Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό και να εμπεδωθεί είναι ότι το κυνήγι γκόμενας είναι πρότζεκτ. Αλλιώς δεν βγάζεις καλή γκόμενα εύκολα και τακτικά.
Σας το λέω και με παράδειγμα: πολλοί άνθρωποι που εξασκούν ένα οποιοδήποτε επάγγελμα κι έχουν περιθώρια για επένδυση αγοράζουν ακίνητα. Εγώ τυχαίνει να είμαι επαγγελματίας των ακινήτων. Ποιος κατα τη γνώμη σας έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχει τις καλύτερες ευκαιρίες;
Παρομοίως, όποιος τα βάλει κάτω κι εκπονήσει κανονικό γκομενο-πρότζεκτ, παίρνει τις καλές γκόμενες σβάρνα και οι άλλοι μένουν με τα ψίχουλα. Γίνεσαι επαγγελματίας στο γκομενοκυνήγι, είτε κάνεις καμάκι είτε ψαρεύεις στο ίντερνετ είτε χρησιμοποιείς άλλη μέθοδο. Το ποια θα είναι η μέθοδος που σε βολεύει μπορεί να προκαλεί έκπληξη σε κάποιους που δεν έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά, όπως πχ κάποιος χρήστης που παραξενεύτηκε όταν έγραψα ότι ψαρεύω στο linkedin. Προφανώς, αφού με ενδιαφέρουν γυναίκες από τον επιχειρηματικό χώρο, τα βασικά δίκτυα μου είναι το linkedin, το viadeo (γαλλικό) και το xing (γερμανικό).
Κάποιος μπορεί να μου πει ότι ψαρεύει στο youtube ή σε ταξιδιωτικά sites ή ξέρω γω σε sites μαγειρικής. Αν έχει εκπονήσει σχέδιο που δουλεύει, μαγκιά του. Δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, μπορεί πράγματι να έχει βρει μέθοδο.
Αλλά θέλει επαγγελματισμό. Όταν παλαιότερα έκανα καμάκι (όχι δρόμου), έκανα εξάσκηση μπροστά στον καθρέφτη και χρονομετρώντας με το ρολόι πώς θα πω το «ποίημά» μου στην γκόμενα σε 20 δευτερόλεπτα. Αν δεν καταφέρεις να την κάνεις να δείξει σημεία ενδιαφέροντος σε αυτό το χρονικό διάστημα την έχασες. Τώρα με τα sites μπορεί να δουλέψω το προφίλ μου ακόμα και είκοσι φορές, ενώ μπορεί να φάω ακόμη και μία μέρα να ετοιμάσω τα σκρίπτς (προετοιμασμένοι διάλογοι). Ή να περάσω και μέρες ανιχνεύοντας προφίλ για να δω πού θα χτυπήσω. Κόπος ναι, αλλά το αποτέλεσμα με ανταμοίβει με το παραπάνω.
Δουλέψτε με επαγγελματισμό και θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.