Μεταφέρω την απάντηση σε σχετικό pm που έλαβα για να λυθούν σχετικές απορίες...
Η απλή έκδοση παίζει και στο DVD player σου αρκεί να μετατρέψεις το avi αρχείο σε DVD. Ένα καλό προγραμματάκι είναι το παρακάτω:
Το αρχείο της δεύτερης έκδοσης, το ανέφερα για πιο ψαγμένους, το αρχείο mkv το οποίο είναι κλάσεις ανώτερο από το παλιό και ξεπερασμένο avi, μπορεί να παίξει μόνο σε δυνατό υπολογιστή και μέσω θύρας HDMI να το στήλεις σε μια HD ready τηλεόραση ή αν έχεις κάποιο H-D Streaming Media Player(γύρω στα 300-400€).
Βέβαια υπάρχουν αρκετά προγράμματα που μπορούν να κάνουν την μετατροπή,από mkv σε avi αλλά είναι οπισθοδρόμηση.
Με άλλα λόγια αν δεν έχεις ΗD TV το να το κατεβάσεις είναι waste of bandwidth.
Σωστός και πάλι ο dfwk.
Να πω όμως ότι οι HD ταινίες παίζουν ωραία και σε PC. ;)
Επίσης να ποστάρω κι εγώ μία απάντηση για σχετικό pm που έλαβα.
ΠΜ από φίλο χρήστη:
φιλε μου καλο το site που εδωσες
να ρωτησω.. κατεβαζω το πρωτο επεισοδιο του prison break απο εκει.. .μετα... οι ελληνικοι υποτιτλοι μπαινουν αυτοματα? δηλαδ οταν κατεβασω και τα 12 κομματια που εχει.. και τα ενωσω.. πως θα βαλω τουε ελληικους υποτιτλους?
και δευτερον αν ξερεις.. αυτο το αρχειο που θα ειναι avi απο οτι καταλαβα.. πως θα το γραψω σε dvd για να το δω σε dvd player?
σορυ που ειμαι ασχετος.. παντα κατεβαζα τσοντες για το pc.. αλλα αυτο θελω να το κανω dvd ώστε να το δω με την γυναικα μου το βραδυ!!
ευχαριστω
[/quote]
Απάντηση:
Καλησπέρα φίλε.
1.Όχι δεν έχει υπότιτλους.
2.Υπότιτλους μπορείς να κατεβάσεις από : και απο .
3.Για να το γράψεις σε dvd χρησιμοποίησε απλά το Nero. Επέλεξε το dvd-iso. Όχι το dvd-video. Είναι σα να γράφεις data.
4.Αν το dvd σου παίζει avi τότε δεν θα έχεις πρόβλημα... Βέβαια πρέπει εδώ να υπολογίσεις ότι οι υπότιτλοι είναι διαφορετικό αρχείο..
5. Αν θες να τους ενσωματώσεις στο avi τότε θα πρέπει να ψάξεις για προγράμματα(υπάρχουν πολλά) τα οποία κάνουν αυτή τη δουλειά.
6. Το αρχείο δεν είναι απαραίτητο να είναι avi. Μπορεί να είναι και mpg, μπορεί να είναι και mkv.
7. Τέλος, για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες θα σε παραπέμψω στο γνωστό φόρουμ *********
Έχει απίστευτη σχετική πληροφόρηση εκεί μέσα...
Ελπίζω να σε βοήθησα...