Κάποιες σκέψεις. Καταρχήν να συγχαρώ τον ακατονόμαστο για το τριπλ κράουν. Τί έγινε όμως ρε παιδιά? Τώρα το τριπλ απέκτησε αξία? Μέχρι χθες μας λέγατε «Ποιό τριπλ μωρε, εγώ έχω πάρει διηπειρωτικό και 3 ευρωπαϊκά». Τώρα , ευχαριστείτε το θεό που σας αξίωσε να δείτε τριπλ? Αχ, αν φορολογούνταν οι δηλώσεις....
Και ρε Λαβουαζιε-Λαπλας. τί παγκόσμια μου τσαμπουνάς? Παίξατε ποτέ με τον Πρωταθλητή του ΝΒΑ και δεν το πήρα χαμπάρι? Σε τελικό Παγκόσμιου μόνο ΜΙΑ ομάδα έχει παίξει. Ποιά??? (Κουίζ). Και κάτι άλλο. Κάποιοι φίλοι Παναθηναϊκοί παίρνουν φόρα και δεν ελέγχουν τί λένε. Κάνοντας το λάθος να μετράνε τα ευρωπαϊκά βάζουν τον ΠΑΟ στην τρίτη θέση της Ευρώπης μαζί με Ρεάλ και Βαρέζε. Καταρχήν και έτσι να είναι , Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ έχουν επίσης 5 ευρωπαϊκά , 1 περισσότερο από τον ΠΑΟ. Αλλά δεν είναι έτσι...
Οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη στο μπάσκετ είναι τέσσερις . Ρεάλ, Μακάμπι , ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα. Κι ας έχει πάρει μόνο 1 η Μπάρτσα. Είναι οι μόνες ομάδες που έχουν συνέπεια στις μεγάλες διοργανώσεις, από τη δεκαετία του 1960. Και άλλες ομάδες πρωταγωνίστησαν στην Ευρώπη. Ρίγα (3 σερί Πρωταθλητριών), Γιουγκοπλάστικα (3 σερί ), Τσιμπόνα (2 σερί), Βαρέζε (5 σε 10 σερί τελικούς) , Παναθηναϊκός (4 κύπελλα ). Όχι όμως γιατί ήταν μεγάλες. Απλά γιατί πέτυχαν μια χρυσή φουρνιά παικτών (Βαρέζε , Γιουγκοπλάστικα , Τσιμπόνα με Μενεγκίν , Κούκοτς, Ράτζα, Ντράζεν κλπ. ), ή ένα μεγάλο προπονητή (Ρίγα ? Γκομέλσκι) , ή ένα μεγάλο πρόεδρο ( Γιαννακόπουλος ΠΑΟ, Κόκκαλης στον ΟΣΦΠ). Όσο υπήρχε η χρυσή φουρνιά , ή ο μεγάλος πρόεδρος έχει καλώς. Μόλις ψόφησε η κότα με τα χρυσά αβγά επανήλθαν στη φυσιολογική τους θέση. Πού είναι η Βαρέζε μετά τη χρυσή φουρνιά? Πού είναι ο Βάγκνερ? Πού είναι η Ρίγα? Η Σπλιτ? Ο Ολυμπιακός ? Η Τσιμπόνα? Η Μπανταλόνα μετά τους Βιγιακάμπα, Τζοφρέσα, Σμίθ, Πρέσλι, Ομπράντοβιτς? Η Παρτιζάν χωρίς Ντανίλοβιτς , Τζόρτζεβιτς κλπ? Και τα παραδείγματα δεν τελειώνουν Η Εθνική Σερβίας που τα σάρωνε όλα ,μετά την αποχώρηση των Ντανίλοβιτς, Στογιάκοβιτς, Μποντιρόγκα, Τζόρτζεβιτς, Ντίβατς κλπ που χάθηκε? Εξαφανίστηκαν. Όπως θα πάθει και ο ΠΑΟ μόλις αποχωρήσει ο Γιαννακόπουλος Θα επανέλθει εκεί που ήταν τα πρώτα 40 χρόνια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Γιατί καμιά ελληνική ομάδα δεν αναπτύσσεται σε σωστές βάσεις. Μόνο δος ημίν σήμερον .
Συμπερασματικά , make the most από τον Παυλάρα όσο υπάρχει. Τέτοιες στιγμές δεν θα ξαναβγούν.