δεν μπορω να πω οτι μπορει και να μην ειναι ετσι αλλα οι ''κατηγοριες σου '' ειναι αοριστες και γενικευμενες...
εγω μιλαω συγκεκριμενα παραθετω αρθρο η αρθρα και εξηγω γιατι πιστευω και τι ενω εσυ με αδικεις εξαπολυωντας μια γενικη θεωρηση και βαζοντας ολα τα πραματα σε ενα ντορβα....
αν θες να γινεις πιο συγκεκριμενος σε ποια απο αυτα που βαζω και λεω οτι κινουνται αδικως κατα του ολυμπιακου εχω αδικο οπως και αντιστοιχως σε αυτο που εβαλα τωρα να μου πεις που ακριβως διαφωνεις...
ο γαυρος εχει παιξει 14 φορες στα 20 χρονια σε ομιλους και αυτη τη στιγμη δεν εχει αντιπαλο στην ελλαδα και ειναι ετη φωτος μπροστα (το παραδεχονατι ολοι αυτο νομιζω)
ο βαζελος εχοντας παιξει 5 φορες λιγοτερες σε ομιλους (αλλα και με συμμετοχες τις αλλες χρονιες στην ευρωπη) ειναι υπο διαλυση και του κανουν πλακα ο πλατανιας και η κερκυρα και χρωσταει σε φουρναρη σε οακα σε δεη και σε οποιον μιλαει ελληνικα...
αν εχεις ορεξη πες μου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σε ποιο ακριβως απο αυτα που λεω και εγω και ο κωσταρας διαφωνεις και κανουμε συζητηση...
αν παλι δεν θες δεν τρεχει τιποτα καλη καρδια...
αυτο που δεν μου αρεσει παντως ειναι οι σιγουρα οι γενικευσεις και οι αοριστιες...
ειπα κατι σαφεστατο αν νομιζεις οτι διαφωνεις σεβαστο αλλα γινε πιο συγκεκριμενος ...
ok λοιπόν...
έρχεται ο Νικολακόπουλος (Κωστάρας για σένα!!!) μετά από 14 συμμετοχές του ΟΣΦΠ να μας πει πως διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να δικαιολογείται η σημερινή κατάσταση του ΠΑΟ
με όσα θυμάμαι τα τελευταία 14 χρόνια λοιπόν (δεν μπορώ να πω τώρα στην διαδικασία να ψάξω όλα τα στοιχεία), η διαφορά έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια που ο ΠΑΟ έχει πιο αραιές συμμετοχές σε ομίλους. Αυτό οφείλεται και στο ότι η ομάδα έχει εσωτερικά προβλήματα αλλά και στο ότι οι κληρώσεις γίνονται με ομάδες από πιο ισχυρά πρωταθλήματα με αποτέλεσμα η πρόκριση να γίνει πάρα πολύ δύσκολη. Η κλήρωση είναι με πιο ισχυρές ομάδες όχι μόνο λόγω κακών αποτελεσμάτων του ΠΑΟ αλλά λόγω όλων των Ελληνικών ομάδων που έχουν σαν αποτέλεσμα την πτώση της Ελλάδας στον πίνακα της ΟΥΕΦΑ. Επίσης αυτό που άλλαξε τα τελευταία χρόνια στα προκριματικά είναι πως οι ομάδες από τις ισχυρές χώρες να μην προκρίνονται απευθείες σε ομίλους αλλά να δίνουν προκριματικά έστω και μεταξύ τους πχ θυμάμαι έναν γύρο Άρσεναλ-Ουντινεζε μάλλον πέρσι. Παλιότερα οι ομάδες αυτές περνούσαν αέρα σε ομίλους και αυτές που περίσσευαν για προκτιματικά ήταν από χώρες που μπορούσαμε να θεωρήσουμε πιο εύκολες.
Θυμίσου πόσο ανταγωνιστική ομάδα είχε ο ΠΑΟ μέχρι το 2005 περίπου που είχε συνεχή παρουσία στους ομίλους...
Επίσης αφιερώνει ένα ελάχιστο κομμάτι στο ότι ο ΟΣΦΠ σαν πρώτος είχε σίγουρη την συμμετοχή σε ομίλους, άρα και τα χρήματα που απορρέουν από αυτό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι μια ομάδα που έχει σίγουρα έσοδα μπορεί να κάνει προγραμματισμό με βάση περισσότερα χρήματα και να επενδύσει σε πιο ακριβούς παίχτες. Αντίθετα το να δίνεις προκριματικά σου δίνει πάντα ένα ρίσκο αποκλεισμού που αλλάζει το χτίσιμο της ομάδας και τις πιθανές επενδύσεις. Αν θυμάμαι καλά ο ΟΣΦΠ έχει δώσει 2 φορές προκριματικά και έχει αποκλειστεί την μια
Το άρθρο λοιπόν αφιερώνει τον περισσότερο χώρο στην παράθεση στοιχείων με ένα γενικό συμπέρασμα πως δεν είναι και τόσο περισσότερες οι συμμετοχές του ΟΣΦΠ σε ομίλους. Αυτό είναι ένα μέρος της αλήθειας που θέλει να παρουσιάσει ο Νικολακό...
Για να είμαι δίκαιος, δεν είμαι της άποψης πως ο ΠΑΟ είναι η σούπερ ομάδα και αδικείται συνεχώς. Σαφώς έχει το μερίδιο ευθύνης του στην τωρινή κατάσταση. Αυτό όμως δεν απορρέει από το άρθρο...