Νέα

Πράσινε Θεέ Παναθηναϊκέ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 134K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 25 άτομα (7 μέλη και 18 επισκέπτες)

Ποιό όνομα θα θέλατε για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού;

  • Παύλος & Θανάσης Γιαννακόπουλος

    Ψήφοι: 103 30,3%
  • Όνομα χορηγού

    Ψήφοι: 37 10,9%
  • Panathinaikos Arena

    Ψήφοι: 134 39,4%
  • Γιώργος Καλαφάτης

    Ψήφοι: 27 7,9%
  • Μίμης Δομάζος

    Ψήφοι: 24 7,1%
  • Δημήτρης Σαραβάκος

    Ψήφοι: 14 4,1%
  • Κριστόφ Βαζέχα

    Ψήφοι: 24 7,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    340

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.630
Like
3
Πόντοι
16
Ολεγκέρ Πρέσας: Κόντρα στο ρεύμα

Εχουμε όλοι στο μυαλό μας το προφίλ του σύγχρονου αστέρα του ποδοσφαίρου ξεκαθαρισμένο ή σχεδόν ξεκαθαρισμένο. Πολλά λεφτά στην τσέπη, ακριβά αυτοκίνητα στο γκαράζ, συμβόλαια με τεράστιες πολυεθνικές, ωραίες γυναίκες στο πλάι και δόξα. Μικροί θεοί που μέσα σε λίγα χρόνια αποκτούν αυτά που οι περισσότεροι άνθρωποι του πλανήτη δεν θα απολαύσουν ποτέ. Από κοινωνικές ανησυχίες; Περιορίζονται σε συμμετοχές σε αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα πλάι στους φίλους του Ζιντάν ή του Ρονάλντο. Πολιτικές ανησυχίες; Ας το αφήσουμε καλύτερα.

Και όμως, δεν θα το πιστέψετε, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Ποδοσφαιριστές που όχι μόνο πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα αλλά τραβούν ένα δύσκολο, ανηφορικό και συχνά μοναχικό δρόμο, υπερασπιζόμενοι δικαιώματα και εκφράζοντας ανοιχτά τις τολμηρές πολιτικές απόψεις τους. Ηγέτης αυτού του ρεύματος, που μεταξύ μας, δεν αριθμεί και πολλά μέλη είναι ο Ολεγκέρ Πρέσας, μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα με ανησυχίες, άποψη και ξεκάθαρη οπτική για τα πράγματα.

Εδώ δεν πρόκειται να αναφερθούμε στην ποδοσφαιρική καριέρα του Καταλανού στόπερ. Αλλωστε δεν υπάρχει ιδιαίτερη εκτίμηση στα αθλητικά προσόντα του παίκτη. Η δράση του, οι πολιτικές θέσεις του και ο αντικομφορμισμός του μας ενδιαφέρουν. Το πώς κατορθώνει, εργαζόμενος σε ένα χώρο απίστευτα εμπορευματοποιημένο, να διατυπώνει λόγο τολμηρό που ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα.

Ολεγκέρ, ο Καταλανός.

Γεννημένος στην Σαμπαντέλ, μία μικρή πόλη 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαρκελώνης, ο Ολεγκέρ διαποτίστηκε με το μαχητικό και ανεξάρτητο πνεύμα της Καταλονίας. Παρά το γεγονός ότι από πολύ μικρός μυήθηκε στο χώρο του ποδοσφαίρου, δεν γύρισε την πλάτη στο σχολείο. Είχε αξιοζήλευτες επιδόσεις σ' αυτό και κατάφερε να εισαχθεί στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Η συγκροτημένη πολιτική του σκέψη έγινε αμέσως εμφανής όταν κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο και να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα επί ημερών Λουίς Φαν Γκάαλ το 2002.


Διατράνωσε δημοσίως την αντίθεσή του στον πόλεμο του Ιράκ αλλά και τη συμμετοχή της Ισπανίας σε αυτόν, υπερασπίστηκε τα κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης, εναντιώθηκε στους νεοναζιστές που δρουν στην πόλη του και διαμόρφωσε μία προσωπικότητα αν μην τι άλλο όχι συνηθισμένη για το ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Προβλημάτισε ακόμα και τον προπονητή της Εθνικής Ισπανίας Λουίς Αραγονιές ο οποίος δίσταζε να τον καλέσει στην ομάδα, φοβούμενος την άρνηση του Ολεγκέρ που είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας εθνικής καταλανικής ομάδας που θα αντιπροσώπευε την περιοχή.
Το 2006 επιχειρεί ένα ακόμα χτύπημα. Τίθεται σε κυκλοφορία το βιβλίο που έγραψε μαζί με τον συγγραφέα Ροκ Κασαγκράν. Εχει τίτλο «Στο δρόμο προς την Ιθάκη», «ανοίγει» με το ομώνυμο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη και περιστρέφεται αφενός γύρω από τα πανηγύρια στη Βαρκελώνη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2005 από την Μπαρτσελόνα και αφετέρου γύρω από τις πολιτικές θέσεις του. Αποτελεί ένα είδος μανιφέστου, δοσμένο βέβαια με τρόπο εκλαϊκευμένο. Μέσα στο βιβλίο περιγράφεται με ακρίβεια η στιγμή που απευθυνόμενος στο, παλλόμενο από το πάθος, πλήθος στο «Καμπ Νου» (στη φιέστα τίτλου) λέει ότι «θα συνεχίσουμε να περπατάμε μαζί ως την Ιθάκη».
Η....πρόκληση

Το Φεβρουάριο του 2007 ο Ολεγκέρ προκαλεί...αναταράξεις στο σύστημα. Δημοσιεύει άρθρο στην καταλανική εφημερίδα "Directa" με το οποίο στηλιτεύει τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού σώματος και γενικότερα της δικαιοσύνης στην Ισπανία επικαλούμενος το παράδειγμα του Ινάσιο Ντε Χουάνα Τσάος, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΤΑ, που κρατείται στις ισπανικές φυλακές τα τελευταία 20 χρόνια για 25 δολοφονίες. Ο παίκτης της «Μπάρτσα» άσκησε κριτική διότι εδώ και δύο έτη ο κρατούμενος έχει συμπληρώσει 18 χρόνια κάθειρξης και σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία θα έπρεπε ήδη να έχει απελευθερωθεί. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει ακόμα.

Από εκεί και πέρα, ο παίκτης βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα μέτωπο λυσσαλέας αντίδρασης. Το γεγονός ότι τον κατηγόρησε δημόσια ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Χουάν Λαπόρτα αποτέλεσε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Ακούστηκαν απίστευτα πράγματα για τον Καταλανό αμυντικό ενώ ο τύπος άρχιζε να ....ξεσκονίζει το παρελθόν του. Ακόμα και συνάδελφοί του τον έστησαν στα τρία μέτρα. Ο Σάλβα Μπαγέστα, Ισπανός επιθετικός που λίγο έλειψε πέρυσι να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τόνισε χαρακτηριστικά: «Εχω περισσότερο σεβασμό στα κόπρανα των σκύλων, παρά στον Ολεγκέρ». Παράλληλα, η εταιρία αθλητικών ειδών Κelme, "έσπασε" το συμβόλαιο που είχε με τον ποδοσφαιριστή δηλώνοντας, μέσω των εκπροσώπων της, ορθά κοφτά: «Θέλουμε να συνεργαζόμαστε με αθλητές και όχι με πολιτικούς!»

Παρά τις…διώξεις και τα εμπόδια που του βάζουν διάφοροι, ο Ολεγκέρ δεν καταθέτει τα όπλα και υπερασπίζεται με σθένος και τόλμη τις πεποιθήσεις του. Ασκησε, για παράδειγμα, δριμεία κριτική στην ισπανική κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο ισπανικός στρατός παρέμεινε για αρκετό καιρό στο Ιράκ: «Δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ αλλά θα μείνουμε εκεί γιατί επικρατεί αταξία. Μα, την αταξία τη δημιουργείτε εσείς που βρίσκεστε εκεί. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ιμπεριαλιστικά, οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα πίσω από αυτόν τον πόλεμο». Ξέρετε πολλούς ποδοσφαιριστές που να τόλμησαν να αρθρώσουν ένα τόσο ριζοσπαστικό λόγο;

Μιλάμε όμως για ένα πνεύμα αντισυμβατικό που σε ένα χώρο τόσο εμπορευματοποιημένο όσο αυτός του ποδοσφαίρου είναι δύσκολο να συναντήσεις. Περισσότερο δύσκολο είναι να βρεις έστω και ένα ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας που να μετακινείται με…βαν σνομπάροντας την πολυτέλεια μίας Mercedes ή μίας Ferrari. O Oλεγκέρ το τόλμησε και αυτό. Χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του το φορτηγάκι του και εξακολουθεί να οραματίζεται έναν καλύτερο, πιο δίκαιο κόσμο.


Mάθετε ότι

***Το μοναδικό γκολ της επαγγελματικής καριέρας του το αφιέρωσε σε έναν 14χρονο από το Σαμπαντέλ που συνελήφθη σε διαμαρτυρία κατά του Δημάρχου της πόλης.
***Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο του για την ισπανική δικαιοσύνη είπε: "Αυτά που πέρασα δεν συγκρίνονται με αυτά που περνάνε πολλοί άνθρωποι καθημερινά. Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουν διαβάσει καν το άρθρο".
***Kατηγορείται ότι συμμετείχε σε μεγάλη συμπλοκή σε μπαρ του Σαμπαντέλ το 2003.

***Πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2006 τυλιγμένος με τη σημαία της Καταλονίας.

***Kάποτε δήλωσε: "Ναι, θα ήταν πιο εύκολο για μένα να κρατήσω το στόμα μου κλειστό, αλλά η ζωή δεν είναι εύκολη. Αν θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο, θα πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια. Είναι εύκολο να παραπονιέσαι στους φίλους σου και στη συνέχεια να μην κάνεις τίποτα".



Η εταιρία σπάει το συμβόλαιο μαζί του επειδή θέλει λέει να συνεργάζεται με αθλητές και όχι πολιτικούς. Όπου αθλητές, βάλτε άμυαλους άβουλους δούλους και όπου πολιτικοί, ανθρώπους κόντρα, με σκέψη, άποψη και λόγο.
Against the grain...
 

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.744
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
Μακαρι να το διαβασει κανεις τοσο μεγαλο που ειναι...εγω παντως δεν το εκανα!!
 

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.437
Like
17
Πόντοι
16
To κακό είναι πως η κενονία μας, αποτελείται κατά 90% από συμβιβασμένους....

Ευχαριστούμε για τα άρθρα φίλε peloponisie
 

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.837
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16

Eάν καταφέρει να τελειώσει το ματς ο Παπ χωρίς να έχει πάρει κάποιο από τα πόδια του στα χέρια, τυχερός θα είναι. Πολύ κλοτσάνε αυτοί οι Ισπανοί...
 

DUGUJAU

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2006
Μηνύματα
280
Like
3
Πόντοι
1
Γαμ** τον Βύντρα τον μπάστ***...Κάθε χρόνο στην Ευρώπη χάνουμε με γκολ που ξεκινάνε από αυτόν...Που θα πάει αυτή η ιστορία????
 

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.837
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16

Ας γίνει αυτός ιστορία... :2funny:
Δεν έκανε κακό παιχνίδι πάντως.
 

gangstaXZ

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
19 Μαρ 2007
Μηνύματα
1.642
Κριτικές
5
Like
27
Πόντοι
1.516
Όντως.. η ισοπαλία θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα γιατί ο Παναθηναικός έπαιξε πολύ οργανωμένα και προσεγμένα..μόνο σε 2 φάσεις έκανε μαλακία..στη φάση με το λάθος κοντρόλ του Αγκούερο και όταν φάγαμε το γκολ.Έπρεπε να βγουν περισσότερες κάρτες..παίζαν πολύ σκληρά ρε..και ο γερμανός χαρίστηκε στη φάση του Luis Garcia(που έπεσε με τα 2 πόδια)

Δεν πειράζει πάντως..μπράβο στην ομάδα για την εμφάνιση και για το ωραίο γκολάκι του Σάλπι.

(Ο Βύντρα δεν είχε ξανακάνει χέρι σε προηγούμενο ματς?)

 

neoklis79

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.837
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16

Χάσαμε κ μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε την πρώτη μας νίκη σε ισπανικό έδαφος.
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
  Οσο ειναι ο σωφερ κουμανταδορος,ειχα πει,και εχει το ματι μου νερο ,να μην ξαναδω αγωνα της Παναθας.....


 φαρμακωθηκα βραδιατικα.....γμτ
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
  Διαβασα ολο το ποστ του κατωαυλακιωτη....

Καλος αυτος ο Κακα ,ετσι;


  Να πουμε της σωφερατζας να τον αγορασουμε...σιγα και ποσο να κανει....;

Ολοι εχουν την τιμη τους.Ο μπερλουσκονι τον πηρε με 8 μυρια....Αμα ειναι τοσο καλος οσο λενε να δωσουμε 8.2 μυρια και να τον παρουμε....
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
450
Πόντοι
36
Ένα καλό νέο:

Η Ρόμα κέρδισε τη Ρεάλ στο μπάσκετ  ;)

Εξακολουθούμε να είμαστε 2 νίκες μπροστά της  :sunglasses:
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
Ένα καλό νέο:

Η Ρόμα κέρδισε τη Ρεάλ στο μπάσκετ  ;)

Εξακολουθούμε να είμαστε 2 νίκες μπροστά της  :sunglasses:

Να δουλευε γενικως λεω και το ποδοσφαιρικο τμημα οπως το αντιστοιχο το μπασκετικο.....

  Οχι τιποτα αλλο,αλλα εχω κατι λεφτα μαζεμενα να τα φαω σε εισητηρια σε ευρωπαικες πρωτευουσες και τελικους....
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
450
Πόντοι
36
Η Μαδρίτη είναι όμορφη?  :dancing:

Δεν έχω πάει  :sunglasses:
 

χχχχχ

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Οκτ 2007
Μηνύματα
528
Κριτικές
34
Like
6
Πόντοι
1.230
Ρε παιδιά τελείωσε το ματς ή ακόμα παίζουμε?
 

gangstaXZ

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
19 Μαρ 2007
Μηνύματα
1.642
Κριτικές
5
Like
27
Πόντοι
1.516
Αύριο θα κληρωθούμε με μία από τις εξής ομάδες..

-μαρσέιγ
-Ρόζενμποργκ
-Βέρντερ
-μπενφίκα
-Ρέιντζερς
-Σπ.Λισαβόνας
-Αιντχόφεν
-Σλάβια Πράγας

οι οποίες βγήκαν τρίτες στους ομίλους τους στο cl.
 

gangstaXZ

Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
19 Μαρ 2007
Μηνύματα
1.642
Κριτικές
5
Like
27
Πόντοι
1.516
Αν θυμάμαι καλά στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει..

την Ρόζενμποργκ το 2004...2-1(2 γκολ έκι) μέσα..2-2 έξω

την Βέρντερ το 2005...2-1(μάντζιος,έκι) μέσα..5-1(μόρρις) έξω

την Ρέιντζερς το 2003...1-0(κωνσταντινίδης) μέσα...1-3(ζουτάουτας,μπασινάς,κωνσταντίνου) έξω

την Αιντχόφεν το 2004...4-1(2 μινχ,παπ,σανμαρτεαν) μέσα...1-0 έξω

και την Σλάβια το 2001 για τα προκριματικά 2-1 μέσα...και 0-1 έξω
 

marky

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαρ 2007
Μηνύματα
402
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
5.760
Αν θυμάμαι καλά στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει..

την Ρόζενμποργκ το 2004...2-1(2 γκολ έκι) μέσα..2-2 έξω

την Βέρντερ το 2005...2-1(μάντζιος,έκι) μέσα..5-1(μόρρις) έξω

την Ρέιντζερς το 2003...1-0(κωνσταντινίδης) μέσα...1-3(ζουτάουτας,μπασινάς,κωνσταντίνου) έξω

την Αιντχόφεν το 2004...4-1(2 μινχ,παπ,σανμαρτεαν) μέσα...1-0 έξω

και την Σλάβια το 2001 για τα προκριματικά 2-1 μέσα...και 0-1 έξω

...και τη Ρόζενμποργκ ξανά το 1996-97 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όταν και χάσαμε 3-0 εκτός στην παράταση και αποκλειστήκαμε μετά από 1-0 τα 90 λεπτά και τα δύο παιχνίδια. Απο κει ξεκίνησε η κατρακύλα...
 

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Μηνύματα
4.744
Κριτικές
5
Like
31
Πόντοι
16
εγω εχω μια διαισθηση για βερντερ παντως...και για 5-1 μη σου πω!!!! :)
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom