Φυσικά και δεν κάνω τον Κινέζο, απλά νόμιζα ότι θα μπορούσες να διακρίνεις τη διαφορά ανάμεσα στο ΝΟΜΙΜΟ (έστω και με τα μέτρα της χούντας) και του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ.
Το 1970 -1975 ΔΕΝ επιτρεπονταν οι μεταγραφές από ομάδα Α Εθνικής. Ο Ασλανίδης με διάταξή του επέτρεψε τις μεταγραφές με τις προϋποθέσεις που βλέπεις στην φωτό.
Αρκούσε μια βεβαίωση από το προξενείο ότι ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ παίκτης έχει ελληνικές ρίζες (μια απλή ένορκη βεβαίωση κάποιου) και η ΓΓΑ αφού εξέταζε (παπάρια δηλ.) τον φάκελο, έδινε την άδεια για τη μεταγραφή.
Την αρχή την έκανε ο ΠΑΣ με του Αλβάρεζ, Παστερνακ, Γκομέζ και Κοντογεωργίου και φυσικά ο βάζελος με τους Κάρλος Λινάρι (λινάρης
![Χαχαχα! :2funny: :2funny:](/forum/styles/default/xenforo/smilies/bou_smilies/2funny.gif)
) και έναν ρουμάνο διεθνή (με τις ελπίδες).
Έτσι λοιπόν ήρθαν και οι 3 ποδοσφαιριστές (και καλά !) στον Ολυμπιακό.
Το 1980 ΔΕΝ ίσχυαν αυτά. Έπρεπε ο αλλοδαπός να έχει και ελληνική καταγωγή ή υπηκοότητα. Ετσι λοιπόν ο νονός (Γ.Βαρδινογιάννης) έβαλε ανθρώπους του και πλαστογραφόντας δημόσια έγγραφα και δωροδοκώντας Δ.Υ ενέγραψε τον Ρότσα ως δημότη Αιγάλεω. Τα λοιπά γνωστά και ανήκουν στην ιστορία.
Συνοψίζοντας καλώς ή κακώς έγιναν οι αρχικές αυτές μεταγραφές "Ελλήνων" παικτών νομότυπα από ΟΛΕΣ τις ομάδες καθώς δεν υπήρχε ρητή πρόβλεψη νόμου (η ΓΓΑ έκοβε και έραβε τότε και ενέκρινε τα δελτία).
Οταν λοιπόν διαμορφώθηκε ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο για τις ελληνοποιήσεις, αυτό παραβιάστηκε (βιάστηκε καλύτερα) κατάφωρα στην περίπτωση Μπουμπλή.
Μάταια βέβαια Θρύλος και ΑΕΛ φώναζαν Ονονός (ο πραγματικός υπαίτιος της κατάντιας του ελληνικού ποδοσφαίρου) έκοβε και έλυνε, με αποτέλεσμα αν και αφαιρέθηκε η ιαθαγένεια από τρον Ρότσα ο ΠΟΑ να παραμείνει ατιμώρητος.
Κατάλαβες λοιπόν τη διαφορά ?