Νέα

Πυρηνική Ενέργεια: Ναι ή όχι; (και άλλα σχετικά)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stavros51
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 605
  • Εμφανίσεις 133K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια είναι η γνώμη σας για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας?

• ΟΧΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 1 2,7%
  • ΝΑΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 28 75,7%
  • Δεν πειράζουν οι κίνδυνοι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Να μη το ρισκάρουμε

Ψήφοι: 4 10,8%
  • Δεν ξέρω.

Ψήφοι: 2 5,4%
  • Τίποτα από τα παραπάνω, την άποψή μου θα τη γράψω σε post

Ψήφοι: 2 5,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    37

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Πριν κανένα μήνα διάβαζα στο DRIVE ενα ωραίο άρθρο, στις τελευταίες σελίδες, για τα αποθέματα πετρελαίου στην Αμερική.
Έγραφε λοιπόν οτι η Αμερική έχει αρκετά μεγάλα αποθέματα, αν θυμάμαι καλά την είχαν κατατάξει στις πρώτες θέσεις όσον αφορά τα ανεκμετάλλευτα αποθέματα, αλλά....
Λόγω των πετρωμάτων που περιβάλλουν τα αποθέματα, το κόστος εξόρυξης του πετρελαίου ανέρχεται στα 80 ντολαρς ανα βαρέλι.
Και όλως τυχαίως η εξόρυξη του πετρελαίου αυτού θα ήταν συμφέρουσα αν το βαρέλι κόστιζε στην αγορά περί τα 120 ντόλαρς...............

δεν ισχύεει τίποτα απο τα λεγομενά σου ...

στο Texas το κόστος άντλησης είναι αντιστοιχο της Gulf region ενω στην περιοχή της Αλάσκας είναι περί τα 30-35 $/bl

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Τι να πέσει το πετρέλαιο ρε φιλε. Δεν βλέπεις οτι είναι τόσο σημαντικό που οι πετρελαϊκές ελένχουν τα πάντα? Μέχρι και την αγορά ανανεώσημων πηγών ελένχουν.... Ο μόνος λόγος που υπάρχει έρευνα και για πυρινική ενέργεια είναι ότι χρησιμοποιείται για πολεμικους σκοπούς ! Αυτό θα γίνει δεν υπάρχει αδιέξοδο........... δυστυχώς έτσι είναι παρτε το χαμπάρι!

παραλογισμοί συζήτησης καφενείου ....

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Πάντως....είμαι πλέον βέβαιος ότι ή αύξηση της τιμής του πετρελαίου είναι και προμελετημένη και κατευθυνόμενη.....με σκοπό να πεισθούν χώρες και λαοί να αγκαλιάσουν την "καθαρή", "φτηνή", και "ανεξάντλητη" Πυρηνική Ενέργεια..... :( :( :( :(

τα υπάρχοντα αποθέματα γνωστά, διακριβωμένα αλλά και τα υποθετικά υπολογίσιμα δεν υπερβαίνουν την κάλυψη 30ετούς κατανάλωσης. Ακόμη και αν ο συντελεστής κάλυψης μας επιμηκύνει την επαρκεια στα 50 έτη είναι φυσικό ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης να λειτουργεί αυξητικά επι των τιμών.
Είναι ηδη γνωστό οτι το έτος 2008 θα κλείσει στα επιπεδα των 150$/bl για παραδόσεις brend & αργού Ιανουαρίου - Μαρτίου 2009.
Η χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας ειναι απαραίτητη ωφέλιμη και προσδοκόμενη για τους ορθα σκεπτόμενους πολίτες και λαούς ..
Εδω στο ελλάντα επειδή οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με τον εαυτό τους το προφανές δεν είναι και πραγματοποιήσιμο ...
καλύτερα καθηστε και μην κάνετε τιποτα .... όπως και όλα γυρω σας ... έχει ο θεός για σας ...

Kris(1)

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
1)
παραλογισμοί συζήτησης καφενείου ....

Δεν κάνω πλάκα επειδή τυχαίνει να εχω ασχοληθεί με το θέμα τουλάχιστον ξέρω ότι η αγορά των φωτοβολταϊκών ελένχεται από την Shell. Ψαχξτο και θα δεις.

2)
Εδω στο ελλάντα επειδή οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με τον εαυτό τους το προφανές δεν είναι και πραγματοποιήσιμο ...

Είναι αναπόυευκτο ότι κάποια στιγμή θα μπεί και η Ελλάδα στο παιχνήδι. Ήδη στην έρευνα στους συγγεκριμένους τομείς τρέχουν αρκετά πράγματα (όχι όπως σε άλλες χώρες βλ Αγγλία αλλά υπάρχουν)

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
1)
Δεν κάνω πλάκα επειδή τυχαίνει να εχω ασχοληθεί με το θέμα τουλάχιστον ξέρω ότι η αγορά των φωτοβολταϊκών ελένχεται από την Shell. Ψαχξτο και θα δεις.

2)  είναι αναπόυευκτο ότι κάποια στιγμή θα μπεί και η Ελλάδα στο παιχνήδι.

μέγα λάθος .... το 70% έρχεται απο Κίνα πλέον ενα ποσοστο απο Γερμανία και ακολουθεί η Ισπανία και οι ΗΠΑ ....

όσο γρηγορότερα ακολουθήσει η ελλάδα τοσο καλύτερα για την οικονομία ...

Kris(1)

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Εσύ προφανώς μιλάς για το ποιες χώρες έχουν περισότερες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών : Εγώ μιλάω για το ποιές πολιεθνικές ελενχουν την αγορά.

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Εσύ προφανώς μιλάς για το ποιες χώρες έχουν περισότερες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών : Εγώ μιλάω για το ποιές πολιεθνικές ελενχουν την αγορά.

τα στοιχεία που παραθέτεις ειναι απο το 2001 και απο τοτε ολα μα ολα έχουν αλλάξει ...

σήμερα κυριαρχεί η Κίνα

Kris(1)

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Ειναι διαφορετικό το που παράγονται τα φωτοβολταικά και απο ποιά πολυεθνική ελένχονται αυτά. Στις θέσεις των μεγαλύτερων επενδυτών στο stock market των φωτοβολταϊκών ποζάρει η Shell Solar και η BP Solar ενώ ένας θεός ξέρει πόσες θυγατρικές άλλων εταιριών πετρελαίου θα υπάρχουν.Ενδεικτηκά η bp κατέχει παγγοσμίως το 12,5%, της αγοράς ποσοστό που αντιστοιχεί σε 400 εκατομμύρια δολάρια πωλήσεις ετησίως, ενώ οι επενδύσεις της τα 5 τελευταία χρόνια είναι 500 εκ $

τίποτα δεν είναι τυχαίο...

OP
OP
S

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Το '99 όταν έγινε ο σεισμός της Πάρνηθας, σε ορισμένες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, η κατακόρυφη επιτάχυνση του εδάφους έφτασε στα 0,7g (στο 70% της επιτάχυνσης της βαρύτητας), στη διάρκεια του σεισμού. Για να καταλάβετε το μέγεθος, λέω απλώς ότι αν η επιτάχυνση γινόταν g (100% της επιτάχυνσης της βαρύτητας) κάποιος που καθόταν στην καρέκλα του θα άρχισε να ανεβαίνει προς τα πάνω, σαν να εκτοξευόταν δηλαδή. Αν τότε υπήρχε εκεί γύρω ένας πυρηνικός σταθμός, θα σου έλεγα εγώ τι είναι παπαριές, φίλε.

Με συγχωρείτε κύριε, ΚΑΙ αστροφυσικός είσθε? Μαθητής του Werner fon Braun ίσως?

OP
OP
S

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
...αλλά το ξαναλέω οτι το μέλον είναι η πυρινική σύντηξη ! Δύο τρία εργοστάσια και θα τρφοδοτείται όλη η Ευρώπη με ενέργεια.

Συμφωνώ μαζί σου.

Να ξαναπούμε όμως, ότι η σύντηξη (ITER) θα αρχίσει να λειτουργεί ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ περό το 2020, και εμπορικά περί το 2050.

Το ερώτημα είναι ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ τι γίνεται.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Με συγχωρείτε κύριε, ΚΑΙ αστροφυσικός είσθε? Μαθητής του Werner fon Braun ίσως?

Με σκότωσες τώρα. Κι είχα την εντύπωση ότι είχες τις στοιχειώδεις γνώσεις για το θέμα. Για αστροφυσική σου φαίνονται αυτά;  :headbang:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το τι συντελείται στο Ντουμπάι αυτή τη στιγμή μπορεί να δώσει σε όλους μια εικόνα γιατί το πετρέλαιο έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει και τι θα συμβεί σε καμμιά 20άρια χρόνια από σήμερα.

Οι μαλάκες οι Ευρωπαίοι έχουν στηρίξει μεγάλο κομμάτι της βαριάς τους βιομηχανίας και του παραγόμενου πλούτου τους σε καύσιμο που δεν ελέγχουν. Οσο μένουν δέσμιοι του πετρελαίου και δεν αποφασίσουν να επενδύσουν δις ευρώ σε -δεν ξέρω γω τι- εναλλακτική μορφή ενέργειας (άμεσα ελεγχόμενη από αυτούς) μια ζωή μαλάκες θα είναι.

OP
OP
S

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Για αστροφυσική σου φαίνονται αυτά;  :headbang:

Μου διέφευγε η λέξη για την βαλλιστική επιστήμη των πυραύλων την ώρα που το 'γραφα. Αυτό εννοώ.
Αλήθεια, ο Werner τι επιστήμων ήταν? Δε ρωτάω τι σπούδασε (μπορεί να σπούδασε και οδοντογιατρός), ρωτάω σήμερα, μετά το θάνατό του και γνωστή τη σταδιοδρομία του, τι επάγγελμα/δουλειά/επιστήμη θα λέγαμε ότι έκανε?
Αυτό εννούσα με το αστροφυσικός.
Προφανώς λάθος μου.

OP
OP
S

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ρητορεύει ο γάτος σου; Αν ρητορεύει, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τη γνώμη του για το θέμα που συζητάμε. 

Θα σου έλεγα, αλλά εδώ δε μ' αρέσει να γράφω ρητορείες.
Γράφω νούμερα, και αν κάνεις τον κόπο να πας πιο πίσω, θα δεις ότι έχω γράψει αρκετά.

Οπότε δε σου μεταφέρω τις ρητορείες του γάτου μου.
Με την αριθμητική δε τα πάει καλά, κόπηκε στις πανελλήνιες.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Θα σου έλεγα, αλλά εδώ δε μ' αρέσει να γράφω ρητορείες.
Γράφω νούμερα, και αν κάνεις τον κόπο να πας πιο πίσω, θα δεις ότι έχω γράψει αρκετά.

Οπότε δε σου μεταφέρω τις ρητορείες του γάτου μου.
Με την αριθμητική δε τα πάει καλά, κόπηκε στις πανελλήνιες.

Κρίμα, γιατί μπορεί να ψήφιζε κιόλας και να διαμόρφωνε αποτέλεσμα.

Για τον Wernher von Braun, απ' ό,τι ξέρω ήταν μηχανικός πυραύλων αλλά δεν γνωρίζω αρκετά γι' αυτόν, ομολογώ. Πάντως, αν κάνεις μια αναζήτηση θα βρεις αρκετές έγκυρες πηγές.

OP
OP
S

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Στις θέσεις των μεγαλύτερων επενδυτών στο stock market των φωτοβολταϊκών ποζάρει η Shell Solar και η BP Solar ενώ ένας θεός ξέρει πόσες θυγατρικές άλλων εταιριών πετρελαίου θα υπάρχουν. Ενδεικτηκά η bp κατέχει παγγοσμίως το 12,5%, της αγοράς ποσοστό που αντιστοιχεί σε 400 εκατομμύρια δολάρια πωλήσεις ετησίως, ενώ οι επενδύσεις της τα 5 τελευταία χρόνια είναι 500 εκ $

Κατ' αρχήν το $400Μ για πωλήσεις της ΒΡ solar μου φαίνεται μικρό. Είσαι σίγουρος? Μήπως είναι ΒΝ?

Κατά δεύτερον, ΒΕΒΑΙΩΣ οι πετρελαϊκές θα μπούν στο χώρο της (οποιασδήποτε μελλοντικής) αγοράς ενέργειας, ποιός θα 'μαινε? Ο Pierre Cardin?

ΕΔΩ, θα έπρεπε να μπει η ΔΕΗ.
Αλλά ΠΩΣ να μπει? Όταν το πρώτιστο μέλημα των διοικήσεων είναι το πως θα την πουλήσουν ξεφόρτωτη καλύτερα, στις μελλοντικές επενδύσεις θα έχουν το νου τους?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom