Δεν σταματούν οι αρνήσεις στο κόκκινο και τον Πειραιά
PrintFacebookΜοιράσου το Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, δεν είναι οι τρεις οι παίκτες που κατά καιρούς έχουν κλείσει… κατάμουτρα την πόρτα στον Ολυμπιακό.
Κι αυτό είτε επειδή… φοράει κόκκινα, είτε επειδή τα χρήματα που πρόσφερε ήταν λιγότερα απ’ αυτά του Παναθηναϊκού ή κάποιας άλλης ευρωπαϊκής ομάδας, είτε επειδή έχει μείνει μακριά από τους τίτλους τα τελευταία χρόνια…
Η ατάκα του Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς στα σερβικά ΜΜΕ ότι δεν προτίθεται να παίξει στον Ολυμπιακό επειδή φοράει ερυθρόλευκα (του θυμίζουν τον Ερυθρό Αστέρα), έδωσε την αφορμή στα «prasinanea.gr» να ανατρέξει στο πρόσφατο παρελθόν και να υπενθυμίσει μερικές ανάλογες… σφαλιάρες.
Μιλένκο Τέπιτς: «Ποτέ στον Ολυμπιακό»
Ήταν 7 Μαρτίου του 2009, όταν ο Μιλένκο Τέπιτς παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Goal» και τον συνάδελφο Θανάση Ασπρούλια με την οποία έκλεινε μια και καλή την πόρτα στον Ολυμπιακό, πριν καλά – καλά οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.
«Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί και δεν θέλω να προσβάλω κανένα. Δε νομίζω ότι θα έπαιζα ποτέ στον Ολυμπιακό. Στο δικό μου μυαλό ο Ολυμπιακός είναι σαν τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία.
Ίσως επειδή στον Παναθηναϊκό είναι οι φίλοι μου, ο Ομπράντοβιτς. Δεν ξέρω ο Ολυμπιακός για μένα είναι ότι ο Ερυθρός Αστέρας για την Παρτιζάν», δήλωσε πριν από τρεις μήνες ο Τέπιτς και τώρα ετοιμάζεται να φορέσει τα πράσινα και να γίνει μέλος της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Μια κίνηση, μια ιστορία…
Στις 19 Αυγούστου του 2007 ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είπε το… μεγάλο «όχι» στον Ολυμπιακό με μια κίνηση που πέρασε στην ιστορία.
Στην άφιξη της Εθνικής Λιθουανίας για τα φιλικά του τουρνουά «Ακρόπολις» και μπροστά σε δεκάδες τηλεοπτικά συνεργασία και φωτογράφους, ο «Σάρας» πέταξε από τους ώμους του το ερυθρόλευκο κασκόλ που επιχείρησε να του φορέσει ένας οπαδός του Ολυμπιακού, θεωρώντας πως ο «Μίδας» του ευρωπαϊκού μπάσκετ αργά ή γρήγορα θα «ντυνόταν» στα ερυθρόλευκα.
Ο Γιασικεβίτσιους όχι μόνο δεν είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό, όπως είχε παρουσιαστεί από μερίδα του Τύπου, αλλά λίγες ημέρες αργότερα συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τη διοίκηση Αγγελόπουλου!
Θρυλείται μάλιστα πως σε μια από τις πολλές απόπειρες που έκανε ο Ολυμπιακός για να πείσει τον Λιθουανό και στην ερώτηση «πες μας πόσα θες για να υπογράψεις;», ο «Σάρας» απάντησε «το ‘πόσα θες’ να το πείτε πουθενά αλλού (σ.σ. όχι ακριβώς έτσι…) κι όχι σε μένα…».
Ντρου Νίκολας: «Όχι, γιατί έμαθα να σέβομαι»
Είναι σπάνιο φαινόμενο για έναν Αμερικανό που βλέπει απόλυτα επαγγελματικά το μπάσκετ και την παραμονή του στην Ελλάδα, να δηλώνει από τον πρώτο κιόλας χρόνο της παραμονής του στον Παναθηναϊκός πως θα έλεγε «όχι» στον Ολυμπιακό, ακόμη κι αν δεν τον ήθελαν οι «πράσινοι»!
Κι όμως, ο Ντρου Νίκολας έχει μάθει να σκέφτεται… Παναθηναϊκά και σε συνέντευξή του στο «MAXIM» του Ιουνίου το δήλωσε ξεκάθαρα.
«Στον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να πάω, ακόμα κι αν δεν ανανεώσω με τον Παναθηναϊκό. Θα είναι έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους που με έφεραν στην ομάδα, με αγάπησαν και με εμπιστεύτηκαν. Δεν βλέπω για ποιο λόγο να πληγώσω τόσο κόσμο και να πάω στο μεγάλο αντίπαλο. Θα ήταν αχαριστία, και δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος», είπε ο Αμερικανός και σκόρπισε χαμόγελα στον Παναθηναϊκό.
Δημήτρης Διαμαντίδης: Έτσι απλά… όχι
Δεν είναι από τους παίκτες που θα πουλήσουν… οπαδιλίκι ή που θα φιλήσουν τη φανέλα για να γίνουν αρεστοί στην εξέδρα, άλλωστε δεν το ‘χει ανάγκη, άρα αυτό που δηλώνει έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία.
Στην «ανάκριση» λοιπόν που του έγινε από τους φίλους του Παναθηναϊκού μέσω του
μεσούσης της περιόδου, ο αρχηγός των «πράσινων» ξεκαθάρισε πως δεν θα πήγαινε ποτέ στον Ολυμπιακό.
«Όχι, δεν θα πήγαινα ποτέ» ήταν η απάντηση που έδωσε σε οπαδό του Παναθηναϊκού, χωρίς μάλιστα να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις…
Ο «Μήτσος» παίζει στους Πρωταθλητές από το 2004, αν και είναι αλήθεια πως τώρα ενδεχομένως να φορούσε τα ερυθρόλευκα, αν ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν… εξαφανιζόταν εν μια νυκτί από το μπάσκετ του Ολυμπιακού και δεν άφηνε στη μέση την προφορική συμφωνία που υπήρχε ανάμεσα στον παίκτη και τους ανθρώπους που μεσολάβησαν για να κλείσει η δουλειά.
Αντώνης Φώτσης: Παιδί του Παναθηναϊκού
Ο Αντώνης Φώτσης δεν χρειάστηκε να το πει, αλλά το έδειξε το καλοκαίρι του 2008, όταν τέθηκε θέμα επιστροφής του στην Ελλάδα…
Ο διεθνής φόργουορντ είχε αποφασίσει να αφήσει την ξενιτιά και πρώτη του προτεραιότητα ήταν ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός τον πλησίασε, αλλά η απάντηση ήταν ξεκάθαρη:
«Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι μου, η οικογένειά μου και θα πάω εκεί», τους είπε ο Φώτσης και πράγματα λίγες ημέρες αργότερα υπέγραφε στους Πρωταθλητές, διαψεύδοντας κι αυτός τις φήμες που είχαν ακουστεί νωρίτερα και τον ήθελαν να υπογράφει στον Ολυμπιακό.
Ομπράντοβιτς: Ούτε με 10 εκατομμύρια ευρώ…
Για πολλοστή φορά τε τελευταία χρόνια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επανέλαβε το… αυτονόητο. «Δεν θα πήγαινα στον Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα ακόμη και με 10 εκατομμύρια ευρώ», είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον «Sentra 103,3» ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.
Ύστερα από 10 χρόνια παραμονής στους «πράσινους», ο «Ζοτς» θεωρεί την ομάδα δεύτερο σπίτι του και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει εκφράσει κατηγορηματικά την άρνησή του να πάει στον Ολυμπιακό.
Για τον Ομπράντοβιτς, όπως και για τους περισσότερους Σέρβους, ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας είναι ένα και το αυτό, όχι μόνο επειδή φοράνε τα ίδια χρώματα, αλλά και σε θέματα νοοτροπίας.
Ντέγιαν Μποντιρόγκα: Το «όχι» ήταν πολλαπλό…
Ο Μποντιρόγκα σύνδεσε το όνομά του με τον Παναθηναϊκό ή ακόμη καλύτερα μ’ αυτό που λέμε «αντι-Ολυμπιακό».
Την πρώτη φορά και σε ηλικία 17 ετών, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Ντέγιαν αρνήθηκε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα για να παίξει στον Ολυμπιακό και προτίμησε την Στεφανέλ Μιλάνο στην οποία «έβγαλε μάτια» από την πρώτη κιόλας χρονιά.
Το 1998, ο Μποντιρόγκα ήρθε στην Ελλάδα κι έκτοτε «έχτισε» μια σχέση μοναδική με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Μέσα σε τέσσερα χρόνια έγινε σύμβολο για τους Πρωταθλητές και «κόκκινο πανί» για τους Ολυμπιακούς.
«Δεν θα πήγαινα ποτέ στον Ολυμπιακό» έλεγε μέχρι που σταμάτησε την καριέρα του ο μεγάλος Μποντιρόγκα κι όποτε έβρισκε τους «ερυθρόλευκους» τους έδινε γερό… μάθημα, είτε ως παίκτης του Παναθηναϊκού, είτε της Μπαρτσελόνα.