Νέα

ποθεν εσχες και αγορα ακινητου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 32
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Ξερει καποιος σχετικα με αγορες ακινητων πως μπορεις να δικαιολογησεις αγορα ακινητου ας πουμε 100.000 αν οι δηλωσεις σου δεν το καλυπτουν το ποσο;

Δηλαδη αν αγορασω ακινητο η εφορια θα ψαξει που βρηκα τα λεφτα;

Πως μπορω να υπολογισω μεχρι ποσα χρηματα μπορω να καλυψω βαση φορολοφικων δηλωσεων;  :huh:    :think:

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286
Ξερει καποιος σχετικα με αγορες ακινητων πως μπορεις να δικαιολογησεις αγορα ακινητου ας πουμε 100.000 αν οι δηλωσεις σου δεν το καλυπτουν το ποσο;

Πως μπορω να υπολογισω μεχρι ποσα χρηματα μπορω να καλυψω βαση φορολοφικων δηλωσεων;   :huh:    :think:

Μια πρώτη λύση ειναι στο συμβόλαιο να γράψεις ποσό έστω και μικρότερη της αντικειμενικής μιας και η αγορά ακινήτων ειναι σε ελεύθερη πτώση και δικαιολογεί πλέον κάθε τιμή .. Βεβαίως για φόρους μεταβίβασης κλπ θα σε πάει με την αντικειμενική ... Τώρα λόγω capital controls έχεις ένα μικρό θέμα αλλα για τόσο χαμηλά ποσά το ρίσκο ειναι μικρό ... Άλλωστε ο Καλογριτςας με 5000€ εισόδημα δικαιολόγησε μερικά εκατομμύρια

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.790
Πόντοι
496

Πως μπορω να υπολογισω μεχρι ποσα χρηματα μπορω να καλυψω βαση φορολοφικων δηλωσεων;   :huh:    :think:

πρεπει να κανεις πινακα αναλωσεων τυπε.Δλδ δηλωθεντα εισοδηματα, δωρεες κλπ μειον ετησια αντικειμενικη δαπανη(ο,τι ισχυε καθε φορολογικο ετος)

OP
OP
Ampelale

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Επειδη δε το ξερω το θεμα.. αν καποιος αγοραζει ακινητο και στο συμβολαιο ας πουμε βαλει οτι το παιρνει 50,000 ευρω ενω θα δωσει 100,000 ευρω..

Εφαρμοζετε το ποθεν εσχες; Δηλαδη θα πρεπει να δικαιολογω μονο τα 50,000 ευρω απο το εισοδημα μου ή θα ψαξει η εφορια και τραπεζικους λογαριασμους  :think:

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286
Επειδη δε το ξερω το θεμα.. αν καποιος αγοραζει ακινητο και στο συμβολαιο ας πουμε βαλει οτι το παιρνει 50,000 ευρω ενω θα δωσει 100,000 ευρω..

Εφαρμοζετε το ποθεν εσχες; Δηλαδη θα πρεπει να δικαιολογησω τα 50,000 ευρω απο το εισοδημα ή θα ψαξει η εφορια και τραπεζικους λογαριασμους  :think:

Η πιθανότητα να σε ψάξουν για 50.000€ επιπλέον δύσκολο αλλα όχι αδύνατο .. Αν φτάσουμε κι εκεί τότε θα έχει μηδενιστεί η φοροδιαφυγή γενικά

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496

Εφαρμοζετε το ποθεν εσχες; Δηλαδη θα πρεπει να δικαιολογησω τα 50,000 ευρω απο το εισοδημα ή θα ψαξει η εφορια και τραπεζικους λογαριασμους  :think:
Επειδή μου εχει τυχει,ξερω ότι όταν αγοράζεις ακινητο,ο δικηγόρος που βαζεις για τη συναλλαγή σε ρωτάει για τις φορολογικες δηλωσεις των τελευταίων ετων,αν δικαιολογειται.Τα τελευταια χρονια τουλάχιστον γιατι παλια ηταν πιο χαλαρα.Αυτο το κανει για να είναι καλυμμενος σε τυχον ελεγχο.

OP
OP
Ampelale

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Επειδή μου εχει τυχει,ξερω ότι όταν αγοράζεις ακινητο,ο δικηγόρος που βαζεις για τη συναλλαγή σε ρωτάει για τις φορολογικες δηλωσεις των τελευταίων ετων,αν δικαιολογειται.Τα τελευταια χρονια τουλάχιστον γιατι παλια ηταν πιο χαλαρα.Αυτο το κανει για να είναι καλυμμενος σε τυχον ελεγχο.

Αυτο πχ ξερεις καποιος τι δηλωσεις πρεπει να χω για να δικαιολογω αγορα ακινητου 100,000 ευρω;

Αν δε δικαιολογω την αγορα βαση φορολογικων δηλωσεων τι κανω;

Αν στο συμβολαιο βαλω μικροτερο ποσο ας πουμε 50,000 ευρω, θα ελεγξει κανεις μεταφορες απο τραπ.λογαριασμους;

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.790
Πόντοι
496
Αυτο πχ ξερεις καποιος τι δηλωσεις πρεπει να χω για να δικαιολογω αγορα ακινητου 100,000 ευρω;

Αν στο συμβολαιο βαλω μικροτερο ποσο ας πουμε 50,000 ευρω, θα ελεγξει κανεις μεταφορες απο τραπ.λογαριασμους;

σιγουρα ο πωλητης δεν πρεπει να σπευσει να καταθεσει τα μαυρα 50χιλ. σε τραπεζα αμεσως μετα το συμβολαιο...ειναι το πρωτο καμπανακι που χτυπα σε σδοε

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
2.914
Πόντοι
606
σιγουρα ο πωλητης δεν πρεπει να σπευσει να καταθεσει τα μαυρα 50χιλ. σε τραπεζα αμεσως μετα το συμβολαιο...ειναι το πρωτο καμπανακι που χτυπα σε σδοε
αφου μεταφορα σου λεει θα του τα κανει μαν.δε τα χει οξω
τι να καταθεσει?

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146

Λογιστή δεν έχεις;
Ο πωλητής δέχεται να δηλωθεί μικρότερο ποσο;Πως θα δικαιολογήσει αυτός τα επιπλεόν €€€?

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
Λογιστή δεν έχεις;
Ο πωλητής δέχεται να δηλωθεί μικρότερο ποσο;Πως θα δικαιολογήσει αυτός τα επιπλεόν €€€?
παλια δεχοταν τωρα πια δυσκολα να το ρισκαρει ..θα βρει τον μπελα του..

SWR

Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2015
Like
1
Πόντοι
1
Καθως καταλαβες αδερφε ειναι ολιγον μπερδεμενη η κατασταση.Οποτε παμε στο plan b.Τροποι ξεπλυματος μαυρου χρηματος.Ξερω ακουγεται λιγακι βαρια η λεξη μαυρο,αλλα τουτου δωθεντος.Μια καλη λυση θα ηταν να δωσεις μετρητα τα χρηματα που μπορεις να δικαιολογησεις απο το ποθεν εσχες και για τα υπολοιπα να κοιταζες μηπως μπορεις να βγαλεις ενα δανειακι.

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
Όχι ο δικηγόρος... Ο συμβολαιογράφος είναι που αναζητά τις φορολογικές δηλώσεις των ετών που θα επικαλεστεί ο αγοραστής για ανάλωση κεφαλαίου, καθώς επίσης και το τμήμα κεφαλαίου της εφορίας του αγοραστή όταν θα υποβληθεί η δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτου. Κυρίως ο συμβολαιογράφος είναι που θα επιμείνει, καθώς πλέον, τα πρόστιμα για τυχόν παραλείψεις και παρατυπίες από μέρους του θα του κοστίσουν πάρα πολύ ακριβά (σχεδόν σε εξοντοτικό βαθμό).
Αυτά έχω να αναφέρω από προσωπική εμπειρία.

Ed

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
Λοιπόν... αν δηλώσεις ότι το παίρνεις σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής τότε θα πρέπει να καλύπτεις αυτό το ποσό. Όχι το ποσό της αντικειμενικής. Που είναι το πρόβλημα τώρα... οι κωλοτράπεζες. Δλδ αν το ποσό της διαφοράς είναι μικρό δεν έχεις πρόβλημα. Πέντε δέκα χιλιάρικα δλδ. Θα τα δώσεις μαύρα στον πωλητή και όλα καλά. Θα τα καταθέτει λίγα λίγα. Σε περίπτωση όμως που το ποσό της διαφοράς είναι μεγάλο θα έχει πρόβλημα ο πωλητής καθώς λίγοι θα κρατάνε πχ 50.000 σπίτι τους και φυσικά αν πάει να τα καταθέσει τον ήπιε γιατί θα πρέπει να δικαιολογήσει που βρήκε το ποσό αυτό. Το ίδιο θα συμβεί και σε μεγάλες μεταφορές από λογαριασμό σε λογαριασμό. Μια καλή λύση (δίνεις βέβαια κάτι παραπάνω) είναι να σου γίνει ένα δάνειο ή δωρεά από τους γονείς σου. έχει 10% φόρο. Πχ αν η διαφορά είναι 50.000 σου δίνει ο πατέρας σου τα λεφτά αυτά (+5000 για το φόρο) και ελέγχεται αυτός για πόθεν έσχες. Έτσι μοιράζεται ουσιαστικά. Δηλαδή στα 100000 πρέπει να δικαιολογείς 50 εσύ και 50 ο πατέρας. Συνήθως είναι πιο εύκολο έτσι.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Η συμβουλή μου (γενικά) είναι να ΜΗΝ κρατάτε λεφτά (όσοι έχετε) σε τράπεζες. Λίγα-λίγα, σιγά-σιγά, όλα στο στρώμα.
Για το υπερβάλλον τίμημα (πέραν του τι γράφετε στο συμβόλαιο) μόνο μετρητά, είτε τα παίρνεις (πωλητής,) είτε τα δίνεις (αγοραστής).

Αν είσαι ο ένας απ' τους δύο και ο άλλος δεν συμφωνεί σ' αυτό τον όρο, τότε η μή αποδοχή του (τα μαύρα μόνο μετρητά κάτω από το τραπέζει του συμβολαιογράφου) πρέπει να αποτελεί λόγο ματαίωσης της συναλλαγής. Για μένα, αποτελεί.

Η δωρεά καλή είναι για κάλυψη πόθεν έσχες, αλλά υπάρχει λόγος να πληρώσεις 10% κερατιάτικα για το ποσό της δωρεάς?

Εγώ σκοπεύω να βάλω κάτι για πούλημα τώρα κοντά (αντικειμενική 30.000 - δε νομίζω να πιάσει πάνω από 12-15.000) και από την αγγελία κι όλας θα γράψω:
"Πληρωμή μόνο με χρήματα εκτός τραπέζης". Κι ας πάρω λιγότερα.

OP
OP
Ampelale

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.099
Πόντοι
6.796
Ας πουμε οτι το ακινητο εχει αντικειμενικη 100,000 και αγοραζετε τοσο.

Τα λεφτα ο πωλητης τα θελει σε 2 τραπεζικους λογαριασμους μισα μισα.

Εγω στο συμβλολαιο πως θα υπολογισω τι ποσο να βαλω για να δικαιολογειται βαση εισοδηματων;

Δωρεα απο γονεα δικαιολογειται 10,000 ευρω αφορολογητα, τα υπολοιπα πως τα δικαιολογω;

Και πάλι αν το φτιαξω ετσι ωστε να φαινετε μικροτερο το ποσο αγορας, δε θα φανει απο τη μεταφορα τραπεζικων λογαριασμων μετα;

Τεσπα εχω ραντεβου με λογιστη σε λιγο..  :hi:

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Like
38
Πόντοι
6
Ας πουμε οτι το ακινητο εχει αντικειμενικη 100,000 και αγοραζετε τοσο.

Τα λεφτα ο πωλητης τα θελει σε 2 τραπεζικους λογαριασμους μισα μισα.

Εγω στο συμβλολαιο πως θα υπολογισω τι ποσο να βαλω για να δικαιολογειται βαση εισοδηματων;

Δωρεα απο γονεα δικαιολογειται 10,000 ευρω αφορολογητα, τα υπολοιπα πως τα δικαιολογω;

Και πάλι αν το φτιαξω ετσι ωστε να φαινετε μικροτερο το ποσο αγορας, δε θα φανει απο τη μεταφορα τραπεζικων λογαριασμων μετα;

Τεσπα εχω ραντεβου με λογιστη σε λιγο..  :hi:
Οτι ποσο και να βαλεις θα φαινεται αυτοματα,οι τραπεζες ειναι συνδεδεμενες με το υπουργειο οικονομικων,μπορεις να επικαλεστεις παλαιοτερες οικονομικες δηλωσεις ξερει ο λογιστης,παντως καποιος συγγενης που εκανε αγορα πληρωσε προστιμο για το ποθεν εσχες αφαιρωντας το ποσο απο τον πωλητη

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.854
Πόντοι
5.975
Εγώ, για να συνεχίσω με την εμπειρία μου, το μόνο που με επηρέαζε (και συνεχίζει να με επηρεάζει) η αντικειμενική αξία η οποία είναι σαφώς υψηλότερη από το συμφωνηθέν τίμημα αφορά τα ποσά που πάνε αναλογικά με την υψηλότερη αξία (πραγματική ή αντικειμενική) π.χ. συμβολαιογράφος, υποθηκοφυλακείο και φυσικά... ο ΕΝ.Φ.Ι.Α....  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16

Ότι βάλεις στο συμβόλαιο, το ίδιο θα διακινήσεις και μέσω τραπεζών.
Ότι επί πλέον, ΜΟΝΟ μετρητά.

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.790
Πόντοι
496
Η συμβουλή μου (γενικά) είναι να ΜΗΝ κρατάτε λεφτά (όσοι έχετε) σε τράπεζες. Λίγα-λίγα, σιγά-σιγά, όλα στο στρώμα.
Για το υπερβάλλον τίμημα (πέραν του τι γράφετε στο συμβόλαιο) μόνο μετρητά, είτε τα παίρνεις (πωλητής,) είτε τα δίνεις (αγοραστής).

Αν είσαι ο ένας απ' τους δύο και ο άλλος δεν συμφωνεί σ' αυτό τον όρο, τότε η μή αποδοχή του (τα μαύρα μόνο μετρητά κάτω από το τραπέζει του συμβολαιογράφου) πρέπει να αποτελεί λόγο ματαίωσης της συναλλαγής. Για μένα, αποτελεί.

Η δωρεά καλή είναι για κάλυψη πόθεν έσχες, αλλά υπάρχει λόγος να πληρώσεις 10% κερατιάτικα για το ποσό της δωρεάς?

Εγώ σκοπεύω να βάλω κάτι για πούλημα τώρα κοντά (αντικειμενική 30.000 - δε νομίζω να πιάσει πάνω από 12-15.000) και από την αγγελία κι όλας θα γράψω:
"Πληρωμή μόνο με χρήματα εκτός τραπέζης". Κι ας πάρω λιγότερα.

τυπε δεν θα σπευσεις να γυρισεις τα λεφτα σου στις τραπεζες (απο το στρωμα) για το τρελο επιτοκιο προθεσμιακης των 1,30%? :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom