μια καλη ομάδα φτιάχνεται από μεγάλο προπονητή έστω και με χαμηλό μπάτζετ....οπότε ρίχνεις φράγκα για προπονηταρά και τον αφήνεις να κάνει την δουλειά του......φτιάχνει αυτό που θέλει φέτος χωρίς να διεκδικεί κάτι και του χρόνου είναι έτοιμη η ομάδα......απλή λογική ρε πούστη μου....
επίσης βρίσκεις καλούς σκάουτερ στην βραζιλία και αργεντινή για να βρούν φτηνά ταλέντα που αφθονούν εκεί και προχωράς.......
περίπου.
δεν φτάνει πάντα ο καλός προπονητής και δεν φτάνει πάντα να τα σκας για αυτόν.
δεν νομίζω πως ο Μουρίνιο όταν πρωτοξεκίνησε του τα σκάσανε αδρά.
δεν νομίζω πως ο Γκουαρντιόλα ξεκίνησε σαν αστέρας
και όποιος άλλος θες.
Αυτό που λείπει από τις ελληνικές ομάδες είναι σχέδιο.
Αυτό που έλεγε ο Μαλεζάνι σας. Αρχίζεις και χτίζεις μια ομάδα με προοπτικές. Με τσιρώτα δεν κάνεις δουλειά.
Να στο πω αλλιώς. Επί πέτρινων χρόνων είχαμε αστείες διοικήσεις (εξαιρώ τον Κοσκωτά γιατί ναι μεν ήταν κλέφτης αλλά υποτίθεται πως για την ομάδα τα έσκαγε - αυτό δηλαδή που ζητάει ο φίλαθλος), αλλά είχαμε καλούς προπονητές και καλούς παίκτες.
Για μένα ο Μπλαχίν ήταν εξαιρετικός, να μην μιλήσω για παίκτες που ήρθανε τότε...
Θέλει να υπάρχει σε όλα η σωστή χημεία.
Και να ξέρεις το τι θες σαν ομάδα. Το χρονοδιάγραμμα βάζεις κλπ.
Ας πούμε τώρα ο ΠΑΟ θα έπρεπε να μην τον νοιάζει ΚΑΝ αν θα νικάει. Είναι ομάδα φτιαγμένη από ρετάλια (εσείς το λέτε), χωρίς λεφτά (όλοι το λένε), αλλά ντε και καλά να μας πείσουνε πως κάνανε μεταγραφές πρωταθλητισμού...δεν γίνεται.
Δεν έχετε ακομα αποφασίσει αν ο παππούς σας κάνει ή όχι.
Η δική μου άποψη είναι πως το σωστότερο θα ήταν να πείτε: από την αρχή όλα. Δεν μας νοιάζει να χάνουμε, βάζουμε μέσα πιτσιρικάδες, κάνουμε χημεία, ας πετάξουμε και 2-3 χρόνια και μετά θα γαζώνουμε όπως τότε που βγάζαμε ταλέντα από τις ακαδημίες. και δεν μιλάω, δεν λέω τίποτα, δεν γκρινιάζω, κάνω υπομονή.
Η άλλη λύση, αν είστε τόσο κολλημένοι να θέλετε πρωτάθλημα κάθε χρόνο....μαζεύετε κορνέδες και κάνετε πάρτυ με ούζα στη διοίκηση να κάνει αυξήσεις μετοχικού, να πάρει παίκτες, προπονητή κλπ. Για μένα αδόκιμο αλλά είναι μια επιλογή.
Σε κάθε περίπτωση, οι επιτυχίες σε μια ομάδα έρχονται με υπομονή και καλή χημεία.
Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη μάζευε 5άρες μέχρι που αποφάσισαν οι φίλαθλοι να κάνουνε υπομονή (Λεμονής και μετά Βαλβέρδε). Μέχρι που αποφάσισαν οι φίλαθλοι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να βγει στην Ευρώπη ψιθιρίζοντας και όχι φωνάζοντας.
Τώρα που το ξεχνάνε πάλι, κάτσε να δεις τι γλέντια θα μας κάνουνε φέτος.
Η μύτη τιμωρείται.