Νέα

Πράσινε Θεέ Παναθηναϊκέ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 134K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 29 άτομα (5 μέλη και 24 επισκέπτες)

Ποιό όνομα θα θέλατε για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού;

  • Παύλος & Θανάσης Γιαννακόπουλος

    Ψήφοι: 103 30,3%
  • Όνομα χορηγού

    Ψήφοι: 37 10,9%
  • Panathinaikos Arena

    Ψήφοι: 134 39,4%
  • Γιώργος Καλαφάτης

    Ψήφοι: 27 7,9%
  • Μίμης Δομάζος

    Ψήφοι: 24 7,1%
  • Δημήτρης Σαραβάκος

    Ψήφοι: 14 4,1%
  • Κριστόφ Βαζέχα

    Ψήφοι: 24 7,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    340

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.286
Like
21
Πόντοι
16
δεν είναι κολλητοί του σωφέρ αυτοι έτσι?

οχι φιλε,αυτοι ειναι παναθηανικοι ανεξαρτητοι κ γενικα παιδια απο τα κλαμπ που τα εχει πεταξει εξω ο αρχιδης..κ μη οργανωμενοι πολλοι...αλλο ειναι το φορουμ του τζιγκερ..
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
450
Πόντοι
36

vakis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2006
Μηνύματα
1.092
Κριτικές
8
Like
20
Πόντοι
16
κατ αρχην εισαι καινουργιος εδω και δεν με ξερεις αρα και δεν μπορεις να ε κρινεις τωρα αν νομιζεις οτι ειναι μαγκια να μπαινεις στο thread το δικο μας και να λες οτι γουσταρεις κανεις λαθος. Γινε πρωτα συανγωνιστης εδω και υστερα τα ξαναλεμε
 

vakis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2006
Μηνύματα
1.092
Κριτικές
8
Like
20
Πόντοι
16
Λοιπον φιλε και Συναγωνιστη Λαπλας εχω να σου πω εξης.
Την περιοδο 1983-1984 ο Παναθηναικος ειχε προπονητη τον Γιατσεκ Γκμοχ ειχε κανει ανανεωση και ειχαμε ομαδαρα. Ο γελοιος Βαρδινογιαννης ειχε φερει απο την αρχη της σεζον την ασφαλεια μεσα στην 13 με προεξεχοντα καποιον γεωργακακη διοικητη του 100. Ειχαμε λοιπον μαρτυρησει "αι στο διαολο" ελεγες και σε επαιρναν μεσα. Για συνθηματα ουτε για ζητω πχ το γνωστο συνθημα "πωπωπω τι τσιμπουκι ηταν αυτο" ειχε γινει "πωπωπω τριφυλαρα σ΄αγαπω" ο αγωνας με την ΑΕΚ ειχε ιδιαιτερη σημασια γιατι επρεπε να τους κερδισουμε για να ξεφυγουμε ακομη πιο πολυ αλλα και γιατι τους χρωσταγαμε πολλα που τις δυο προηγουμενε ς χρονιες ειχαν κανει απο κοινου θυρα με τους γαυρους στα μεταξυ μας παιχνιδια δεν μας εδιναν εισητηρια ειτε μας εβαζαν ορθιους και μας την επεφταν απο πανω οποτε δεν ηταν λιγες οι φορες που σπαγαμε καγκελα και ανεβαιναμε συνηθως στην 1-2 θυρα. Ενα αλλο και ισως το μεγαλυτερο πλεονεκτημα για να γινουν οσα εγιναν ηταν οι αστυνομια εκει ειχαν χωροφυλακη δεν ειχε γινει ακομη ενοποιηση των σωματων ασφαλειας αρα οι μαλακες οι μπατσοι δεν θα ηταν εκει μαζι μας. Συναντηθηκαμε στα πευκακια ειμασταν 3500 αλλα μεσα στο γηπεδο ειμασταν το 70% του κοσμου. Πηγαμε λοιπον πορεια φιλαδελφεια τραγουδωντας ΄΄η μαλλον παραφραζωντας το συνθημα "τωρα στο τζαμι εχουν για μουνι τον δικεφαλο τον τραβεστι" οι της αεκ παντα μαζι με καποιους γαυρους μας περιμεναν κοντα στην εκκλησια αλλα δεν σταθηκαν ποτε να μας δουν μπηκαν τρεχοντας μεσα στην σκεπαστη οι δε γαυροι επαθαν οτι εγινε την κυριακη. Ειχαμε εισητηρια στην 8-12 που ειναι ο πανω οροφος της σκεπαστης περιττο να σου πω τι εβρεχε προς τα κατω δεν μπορουσαν να ξεμυτισουν κερδουσαμε απο το ημιχρονο θυμαμαι (Αντωνιου - Βονωρτας) τα γκολ και πολλοι εφυγαν απο αυτους γυρω στο 70ο λεπτο. Φυσικα οταν τελειωσε το ματς ειχαν εξαφανιστει ενα λεοφωρειο που ειχαν μπει καμμια 80 σταματησε την λειτουργια του για παντα και φυσικα κυνηγητο μεχρι τα πατησια που μας περιμενε ο γεωργακακης με τα ματ οποτε διαλυθηκαμε ησυχως.
Ελπιζω να σε ενημερωσα
 

MatureHunter77

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2005
Μηνύματα
139
Like
1
Πόντοι
1
πολυ ενδιαφερον το ποστ σου βακη για μας τους πιτσιρικαδες που δεν προλαβαμε να τα ζησουμε

οσον αφορα το καρκινο που λεγεται ραλιστας μαλλον θα τον φαμε για πολλα χρονια στη μαπα...ειναι και το καινουριο γηπεδο στη μεση οποτε ειναι πολλα τα λεφτα αρη...τοτε θα αναγκαστει να επενδυσει σε παικταραδες για να το γεμισει...διαφορετικα ας αναλαβει καποιος αλλος μεσα απο την οικογενεια ο οποιος θα αγαπαει την ομαδα περα απο τα λεφτα

ειχε γινει ενα σκηνικο με τον βγενοπουλο παλιο αθλητη μας στην ξιφασκια στα 70ς και εχει σχεση με μαρφιν οπως θα ξερετε, ο οποιος εδινε 85 εκ ευρο για να παρει την παε αλλα του εκλεισαν την πορτα η οικογενεια...αν καποιος γνωριζει περισσοτερα ας κανει μια αναφορα
 

Επισκέπτης
α ρε καυλα παναθα..παλι μας εφτιαξες το σαββατοβραδο..μπραβο ρε..παντα τετοια..ΚΟΝΤΟΡΕΒΥΘΟΥΛΗ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ..
 

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Μηνύματα
9.547
Like
9
Πόντοι
66
αν την πάρει πλ΄΄εσουρ θα τινάζετε τον κώκο σας να πέφτουν οι καπότες....
 

Επισκέπτης
αν την πάρει πλ΄΄εσουρ θα τινάζετε τον κώκο σας να πέφτουν οι καπότες....
ο γιαννακης ειναι φολα γαυρος..ετσι θα σας πηγαινω & την επομενη 20ετια..τι εγινε σημερα???δεν πιασανε οι ευχες σου & τα παρακαλετα στις δικεφαλες πουτανες???παρε τα ουμπαλα μου για αλλη μια φορα φιλε talos43 & αν θελεις να ηρεμησεις λιγακι,τραβα στο γνωστο κλοουν γκαγκεμπιτη σαπιοκοιλια να σου δωσει μερικα απο τα ταβορακια του.. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Υ.Γ δωσε ρε το τηλ της μαρινας επιτελους..
 

Επισκέπτης
ελληνας κροισος,με καφενειο..







7 γραμματα..
































τζιγκερ..
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Μηνύματα
3.590
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Λυπάμαι που θα το πω αλλά μεγαλύτερος γαύρος από τον Τζίγγερ δεν υπάρχει , οπότε καταλαβαίνετε ... εμπλοκή και για τα επόμενα 20 χρόνια .
 

ApolloCreed

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2007
Μηνύματα
48
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
0
κατ αρχην εισαι καινουργιος εδω και δεν με ξερεις αρα και δεν μπορεις να ε κρινεις τωρα αν νομιζεις οτι ειναι μαγκια να μπαινεις στο thread το δικο μας και να λες οτι γουσταρεις κανεις λαθος. Γινε πρωτα συανγωνιστης εδω και υστερα τα ξαναλεμε

Vaki, 1)επειδή ακριβώς δεν σε ξέρω, κρίνω απλά αυτά που γράφεις. 2)Δεν νομίζω να το έπαιξα μάγκας. 3)Οι κάτω των 500 posts δεν μπορούν να έχουν άποψη??  :think:  Μα και εσύ κάποτε καινούργιος δεν ήσουνα? Πώς πάλιωσες?  :idiot:
 

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Μηνύματα
9.547
Like
9
Πόντοι
66
ελάτε μάγκες τελείωσε...πίσω στα δικά μας...ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ..........όλοι μαζί του....για την δόξα της ΠΑΝΑΘΑΣ...
 

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Μηνύματα
5.099
Like
2
Πόντοι
66
καλα θα δεις...μπουχαχααχαχαχχααχ

Ειπα να μπω να διαβασω για τον Παναθηναικο..αδικος κοπος.. :(

Παλι ο psaxnw spammαρει οτι thread βρισκει μπροστα του..

Βαδιζει ολοταχως προς το ban! :cheesy: :cheesy:

Aς παραθεσω εγω λοιπον καποιες πληροφοριες για τον Παο,μετα απο δηλωσεις του Πεσειρο..


«Αμυντικά δεν έχω παράπονο, επιθετικά όμως, δεν κάναμε αυτά που είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις, δεν παίξαμε καλά. Είμαι ικανοποιημένος από την αντίδρασή μας στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν ήμασταν καλοί» ήταν το κεντρικό νόημα της ομιλίας του προς τους ποδοσφαιριστές και προχώρησε σε νουθεσίες σε ό,τι αφορά στις κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν για διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή: «Σας καταλαβαίνω, αλλά καταλάβετε κι εσείς ότι οι διαμαρτυρίες δεν βοηθούν σε τίποτε. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας».

Στη συνέχεια επιχείρησε να τονώσει ψυχολογικά το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Σας βλέπω στενοχωρημένους. Κι εγώ είμαι, αλλά δεν ωφελεί σε τίποτε, γιατί δεν χάθηκε τίποτε Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας».

Ο Άντονι Σέριτς υποβλήθηκε σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του (τράβηγμα στον προσαγωγό;) και τα αποτελέσματά τους θα γίνουν γνωστά το μεσημέρι της Δευτέρας (17/12). Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταξιδέψει στην Ισπανία για το παιχνίδι με την Ατλέτικο, στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.


 

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Μηνύματα
15.922
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
καλα παληκαρια, ΕΧΕΤΕ ΤΖΑΖΕΨΕΙ !!!!

δεν ειναι δυνατον..

ο ενας λεει οτι ο καποιος ξερει το ονομα του και συνομοτει η C.I.A. εναντιον του.  :jerking:
ο αλλος λεει για σβηνονται το ποστ του που περιεχουν βρισιδια, καντηλια, κεφαλαια, bold  :idiot: και παει λεγοντας.
ο αλλος κλαιει γιατι ο παράλλος κλαιει πιο δυνατα.
ο αλλος λεει ''κυρια, κυρια, ο δημητρακης μου ειπε να σας πω τι ωραια βυζια εχετε..''  :boobies:
ο αλλος παιρνει το ρολο του τσατσου.
ο αλλος βλεπει στον υπνο του οτι παρακολουθουνται τα πμ του. (ας παει στην ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ)  :jerking:

και τα λοιπα και τα λοιπα και τα λοιπα..

και ολα αυτα σε ενα θρεντ με θεμα μια ομαδα.

και μετα απορειτε για τα ποστ που σβηνονται.


καλο θα ειναι (ανεξαρτητως των οικονομικων του καθενος) να γαμαμε και καμια πουτανα που και που και να σταματαμε προσωρινως τους φραπεδες (μαλακια)  :jerking:


το θρεντ μετα απ αυτο το ποστ θα καθαριστει, διοτι αρκετα μπουρδελο εγινε και αν χρειαστειτε βοηθεια θα τη βρειτε www.bourdela.com/component/option,com_jreviews/Itemid,207/]εδώ[/url]



ευχαριστω και ευλογησον
 

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Μηνύματα
7.432
Like
25
Πόντοι
66
Παπαγιώργη να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα στα οπαδικά. ΠΟΥΤΑΝΑ είναι όλα..........
 

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Μηνύματα
15.922
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Παπαγιώργη να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα στα οπαδικά. ΠΟΥΤΑΝΑ είναι όλα..........
εννοειται. οτιδηποτε ασχετο φευγει. και για να μην παρεξηγηθουμε, οτιδηποτε που ειναι μεσα στα πλαισια των οπαδικων (ακομη και η πλακα και η καζουρα των μεν προς τους δε και τουμπαλιν, παραμενει)
τα υπολοιπα δεν εχουν θεση..
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
εννοειται. οτιδηποτε ασχετο φευγει. και για να μην παρεξηγηθουμε, οτιδηποτε που ειναι μεσα στα πλαισια των οπαδικων (ακομη και η πλακα και η καζουρα των μεν προς τους δε, παραμενει)
τα υπολοιπα δεν εχουν θεση..


              Αμην...Καιρος ηταν..

    Και θα παρακαλουσα τους μοντς, οποιος χρησιμοποιει βρισιες προσωπικες σε οποιοδηποτε θρεντ να του κοβετε ο βηχας....Ν Α Ι  στην ανταλλαγη αποψεων,οποιες και αν ειναι αυτες,και σεβασμο στην διαφορετικοτητα του καθενος μας...Οι προσωπικες βρισιες δεν εχουν θεση...

  Ευχαριστω.
 

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.630
Like
3
Πόντοι
16
Γράφω στο νήμα της ομάδάς που υποστηρίζω για κάτι άσχετο σε σχέση με το θέμα αλλά δεν ξέρω που να το γράψω. Λοιπόν, δείτε δύο αθλητές/ανθρώπους διαφορετικούς από τα ψεύτικα είδωλα της μπάλας.

Τα καλά του Κακά

έντονη πίστη στον Χριστό, η ήρεμη οικογενειακή ζωή και η απουσία από τα πάρτι, του δίνουν τον τίτλο του αντί-σταρ. Στους αγωνιστικούς χώρους, όμως, ο Κακά είναι πραγματικός αστέρας. Σε μια σεζόν που οδήγησε τη Μίλαν στην κορυφή της Ευρώπης και του πλανήτη, ο 25χρονος Βραζιλιάνος πήρε και τον τίτλο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς στο δημοψήφισμα της ΦΙΦΑ. To Sportime.gr παρουσιάζει τον σταρ των ροσονέρι, που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αποκτήσει τη «χρυσή μπάλα» από το France Football, τον τίτλο του κορυφαίου της σεζόν από το World Soccer και το αντίστοιχο βραβείο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Και, όπως πάντα, βίντεο.

Για τον Κακά η κατάκτηση όλων των προσωπικών του τροπαίων μέσα στο 2007, αποτελεί την απόλυτη δικαίωση για το πλούσιο ταλέντο και την σκληρή του δουλειά. Το πιο σημαντικό, μάλιστα, πως η αναγνώριση ήταν καθολική. Στο καθιερωμένο δημοψήφισμα της ΦΙΦΑ, στο οποίο συμμετέχουν οι προπονητές και οι αρχηγοί όλων των εθνικών ομάδων της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο σταρ των «ροσονέρι» συγκέντρωσε 1047 βαθμούς, έναντι 504 του Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 426 του Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα και 206 του Ντιντιέ Ντρογκμπά της Τσέλσι.

Μια ονειρική χρονιά

Αυτό το βραβείο ήταν και το επιστέγασμα σε μια χρονιά, πραγματικά μοναδική. Αν και μέσος κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ του τσάμπιονς λιγκ με 10 γκολ και οδήγησε τη Μίλαν στην κορυφή της Ευρώπης στο 2-1 επί της Λίβερπουλ στην Αθήνα, ενώ τον Αύγουστο πανηγύρισε το ευρωπαϊκό σούπερ καπ στο Μονακό στο 3-1 επί της Σεβίλλης, αφιερώνοντας και το γκολ που πέτυχε στον αδικοχαμένο Αντόνιο Πουέρτα, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του λίγες ημέρες νωρίτερα.

Όσο για τον τρίτο του φετινό θρίαμβο με τη Μίλαν, ήρθε την Κυριακή στο Τόκιο στο νικηφόρο τελικό επί της Μπόκα Τζούνιορς (4-2) για το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, όπου πρόσθεσε μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση. Το μοναδικό τρόπαιο που έχασε φέτος τη δυνατότητα να σηκώσει ψηλά ήταν το Κόπα Αμέρικα, όμως η Βραζιλία δεν χρειάστηκε καν τη βοήθεια του (ούτε και αυτή του Ροναλντίνιο), προκειμένου να κατακτήσει το τρόπαιο στο 3-0 επί της Αργεντινής.

«Είναι απλά υπέροχο»

«Αυτή η νύχτα είναι ιδιαίτερη για μένα. Όταν ήμουν μικρός, ονειρευόμουν να παίξω στη Σάο Πάουλο και να φορέσω έστω και για μία φορά τη φανέλα της εθνικής. Και τώρα αυτό. Η Βίβλος, όμως, λέει ότι ο Θεός μας δίνει περισσότερα απ’ όσα ζητάμε και αυτό έχει συμβεί στη ζωή μου. Πίστευα πάντα πως θα κέρδιζα αυτό το βραβείο, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες μέχρι να το πάρεις στα χέρια σου. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το βραβείο που κάνει τόσο όμορφη αυτήν την χρονιά. Το να κερδίζεις το τσάμπιονς λιγκ και ό,τι ακολούθησε στη συνέχεια, είναι απλά υπέροχο», σημείωσε χθες το βράδυ από τη Ζυρίχη, όπου παρέλαβε το βραβείο από τον συμπατριώτη του Πελέ, ο οποίος εκθείασε το ταλέντο του: «Ο Κακά παίζει εξαιρετικά εδώ και τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία και είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Εκτός από τη συνεισφορά του στα γήπεδα, είναι φοβερό παράδειγμα και έξω απ’ αυτά».

«Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου»

Και ο ίδιος το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Όπως δηλαδή έκανε όταν ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του στη Μίλαν: «Ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής δεν υφίσταται αν δεν παίζει σε μια μεγάλη ομάδα. Αν οι εμφανίσεις μου ήταν φανταστικές τις χρωστάω στους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό. Στο Τόκιο η νίκη δεν ήταν του Κακά, ήταν ολόκληρης της Μίλαν και είμαστε όλοι χαρούμενοι για την επιτυχία αυτή που μας έφερε στην κορυφή του κόσμου. Στο ποδόσφαιρο, άλλωστε, δεν μετράει τι κάνει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά, αλλά τι πετυχαίνει συνολικά μια ομάδα».

Μίλησε, μάλιστα, και για την αρχή ενός νέου κύκλου στο ποδόσφαιρο, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι τρία χρόνια μικρότερος του και ο Λιονέλ Μέσι κατά πέντε: «Το γεγονός ότι οι τρεις πρώτοι στο δημοψήφισμα είναι τόσο νέοι σημαίνει πως αρχίζει ένας καινούριος κύκλος στο άθλημα μας».

Σύντομα και πατέρας

Δεν είναι, όμως, μόνο οι αθλητικές επιδόσεις του που καθιστούν μοναδική αυτήν την χρονιά για τον Κακά, αφού μέσα στο 2007 η αγαπημένη του σύζυγος και μοναδική γυναίκα ολόκληρης της ζωής του Σέλικο ανακοίνωσε πως περιμένει τον διάδοχο του!

Το ξεκίνημα στη Σάο Πάουλο

Γεννημένος στις 22 Απριλίου του 1982 στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια από εύπορη οικογένεια, ο Ρικάρντο Ιζεκσον Ντος Σάντος Λέιτε, όπως είναι το πλήρες όνομα του μετακόμισε στο Σάο Πάουλο μόλις σε ηλικία οκτώ ετών για ν’ αγωνιστεί στον ένδοξο βραζιλιάνικο σύλλογο. Στα 15 του υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σάο Πάουλο και οδήγησε την εφηβική ομάδα στην κατάκτηση του Copa De Juvenil. Το 2000 και ενώ όλοι μιλούσαν για ένα μεγάλο αστέρι που ανατέλλει με το αρχοντικό του στιλ μέσα στο γήπεδο, συνέβη ένα περιστατικό, το οποίο έμελλε ν’ αλλάξει τη ζωή του.

Το ατύχημα στην πισίνα

Ο Κακά, που είχε πάρει το όνομα του, επειδή ο νεαρότερος αδερφός του Ροντρίγκο όταν ήταν μικρός δεν μπορούσε να προφέρει το Ρικάρντο, έπεσε σε μια πισίνα και κινδύνευσε να μείνει παράλυτος, αφού υπέστη κάταγμα στον αυχενικό σπόνδυλο. «Το γεγονός ότι έμεινα ζωντανός και δεν είχε περαιτέρω προβλήματα, με βοήθησε να πιστέψω περισσότερο στον Χριστό», ανέφερε μετά τα ατύχημα του ο ίδιος.
Στις 15 Ιανουαρίου του 2001 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα και στην πρώτη του μόλις σεζόν πέτυχε 12 γκολ σε 27 αγώνες, βοηθώντας με το καλημέρα τη Σάο Πάουλο να κατακτήσει τον τίτλο. Τον Ιούλιο ως μέλος της εθνικής νέων συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινή, ενώ την επόμενη σεζόν σημείωσε 10 γκολ σε 22 παιχνίδια και το όνομα του άρχισε να βρίσκεται στη λίστα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Το ντεμπούτο στην εθνική

Τον Ιανουάριο του 2002 έπαιξε για πρώτη φορά στην εθνική, παίζοντας κόντρα στη Βολιβία και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της σελεσάο για το μουντιάλ. Ο Κακά έπαιξε μόλις σε 19 λεπτά στα γήπεδα της Νότιας και Κορέας και της Ιαπωνίας, αλλά κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο. Θα μπορούσε, μάλιστα, ν’ αγωνιστεί στο νικηφόρο τελικό κόντρα στη Γερμανία, όμως παρά το γεγονός ότι ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι τον είχε σηκώσει να μπει αλλαγή στις καθυστερήσεις, δεν πρόλαβε να μπει στο γήπεδο.

Η μεταγραφή στη Μίλαν

Το 2003 η Μίλαν, που είχε κατακτήσει το τσάμπιονς λιγκ, τον απέκτησε μόλις για 8,4 εκ. ευρώ και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε προφητικά χαρακτηρίσει «ελάχιστα» αυτά τα χρήματα. Μέσα σ’ έναν μήνα κέρδισε φανέλα βασικού και έκτοτε δεν την έχασε ποτέ. Στην πρώτη του μόλις σεζόν στην Ιταλία, κατέκτησε το πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό σούπερ-καπ, ενώ την επόμενη περίοδο χρησιμοποιήθηκε περισσότερο ως δεύτερος στράικερ, παρά ως επιθετικός μέσος.

Ο Κακά σημείωσε 7 γκολ σε 36 αγώνες στο πρωτάθλημα και έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον αξέχαστο τελικό του τσάμπιονς λιγκ κόντρα στη Λίβερπουλ. Οι Άγγλοι πέτυχαν μια επική ανατροπή, με τον Βραζιλιάνο, πάντως, να κατακτά το βραβείο του καλύτερου μέσου του τουρνουά, αν και η Μίλαν δεν κέρδισε το τρόπαιο.

Τα πρώτα του χατ-τρικ

Στις 29 Ιουνίου του 2005 ο Κακά πέτυχε ένα φοβερό γκολ στον νικηφόρο τελικό κόντρα στην Αργεντινή στο κύπελλο συνομοσπονδιών (4-1) και τη σεζόν 2005-06 πανηγύρισε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του στην Ιταλία και συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου απέναντι στην Κιέβο (6-1).

Στο μουντιάλ επηρεάστηκε γενικότερα από τη μετριότητα της Βραζιλίας, η οποία αποκλείστηκε στα προημιτελικά του μουντιάλ, ενώ τον Νοέμβριο γιόρτασε το πρώτο του χατ-τρικ και στο τσάμπιονς λιγκ στο 4-1 επί της Άντερλεχτ πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ του στην επανάληψη. Αν και ο Ρουί Κόστα είχε επιστρέψει στη χώρα του για ν’ αγωνιστεί στην Μπενφίκα, ο Κακά δεν άφησε το αγαπημένο του 22 και έτσι τη φανέλα με το νούμερο 10, που παραδοσιακά δίνεται σε ποδοσφαιριστές με τα δικά του χαρακτηριστικά, πήρε τελικά ο Κλάρενς Ζέεντορφ.

Πρώτος σκόρερ στο Champions League

Ο Κακά ήταν εξαιρετικός όλη την χρονιά στο τσάμπιονς λιγκ και η συνέχεια είναι γνωστή. Το τρόπαιο που σήκωσαν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του στην Αθήνα στις 23 Μαΐου ήταν προσωπική του υπόθεση και εκτός από τα 10 γκολ του στη διοργάνωση, από δικές του προσπάθειες προήλθαν τα δύο γκολ των «ροσονέρι» (κέρδισε το φάουλ με το οποίο σκόραρε ο Πίπο Ιντζάγκι από την εκτέλεση του Αντρέα Πίρλο, ενώ έδωσε την ασίστ για το δεύτερο τέρμα της ομάδας), που πήραν τη ρεβάνς από τη Λίβερπουλ (2-1) για την ήττα τους στα πέναλτι το 2005.

Ο Βραζιλιάνος σταρ αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του τσάμπιονς στο δημοψήφισμα της Uefa στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 100.000 ψήφους επισκέπτες της ιστοσελίδας, ενώ στις 30 Αυγούστου τιμήθηκε από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ως ο καλύτερος παίκτης του τσάμπιονς λιγκ για τη σεζόν 2006-07.

Ιδιαίτερα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει

*Από τα 12 του χρόνια είναι πιστός χριστιανός. Συχνά πανηγυρίζει, φορώντας μέσα από τη φανέλα του το τι-σερτ «Ανήκω στον Ιησού» ή, «Ο Ιησούς σ’ αγαπάει». Είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει από τον νικηφόρο τελικό του μουντιάλ του 2002. Στα παπούτσια του έχει γραμμένη την φράση: «Αφοσιωμένος στον Θεό».

* Μετά την κατάκτηση του τσάμπιονς λιγκ στην Αθήνα έμεινε για λίγη ώρα μόνος του στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ για να προσευχηθεί. Όταν σκοράρει κοιτάει ψηλά στον ουρανό και αφιερώνει τα τέρματα του στον Θεό.

* Είναι μέλος της οργάνωσης «Αθλητές του Χριστού» Έχει ιδρύσει εκκλησία στη χώρα του και δίνει το 10% των εσόδων του σε χριστιανικές οργανώσεις. Το αγαπημένο του βιβλίο είναι ο Βίβλος και μουσική η χριστιανική γκόσπελ. Σύντομα δήλωσε πως όταν αποχωρήσει από την ενεργό δράση, θέλει να γίνει πάστορας.

* Από το Νοέμβριο του 2004 είναι πρεσβευτής εναντίον της φτώχιας από τα Ηνωμένα Έθνη. Σε ηλικία 22 ετών έγινε ο νεαρότερος που είχε αυτήν την τιμή.

* Γνώρισε τη μετέπειτα γυναίκα του Καρολίν Σέλικο το 2002, όταν ακόμη ήταν μαθήτρια. Στις 23 Δεκεμβρίου του 2005 την παντρεύτηκε και παραδέχθηκε πως μέχρι εκείνη την ημέρα ήταν παρθένος.

* Στην Βραζιλία τον χαρακτηρίζουν «νέο Πελέ» και «λευκό Πελέ», λόγω των τεράστιων ικανοτήτων του.

* Στο μουντιάλ του 2002, όπου ήταν μόλις 20 ετών ο Ρονάλντο τον είχε χαρακτηρίσει ως τη «μασκότ» της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και του είχε δώσει το προσωνύμιο «Κακίτο».

* Ο μικρότερος του αδερφός Ροντρίγκο, που είναι γνωστός και ως Ντιγκάο αγωνίζεται επίσης στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Ρίμινι.

* Θαυμάζει ιδιαίτερα τους γονείς του, που αποτελούν και τα πρότυπα του
του.

* Παρά το γεγονός ότι δεν ακολουθεί τα βήματα άλλων συναδέλφων του, πολιορκείται από μεγάλες εταιρείες για να τις διαφημίζει. Έχει συμμετάσχει, μάλιστα, σε φωτογραφήσεις του Giorgio Αrmani και της Dolce & Gabbana, ενώ λόγω των όμορφων χαρακτηριστικών του, είναι ιδιαίτερη δημοφιλής και στις γυναίκες.

* Ο κατά δύο μήνες μεγαλύτερος του Αντριάνο τον έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τους ποδοσφαιρικά του είδωλα.

* Έχει μακρινή καταγωγή από την Πορτογαλία και από τον Φεβρουάριο διαθέτει ιταλικό διαβατήριο.

* Το καλοκαίρι η Ρεάλ φέρεται να πρόσφερε 117 εκ. ευρώ στη Μίλαν για την απόκτηση του, αλλά συνάντησε το όχι των πρωταθλητών Ευρώπης. Και ο λόγος προφανής…

ΒΙΝΤΕΟ

1)
2)
3)
4)
5)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΦΑ


ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΙΛΑΝ 3-3


ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 4-1


ΜΙΛΑΝ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2-1


ΜΙΛΑΝ – ΣΕΒΙΛΛΗ 3-1


ΜΙΛΑΝ – ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ 4-2


Πολύ μπροστά το παλικάρι. Πολύ μπροστά...
Σ
ε λίγο ο Καταλανός της Βαρκελώνης.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom