Νέα

Πυρηνική Ενέργεια: Ναι ή όχι; (και άλλα σχετικά)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stavros51
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 605
  • Εμφανίσεις 133K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια είναι η γνώμη σας για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας?

• ΟΧΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 1 2,7%
  • ΝΑΙ πυρηνική ενέργεια

Ψήφοι: 28 75,7%
  • Δεν πειράζουν οι κίνδυνοι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Να μη το ρισκάρουμε

Ψήφοι: 4 10,8%
  • Δεν ξέρω.

Ψήφοι: 2 5,4%
  • Τίποτα από τα παραπάνω, την άποψή μου θα τη γράψω σε post

Ψήφοι: 2 5,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    37

Kris(1)

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Οι περτελαϊκές θα κάνουν αυτό που τους υπαγορεύει το συμφέρον τους. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα θελήσουν να ελέγξουν (με "γ", όχι "ν" το "ελέγξουν"!) την αγορά (ποιος δε το θέλει?), αλλά αυτό δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι το συμφέρον τους θα είναι αντίθετο από το κοινωνικό συμφέρον.  Θα δούμε.

Το συμφέρον τους είναι  να προωθήσουν αυτό που έχει περισσότερα λεφτά. Και είναι λογικό να περιορίζουν αυτή την αγορά και να μην την αφήνουν να αναπτυχθεί. Φαντάσου τώρα πχ η Κρήτη να μην έπαιρνε ρεύμα από πετρέλαιο αλλά από φωτοβολταικά τι χάσιμο θα είχαν.

OP
OP
S

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Το συμφέρον τους είναι  να προωθήσουν αυτό που έχει περισσότερα λεφτά. Και είναι λογικό να περιορίζουν αυτή την αγορά και να μην την αφήνουν να αναπτυχθεί. Φαντάσου τώρα πχ η Κρήτη να μην έπαιρνε ρεύμα από πετρέλαιο αλλά από φωτοβολταικά τι χάσιμο θα είχαν.

Άκου φίλε μου:
Λεφτά υπάρχουν σε κάθε ανθρώπινη (ή εταιρική) δραστηριότητα, ανάλογα με το πόσο πετυχημένη είναι.
Είναι ΙΔΑΝΙΚΕΣ οι συνθήκες για ανάπτυξη αυτής της αγοράς (ενελλακτικές), μέχρι σημείου μαλακίας.
Θα ήταν χαζοί αν άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ξέρεις, το συμφέρον των "κακών" δεν είναι πάντα αντίθετο με το συμφέρον των "καλών".

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Γεια σας παιδιά,

είμαι ο Κουάρκ
quarkuv6.jpg

και λέω ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ στην πυρηνική ενέργεια.
Δεν υπάρχει τίποτα να φοβόμαστε άλλωστε!

image00014kw7.jpg

NUCLEAR POWER ROCKS!!! :rockon: :rockon: :rockon:

Τώρα μας αποστόμωσες ....

αλλά και έπεισες καθε έλληνα ...

πάντως αν κρινω απο τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο θρεντ .... αλλιως σκέπτεται η πλειοψηφία ..... αγαπητη μειοψηφία ....

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6

η παπαρολογία σε όλο της το μεγαλείο ...

αν ήξερες πόσες προτασεις έχουν γινει στην κρητική αυτοδιοίκηση για αυτονομους σταθμους ανανεώσημης ενεργειας απο πολυεθνικους ομίλους (ειδικά γερμανικους και ελβετικους) και ποιες απαντησεις έχουν λάβει απο άτομα που σκεφτονται οπως εσύ .....

Kris(1)

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
η παπαρολογία σε όλο της το μεγαλείο ...

Είσαι μεγάλο νούμερο... Τι νομιζεις οτι ότι λες εσύ είναι σωστό και οι υπόλοιποι λέμε μαλακίες..? Επειδή ξέρω για αυτό εκφράζω την αποψη μου. Άμα ήξερες πόσα γκέτο-επιχειρήσεις υπάρχουν στην Κρήτη που εμποδίζουν την ανάπτυξη προς αυτή την κατεύθυνση και όχι μόνο... θα καταλάβαινες τι σημαίνει ότι αυτοί ελένχουν την κατάσταση. Η κατάντια του έφτασε στο να πείσουν τους γιδοβοσκούς ότι οι ανεμογενήτριες δεν είνα καλές γιατί σηκώνουν τις τρίχες των προβάτων τους και αυτά δεν έχουν όρεξη για αναπαραγωγή. Και στο κάτω κάτω η τοπική αυτοδοιήκηση αμα τα πάρει τουμπεκί ψιλοκομένο κάνει.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Είσαι μεγάλο νούμερο... Τι νομιζεις οτι ότι λες εσύ είναι σωστό και οι υπόλοιποι λέμε μαλακίες..? Επειδή ξέρω για αυτό εκφράζω την αποψη μου. Άμα ήξερες πόσα γκέτο-επιχειρήσεις υπάρχουν στην Κρήτη που εμποδίζουν την ανάπτυξη προς αυτή την κατεύθυνση και όχι μόνο... θα καταλάβαινες τι σημαίνει ότι αυτοί ελένχουν την κατάσταση. Η κατάντια του έφτασε στο να πείσουν τους γιδοβοσκούς ότι οι ανεμογενήτριες δεν είνα καλές γιατί σηκώνουν τις τρίχες των προβάτων τους και αυτά δεν έχουν όρεξη για αναπαραγωγή.
Πλησιάζεις αλλά οχι και τόσο.
Για άλλους λόγους δεν επέτρεψαν την ανάπτυξη που αναφέρεις.

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Είσαι μεγάλο νούμερο... Τι νομιζεις οτι ότι λες εσύ είναι σωστό και οι υπόλοιποι λέμε μαλακίες..? Επειδή ξέρω για αυτό εκφράζω την αποψη μου. Άμα ήξερες πόσα γκέτο-επιχειρήσεις υπάρχουν στην Κρήτη που εμποδίζουν την ανάπτυξη προς αυτή την κατεύθυνση και όχι μόνο... θα καταλάβαινες τι σημαίνει ότι αυτοί ελένχουν την κατάσταση. Η κατάντια του έφτασε στο να πείσουν τους γιδοβοσκούς ότι οι ανεμογενήτριες δεν είνα καλές γιατί σηκώνουν τις τρίχες των προβάτων τους και αυτά δεν έχουν όρεξη για αναπαραγωγή. Και στο κάτω κάτω η τοπική αυτοδοιήκηση αμα τα πάρει τουμπεκί ψιλοκομένο κάνει.

άξιος ο μισθός τους και να χαίρονται τα λινοπεράματα και οτι άλλο προστάξει η ΔΕΗ ...

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
πες το ρε αδερφέ να τελειώνουμε.......να μη χάνουμε και το χρόνο μας δλδ.

αναρωτιέμαι ... μήπως έχω χάσει επεισόδια και στο ελλάντα ζειτε σε μη καπιταλιστικό κόσμο ?

εμ γι'αυτό ολα πάνε μέλι γάλα και απολαμβάνετε το απόλυτο nirvana .... της μαστούρας ...

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Γεια σας παιδιά,

είμαι ο Κουάρκ
quarkuv6.jpg

και λέω ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ στην πυρηνική ενέργεια.
Δεν υπάρχει τίποτα να φοβόμαστε άλλωστε!

image00014kw7.jpg

NUCLEAR POWER ROCKS!!! :rockon: :rockon: :rockon:
γιατι σας χαλαει ναχετε 3 ποδια η 3 χερια?μια χαρα θα ειναι ρε,αυτος στην φωτο ειναι πολυ πιο ωραιος απο πολλους μη ραδιενεργους χαχαχαχ

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αναρωτιέμαι ... μήπως έχω χάσει επεισόδια και στο ελλάντα ζειτε σε μη καπιταλιστικό κόσμο ?

εμ γι'αυτό ολα πάνε μέλι γάλα και απολαμβάνετε το απόλυτο nirvana .... της μαστούρας ...
κοίτα.... είναι τελευταία φορά που σου απαντώ.
1.
εσύ δεν έχεις να χάσεις τίποτα γιατί ποτέ δεν είχες κάτι.
2.
Εμείς εδώ στο Ελλάντα γαμάμε κιόλας. Κάτι που απ ότι διαπιστώνω εσύ δεν κάνεις. Απλά μπαίνεις εδώ στα ενδιάμεσα που μελετάς κιτρινιάρηδες εκατομμυριούχους να πάρεις τζούρα απ τον καπνό μας και το γαμήσι μας.
Δήθεν καπιτάλας, δήθεν γαμιάς......... Σίγουρα πάντως εξόριστος και απ τα δυό.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.113
Πόντοι
42.697

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
χαχαχα!
Αλλάζουμε?
φίλε εάν μου το δώσεις θα μου επιτρέψεις και τα μπινελίκια από τα πρώτα ποστ.
Εχω διαβάσει απίστευτα πράγματα εδώ μέσα.΄
Πραγματικά υπάρχουν φορές που θέλω να κάνω λοβοτομή......Να μην διαβάζω και ακούω άλλο αυτά που διαβάζω και ακούω.
Εχω καταλήξει ότι σίγουρα υπάρχει προβληματικό DNA. Εχω προσπαθήσει πολλές φορές να πολεμήσω τη λογική του λογικού και του προφανούς και να ακολουθήσω τη λογική του παραλόγου. Σήμερα είδα στον δρόμο να πλακώνονται έξω από βενζινάδικο για μια βδομάδα βενζίνη..... Εάν αύριο γινόταν πόλεμος, αυτοί θα σκοτώνονταν μεταξύ τους για ένα πιάτο φαί και όχι με τον εχθρό.
Νιώθω απίστευτα άτυχος που έχω το μυαλό που έχω. Ολοι οι γνωστοι, συγγενείς και φίλοι υποκλίνονται, με σέβονται, με ρωτάνε, με ακούνε προσεκτικά, με ακολουθούν πολλές φορές. Δύσκολο να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα γιατί δεν μπορείς αλλιώς. Μεγάλη κατάρα. Ο πατέρας μου και η μάνα μου έχουν ακούσει απίστευτα γαμωσταυρίδια γιατί προσπαθώ καιρό να βρω από που κληρονόμησα την κόντρα σκέψη και δεν βρίσκω άκρη. Χίλιες φορές ραγιάς, σκλάβος, ηλίθιος, μουνόδουλος, καλοπερασάκιας, χαφιές, γλείφτης, λαμόγιο, ρεμούλας, μαμάκιας, μουνάκιας, απατεώνας, κλικαδόρος, κομματόσκυλο, παπατζής, φαφλατάς, μασκαράς, τσαρλατάνος παρά ο γολγοθάς που περνάω τόσα χρόνια. Κουράστηκα να προσπαθώ να αποδείξω το προφανές, το λογικό, το σωστό, το δίκαιο, το καλό, το ωραίο, το ειρηνικό, το κοινωνικό, το μέτρο, το ώριμο, το όμορφο.
Γαμώ την κοινωνία μου και την φαιά ουσία μου.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
δεν έχεις καμία επαφή με τη σύγχρονη οικονομική σκέψη και - πιστευω - ούτε καν φυσική επαφή και παρουσία με τις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.  Μια επίσκεψη σε Μόσχα, Σανγκάη, Σεντζεν, Γκουανγκτζου, Νέο Δελχί, [size=10pt][size=10pt]Γκουάμ[/size][/size], Καταρ, Τζεντα, θα βελτίωνε την οτική σου όπως και μια αναλυτική συζήτηση με τοπικους οικονομικούς παράγοντες και τραπεζίτες που συμμετέχουν σε χρηματοδοτήσεις συγκεκριμένων αγορών.

Στο Γκουάμ, τι ακριβως βλέπεις?

συγνώμη [size=10pt]Γκόα[/size] ....

Ενώ στην Γκόα βλέπει:
[youtube=425,350]<object width="425" height="355"><param name="movie" value="
"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="
" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>[/youtube]
Αντιπροσωπευτικό δείγμα οικονομικού παράγοντα και τραπεζίτη στην Γκόα.

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΟΥ ΡΕ.........

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ενώ στην Γκόα βλέπει:
" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>[/youtube]

Βολταίρο.... Δεν έχει νόημα πλέον να αφιερώνεις χρόνο... Δε βλέπεις τι ακούς;
Αυτό  είναι ένα μικρό δείγμα της φυσικής επαφής και παρουσίας που έχει ο εν λόγω "κύριος" με τις συγκεκριμένες περιοχές. Υστερα λένε πως φταίει ο φονιάς........
Εχθές δεν το πόσταρα γιατί θεώρησα ότι δεν έχιε νόημα. Εάν όμωε έστω και ένας συμμερίζεται τις δικές μου απόψεις οφείλω να το επισυνάψω.......

Ο Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου εισχωρεί στα βάθη της Κίνας, εκεί όπου η πολιτισμένη Δύση αδειάζει λαθραία τα άχρηστα πλέον μηχανήματα-σύμβολα της ανάπτυξής της, τους παλιούς της ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  Στις τεράστιες χωματερές των ηλεκτρονικών αποβλήτων, η εικόνες της μόλυνσης που δολοφονεί καθημερινά τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, αποκαλύπτουν την κρυφή πλευρά της Κίνας, λίγο πριν της παραδοθεί η Ολυμπιακή φλόγα… 

Ψηφιακά Νεκροταφεία

Πρώτη Τηλεοπτική Προβολή
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, 22.00
Στη ΝΕΤ
Αλήθεια… Που πάει ο υπολογιστής σου όταν πεθάνει;

Ίσως να μην γνωρίζατε ότι ο υπολογιστής σας περιέχει στο εσωτερικό του ουσίες τοξικές και καρκινογόνες, όπως μόλυβδο, φώσφορο, κάδμιο, βάριο, βηρύλλιο εξασθενές χρώμιο και υδράργυρο. Μόνο μια έγχρωμη οθόνη περιέχει κατά μέσο όρο 1,8-3,6 κιλά  μόλυβδου που μπορούν να διοχετευτούν στο περιβάλλον, αν αυτή καταλήξει στην χωματερή. 
Έτσι όταν το αγαπημένο μας PC πάψει να λειτουργεί, μετατρέπεται σε ένα επικίνδυνο ηλεκτρονικό απόβλητο που χρειάζεται ανακύκλωση με αυστηρές προδιαγραφές.
Όμως, οι ανεπτυγμένες χώρες, αντί να διαχειριστούν οι ίδιες τα ηλεκτρονικά τους σκουπίδια, βρίσκουν φτηνότερο να τα εξάγουν στις φτωχότερες. Υποχρεώνουν έτσι εκατομμύρια ανθρώπους να επιλέξουν την δηλητηρίαση έναντι ενός δολαρίου την ημέρα για να ξεφύγουν από την πείνα και την απόλυτη φτώχια. Ταυτόχρονα η θάλασσα, τα ποτάμια, το έδαφος και ο αέρας του πλανήτη μολύνονται ανεπανόρθωτα, υπονομεύοντας την ζωή όλων μας.
Κάθε χρόνο, έως και 50 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων φορτώνονται σε κοντέινερ και εξάγονται στην Κίνα,  ώστε να ανακυκλωθούν και να επανενταχθούν στην αλυσίδα παραγωγής ως πρώτη ύλη. Εκεί το κόστος, είναι ως και τριάντα φορές χαμηλότερο απ’ ότι σε ένα σύγχρονο κέντρο της Ευρώπης, της Αμερικής ή της Ιαπωνίας και το σημαντικότερο, τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος πολύ πιο «χαλαρά»

Η πόλη Γκουιγιού στην Καντώνα της Νότιας Κίνας είναι ίσως το μεγαλύτερο νεκροταφείο ηλεκτρονικών υπολογιστών του πλανήτη. Εδώ καταλήγουν κάθε ημέρα λαθραία, χιλιάδες υπολογιστές όπου τεμαχίζονται, πλένονται σε όξινα λουτρά και καίγονται για να αποσπαστούν τα πολύτιμα υλικά που περιέχουν όπως χρυσός, ασήμι, χαλκός, γυαλί και φυσικά πλαστικό.

Όλη η πόλη μοιάζει με μια τεράστια ψηφιακή χωματερή. Πάνω της στρατιές εξαθλιωμένων εργατών, άντρες γυναίκες και ανήλικα παιδιά έχουν στήσει μικρές παράγκες σχηματίζοντας νέα χωριά. Οι περισσότεροι είναι εσωτερικοί μετανάστες που παράτησαν τα σπίτια και τη γη τους στην επαρχία και ήρθαν να δουλέψουν στην νέα κερδοφόρα βιομηχανία προς 1,50 δολάριο την μέρα. Από την Ανατολή έως τη Δύση, μαζεύουν καλώδια, σφυροκοπούν εκτυπωτές, σπάνε οθόνες, καίνε πλακέτες και ξεχωρίζουν τσιπς με γυμνά χέρια. Η πρωτόγονη διαδικασία θανάτωσης του μηχανήματος-φετίχ του σύγχρονου δυτικού κόσμου, απελευθερώνει βαριά μέταλλα που εισχωρούν στην τροφική αλυσίδα και προκαλούν τον θάνατο. Ο ενταφιασμός των υπολογιστών μολύνει το έδαφος και το νερό των ποταμών με κάδμιο, υδράργυρο, χρώμιο, κοβάλτιο, κάδμιο. Ο αέρας αναδύει μια βαριά χημική οσμή

«Για τα χρήματα οι άνθρωποι κατέστρεψαν αυτή την περιοχή», λέει ο Λι Τζιτσούν ένας από τους χιλιάδες εργάτες. «Το περιβάλλον είναι πολύ άσχημο. Όταν περπατάς βλέπεις γύρω σου μόνο σκουπίδια. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι αποκαλούν την Γκουιγιού «Πόλη των Σκουπιδιών». Όταν δουλεύεις στη μάντρα ο αέρας είναι πολύ μολυσμένος και σίγουρα βλάπτει την υγεία σου. Αλλά εγώ βρίσκομαι πολλά χρόνια εδώ και το έχω συνηθίσει.»

Ο Κου, το τοπικός γιατρός προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δεκάδες ασθένειες που πλήττουν τον πληθυσμό με φτηνά φάρμακα της δυτικής ιατρικής και με παραδοσιακά βότανα.

«Οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος είναι στα ύψη», λέει. «Πολύ συχνά ο κόσμος υποφέρει από φυματίωση. Αλλά και από καρκίνο του συκωτιού, καρκίνο του στομάχου, καρκίνο του οισοφάγου, καρκίνο του λάρυγγα,  ο οποίος είναι μια συνηθισμένη αρρώστια σε αυτή την περιοχή.»

Ο ανεπτυγμένος μας δυτικός πολιτισμός φροντίζει να σπρώχνει στα κρυφά τα τοξικά του απόβλητα κάτω από το φτηνό χαλί των υπό-ανάπτυξη χωρών.

Παρά το γεγονός ότι η διεθνής Συνθήκη Μπάσελ απαγορεύει την εξαγωγή επικίνδυνων αποβλήτων από τις πλούσιες στις φτωχές χώρες, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία (δηλαδή τα πιο τεχνολογικώς ανεπτυγμένα έθνη) έχουν αρνηθεί να την υπογράψουν. Αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει επικυρώσει την συνθήκη, φεύγουν διαρκώς φορτία προς την Κίνα παράνομα. Σε ελέγχους που έγιναν τον Φεβρουάριο του 2007 σε λιμάνια και οδικές αρτηρίες της Ευρώπης εντοπίστηκαν 84 λαθραία φορτία επικίνδυνων ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Την ίδια ώρα οι κινέζικες αρχές εθελοτυφλούν παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει απαγορεύσει την εισαγωγή της ηλεκτρονικής μας σαβούρας με νόμο από το 2002.

Ο λόγοι είναι δύο: Εκατομμύρια άνθρωποι επιβιώνουν από την ανακύκλωση, ενώ οι κρατικοί αξιωματούχοι χρηματίζονται για να κάνουν τα στραβά μάτια. 

Οι μεγάλες πολυεθνικές κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών γνωρίζουν καλά τις επιπτώσεις που έχουν τα προϊόντα τους στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Άλλωστε ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους, που την δεκαετία του 70 στη Silicon Valley, έπεσαν πρώτοι θύματα των τοξικών ουσιών, εμφανίζοντας καρκίνους διαφόρων μορφών.

Οι οικολογικές οργανώσεις πιέζουν ώστε οι κατασκευάστριες εταιρείες να φτιάξουν οικολογικούς υπολογιστές χωρίς τοξικές ουσίες και το σημαντικότερο να είναι υπεύθυνες για τον πλήρη κύκλο ζωής του προϊόντος που πουλάνε.

«Όταν ο υπολογιστής γίνει ένα άχρηστο σκουπίδι», λέει ο κ. Πίνγκ διευθυντής της Κινέζικης GreenPeace, «θα πρέπει να τον πάρουν πίσω να τον ανακυκλώσουν και να διαχειριστούν τις τοξικές ουσίες. Αυτό το σύστημα δίνει ένα κίνητρο στις εταιρείες να βάλουν περισσότερα χρήματα στην έρευνα «καθαρής» τεχνολογίας καθώς έτσι θα πληρώνουν λιγότερα όταν το προϊόν κλείσει τον κύκλο του. Δεν θα έχουν να διαχειριστούν τοξικές ουσίες, κάτι το οποίο κοστίζει πολύ.»

Μόνο στις ΗΠΑ, 315 εκατομμύρια υπολογιστές είναι ήδη, ή θα θεωρηθούν σύντομα, απαρχαιωμένοι. Το 2009, ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς των ηλεκτρονικών αποβλήτων αναμένεται να  αγγίξει τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Έως το  2010 η ποσότητα των ηλεκτρονικών αποβλήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα φτάνει τα 12 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Ο “Εξάντας” ακολούθησε την διαδρομή της στρεβλής ανάπτυξης που δολοφονεί ανθρώπους στον τρίτο κόσμο και υπονομεύει το μέλλον του πλανήτη.  Από την Silicon Valley, την Μέκκα της υψηλής τεχνολογίας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ως την Κίνα της οποίας ολόκληρες επαρχίες, ζουν από την ανακύκλωση ηλεκτρονικών αποβλήτων με  ενδιάμεσους σταθμούς, το Σιάτλ των ΗΠΑ και το Λονδίνο, κατέγραψε εικόνες που μόνο ευχάριστες δεν είναι. Ούτε για την Κίνα που ετοιμάζεται να δεχθεί σε λίγους μήνες «τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της ανθρωπότητας», τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε για τον «ανεπτυγμένο» δυτικό μας πολιτισμό, που φροντίζει να σπρώχνει στα κρυφά τα τοξικά του απόβλητα, κάτω από το φτηνό χαλί των υπο-ανάπτυξη χωρών
Ελλάδα – Έγχρωμο – Ελληνικά / Κινέζικα / Αγγλικά – 55΄

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος / Επιτόπια Έρευνα: Νίνα – Μαρία Πασχαλίδου / Φωτογραφία: Αλέξης Μπαρζός / Επιμέλεια - Συντονισμός έρευνας: Αποστόλης Καπαρουδάκης / Διεύθυνση - Οργάνωση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Μοντάζ: Γιάννης Μπιλίρης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Μελέτης Πόγκας / Πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Ενώ στην Γκόα βλέπει:

είσαι άξιος της τυχης σου και του μέλλοντος που σε περιμένει ...

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
[quote ]
Βολταίρο.... Δεν έχει νόημα πλέον να αφιερώνεις χρόνο... Δε βλέπεις τι ακούς;
Αυτό  είναι ένα μικρό δείγμα της φυσικής επαφής και παρουσίας που έχει ο εν λόγω "κύριος" με τις συγκεκριμένες περιοχές. Υστερα λένε πως φταίει ο φονιάς........
Εχθές δεν το πόσταρα γιατί θεώρησα ότι δεν έχιε νόημα. Εάν όμωε έστω και ένας συμμερίζεται τις δικές μου απόψεις οφείλω να το επισυνάψω.......

[/quote]

μιλώντας έχοντας σαν βάση την τηλεοπτική εικόνα και εντυπωση και πλήρη άγνοια των συνθηκών της εξέλιξης και του οικονομικου αντικειμένου είναι σαν να προσπαθείς να μαθεις savoir vivre  σε ενα πρωτόγονο πλάσμα ....

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
κοίτα.... είναι τελευταία φορά που σου απαντώ.
1.
εσύ δεν έχεις να χάσεις τίποτα γιατί ποτέ δεν είχες κάτι.
2.
Εμείς εδώ στο Ελλάντα γαμάμε κιόλας. Κάτι που απ ότι διαπιστώνω εσύ δεν κάνεις. Απλά μπαίνεις εδώ στα ενδιάμεσα που μελετάς κιτρινιάρηδες εκατομμυριούχους να πάρεις τζούρα απ τον καπνό μας και το γαμήσι μας.
Δήθεν καπιτάλας, δήθεν γαμιάς......... Σίγουρα πάντως εξόριστος και απ τα δυό.

ερασιτέχνη φρουδικέ ψυχολόγε .... μήπως αυτά τα δήθεν ειναι τα δικά σου απωθημένα και ολη σου τη ζωή τα αναζητάς ? το σκέφτηκες δήθεν ?  γιατι σε όλα δήθεν εισαι .... σε αντιθεση με μενα που οτι θέλω και αγαπω και ποθω και ζητα η libido η διαστροφή η κάβλα μου το κέφι μου τα έχω ....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ερασιτέχνη φρουδικέ ψυχολόγε .... μήπως αυτά τα δήθεν ειναι τα δικά σου απωθημένα και ολη σου τη ζωή τα αναζητάς ? το σκέφτηκες δήθεν ?  γιατι σε όλα δήθεν εισαι .... σε αντιθεση με μενα που οτι θέλω και αγαπω και ποθω και ζητα η libido η διαστροφή η κάβλα μου το κέφι μου τα έχω ....
Πίσω στο κλουβί είπαμε.......... 
Ξημερώματα Σαββάτου αγκαλιά με τα πλήκτρα... Ακόμα και ως δήθεν καπιτάλας αποτυχημένος είσαι. Μια αστεία μετριότητα που φαντασιώνεται να γίνει εκατομμυριούχος με Ασιατικά μοντέλα.......
Ενας Σαλιέρι είσαι. Τίποτα άλλο. Αλλος ένας αποτυχημένος δήθεν καπιταλιστής που έχει ονείρωξή του ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει. Γιατί ακόμα και επιτυχημένος καπιταλιστής χρειάζεται δυό δράμια μυαλό..... Για σένα στο δικό σου σύστημα είναι ολόκληρη φορτωτική.

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Πίσω στο κλουβί είπαμε.......... 
Ξημερώματα Σαββάτου αγκαλιά με τα πλήκτρα... Ακόμα και ως δήθεν καπιτάλας αποτυχημένος είσαι. Μια αστεία μετριότητα που φαντασιώνεται να γίνει εκατομμυριούχος με Ασιατικά μοντέλα.......
Ενας Σαλιέρι είσαι. Τίποτα άλλο. Αλλος ένας αποτυχημένος δήθεν καπιταλιστής που έχει ονείρωξή του ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει. Γιατί ακόμα και επιτυχημένος καπιταλιστής χρειάζεται δυό δράμια μυαλό..... Για σένα στο δικό σου σύστημα είναι ολόκληρη φορτωτική.

όταν έβρεχε ο θεός μυαλά,  χρήμα και ... κατι άλλο .... εσυ που ήσουν ....

στο μέρος για ...... την καθημερινη σου μαλακία ? εμ τοτε ποιός σου φταιει ... εγω ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom