Νιόπλιας: "Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος"
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη τύπου τόνισε ότι καλύτερος δεν είναι αυτός που κερδίζει ένα ή δύο ματς αλλά που έχει περισσότερη σταθερότητα σε όλο το πρωτάθλημα
σχολιάστε
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Για εξήντα λεπτά και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα γκολ και να είχαμε πάρει το παιχνίδι. Θα γινόταν διαφορετικό παιχνίδι, όπως κι έγινε από τη στιγμή που έβαλε το γκολ ο Ολυμπιακός. Όταν μπαίνει σε τέτοια χρονική στιγμή το γκολ, λογικό είναι να ανοίξει το παιχνίδι.
Θεωρώ ότι μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο, βάσει της απόδοσης που είχαμε.
Δημιουργήσαμε ικανοποιητικό αριθμό ευκαιριών, μας έλειπε το γκολ. Μήπως πρέπει να δημιουργούμε μία και να την βάζουμε, εδώ που φτάσαμε. Δεν ξέρω μήπως είναι καλύτερο αυτό..."
Για τις αλλαγές: "Μπήκε το γκολ και αλλάξαμε τον Σιμάο. Δεν θα ήμουν τόσο αφελής να αλλάξω τον Σιμάο, αλλά δεχθήκαμε το γκολ και έπρεπε να ρισκάρουμε. Χάσαμε και μία αλλαγή με τον Σεϊταρίδη, ο οποίος ήταν πολύ καλός, αλλά σίγουρα έχει ένα ταβάνι χρόνου που μπορεί να αγωνιστεί μετά από τέτοια αποχή"
Για τις ήττες στα ντέρμπι: "Άλλες φορές ο Παναθηναϊκός δεν έπαιρνε το πρωτάθλημα και έχανε από Ξάνθη, Εργοτέλη, Ατρόμητο, Τρίπολη. Αν είναι γραφτό να πάρουμε το πρωτάθλημα χωρίς να έχουμε νικήσει σε ντέρμπι, ας γίνει έτσι. Δεν ήμασταν χειρότεροι σε κανένα ντέρμπι. Καλύτεροι ήμασταν σε όλα, αλλά δεν νικήσαμε"
Για την τακτική της ομάδας του: "Πολλές φορές βγήκαμε και από Σαλπιγγίδη και από Λέτο. Αν δεν ανοίξει ένα παιχνίδι, πρέπει να πας από τα πλάγια. Αν ανοίξει θα μπορέσεις να παίξεις και κάθετα. Κάποιες φορές πέφτει το βάρος δεξιά, άλλοτε αριστερά, καλό είναι να μοιράζεται. Επειδή ο Σαλπιγγίδης είναι φορ, ενώ ο Λέτο παίκτης γραμμής, είναι καλύτερα να βγεις από αριστερά γιατί έτσι έχεις δύο παίκτες που πατούν περιοχή"
Για τον κόσμο που έφυγε απογοητευμένος: "Όλοι φεύγουν απογοητευμένοι, όχι μόνο ο κόσμος. Μετράει πολύ το αποτέλεσμα και το μόνο που μπορώ να τους πω είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε το πρωτάθλημα, για να τους δώσουμε χαρά"
Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν: "Είμαι εδώ τρεις μήνες και δεν έχω βγει να μιλήσω. Δεν είναι καλό να μιλάς. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα και με ρωτήσουν ποιος πρέπει να μείνει, ποιος πρέπει να φεύγει, τότε θα απαντήσω για όλα.
Δεν ξεκίνησα με την ομάδα, έπρεπε να την μάθω μέσα από τα παιχνίδια"
Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει άγχος πλέον: "Άγχος δεν πρέπει να υπάρχει. Είμαστε τέσσερις βαθμούς μπροστά και θέλουμε δύο νίκες για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να αγχωθώ όταν βλέπω ότι δεν έχουμε πρόβλημα αγωνιστικό, αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα σε κάποια παιχνίδια που δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε.
Ποιος δεν θέλει να κερδίζει; Ο παίκτης; Ο προπονητής; Κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια της επαρχίας και δεν κερδίσαμε ντέρμπι πλην εκείνου με την ΑΕΚ που ήταν ο μίστερ (Τεν Κάτε) εδώ. Ο πρωταθλητής βγαίνει από ένα σύνολο αγώνων και όχι από κάποια παιχνίδια. Θεωρώ ότι στο σύνολο του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος"