Για το πόσο στηρίχθηκε η Μπαρτσελόνα σε νέους:
Ινιέστα: στα 20 είχε 11 συμμετοχές, στα 21 είχε 37(!!) και από τότε κάθε χρόνο πάνω από 30.Είναι 4ος αρχηγός της ομάδας.
Τσάβι:στα 18 είχε 17 συμμετοχές, από τότε 16-36 κάθε χρόνο. Είναι 2ος αρχηγός της ομάδας.
Πουγιόλ:στα 21 που μπήκε στην 1η ομάδα είχε 24(!!) συμμετοχές, από τότε 17-36 κάθε χρόνο. Είναι 1ος αρχηγός της ομάδας.
Βίκτορ Βαλντέζ: στα 20 που μπήκε στην 1η ομάδα είχε 14 συμμετοχές, από τότε 33-37 κάθε χρόνο. Είναι 3ος αρχηγός της ομάδας.
Μπούσκες: στα 20 του έχει 24 συμμετοχές φέτος.
Μέσσι: Δεν είναι από τις Ακαδημίες αμιγώς, αλλά απ'τα 14 είναι στην ομάδα. 17 χρονών 7 συμμετοχές, 18 χρονών 17 συμμετοχές.
Μπόγιαν Κίρκτς:19 χρονών, ήδη 54 συμμετοχές.
Όπως βλέπετε και οι 4 αρχηγοί είναι από τις Ακαδημίες και εδώ και χρόνια στηλοβάτες της ομάδας, απ'όταν ήταν 20 χρονών. Αλλά τι ξέρει η Μπαρτσελόνα;; Εμάς μας ταιριάζει πιο πολύ η φιλοσοφία της Ρεάλ, να αγοράζουμε έτοιμους αστέρες. Άλλωστε τα λεφτά μας τρέχουν απ'τα πατζάκια...
Και άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Βενγκέρ έδωσε το μπου-Λέτο στον [size=14pt]
Βιεϊρά[/size] όταν μεγάλωσε και τον αντικατέστησε με τον
17χρόνο τότε Φάμπρεγκας(33 συμμετοχές στα 17!). Γελούσε όλος ο πλανήτης για λίγο καιρό, αλλά τα γελάκια κόπηκαν απότομα και μετά αποθέωναν όλοι τον τιτανοτεράστιο Βενγκέρ. To συλλαμβάνει αυτό ο νους σας αυτό;; [size=14pt]
Ένας 17χρόνος αντικατέστησε και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία τον Βιεϊρά!!![/size]. Πως είναι λοιπόν τόσο δύσκολο να δώσει κάποιος νέος ανάσες στο Στολτίδη;; Δεν περιμένω (και ίσως δεν θέλω) να έχουν από 20 και 30 συμμετοχές οι πιτσιρικάδες μας. Με 500-600 λεπτά συμμετοχής θα είμαι υπερ-ευχαριστημένος. Και αν έστω και 1 καθιερωθεί ως βασικός, το κέρδος θα είναι τεράστιο.
Ειλικρινά διαφωνεί κανείς με αυτό, με το να πάρουν 5-10 συμμετοχές οι πιτσιρικάδες κάθε ομάδας; Δεν ξέρω τι άλλο επιχείρημα να θέσω...
Αν είναι να τις καταργήσουμε τις Ακαδημίες εντελώς, αφού δε μας κάνουν οι παίκτες που βγάζουν και να φέρνουμε μια καραβιά απίθανους ξένους ή ακριβοπληρωμένα κουτσάλογα, παλτά και μισθοφόρους.
Άνοιξα καινούργιο thread, γιατί το θεωρώ πολύ κρίσιμο το θέμα.
www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,62525.0]http://www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,62525.0[/url]