσα Ιανουαρίου ο επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ Σταύρος Δήμας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλη. Την ίδια απάντηση έδωσε εκ νέου την Τετάρτη στον κ. Παπαδημούλη ο επίτροπος Ενέργειας  κ. Πίμπαλγκς.

Στη γειτονιά της Ελλάδας, η Βουλγαρία ξεκινά την κατασκευή και δεύτερου πυρηνικού σταθμού, η Τουρκία έχει αποφασίσει την κατασκευή τουλάχιστον μίας μονάδας, η Αλβανία ανακοίνωσε τα δικά της σχέδια τον Οκτώβριο και η Αίγυπτος στρέφεται στην ίδια επιλογή. Σε ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση, Γαλλία, Φινλανδία και Βρετανία θα κατασκευάζουν νέους σταθμούς, ενώ στη Γερμανία το θέμα εξετάζεται.

Ενεργό πρόγραμμα πυρηνικών εργοστασίων διατηρεί και η σεισμογενής Ιαπωνία, αν και η πυρηνική της βιομηχανία σπιλώθηκε πέρυσι από τις αλλεπάλληλες διαρροές και τις προσπάθειες υποβάθμισης των επιπτώσεων από τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που χτύπησε τη μονάδα του Κασιβαζάκι-Καρίβα, τη μεγαλύτερη του κόσμου.

Ζυγαριά

Τα πυρηνικά εργοστάσια προσφέρουν μεγάλη ισχύ χωρίς να απαιτούν απέραντες εγκαταστάσεις όπως τα αιολικά και ηλιακά πάρκα. Εκπέμπουν ελάχιστο διοξείδιο του άνθρακα και το υλικό με το οποίο λειτουργούν δεν κινδυνεύει να εξαντληθεί τις επόμενες δεκαετίες, όπως τα ορυκτά καύσιμα.

Για τις κυβερνήσεις, αυτά τα πλεονεκτήματα, όπως και οι οικονομικές παράμετροι του θέματος, συγκρίνονται με άλλες τεχνολογίες χαμηλού άνθρακα και μπαίνουν στη ζυγαριά μαζί με τον δυνητικό κίνδυνο ραδιενεργού διαρροής.

Φέτος τον Ιανουάριο ανακοινώθηκαν τα νέα πυρηνικά σχέδια της Βρετανίας, με τον υπουργό Βιομηχανίας Τζον Χάτον να δηλώνει ότι οι αντιδραστήρες είναι μια «δοκιμασμένη και ασφαλής» πηγή ενέργειας που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλες καθαρές τεχνολογίες.

Σύμφωνα πάντως με την αρμόδια βρετανική αρχή, το κόστος για την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας θα φτάσει τα 100 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα από το Λονδίνο είχε ανακοινώσει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες η Ουάσινγκτον: «Η πυρηνική ενέργεια καλύπτει περίπου το 20% των αναγκών σε ηλεκτρικό στις ΗΠΑ χωρίς ατμοσφαιρική μόλυνση, ούτε εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου» δήλωνε το 2005 ο Μπους, ανακοινώνοντας σχέδια για κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών.

Το 2002, για παράδειγμα, το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας ξεκίνησε το «μεγαλύτερο πρόγραμμα περιβαλλοντικού καθαρισμού του κόσμου», στα πυρηνικά απόβλητα του απέραντου συγκροτήματος Χάνφορντ στην Ουάσινγκτον, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 30 χρόνια και θα κοστίσει 50 δισ. δολάρια.

Αμερικανοί ειδικοί προειδοποίησαν το 2004 ότι υδροφόρος ορίζοντας έχει ήδη μολυνθεί με εκατομμύρια λίτρα αποβλήτων και η πιθανότητα νέου ραδιολογικού ή χημικού ατυχήματος στο πρόγραμμα εκτιμάται στο 50%.

Παρά το ρίσκο, η πυρηνική ενέργεια φαίνεται όλο και πιο θελκτική και για τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, όπου η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται με αστρονομικούς ρυθμούς.

Η ενεργειακή πολιτική της Κίνας περιλαμβάνει δεκάδες νέους αντιδραστήρες τα επόμενα 15 χρόνια, ενώ προγράμματα πυρηνικής ενέργειας υλοποιούνται και στην Ινδία και τη Νότιο Κορέα.

Για τις αγορές των μικρών και λιγότερο αναπτυγμένων χωρών η Ρωσία έχει μάλιστα ξεκινήσει πρόγραμμα κατασκευής πλωτών αντιδραστήρων.

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
κατ' αρχήν παραθέτω τον ορισμό της λέξης οπορτουνισμός:
οπορτουνισμός ο [oportunizmós] Ο17: (πολ. ) αριστερή πολιτική πρακτική που χαρακτηρίζεται από υπερβολική προσαρμογή στις περιστάσεις και τάση για εκμετάλλευσή τους ανεξάρτητα από το αν υπάρχει σύγκρουση με τις ιδεολογικές αρχές: Δεξιός / αριστερός οπορτουνισμός. || (επέκτ. ) πολιτικός καιροσκοπισμός.

άρα ο λιακόπουλος είναι αριστερός και προσαρμόζεται στις περιστάσεις ανεξάρτητα με το αν υπάρχει ιδεολογική σύγκρουση....
λέμε δηλαδή βλακώδεις μεγαλοστομίες για να κάνουμε εντύπωση

η σλαβική φυλή δεν έχει καμία σχέση ανθρωπολογικά με τη βουλγαρική και άρα δεν μπορεί κάποιος να μοίαζει σλαβοβούλγαρος.

τώρα για την ενέργεια που απασχολεί και τη συζήτηση, η πυρηνική αφού η μόνη αξιοποίηση της είνια για να γίνει ηλεκτρική μόνο ένα μέρος του προβλήματος μπορεί να λύσει. Ο πολιτισμός του ρεύματος των τελευταίων 100 ετών δεν σημαίνει ότι αν παψει να υπάρχει ρεύμα δεν θα υπάρξει και συνέχεια των ανθρώπων και της ζωής.

οι ηλιακές κηλίδες πολλές φορές έχουν κάνει εκτεταμένα blackout , γιατί είναι απίθανο αν σκάσει ο μετεωρίτης πάνω στον ήλιο να δημιουργηθόύν πολύ έντονες συνθήκες?

ο λιακόπουλος είναι *** ****** ****** που παρασύρει ενα πλήθος κόσμου σε παραδοξολογίες και μπουρδολογίες .... και όσοι ασχολούνται μαζί του ισάξιοι και να τον χαίρονται ...

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Απο το www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=897715]in.gr [/URL] 07/05/08 15:59

Ισχύς με ρίσκο
[size=11pt]Επανέρχεται διεθνώς το δίλημμα της πυρηνικής ενέργειας[/size]

897715_b.jpg

«Πράσινη» η πυρηνική ενέργεια; Η Ευρώπη παραμένει διχασμένη.

Έπειτα από μια 20ετία στασιμότητας λόγω της τραγωδίας του Τσερνομπίλ το 1986, η πυρηνική ενέργεια αναβιώνει τώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια λύση για άφθονη ενέργεια χωρίς καυσαέρια, παρά το ρίσκο ραδιενεργού μόλυνσης το οποίο θα παραμείνει για χιλιετίες.

«Κάθε κράτος μέλος αποφασίζει κατά περίπτωση εάν θα χρησιμοποιήσει ή όχι πυρηνική ενέργεια» απάντησε  ο επίτροπος Ενέργειας  κ. Πίμπαλγκς.

Στη γειτονιά της Ελλάδας, η Βουλγαρία ξεκινά την κατασκευή και δεύτερου πυρηνικού σταθμού, η Τουρκία έχει αποφασίσει την κατασκευή τουλάχιστον μίας μονάδας, η Αλβανία ανακοίνωσε τα δικά της σχέδια τον Οκτώβριο και η Αίγυπτος στρέφεται στην ίδια επιλογή. Σε ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση, Γαλλία, Φινλανδία και Βρετανία θα κατασκευάζουν νέους σταθμούς, ενώ στη Γερμανία το θέμα εξετάζεται.

Ζυγαριά

Τα πυρηνικά εργοστάσια προσφέρουν μεγάλη ισχύ χωρίς να απαιτούν απέραντες εγκαταστάσεις όπως τα αιολικά και ηλιακά πάρκα. Εκπέμπουν ελάχιστο διοξείδιο του άνθρακα και το υλικό με το οποίο λειτουργούν δεν κινδυνεύει να εξαντληθεί τις επόμενες δεκαετίες, όπως τα ορυκτά καύσιμα.

Για τις κυβερνήσεις, αυτά τα πλεονεκτήματα, όπως και οι οικονομικές παράμετροι του θέματος, συγκρίνονται με άλλες τεχνολογίες χαμηλού άνθρακα και μπαίνουν στη ζυγαριά μαζί με τον δυνητικό κίνδυνο ραδιενεργού διαρροής.

Φέτος τον Ιανουάριο ανακοινώθηκαν τα νέα πυρηνικά σχέδια της Βρετανίας, με τον υπουργό Βιομηχανίας Τζον Χάτον να δηλώνει ότι οι αντιδραστήρες είναι μια «δοκιμασμένη και ασφαλής» πηγή ενέργειας που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλες καθαρές τεχνολογίες.

ο Μπους, ανακοινώσε σχέδια για κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών.

.

Παρά το ρίσκο, η πυρηνική ενέργεια φαίνεται όλο και πιο θελκτική και για τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, όπου η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται με αστρονομικούς ρυθμούς.

Η ενεργειακή πολιτική της Κίνας περιλαμβάνει δεκάδες νέους αντιδραστήρες τα επόμενα 15 χρόνια, ενώ προγράμματα πυρηνικής ενέργειας υλοποιούνται και στην Ινδία και τη Νότιο Κορέα.

Για τις αγορές των μικρών και λιγότερο αναπτυγμένων χωρών η Ρωσία έχει μάλιστα ξεκινήσει πρόγραμμα κατασκευής πλωτών αντιδραστήρων.

όπως βλέπετε ολοι οι γειτονές μας έχουν η θα αποκτησουν μοναδες παραγωγής με χρηση πυρηνικής ενέργειας .... εμεις γιατι θα το αρνηθούμε ? 
οι συνέπειες ειναι ορατές ....

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
ναι και οι φαρμακευτικές στα υπόγεια εργαστήρια ετοιμάζουν τις νέες θεραπείες του επερχόμενου τσουνάμι λευχαιμίας-καρκίνου.

Περαστικά

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
Μεγάλες γαμιόλες οι Σπαγγέτι γείτονες.

Δεν τα θέλει με δημοψήφισμα ο λαός τους, τα σχεδιάζουν για Κοσυφοπέδιο, Αλβανία με το αζημίωτο στις μαριονέτες κυβερνήσεις τους.

Κι επειδή δηλαδή όλοι πάνε σαν τα πρόβατα πρέπει κι εγώ να μπω στο μαντρί; Δεν το κατάλαβα, μας κάνετε λιανά το λόγο παρακαλώ;

Μετρήσιμος ο στατιστικός κίνδυνος ατυχήματος;
Ποιος είπε ότι θέλω να ζω με ακόμη μερικές στατιστικές λάθους πάνω από το κεφάλι μου; Δε μου φτάνουν όσες έχω;

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
θες δεν θες σε 10 χρονάκια και η ελλάδα θα κατασκευάσει αντίστοιχη μονάδα ...

δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εκτος αν αντέχεις 20πλάσια τιμη στην Kwh.

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
αντέχω γιατί τους έχω κλασμένους σταρχίδια μου.
Και ότι πληρωσα πλήρωσα. Όπως με κλέβουν έτσι στην πουστιά τους την φέρνω κι εγώ κι ανάγκη δεν τους έχω.
θέλω 99.999 availability factor και το έχω πετύχει.
το ρολόι το κοιτάει ο βλάκας που έρχεται σπίτι μου και τρίβει τα μάτια του.
Το ξανακοιτάει, το ξανακοιτάει, η κατανάλωση είναι μηδαμινή.

Σκέψου γιατί.
Αλλά το πράσινο κρυφό ρολόι γράφει κιλοβατώρες σαν τρελλό.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Με τη σειρά:
1) Ναι, μπορεί να γίνει οικονομία. Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ θα την κάνει.

2) Σωστά τα όσα λες για τα αυτοκίνητα, αλλά αυτά είναι κοινωνικά θέματα. Πως θα σταματήσεις αυτή την τάση?

3) Το θέμα της ρύπανσης vs το θέμα των κινδύνων είναι κάτι που ζυγίζεται. Προτιμάς να ρίχνεις ΣΙΓΟΥΡΑ εκ. τόνους CO2 στην ατμόσφαιρα, ή να κινδυνεύεις να πάθεις ένα ατύχημα? Εκεί είναι το δίλημμα, και όχι αλλού, και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.
Σε αυτό το δίλημμα η δικιά μου επιλογή είναι το δεύτερο.

1) & 2) ο Πολίτης. Όλα πρέπει να ξεκινούν από τον Πολίτη. Ο οποίος πρέπει να είναι ενημερωμένος, υπεύθυνος και ώριμος. Οπότε καταλήγουμε εκεί που καταλήγουμε συνήθως. Παιδεία.

3) Εγώ που δεν θέλω να αντιμετωπίσω αυτό το δίλημμα θα έλεγα 1) οικονομία στα καύσιμα και στην κατανάλωση της ενέργειας 2) αξιοποίηση όσο γίνεται, των ανανεώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας 3) αναζήτηση νέων καθαρών πηγών ενέργειας 4) φυσικό αέριο και (στο τέλος) 5) πετρέλαιο, λιγνίτης και πυρηνική ενέργεια. Αν δούμε το θέμα λίγο γενικότερα, το δίλημμα που ανακύπτει αφορά την ενεργειακή πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε κι όχι αν θα φτιάξουμε ένα πυρηνικό εργοστάσιο. Το να λες ότι θα επιστρέψεις στην πυρηνική ενέργεια μετά από περίπου μισό αιώνα εμπειρίας από τη λειτουργία πυρηνικών εργοστασίων, είναι ομολογία αποτυχίας (κατά τη γνώμη μου, γιατί υπάρχουν μερικοί που λένε ότι είναι ρεαλιστική πολιτική). Ιδιαίτερα όταν γνωρίζεις τους κινδύνους κι έχεις αντιμετωπίσει τις συνέπειες πυρηνικών ατυχημάτων.  

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Ναι, δεν φτάνουν αλλά δεν τις έχουμε αξιοποιήσει ούτε στο ελάχιστο, φίλε stavros51.

το βασικό θέμα δεν είναι αν επαρκούν η οχι ...

αυτο που μετρά είναι η τιμη - το κοστος της παραγόμενης ενέργειας.
Αν το κοστος αυξηθεί όλες και κάθε μια βιομηχανική επένδυση θα εγκαταλείψουν την ελλάδα.
π.χ. ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι πανέτοιμη να φύγει ... και τοτε θα μιλήσουμε για ανεργεια και φτωχια ...

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
1) & 2) ο Πολίτης. Όλα πρέπει να ξεκινούν από τον Πολίτη. Ο οποίος πρέπει να είναι ενημερωμένος, υπεύθυνος και ώριμος. Οπότε καταλήγουμε εκεί που καταλήγουμε συνήθως. Παιδεία.

3) Εγώ που δεν θέλω να αντιμετωπίσω αυτό το δίλημμα θα έλεγα 1) οικονομία στα καύσιμα και στην κατανάλωση της ενέργειας 2) αξιοποίηση όσο γίνεται, των ανανεώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας 3) αναζήτηση νέων καθαρών πηγών ενέργειας 4) φυσικό αέριο και (στο τέλος) 5) πετρέλαιο, λιγνίτης και πυρηνική ενέργεια. Αν δούμε το θέμα λίγο γενικότερα, το δίλημμα που ανακύπτει αφορά την ενεργειακή πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε κι όχι αν θα φτιάξουμε ένα πυρηνικό εργοστάσιο. Το να λες ότι θα επιστρέψεις στην πυρηνική ενέργεια μετά από περίπου μισό αιώνα εμπειρίας από τη λειτουργία πυρηνικών εργοστασίων, είναι ομολογία αποτυχίας (κατά τη γνώμη μου, γιατί υπάρχουν μερικοί που λένε ότι είναι ρεαλιστική πολιτική). Ιδιαίτερα όταν γνωρίζεις τους κινδύνους κι έχεις αντιμετωπίσει τις συνέπειες πυρηνικών ατυχημάτων.  

στη χώρα μπουρδέλο στη χωρα που οι πολιτες  ειναι οι πλέον ανευθυνοι και εγωιστικά μονόφθαλμα κινούμενοι ζητας υπευθυνότητα και ωριμότητα ....

παράδοξος και παράλογος συνάμα ο ισχυρισμός σου ....

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
στη χώρα μπουρδέλο στη χωρα που οι πολιτες  ειναι οι πλέον ανευθυνοι και εγωιστικά μονόφθαλμα κινούμενοι ζητας υπευθυνότητα και ωριμότητα ....

παράδοξος και παράλογος συνάμα ο ισχυρισμός σου ....

Άμα σφίξουν λίγο οι κώλοι, μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
το βασικό θέμα δεν είναι αν επαρκούν η οχι ...

αυτο που μετρά είναι η τιμη - το κοστος της παραγόμενης ενέργειας.
Αν το κοστος αυξηθεί όλες και κάθε μια βιομηχανική επένδυση θα εγκαταλείψουν την ελλάδα.
π.χ. ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι πανέτοιμη να φύγει ... και τοτε θα μιλήσουμε για ανεργεια και φτωχια ...

Εσύ πώς το βλέπεις το θέμα γενικότερα; Να εγκαταλείψουμε τις ανανεώσιμες και τις καθαρές πηγές και να φτιάξουμε πυρηνικά εργοστάσια; Αισθάνεσαι ασφαλής με πυρηνικά εργοστάσια γύρω σου;

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
οσα λεγονται για σεισμογενη χωρα κτλ.ειναι παπαριες..αυτα λυνονται...ΑΛΛΑ ενα πραγμα δεν λυνεται...τα πυρηνικα αποβλητα θα ειναι πληγη...τεραστια μολυνση του περιβαλλοντος....
Το '99 όταν έγινε ο σεισμός της Πάρνηθας, σε ορισμένες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, η κατακόρυφη επιτάχυνση του εδάφους έφτασε στα 0,7g (στο 70% της επιτάχυνσης της βαρύτητας), στη διάρκεια του σεισμού. Για να καταλάβετε το μέγεθος, λέω απλώς ότι αν η επιτάχυνση γινόταν g (100% της επιτάχυνσης της βαρύτητας) κάποιος που καθόταν στην καρέκλα του θα άρχισε να ανεβαίνει προς τα πάνω, σαν να εκτοξευόταν δηλαδή. Αν τότε υπήρχε εκεί γύρω ένας πυρηνικός σταθμός, θα σου έλεγα εγώ τι είναι παπαριές, φίλε.

o palios

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
6
καποιος εγραψε για ψυχρη συντηξη ,αυτο ειναι ακομα ονειρο θερινης νυχτας,τουλαχιστον.
οσο για πυρηνικο εργοστασιο που πληρει καποιους ορους ασφαλειας στην ελλαδα ειναι τουλαχιστον ανεκδοτο,εδω μια καινουργια χωματερη δεν καταφεραμε να φτιαξουμε τοσα χρονια.
οσο για το κοστος ,νομιζω τζαμπα να μας εδιναν ρευμα (καποιος χ) με ενα καλωδιο εμεις οι ελληναρες παλι πανακριβα θα το πληρωναμε.
και σιγουρα δεν εχουμε τα κοτσια να κατεβασουμε καμια τιμη ,ουτε βενζινης ,ουτε ψωμιου ουτε του μουνιου αν θελετε.
Ο Λιακοπουλος για μενα ειναι ενας ********* που εχει πιασει το σφυγμο της εποχης και πουλαει βιβλιαρακια καραμελες σε οσους θελουν να μαθουν χωρις να κουραστουν και να τρεφουν ψευτικες ελπιδες οτι καποιος (ρωσος,αρειανος,εσωγηινος)θα μας σωσει.
ουδεις θα μας σωσει πιστευω ,αν σωθουμε θα σωθουμε μονοι μας.

Edit:
Να λείπουν χαρακτηρισμοί δημοσίων προσώπων, παλιέ.
Άκου τον παλιότερο.

Kris(1)

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Κοιτα τα φωτοβολταικά δεν μπορούν να βελτιωθούν και πολύ ακόμα γιατί η αποδοτηκότητα τους εξαρτάται από το εμβαδόν των στοιχείων. Οπότε δεδομένου ότι είναι και αρκετά ακριβά δεν είναι για πολλά πολλά.
Τα υδροηλεκτρικά καταστρέφουν τους βοιότοπους.

Είμαι υπέρ της αιολικής ενέργειας αλλά δυστυχώς κάποιοι δε ν θέλουν ανεμογενήτριες στον τόπο τους γιατί :

1) Χαλάνε το φυσικό τοπίο.
2)Κάνουν θόρυβο.
3)Δεν είναι πάντα αποδοτηκές
4) Σηκώνουν τις τρίχες των προβάτων και αυτά δεν μπορούν να αναπαραχθούν (Ναι έγινε και αυτο στην Κρήτη)

Για βοιοκαύσιμα δεν το συζητάμε... ΕΓΚΛΗΜΑ

Μέσα σε όλη αυτή την κρίση που οι ανανεωσιμες πηγές δεν αρκούν και το πετρέλαιο έχει πάει στα ύψη η Γαλία εξαρτάται από την πυρινική ενέργεια κατα 80% χωρίς να χρειάζεται κανένα πούστη ενώ οι ρύποι της έχουν μειωθεί δραστικά. Προφανώς όλοι οι επιστήμονες που φτιάχνουν τέτοια πράγματα λαμβάνουν υπόψιν και σεισμούς και πολέμους και άλλες καταστροφές αλλά το ξαναλέω οτι το μέλον είναι η πυρινική σύντηξη ! Δύο τρία εργοστάσια και θα τρφοδοτείται όλη η Ευρώπη με ενέργεια.

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Πιστεύω ότι  η καλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε σε όλο τον Κόσμο είναι να αποκτήσουμε δυο (2)  πυρηνικές  μονάδες  μια  στην  Πελοπόννησο και μια στην στέρεα Ελλάδα  .
Και  ταχύτατα θα απαλλάξουμε την υφήλιο από την βρομερή παρουσία μας , αφού εμείς σαν λαός μπορούμε να ψηφίζουμε τέτοιους μαλακές που πιστεύουν ότι μπορούμε να έχουμε και να συντηρούμε πυρηνικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού
τιμή  και  δόξα στους  Μαλακές .
Καλα τα γραφετε , αλλα αυτά είναι  Σοβαρους  λαους , και  όχι για  αυτους  που εχουν τα αρχιδια τους  για να γραφουν τα παντα .
Οσο ότι το πετραιλεο είναι ακριβο , ας  γινει φτινο τι σειμενη  αυτό ,
Ας ανακαλεσουν  ολες  οι ευροπαικες χωρες τα στρατευματα που εχουν στο Αφγανισταν , Ιρακ , Κοσσεβο , και ας αφήσουν τους Αμερικανούς μόνους τους για να δούμε τι θα κάνει το πετρέλαιο .
Αντε  ξυπνηστε ?

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Πάντως....είμαι πλέον βέβαιος ότι ή αύξηση της τιμής του πετρελαίου είναι και προμελετημένη και κατευθυνόμενη.....με σκοπό να πεισθούν χώρες και λαοί να αγκαλιάσουν την "καθαρή", "φτηνή", και "ανεξάντλητη" Πυρηνική Ενέργεια..... :( :( :( :(

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Πάντως....είμαι πλέον βέβαιος ότι ή αύξηση της τιμής του πετρελαίου είναι και προμελετημένη και κατευθυνόμενη.....με σκοπό να πεισθούν χώρες και λαοί να αγκαλιάσουν την "καθαρή", "φτηνή", και "ανεξάντλητη" Πυρηνική Ενέργεια..... :( :( :( :(
Πριν κανένα μήνα διάβαζα στο DRIVE ενα ωραίο άρθρο, στις τελευταίες σελίδες, για τα αποθέματα πετρελαίου στην Αμερική.
Έγραφε λοιπόν οτι η Αμερική έχει αρκετά μεγάλα αποθέματα, αν θυμάμαι καλά την είχαν κατατάξει στις πρώτες θέσεις όσον αφορά τα ανεκμετάλλευτα αποθέματα, αλλά....
Λόγω των πετρωμάτων που περιβάλλουν τα αποθέματα, το κόστος εξόρυξης του πετρελαίου ανέρχεται στα 80 ντολαρς ανα βαρέλι.
Και όλως τυχαίως η εξόρυξη του πετρελαίου αυτού θα ήταν συμφέρουσα αν το βαρέλι κόστιζε στην αγορά περί τα 120 ντόλαρς...............

Kris(1)

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Πιστεύω ότι  η καλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε σε όλο τον Κόσμο είναι να αποκτήσουμε δυο (2)  πυρηνικές  μονάδες  μια  στην  Πελοπόννησο και μια στην στέρεα Ελλάδα  .
Και  ταχύτατα θα απαλλάξουμε την υφήλιο από την βρομερή παρουσία μας , αφού εμείς σαν λαός μπορούμε να ψηφίζουμε τέτοιους μαλακές που πιστεύουν ότι μπορούμε να έχουμε και να συντηρούμε πυρηνικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού
τιμή  και  δόξα στους  Μαλακές .
Καλα τα γραφετε , αλλα αυτά είναι  Σοβαρους  λαους , και  όχι για  αυτους  που εχουν τα αρχιδια τους  για να γραφουν τα παντα .
Οσο ότι το πετραιλεο είναι ακριβο , ας  γινει φτινο τι σειμενη  αυτό ,
Ας ανακαλεσουν  ολες  οι ευροπαικες χωρες τα στρατευματα που εχουν στο Αφγανισταν , Ιρακ , Κοσσεβο , και ας αφήσουν τους Αμερικανούς μόνους τους για να δούμε τι θα κάνει το πετρέλαιο .
Αντε  ξυπνηστε ?

Τι να πέσει το πετρέλαιο ρε φιλε. Δεν βλέπεις οτι είναι τόσο σημαντικό που οι πετρελαϊκές ελένχουν τα πάντα? Μέχρι και την αγορά ανανεώσημων πηγών ελένχουν.... Ο μόνος λόγος που υπάρχει έρευνα και για πυρινική ενέργεια είναι ότι χρησιμοποιείται για πολεμικους σκοπούς ! Αυτό θα γίνει δεν υπάρχει αδιέξοδο........... δυστυχώς έτσι είναι παρτε το χαμπάρι!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom