Καλημέρα συμφορουμίτη.
Επέτρεψε μου να σου εξηγήσω περαιτέρω την οπτική μου.
Ο απαίσιος αυτός όρος που στηλίτευσες χρησιμοποιήθηκε επίτηδες και ήταν εύστοχος, αφού μόνος σου προσέθεσες μια κρίσιμη λεπτομέρεια. Αυτή του ναρκισσισμού.
Ας εξετάσουμε την λέξη αυτή από την δική μας και την δική της οπτική, ξεκινώντας από την δική της.
Εάν εσύ, αγαπητέ Τιμωρέ, ξυπνούσες σήμερα, η δουλειά σου ήταν να κάνεις σεξ με γυναίκες και να πληρώνεσαι αδρά γι' αυτό, θα θεωρούσες τον εαυτό σου τελειωμένο; θα σου ήταν εύκολο να μείνεις σε μια σχέση; θα γυρνούσες την πλάτη στο καλύτερο; θα ήσουν πιστός; αφοσιωμένος; θα έκανες παραχωρήσεις; και κυρίως... θα ήσουν μετριόφρων; Η απάντηση είναι ένα τρανταχτό όχι.
Ας εξετάσουμε την δική μας οπτική.
Δημιουργείς σχέση με μια γυναίκα που βγάζει περισσότερα χρήματα από σένα, έχει περισσότερους συντρόφους από σένα, έχει ακριβότερα ρούχα από σένα, είναι πιο ανεξάρτητη από σένα, είναι ίσως πιο ώριμη από σένα και με πιο γερό στομάχι. Εν κατακλείδι, δεν σε έχει ανάγκη. Αυτό εσύ το εκλαμβάνεις ως ναρκισσισμό, αν δεις τη σχέση σας ανταγωνιστικά. Εάν όμως την δεις ως μια πρόκληση, θα λειτουργήσει ως motivator για να βελτιώσεις τον χαρακτήρα σου. Όχι ως υποτακτικός σύντροφος που πέφτει θύμα τυχόν χειριστικων της συμπεριφορών, ούτε ως εικοσιτετράωρο ΑΤΜ. Ως άντρας που κρατάει δίπλα του μια γυναίκα που "πολιορκείται" καθημερινά.
Όσον αφορά τις ύβρεις σου απέναντι τους, προδίδουν μίσος. Η αλήθεια στη ζωή είναι ότι η λέξη "μίσος" δεν υφίσταται, πίσω της κρύβεται η λέξη "ζήλια". Αισθάνεσαι δηλαδή κάποιας μορφής ανασφάλεια ή έχεις απωθημένα. Σεβαστό. Ο ίδιος πέρασα από παρόμοιες φάσεις.
Το επιχείρημα "εύγε γιε μου", αν και εύστοχο, είναι δυστυχώς... ένα επιχείρημα με το οποίο παραμυθιάζουμε τον εαυτό μας. Γιατί; μα γιατί η πλειοψηφία προσεγγίζει μια εκδιδόμενη ξέροντας από πριν το επάγγελμα της. Έχοντας ήδη πάει με κάποια εκδιδόμενη, μια πράξη για την οποία οι γονείς σου θα απαντούσαν με τον ίδιο ακριβώς σαρκαστικό και υποτιμητικό τρόπο.
Όπως ανέφερα πριν, κανένας δεν σε αναγκάζει να συνάψεις μιαν τόσο... περίπλοκη σχέση. Επανέρχομαι λοιπόν στο αρχικό μου επιχείρημα, ότι εάν την δεις ως πρόκληση στο να βελτιώσεις πτυχές της ζωής σου και όχι αμυντικά, τότε ίσως λειτουργήσει ευεργετικά για σένα τον ίδιο.
Με άλλα λόγια, η εκδιδόμενη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων εξαρτησιογόνων και ταλαιπωρημένων γυναικών, θα είναι λιγότερο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ από φτηνές αντρικές - χειριστικές θα πω - μεθόδους, πολλές από τις οποίες θα λειτουργούσαν με απόλυτη επιτυχία σε μια κοπέλα της διπλανής πόρτας. Βλέπεις, η εκδιδόμενη, βιώνει στο πετσί της τις χειρότερες ανδρικές συνπεριφορές μέσα από το επάγγελμα της, σε αντίθεση με μια άλλη γυναίκα, consequently μαθαίνει να βλέπει το bullshit a mile away. Εν καιρώ.