Μου είχε στείλει πριν αρκετό καιρό κάποιος φίλος από εδώ μέσα ένα pm για το πως έκοψα το τσιγάρ Του απάντησα ως εξής. Προφανώς είδε την υπογραφή μου
Copy paste από τα εξερχόμενά μου.
Μπαμ μία και έξω. Cold Turkey που λένε και οι Αμερικανοί. Με κάτι συναδέλφους συναδέλφισες είχαμε βγει έξω και τα ήπιαμε ένα βράδυ. Είχα αγοράσει τρία, τέσσερα πακέτα, τσιγάρα Καρέλια Χρυσή κασεττίνα για να καπνίσουμε όλοι μαζί παρέα. Γύρισα σπίτι άλλα είχα ξεχάσει λόγω ίσως του κρασιού όσα περίσεψαν στο μαγαζί που διασκεδάζαμε. Κοιμήθηκα μερικές ώρες άλλα ξύπνησα βήχοντας και ζαλισμένος από το κρασί. Επίμονα ζήταγα τσιγάρο. Βγήκα έξω με το κρύο και με τις σαγιονάρες από την χαρμάνα. Αγόρασα ένα πακέτο κόκκινο Winston. Ήταν το τελευταίο πακέτο που κάπνισα. Το κάπνισα όλο, σκεφτόμενος ότι ίσως πρέπει να είναι το τελευταίο πακέτο που θα καπνίσω. Δεν υπάρχει θα το ελαττώσω. Πάντα κάτι γίνεται και αυτό δεν πιάνει. Το έχω δοκιμάσει και αυτό.
Μετά έβαλα τον διακόπτη στο Non Smoking. Ούτε μια τζούρα από εκεί και μετά. Αλλάζουν πολλές συνήθειες. Πχ Δεν υπάρχει πλέον το
«Κάτσε να κάνουμε ένα τσιγαράκι και φεύγουμε..» Τα πάντα όπως ξέρεις συνδυάζονται με το κάπνισμα. Τέλος αυτό.
Χρησιμοποίησα στην αρχή τσίχλες Nicorette. Με βοήθησε όταν ήθελα να καπνίσω. Μέχρι στιγμής δεν έχω ξάνα ανάψει τσιγάρο. Είναι μανίκι ιδίως τον πρώτο καιρό. Ειδικά οι πρώτες πέντε με δέκα μέρες είναι γάμησέ τα. Τρέλλα. Μετά πιό χαλαρά. Αρχίζεις και το ξεχνάς. Αλλά είναι ύπουλο. Ακόμα και τώρα τρώω «φλασάκια» αλλά κρατάνε πολύ λίγο. Ξεπερνιούνται στα τρίαντα δευτερόλεπτα. Σκέπτομαι όλα τα αρνητικά του καπνίσματος. Βρώμα, αρρώστιες ακόμα και τους φόρους. Φθηνά λαθραία δεν κάπνιζα γιατί ήταν σαβούρα. Μόνο αν έβρισκα transit.
Πρέπει να «δουλέψεις» πρώτα στο μυαλό σου ότι θες να το κόψεις. Ψάχνοντας στο ιντερνετ μπορεις να βοηθηθείς.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για μένα είναι μαλακία με τα μπουκαλάκια κτλ. Άσε που οι διάφοροι πειραματισμοί στο τέλος σου στοιχίζουν περισσότερα. Ή καπνίζω καλό βαρύ τσιγάρο, αυτό που μου αρέσει δηλαδή ή τίποτε. Υπάρχουν και σχετικά βίντεο.
Έχω ανεβάσει ένα εδώ.
Ο Εύκολος τρόπος να κόψετε το κάπνισμα. (Ελληνικοί Υπότιτλοι)
Πρωτότυπος τίτλος: Allen Carr's Easy Way To Stop Smoking 2005
Κώδικας:
Κώδικας:
[URL unfurl="true"]http://www.easybytez.com/ami7ldo707zz[/URL]
[URL unfurl="true"]http://www.easybytez.com/nkzus8xplz01[/code[/URL]]
[code]Password: Faethon
Μην τα παίρνεις όμως όλα αυτά της μετριτοίς. Ο καθένας βρίσκει τον δικό του τρόπο. Απλά υπάρχει άφθονη βοήθεια πλέον. Άλλωστε έχει περάσσει η μόδα του καπνίσματος. Θυμάμαι παλαιότερα παντού κάπνιζαν ακόμα και οι γιατροί μέσα στα νοσοκομεία και στα ιατρεία την ώρα μάλιστα που εξέταζαν έναν ασθενή..
Σου εύχομαι όταν και αν το αποφσίσεις καλή επιτυχία.
ΥΓ. Βλέπω ότι τα link δεν υπάρχουν. Αν υπάρχει ενδιαφέρον ξανα ανεβάζω το βίντεο.