Νέα

Πυρηνική Ενέργεια: Ναι ή όχι; (και άλλα σχετικά)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stavros51
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 605
  • Εμφανίσεις 133K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια είναι η γνώμη σας για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας?

• ΟΧΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 1 2,7%
  • ΝΑΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 28 75,7%
  • Δεν πειράζουν οι κίνδυνοι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Να μη το ρισκάρουμε

Ψήφοι: 4 10,8%
  • Δεν ξέρω.

Ψήφοι: 2 5,4%
  • Τίποτα από τα παραπάνω, την άποψή μου θα τη γράψω σε post

Ψήφοι: 2 5,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    37

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Ρε φίλε διαβάζεις αυτά που γράφεις; Η μας κάνεις πλάκα;
Τη μια μου τη λες γιατί κατηγορώ τον Ευρωπαίο που δεν επενδύει τα πάντα σε εναλλακτική μορφή ενέργειας.
Μου λες ότι ο Ευρωπαίος δεν είναι Ελληνας
Μου λες και τη μαλακία σου εάν έχω ζήσει στην Ευρώπη.
Και αφού μου την έχεις πει 10 φορές καταλήγεις στο κορυφαίο συμπέρασμα:
"τα λεγομενα δυτικοευρωπαικά προτυπα καταρρεουν πολυ μα πολυ γρηγορα ..."
Τώρα εγώ τι διάλογο να κάνω μαζί σου............Μίλα με τον εαυτό σου.

νομίζω οτι δεν μιλας για τα γραπτά μου .... σε πολλές συζητήσεις συμμετέχεις και τα μπέρδεψες ...

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
άσε κρίνουν αυτοί που σε διαβάζουν......

δεν γραφω εδω για προσωπικη διαφήμιση και κοινωνική κριτική εκ μέρους των μελλών .... όπως καποιοι άλλοι ...

απλά καταγράφω τις θέσεις μου .... κι οποιος βρισκει κατι ενδιαφέρον  .....

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.113
Πόντοι
42.697
δεν γραφω εδω για προσωπικη διαφήμιση και κοινωνική κριτική εκ μέρους των μελλών .... όπως καποιοι άλλοι ...

ναι, αλλά απο τα γραφόμενά μας όλοι εκτιθέμεθα στα μάτια των υπολοιπων μελών, τα οποία είναι λογικό να σχηματίζουν κάποια χ άποψη για τον καθένα μας...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

Σου παραθέτω λοιπόν το συμπέρασμα απ τη συζήτησή μας για το θέμα των Ευρωπαίων:

Εχω μια δομή σκέψης. Λέω ότι ο Ευρωπαίος δεν έπρεπε να επενδύσει όλη του τη βιομηχανία και παραγωγή σε καύσιμο που δεν ελέγχει.
Ερχεται ένας άλλο μέλος και μου τη λέει ειρωνικά, ότι τι ξέρεις εσύ από Ευρωπαίους και ποιός είσαι εσύ κτλ κτλ...
Και στο τέλος αφού μου τη λέει 10 φορές υπερασπιζόμενος τον Ευρωπαίο διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του καταλήγει με την εξής φράση......
"τα λεγομενα δυτικοευρωπαικά προτυπα καταρρεουν πολυ μα πολυ γρηγορα ..."

Τώρα εγώ να αρχίσω τις χριστοπαναγίες;;;;;;;;;;;;;;;;;
Κουράστηκα...........

Πάντως προτιμώ το νικ ZeroTolerance. Εκεί έχω καταλήξει πλέον.  :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:

enipeas

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ο Καπιταλισμός έχει κέρδος μόνο από την κατανάλωση. Οσο περισσότερο καταναλώνουμε τόσο περισσότερο αυτός κερδίζει. Και το κέρδος του δεν θα σταματήσει ακόμα και αν βλέπει ότι καταστρέψει τα πάντα πάνω στον πλανήτη.
Αν λοιπόν κερδίζει από τα πυρηνικά εργοστάσια θα τα κατασκευάσει, αν κερδίζει από το πετρέλαιο θα το εξαντλήσει, αν κερδίζει από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα τις προωθήσει.
Αλλά με μοναδικό κανόνα το κέρδος μια χούφτας ανθρώπων, δεν νομίζω να έχουμε και πολύ μέλλον πάνω σ'αυτό τον πλανήτη.
Ολα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Το τι συντελείται στο Ντουμπάι αυτή τη στιγμή μπορεί να δώσει σε όλους μια εικόνα γιατί το πετρέλαιο έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει και τι θα συμβεί σε καμμιά 20άρια χρόνια από σήμερα.

Οι μαλάκες οι Ευρωπαίοι έχουν στηρίξει μεγάλο κομμάτι της βαριάς τους βιομηχανίας και του παραγόμενου πλούτου τους σε καύσιμο που δεν ελέγχουν. Οσο μένουν δέσμιοι του πετρελαίου και δεν αποφασίσουν να επενδύσουν δις ευρώ σε -δεν ξέρω γω τι- εναλλακτική μορφή ενέργειας (άμεσα ελεγχόμενη από αυτούς) μια ζωή μαλάκες θα είναι.

Με την συγκεκριμένη σου αναφορά στους .... μαλάκες .... κατ'εσέ Ευρωπαίους άρχισε η συζήτηση μας αν θυμάσαι έστω και κατ'ελάχιστον τα λεγόμενά σου ...
Ανέφερα στη συνέχεια οτι η Ευρώπη λειτουργεί συγκροτημένα και προγραμματισμένα και στον τομέα των ενεργειακων επενδύσεων - σε αντιδιαστολή με καποιους σαν του έλληνες που λειτουργούν σπασμωδικα, απρογραμμάτιστα και ενετλώς παράλογα όπως και κάθε δείγμα γραφής των σε όλους και κάθε τομέα και κατέληξα με την διατύπωση οτι το μέλλον ανήκει και έχει ήδη κατακτηθεί απο τις νέες ανερχομενες οικονομίες της Ασίας (Κίνα & Ινδία) όπως και  την Περιοχή του Κόλπου.
Εχεις κάποια ένσταση επ'αυτών ?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Με την συγκεκριμένη σου αναφορά στους .... μαλάκες .... κατ'εσέ Ευρωπαίους άρχισε η συζήτηση μας αν θυμάσαι έστω και κατ'ελάχιστον τα λεγόμενά σου ...
Ανέφερα στη συνέχεια οτι η Ευρώπη λειτουργεί συγκροτημένα και προγραμματισμένα και στον τομέα των ενεργειακων επενδύσεων - σε αντιδιαστολή με καποιους σαν του έλληνες που λειτουργούν σπασμωδικα, απρογραμμάτιστα και ενετλώς παράλογα όπως και κάθε δείγμα γραφής των σε όλους και κάθε τομέα και κατέληξα με την διατύπωση οτι το μέλλον ανήκει και έχει ήδη κατακτηθεί απο τις νέες ανερχομενες οικονομίες της Ασίας (Κίνα & Ινδία) όπως και  την Περιοχή του Κόλπου.
Εχεις κάποια ένσταση επ'αυτών ?

Ναι έχω.
Το μοντέλο που εγώ επιλέγω είναι αυτό που έχει βασικό μέλημά του τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αυτό που συντελείται αυτή τη στιγμή στην Ασία είναι βδελυγματικό, απάνθρωπο, καταστροφικό και σιχαμένο.
Το μέλλον δεν είναι νούμερα οικονομικά και παραγόμενο ΑΕΠ......
Η σύγχρονη δουλεία χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης. 
Στ αρχίδια μου τα δυό τι φτιάχνουν στο Ντουμπάι και την Ινδία.
Το περιβάλλον και οι άνθρωποι εκεί είναι αναλώσιμα και δεν έχω κανένα σκοπό να χειροκροτήσω.

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Ναι έχω.
Το μοντέλο που εγώ επιλέγω είναι αυτό που έχει βασικό μέλημά του τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αυτό που συντελείται αυτή τη στιγμή στην Ασία είναι βδελυγματικό, απάνθρωπο, καταστροφικό και σιχαμένο.
Το μέλλον δεν είναι νούμερα οικονομικά και παραγόμενο ΑΕΠ......
Η σύγχρονη δουλεία χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης. 
Στ αρχίδια μου τα δυό τι φτιάχνουν στο Ντουμπάι και την Ινδία.
Το περιβάλλον και οι άνθρωποι εκεί είναι αναλώσιμα και δεν έχω κανένα σκοπό να χειροκροτήσω.

ακολουθείς μοναχική πορεία χαμένη απο χέρι ...
η ανθρώπινη φύση επιλέγει δρόμους κέρδους επιτυχίας ανόδου και καταξίωσης ...
το μέλλον είναι μετρήσιμο, δίδοντας προτεραιότητα στα οικονομικά θέματα και στα της κερδοφορίας όπως έχουν επιλέξει εκατομμύρια ατόμων ανα την υφήλιο ποθ θέλουν το δικό τους προσωπικο εισόδημα να αυξηθεί και να ζήσουν όπως οι του δυτικού κόσμου ...
και αυτα αναεξάρτητα απο την δική σου θέληση και επιλογές ....
το περιβάλλον και οι άνθρωποι στους οποίους ανήκει εκείστην Κίνα, Ινδία, Ρωσσία, Περιοχή Κόλπου, εχουν κανει τις επιλογές τους και προχωρούν με αφάνταστα γοργούς ρυθμούς ....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ακολουθείς μοναχική πορεία χαμένη απο χέρι ...
η ανθρώπινη φύση επιλέγει δρόμους κέρδους επιτυχίας ανόδου και καταξίωσης ...
το μέλλον είναι μετρήσιμο, δίδοντας προτεραιότητα στα οικονομικά θέματα και στα της κερδοφορίας όπως έχουν επιλέξει εκατομμύρια ατόμων ανα την υφήλιο ποθ θέλουν το δικό τους προσωπικο εισόδημα να αυξηθεί και να ζήσουν όπως οι του δυτικού κόσμου ...
και αυτα αναεξάρτητα απο την δική σου θέληση και επιλογές ....
το περιβάλλον και οι άνθρωποι στους οποίους ανήκει εκείστην Κίνα, Ινδία, Ρωσσία, Περιοχή Κόλπου, εχουν κανει τις επιλογές τους και προχωρούν με αφάνταστα γοργούς ρυθμούς ....
Διαβλέπω μια πλήρη σύγχυση στον τρόπο σκέψης σου.
Λες ότι οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν όπως αυτοί του δυτικού κόσμου.....
Αυτό πώς ακριβώς συντελείται;
Με 80 Δολλάρια μηνιαίο μισθό;
Με 12ωρα εργασίας καθημερινά;
Με σπίτια 15 τετραγωνικών για 4 άτομα;
Με μηδέν μόρφωση;
Οι γοργοί ρυθμοί που επικαλείσαι δεν συντελούνται ούτε με δυτικού τύπου ωράρια εργασίας, ούτε με γερμανικά εργασιακά πρότυπα.
Εχεις κάνει αλλοπρόσαλλες αναγωγές και μπλέκεις τους ιλλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης της Ασίας με προσωπικό εισόδημα που σε αυτές τις χώρες είναι για τα δικά μας δεδομένα χαρτζιλίκι.
Το τελευταίο προπύργιο προστασίας του ανθρώπου ως άτομο (το δυτικοευρωπαικό μοντέλο) το οποίο έχει και τις ρίζες του στο μάθημα που πήρε η Δυτική Ευρώπη από τον Β παγκόσμιο πόλεμο έχει αρχίσει και καταρρέει...
Πρόοδος δεν είναι η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων ούτε η στρογγυλοποίηση των μισθών προς τα κάτω προς όφελος ολίγων. Αυτό είναι σύγχρονη δουλεία. Και όσο πιο γρήγορα συντελεστεί τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκταση της καταστροφής.
Δεν έχει βέβαια νόημα να προχωρήσουμε αυτή την κουβέντα.....
Εσύ κοιτάς την τσέπη σου και την καλοπέρασή σου και γω την υγεία μου και την υγεία του πλανήτη.
Αλλα λόγια ν αγαπιόμαστε

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Διαβλέπω μια πλήρη σύγχυση στον τρόπο σκέψης σου.
Λες ότι οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν όπως αυτοί του δυτικού κόσμου.....
Αυτό πώς ακριβώς συντελείται;
Με 80 Δολλάρια μηνιαίο μισθό;
Με 12ωρα εργασίας καθημερινά;
Με σπίτια 15 τετραγωνικών για 4 άτομα;
Με μηδέν μόρφωση;
Οι γοργοί ρυθμοί που επικαλείσαι δεν συντελούνται ούτε με δυτικού τύπου ωράρια εργασίας, ούτε με γερμανικά εργασιακά πρότυπα.
Εχεις κάνει αλλοπρόσαλλες αναγωγές και μπλέκεις τους ιλλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης της Ασίας με προσωπικό εισόδημα που σε αυτές τις χώρες είναι για τα δικά μας δεδομένα χαρτζιλίκι.
Το τελευταίο προπύργιο προστασίας του ανθρώπου ως άτομο (το δυτικοευρωπαικό μοντέλο) το οποίο έχει και τις ρίζες του στο μάθημα που πήρε η Δυτική Ευρώπη από τον Β παγκόσμιο πόλεμο έχει αρχίσει και καταρρέει...
Πρόοδος δεν είναι η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων ούτε η στρογγυλοποίηση των μισθών προς τα κάτω προς όφελος ολίγων. Αυτό είναι σύγχρονη δουλεία. Και όσο πιο γρήγορα συντελεστεί τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκταση της καταστροφής.
Δεν έχει βέβαια νόημα να προχωρήσουμε αυτή την κουβέντα.....
Εσύ κοιτάς την τσέπη σου και την καλοπέρασή σου και γω την υγεία μου και την υγεία του πλανήτη.
Αλλα λόγια ν αγαπιόμαστε

δεν έχεις καμία επαφή με τη σύγχρονη οικονομική σκέψη και - πιστευω - ούτε καν φυσική επαφή και παρουσία με τις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.  Μια επίσκεψη σε Μόσχα, Σανγκάη, Σεντζεν, Γκουανγκτζου, Νέο Δελχί, Γκουάμ, Καταρ, Τζεντα, θα βελτίωνε την οτική σου όπως και μια αναλυτική συζήτηση με τοπικους οικονομικούς παράγοντες και τραπεζίτες που συμμετέχουν σε χρηματοδοτήσεις συγκεκριμένων αγορών.
Και παραγματικά αν σήμετα μπορεί να χαρακτηρισθεί ένας τοπος ως land of opportunities οι συγκεκριμένοι δεν απέχουν ...
Μπορεί σήμερα να υπάρχουν μισθοί των 100US$ αλλά η αυριανή new middle class των 500εκ πολιτων απο εκει θα προέλθει .... και απο τα 8εκ εκατομμυριούχων παγκοσμίως πάνω απο το ήμισυ κιτρινομαυρη φάτσα θα έχουν ...

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
δεν έχεις καμία επαφή με τη σύγχρονη οικονομική σκέψη και - πιστευω - ούτε καν φυσική επαφή και παρουσία με τις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.  Μια επίσκεψη σε Μόσχα, Σανγκάη, Σεντζεν, Γκουανγκτζου, Νέο Δελχί, [size=14pt]Γκουάμ[/size], Καταρ, Τζεντα, θα βελτίωνε την οτική σου όπως και μια αναλυτική συζήτηση με τοπικους οικονομικούς παράγοντες και τραπεζίτες που συμμετέχουν σε χρηματοδοτήσεις συγκεκριμένων αγορών.
Και παραγματικά αν σήμετα μπορεί να χαρακτηρισθεί ένας τοπος ως land of opportunities οι συγκεκριμένοι δεν απέχουν ...
Μπορεί σήμερα να υπάρχουν μισθοί των 100US$ αλλά η αυριανή new middle class των 500εκ πολιτων απο εκει θα προέλθει .... και απο τα 8εκ εκατομμυριούχων παγκοσμίως πάνω απο το ήμισυ κιτρινομαυρη φάτσα θα έχουν ...

Στο Γκουάμ, τι ακριβως βλέπεις?

Kris(1)

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Κατ' αρχήν το $400Μ για πωλήσεις της ΒΡ solar μου φαίνεται μικρό. Είσαι σίγουρος? Μήπως είναι ΒΝ?

Κατά δεύτερον, ΒΕΒΑΙΩΣ οι πετρελαϊκές θα μπούν στο χώρο της (οποιασδήποτε μελλοντικής) αγοράς ενέργειας, ποιός θα 'μαινε? Ο Pierre Cardin?

Ναι $400Μ είναι το λέει και η σελίδα της. :)

To θέμα είναι να ενεργήσουν οι πετρελαικές επενδύοντας υπέρ της προόδου των ΑΠΕ και όχι για να ελένξούν την αγορά τους.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
δεν έχεις καμία επαφή με τη σύγχρονη οικονομική σκέψη
8 εκατομμύρια εκατομμυριούχοι σε 7 δις κόσμο.........
Δε θέλω να φανταστώ την μίντλ κλας αυτού του κόσμου που φαντασιώνεσαι.....
Αθάνατη καπιταλιστική σκέψη........

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
8 εκατομμύρια εκατομμυριούχοι σε 7 δις κόσμο.........
Δε θέλω να φανταστώ την μίντλ κλας αυτού του κόσμου που φαντασιώνεσαι.....
Αθάνατη καπιταλιστική σκέψη........

γιατι να το αρνηθώ άλλωστε ?

OP
OP
S

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ναι $400Μ είναι το λέει και η σελίδα της. :)
Eν τάξει, αλλά απ' αυτό και μόνο φαίνεται πόσο ΠΙΣΩ είναι η αγορά των φωτοβολταϊκών παγκοσμίως!

To θέμα είναι να ενεργήσουν οι πετρελαικές επενδύοντας υπέρ της προόδου των ΑΠΕ και όχι για να ελένξούν την αγορά τους.
Οι περτελαϊκές θα κάνουν αυτό που τους υπαγορεύει το συμφέρον τους. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα θελήσουν να ελέγξουν (με "γ", όχι "ν" το "ελέγξουν"!) την αγορά (ποιος δε το θέλει?), αλλά αυτό δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι το συμφέρον τους θα είναι αντίθετο από το κοινωνικό συμφέρον.  Θα δούμε.

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
Γεια σας παιδιά,

είμαι ο Κουάρκ
quarkuv6.jpg

και λέω ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ στην πυρηνική ενέργεια.
Δεν υπάρχει τίποτα να φοβόμαστε άλλωστε!

image00014kw7.jpg

NUCLEAR POWER ROCKS!!! :rockon: :rockon: :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom