Vrikolakas
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Κριτικές
- 4
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Έκανες ωραία τοποθέτηση για στιγμές ευτυχίας αλλά το επιχείρημά σου για να συγκρίνεις χώρα του Δυτικού τόξου με χώρα του πρώην Ανατολικού μπλόκ είναι άτοπο.Οπως εχω πει και σε αλλο τοπικ εξαρταται απο το τι πραγματικα ψαχνεις στη ζωη σου. Ισως να εχουμε ολοι δικιο , απλα ο καθενας να ψαχνει αλλο πραγμα στη ζωη του. Ενας αρχαιος φιλοσοφος , δε θυμαμαι ποιος , ξερετε τι ειχε πει ; Βλεποντας καποιους πλουσιους ,ειπε 'Ποσα πραγματα δεν εχω αναγκη' . Αν εσυ νομιζεις οτι το να εχεις κινητο , υπολογιστη για να κατεβαζεις τσοντες και ταινιες, 2 διαφορετικα μουνακια να τα γαμας καθε μερα, αυτοκινητο , διακοπες σε νησια , ποτα, ξενυχτια , μεθυσια κλπ. ειναι κεκτημενα της ζωης , τοτε μαζι σου , ας παμε δυτικα. Να ξερεις ομως οτι η ευτυχια δεν ειναι εκει. Η ευτυχια ξερεις κρυβετε στα πιο απλα. Που ο δυτικος κοσμος τα στερησε. Ολα τα παραπανω σε εκαναν να τα εχεις αναγκη . Και σου αφαιρεσαν αλλα. Ευτυχια ειναι να βρεις μια γυναικα στα 20-25 , ομορφη , να ανοιξεις ενα ταπεινο σπιτι , να μεγαλωσεις παιδια, να μην εχεις αγχος αν θα πας σπιτι και θα βρεις τη γυναικα σου με αλλον, ουτε αυτη εσενα με αλλη. Ποσοι στην ελλαδα το εχουν αυτο ; Ποσες γυναικες θα ανεχτουν τετοια ζωη ; Κανουμε και παιδι , χωριζουμε , αλλου ο πατερας ( με τη γκομενα ) , αλλου η μανα (με το γκομενο) . Αυτη ειναι η ζωη ;
Για να μην πω για την Ολλανδια που ανεφερες. Το απολυτο παραδεγμα διαλυμενης χωρας. Κανενας κοινωνικος και οικογενειακος ιστος. Ναρκωτικα ελευθερα, νεολαια κατεστραμμενη. Και αν οχι τωρα σε 1-2 αιωνες. ΑΥτα ειναι που θελετε στη ζωη ; Οσοι ειμαστε 30αρηδες , να ξερετε οτι στη σοβιετικη Ρωσια ή στην πρωτη δεκαετια μετα την πτωση , οπου ακομα εκαιγε η βενζινη της ΕΣΣΔ θα ειμασταν οικογενειαρχες με παιδια 5-10 ετων και μια δουλιτσα σιγουρη. ΜΟΝΟ αυτα ομως! Οχι τα προηγουμενα που ανεφερα. Οποτε απλα κανεις την επιλογη σου.
Ο Δυτικός πολιτισμός για σένα είναι μόνο όποιος οδηγάει porsche,έχει εξοχικό με πισίνα,laptop,ΗD τηλεόραση και να φοράει Diesel?
Αυτά που αναφέρεις είναι ένα κομμάτι του Δυτικού πολιτισμού αλλά δεν τον αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση.Να τα πάρουμε λίγο απο την αρχή περί Δυτικού πολιτισμού.Η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και επιστήμες,το Ρωμαϊκό δίκαιο και στρατιωτική οργάνωση και η Εβραϊκή μονοθεϊστική θρησκεία (που την ασπάζεται και ο Χριστιανισμός και ο Μωαμεθανισμός) είναι η βάση του Δυτικού πολιτισμού κατα τον Γκαίτε.Μετά η Αναγέννηση,ο Διαφωτισμός,η Βιομηχανική επανάσταση μαζί με την ηλεκτρονική τεχνολογία σήμερα είναι αυτό που λέμε Δυτικός κόσμος.Που πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα δημοκρατικά δικαιώματα? Στην Ρωσία?στην Σλοβακία?Στην δημοκρατία του Κοσσόβου?Εγώ θα έλεγα στην Γαλλία.Οι συνθήκες εργασίας και η περίθαλψη στα εργατικά επαγγέλματα καθώς και το εργατικό δίκαιο που πρωτοεφαρμόστηκαν? στην Λιθουανία?στην Πολωνία?στην Τσεχία? Εγώ θα έλεγα στην Γερμανία.Οι πρώτες δημοκρατικές απόψεις και η προστασία στις κοινωνικά 'περιθωριοποιημένες' ομάδες (τοξικομανείς,ιερόδουλες,ομοφυλόφιλοι) γιατί συνάνθρωποί μας είναι και αυτοί και έχουν κάθε δικαίωμα να αναπνέουν τον ίδιο αέρα με μας που εφαρμόστηκαν και αυτές?Μήπως στην Αλβανία?στην Μολδαβία?στην Αγγόλα? Εγώ θα έλεγα στην Ολλανδία.
Τώρα πέρα απο τα κοινωνικά ας πάμε στις επιστήμες και στα γράμματα φίλε μου boidopoutsa.Συγκρίνεις τα πανεπιστήμια της Αμερικής,της Βρετανίας,της Γερμανίας με τα αντίστοιχα της Λευκορωσίας,της Λεττονίας και της Σερβίας? Αν πατήσεις οπουδήποτε στο διαδίκτυο για τα 50 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε όλες τις ειδικότητες θα δεις κυρίως Αγγλοσαξωνικού τόξου (Αμερική,Βρετανία,Αυστραλία) και φυσικά ακολουθούν Γερμανία,Ελβετία,Γαλλία κλπ.
Τώρα αν κερατώσει κάποιον η γυναίκα του για λεφτά η πούτσο δεν είναι θέμα συστήματος αλλά θέμα χαρακτήρα.Εξάλλου την οικογενειακή γαλήνη την βρίσκει κανείς σε οποιοδήποτε πολιτικό σύστημα και αν ζει εφόσον υπάρχει αγάπη μεταξύ των δύο ανθρώπων.
Το θέμα είναι τώρα το σύστημα που ζεις πόσο ελευθερία σου παρέχει να φωνάξεις,να αντιδράσεις και να πεις ελεύθερα την άποψή σου.Δυστυχώς αυτό το τελευταίο στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλόκ δεν υπήρχε ούτε υπάρχει.
Μπορείς να μου πεις σε ποια χώρα του πρώην Ανατολικού μπλόκ είχανε κάνει βήματα στις επιστήμες και στην έρευνα όπως ιατρική,τεχνολογία,πληροφορική,?Στην Κούβα?Στο Μαυροβούνιο?Στην Ρουμανία? Εγώ θα έλεγα στην Αμερική κυρίως
.Θέλεις να μου πείς ότι η Αλβανία,η Μολδαβία,η Ουκρανία,η Μογγολία είναι επίγειος παράδεισος και οι πολίτες τους είναι πανευτυχής που είχαν υπαρκτό σοσιαλισμό τόσα χρόνια? Πιστεύω πως όχι.
Εξάλλου αγαπητέ boidopoutsa το μοντέλο αυτό οι ίδιοι οι Ανατολικοί το ρίξανε.Ξέρεις γιατί? Γιατί είναι πιο τυχοδιώκτες απο τους Δυτικούς φίλε μου.Δεν ξέρω αν πήγες πρόσφατα Ρωσία αλλά πήγαινε να δεις.Καρικατούρα της Δύσης είναι φίλε μου σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς.Και μου λές εσύ μετά για το πετρέλαιο της Ρωσίας?Εδώ οι ίδιοι πουλήσαν την Αλάσκα στους Αμερικάνους προ κουμουνισμού και μέχρι τώρα τραβάνε τα μαλλιά τους οι άνθρωποι και πάμε τώρα στις πιθανότητες του 'εάν'?
Το ίδιο ισχύει και για τους Κινέζους που είχες αναφέρει πιο πάνω ότι και καλά θα 'κατακτούσανε' την Δύση.Δυστυχώς και αυτοί γίνανε ένα κακέκτυπο της Δύσης σε όλους τους κλάδους.Δες τώρα τα νέα κτίρια τους,τα ρούχα τους και τον τρόπο ζωής τους.Μάλιστα βγάλανε και νόμο να μην διορίζεται κάποιος δημόσιος υπάλληλος σε δημόσιες Κινέζικες υπηρεσίες εφόσον δεν γνωρίζει την χρήση της Αγγλικής.Αυτό μέχρι και το 1999 ήταν αδιανόητο στην Κίνα διότι την Αγγλική γλώσσα την είχαν συνδέσει με την Αγγλική αποικιοκρατία και τον ευρύτερο 'κακό στυγνό εχθρό' του κουμουνισμού τον καπιταλισμό.Δες τώρα τους νέους της Κίνας και πές μου ποιόν τρόπο ζωής και κουλτούρα έχουν αντιγράψει και ζούνε και μετά πες εσύ ποιός βγήκε ο νικητής.
Οπότε βγάζουμε σαν συμπέρασμα ότι κάνανε ΟΛΟΙ τις επιλογές τους Δυτικοί και πρώην Ανατολικοί.
Οι Δυτικοί παρέμειναν στις χώρες τους και στο τρόπο ζωής τους και οι πρώην Ανατολικοί ασπάστηκαν τον υλιστικό τρόπο ζωής της Δύσης με οποιοδήποτε τίμημα.