Νέα

Προσωπική άποψη για ξένες σειρές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tesla82
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 288K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
RESURRECTION

Ένα  αγόρι  ξυπνά  στη  μέση  ενός  ορυζώνα στην Κίνα. Επαναπατρίζεται στις ΗΠΑ, όπου τα στοιχεία (dna,μνήμες) συγκλινουν στο ότι πρόκειται για ένα παιδί που πέθανε 32 χρόνια πριν! Και ενώ η μικρή πόλη προσπαθεί να "χωνέψει" το γεγονός, άλλος ένας άνδρας επιστρέφει από τους νεκρούς..

Φαντασίας/Δράμα. Η αλήθεια είναι πως με βάση το πρώτο επεισόδιο, δεν κατάλαβα προς τα ποιά κατεύθυνση θα κινηθεί η σειρά. Θα είναι απλά ένα δράμα που θα εστιάζει στις ανατροπές που μια νεκρανάσταση θα εφερνε στις ζωές των ανθρώπων ή  κάτι παραπάνω? Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι αξίζει μιας ευκαιρίας.

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
420
Πόντοι
3.275
RESURRECTION

Ένα  αγόρι  ξυπνά  στη  μέση  ενός  ορυζώνα στην Κίνα. Επαναπατρίζεται στις ΗΠΑ, όπου τα στοιχεία (dna,μνήμες) συγκλινουν στο ότι πρόκειται για ένα παιδί που πέθανε 32 χρόνια πριν! Και ενώ η μικρή πόλη προσπαθεί να "χωνέψει" το γεγονός, άλλος ένας άνδρας επιστρέφει από τους νεκρούς..

Φαντασίας/Δράμα. Η αλήθεια είναι πως με βάση το πρώτο επεισόδιο, δεν κατάλαβα προς τα ποιά κατεύθυνση θα κινηθεί η σειρά. Θα είναι απλά ένα δράμα που θα εστιάζει στις ανατροπές που μια νεκρανάσταση θα εφερνε στις ζωές των ανθρώπων ή  κάτι παραπάνω? Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι αξίζει μιας ευκαιρίας.

Στην ουσία είναι η μεταφορά μιας Γαλλικής σειράς της οποίας το όνομα μου διαφεύγει εντελώς :grin:

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Πριν λίγο ολοκλήρωσα το True Detective. Μπορώ να πω ότι σήμερα θα ξενυχτήσω να το σκέφτομαι και βέβαια δεν εννοώ το τελευταίο επεισόδιο αλλά το σύνολο της σειράς, μιας και την είδα σε δύο μέρες και είναι πολύ φρέσκια μέσα μου. Κατέβασα όλα τα επεισόδια και μετά τα είδα σχεδόν μονοκοπανιά, ξέροντας ότι είναι μόνο 8. Η σειρά είναι εξαιρετική, αλλά δεν είναι για όλους. Έχει φοβερή ατμόσφαιρα, φιλοσοφικό υπόβαθρο, καλογραμμένο σενάριο και χαρακτήρες, αλλά μηδενική δράση. Κυλάει αργά και δεν έχει τρελές ανατροπές. Είναι περισσότερο ένα ψυχολογικό και υπαρξιακό δράμα χαρακτήρων και λιγότερο μια αστυνομική ιστορία μυστηρίου όπως πολλοί μπορεί να νομίσουν.
Και κάτι τελευταίο : Αυτός ο Μακόναχι τελικά αποδείχτηκε πολύ μεγάλος ηθοποιός. Παρότι δεν μου πολυάρεσε έχει φοβερό σερί με διαφορετικούς και πολύ δύσκολους ρόλους σε αξιόλογες παραγωγές τα τελευταία χρόνια. Paperboy, Mud, Dallas Buyers Club και τώρα αυτό, ενώ περιμένω με ανυπομονησία και το Interstellar του Νόλαν του χρόνου στο οποίο επίσης πρωταγωνιστεί. Ο τύπος δίνει ρέστα εδώ. Με εντυπωσίασε......

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
THE  100

Νέ σειρά επιστημονικής φαντασίας. 97 χρόνια μετά από πυρηνικό ολοκάυτωμα η γη είναι  ακατοίκητη. Οι λίγοι που επέζησαν βρίσκονται σε διαστημικό σταθμό. Όταν όμως τα περιθώρια στενεύουν στο διάστημα μια ομάδα φυλακισμένων νέων (100) στέλνονται στη γη για να διαπιστώσουν αν ο πλανήτης μπορεί και πάλι να κατοικηθεί.

Παντελώς αδιάφορη σειρά, με επιεικώς μέτρια σκηνοθεσία, ερμηνείες σχολικού επιπέδου και απόλυτα προβλέψιμη πλοκή. Η σειρά απευθύνεται προφανώς σε λυκειοπαιδα΄. Πρωταγωνιστεί και η  Marie Avgeropoulos (ελληνοκαναδή, έπαιζε στην άλλη μεγαλη επιτυχία Cult).

Συνημμένα

• marie-avgeropoulos.jpg
    marie-avgeropoulos.jpg
    56,6 KB · Εμφανίσεις: 23
Εγγρ.
15 Δεκ 2013
Like
14
Πόντοι
1
true detective μαγκες.
πολυ δυνατο με πολυ καλους ηθοποιους και μονο 8 επεισοδια

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Αλλη μια διαφορετική σειρά από τις τόσες που βγαίνουν πια σωρηδόν και ουσιαστικά παραλλάσουν τα ίδια μορίβα(συνήθως αστυνομικές ή επιστημονικής φαντασίας) είναι το LUTHER, αγγλική σειρά, μόνο 15 επεισοδίων, με έμφαση στους χαρακτήρες και ψυχολογική εμβάθυνση. Πολύ καλός ο Idris Elba στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
THE  100

Νέ σειρά επιστημονικής φαντασίας. 97 χρόνια μετά από πυρηνικό ολοκάυτωμα η γη είναι  ακατοίκητη. Οι λίγοι που επέζησαν βρίσκονται σε διαστημικό σταθμό. Όταν όμως τα περιθώρια στενεύουν στο διάστημα μια ομάδα φυλακισμένων νέων (100) στέλνονται στη γη για να διαπιστώσουν αν ο πλανήτης μπορεί και πάλι να κατοικηθεί.
Tι εχεις να προτεινεις στο ιδιο κονσπετ;
Αν και μου αρεσουν οι μετα-αποκαλυπτικες ταινιες, σε σειρες δεν εχω ψαχτει.

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
420
Πόντοι
3.275
Ανανεώθηκε για 3η σαιζόν 10 επεισοδίων το Vikings.

Εγγρ.
24 Ιαν 2014
Κριτικές
4
Like
13
Πόντοι
0
Πριν λίγο ολοκλήρωσα το True Detective. Μπορώ να πω ότι σήμερα θα ξενυχτήσω να το σκέφτομαι και βέβαια δεν εννοώ το τελευταίο επεισόδιο αλλά το σύνολο της σειράς, μιας και την είδα σε δύο μέρες και είναι πολύ φρέσκια μέσα μου. Κατέβασα όλα τα επεισόδια και μετά τα είδα σχεδόν μονοκοπανιά, ξέροντας ότι είναι μόνο 8. Η σειρά είναι εξαιρετική, αλλά δεν είναι για όλους. Έχει φοβερή ατμόσφαιρα, φιλοσοφικό υπόβαθρο, καλογραμμένο σενάριο και χαρακτήρες, αλλά μηδενική δράση. Κυλάει αργά και δεν έχει τρελές ανατροπές. Είναι περισσότερο ένα ψυχολογικό και υπαρξιακό δράμα χαρακτήρων και λιγότερο μια αστυνομική ιστορία μυστηρίου όπως πολλοί μπορεί να νομίσουν.
Και κάτι τελευταίο : Αυτός ο Μακόναχι τελικά αποδείχτηκε πολύ μεγάλος ηθοποιός. Παρότι δεν μου πολυάρεσε έχει φοβερό σερί με διαφορετικούς και πολύ δύσκολους ρόλους σε αξιόλογες παραγωγές τα τελευταία χρόνια. Paperboy, Mud, Dallas Buyers Club και τώρα αυτό, ενώ περιμένω με ανυπομονησία και το Interstellar του Νόλαν του χρόνου στο οποίο επίσης πρωταγωνιστεί. Ο τύπος δίνει ρέστα εδώ. Με εντυπωσίασε......

Συμφωνώ και επαυξάνω. Ωστόσω, το τέλος είχε κάποιες "ευκολίες" και μια λυτρωτική κάθαρση που κατά τη γνώμη μου δεν ταίριαζε και προσωπικά (σε φιλοσοφικό επίπεδο) με απογοήτευσε. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια αξιόλογη παραγωγή και μακάρι να είναι έτσι και οι επόμενοι κύκλοι.

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Tι εχεις να προτεινεις στο ιδιο κονσπετ;
Αν και μου αρεσουν οι μετα-αποκαλυπτικες ταινιες, σε σειρες δεν εχω ψαχτει.
Μου έχουν προτείνει το Jericho  (δεν έχω προσωπική άποψη). To Falling Skies  αναφέρεται σε επιzώντες εξωγηινης επίθεσης. Χωρίς να είναι ακριβώς post-apocalyptic ,to H+ καταπιάνεται με το θέμα του Τρανσουμανισμού (web series)

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
420
Πόντοι
3.275
Το Jericho γαμεί. Εξαιρετική σειρά που κόπηκε άδοξα.
Revolution καλό με αρκετά δυνατά επεισόδια. Το Falling Skies τιμάει τα λεφτά του
και προσφέρει 45 λεπτά ευχαρίστησης.

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Μετά  την  επισήμανση  ότι  το  Resurrection  αποτελεί  την  αμερικάνικη  εκδοχή  του  Les  Revenants,  αποφάσισα  να  δω  το  γαλλικό. Ολοκληρωμένη  1η  σεζόν  (8  πενηντάλεπτα  επεισόδια). Γενικά  αργή  εξέλιξη,  πιο  σκοτεινή  ατμόσφαιρα  (μεχρι  και  κανιβαλισμό  περιέχει)  και  φυσικά  αρκετές  γυμνές  σκηνές (και  οι  νεκροί  έχουν  δικάιωμα  στo  σεξ).  Πολλά  ερωτήματα  μένουν  αναπάντητα  (υποτίθεται  πως  η  2η  σεζόν  θα  παιχτεί  κάποια  στιγμή  φέτος)  και  για  να  είμαι  ειλικρινής  είναι  και  κάποια  θέματα που  δε  χωνεύονται  εύκολα (συμβαίνουν  τόσα  ανεξήγητα  πχ  και  οι  αρχές  δεν  ειδοποιούν  καποιον  έξω  από  το  χωριό,  το  οποίο  είναι  μεν  απομονωμένο  αλλά  δε  ζούμε  στο  1800). Η  γαλλική  αστυνομία  επίσης  είναι  το  ίδιο  άχρηστη  με  το  fbi/nsa  στο  Following,  οι  αντιδράσεις  των  κατοίκων  είναι  υπερβολικά  άτονες).   Οι  ερμηνείες  είναι  πολύ  καλές  ( ξεχωρίζει  το  creepy  αγοράκι).  Όσοι  θέλετε  απαντήσεις  από  αυτό  που  βλέπετε  καλό  θα  είναι  να  σιγουρευτείτε  πως  θα  βγει  δεύτερη  σεζόν  πριν  ξεκινήσετε  την  πρώτη!

Υπότιτλοι  στο    

Συνημμένα

• 89153_large.jpg
    89153_large.jpg
    24,9 KB · Εμφανίσεις: 18

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Το Jericho αφηνει αναπαντητα ερωτηματα;
Δηλαδη πριν κοπει ηταν σε καποια κορυφωση η μπορει καποιος να το δει εστω και σε 2 σεζον;

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
420
Πόντοι
3.275
Κοίτα, το τελευταίο της 2η σαιζόν, 7ο ή 8ο μου φαίνεται, μπορείς να το πεις ως και ένα είδος φιναλε
και από 'κει και πέρα κάνεις εσύ υποθέσεις. Πρίν κάνα 2 χρόνια βγήκε και ένα κόμικ που συνέχιζε από 'κει
που τελείωσε η σειρά. Δες την άφοβα πάντως.

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.467
Πόντοι
6.305
Το Jericho αφηνει αναπαντητα ερωτηματα;
Δηλαδη πριν κοπει ηταν σε καποια κορυφωση η μπορει καποιος να το δει εστω και σε 2 σεζον;
Το Jericho κόπηκε απ'ότι μου είπαν κάπως απότομα, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν καλό.Ίσως λίγο βεβιασμένο στο τέλος.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Ειδα το jericho τελικα. Ηταν καλη σειρα που φυσικα δεν προκειται για τιποτα το εξαιρετικο. Οι χαρακτηρες μου φανηκαν τελειως υπερβολικοι και προβλεψιμοι. Το κακο παιδι που φευγει απο το σπιτι για να ξεχασει το παρελθον μπλεκει με σκοτεινες δυναμεις και οταν ερχεται στην πολη και γινεται η καταστροφη τα αφηνει ολα πισω του και γινεται αρχηγος. Κατα την διαρκεια κανει μια τραχειοτομη, πεταει αεροπλανο, φτιαχνει μηχανες εχοντας ανεξηγητες γνωσεις, ξερει απο εκρηκτικα και, και, και.
Η το αλλο, το 16χρονο παιδακι που τρωει φαπες και ξαφνικα γινεται νονος με στρατο, αποκτα ορυχεια κτλ.
Αστειοι χαρακτηρες πιστευω.
Η πρωτη σεζον ειναι επικεντρομενη στην καταστροφη, αφηνοντας ενα πεπλο μυστηριου. Βλεπουμε αγωνα για επιβιωση, αναρχια, αγνοια, μετα-αποκαλυπτικες καταστασεις. Ενω στην δευτερη βλεπουμε ενα action-drama με μπολικες θεωριες συνομωσιας και αρκετο αμερικανικο πρατριωτισμο. Ηταν σαν να προκειται για αλλη σειρα ο δευτερος κυκλος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom