Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 87K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Kilburn

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
54
Like
131
Πόντοι
5.835
Αν εισαι καπνιστης μπορεις με λιγη προσπαθεια.
Αν εισαι νικοτινομανης ΔΕΝ μπορεις

serapis

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
31
Like
7
Πόντοι
2.007
Mε βελονισμό. Μιά  καί έξω.

grant1

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2014
Like
6
Πόντοι
6
Και εμεις που καταφεραμε και κοψαμε το τσιγαρο,στο μελλον μονο χασισακι τυποι,κανει καλο στην υγεια  :rockon:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Εχω να καπνισω 4 χρονια , το κάπνισμα για μενα κοβεται σταδιακά αν δεν μπορεις μαχαιρι. Σταδιακα ελαττωνεις την ποσοτητα. Αν καπνιζεις 20 τσιγαρα ριξε την ποσοτητα στα 10 για 6 μήνες .... αυτους τους 6 μηνες αν κανεις εστω και ενα παραπανω έχασες. Σκεψου το έτσι.

Τους επομενους 6 μήνες ριξε την ποσοτητα στα 5 και ισχυουν οι ιδιοι κανονες οτι δηλαδη δεν θα κανεις ουτε ενα παραπανω γιατι έχασες και πάλι. Μετα απο 6 μήνες ή και 1 χρονο (αλλους 6 δηλαδη) μπορεις να πεις μια μέρα δεν ξανακαπνιζω ουτε 1. Ειναι ένα σχεδιο διάρκειας 1χρονου με 1.5 χρονο για να το κοψεις προετοιμάζεις το μυαλο σου οτι θα κάνεις αυτη την αλλαγη οτι ξέρεις σιγα σιγα πρεπει να το τελειώσεις. Αλλα αν δεν θες κιολας δεν θα κανεις κατι ειναι και θεμα αποφασης.Ειναι αυστηρο το προγραμμα δεν επιδέχεται παραχωρησεις του στυλ "ελα μωρε σημερα γιορταζει ο κολλητος μου δεν θα κανω 5 οπως εχω στο προγραμμα θα κανω 10 και τι έγινε... ή σημερα κτυπησα γκομενα ή κερδισα λεφτά" ΟΧΙ. Γιατι αν το κάνεις αυτο το μυαλο χάνει το στοχο.

Τωρα τι έχεις να αντιμετωπισεις μολις το κοψεις μαχαιρι. Για ένα μήνα θα το σκεφτεσαι συνεχεια και μετα οσο πάει και θα ελαττωνει γνωμη μου ειναι να αρχισεις γυμναστικη ετσι ωστε να ξεχαστεις και να βάλεις αλλους στοχους στη τελικη φαε και λιγο παραπανω δεν θα παθεις κατι καμια σοκολατα κανα γλυκακι απο το να ξαναρχισεις το καπνισμα το κανεις για αυτο το λογο. Απεφυγε παλιες συνηθειες που στο θυμιζαν κτλπ πχ αν ειχες συνδεσει το καπνισμα με τον υπολογιστη μη ξανακατσεις για κανα μηνα πηγαινε εξω ξεκινα περπατημα , τρεξιμο , ορειβασια οτιδηποτε εκτος για να ξεχνιέσαι.

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Εγώ το έκοψα μειώνοντας σταδιακά. Άναβα το τσιγάρο, κάπνιζα δυο τζούρες, το έσβηνα, μετά το ξανάναβα. Έτσι μείωσα στο μισό πακέτο. Μετά πέρασα στον καπνό. Στρίβοντας μικρά τσιγάρα έβγαζα μία εβδομάδα με μία σακούλα. ¨οταν το σταμάτησα τελείως για μία εβδομάδα στριφογύριζα σαν το διάολο και κάπνιζα γόπες. Πέρασα διαβολοβδομάδα. Η επόμενη δυσκολία είναι οι 3-4 μήνες που ακολουθούν. Εκεί για να τα καταφέρω άλλαξα συνήθειες. Έκοψα τελείως τα γλυκά και τους απλούς υδατάνθρακες από τη διατροφή για να μην ανεβαίνει η γλυκόζη στο αίμαι. Δεύτερον περπατούσα πολύ. Περπατώντας δεν μου ερχόταν η επιυθμία για κάπνισμα. Τρίτον χρησιμοποίησα ένα συμπλήρωμα διατροφής που δεν θα αναφέρω εδώ γιατί πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Καπνιζα 25 χρονια ο μαλακας, Καποια μερα πριν 3 χρονια το εκοψα μαχαιρι μεχρι που το ξανααρχισα οταν απεκτησα ενα σοβαρο προβλημα υγειας το οποιο δεν λυνεται. Τωρα καπνιζω ενα πακετο την ημερα. Πιστευω οτι ειναι καθαρα ψυχολογικο. Ειδικα στην περιπτωση μου μολις εμαθα το προβλημα μου το πρωτο πραγμα που εκανα γταν να αναψω τσιγαρο.
Eλα ρε φιλε..Εχεις pm..

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
33_h.jpg

pipa herb

tasos691982

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2012
Like
0
Πόντοι
1
Ηταν Κυριακή και είχα γυρίσει από Χαλκιδική..Τελευταίο τσιγάρο στο Marlboro κόκκινο..Είχα καινούργια σχέση και είχα συνδυάσει την επίδοση στο σεξ με το τσιγάρο..Με επηρέαζε πολύ..Λέω το κόβω μαχαίρι, αλλά το τελευταίο που έμεινε θα το βιάσω....και όντως το ρούφηξα σα να ήταν η τελευταία μου επιθυμία εν ζωή..27 Ιουλίου ήταν..2014. Από τότε ούτε μισό...Φοβερή εμπειρία, αλλά μετά από πολλά μύρια κύματα αυτό το 4μηνο ακόμα άκαπνος..Καπνιστής 12 χρόνια..ετών 32

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
btw μετα απο πανω απο 20 χρονια καπνιστης με 2 23αρια τη μερα, ειμαι τελειως ακαπνος απο τον Μαϊο  :rockon: :rockon: προηγηθηκαν 2 μηνες ηλεκτρονικου τσιγαρου  :rockon: :rockon:
Εκανε το θαυμα του ο νωντας τυπε

URL]]

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
χμμμμ
20 χρόνια καπνιστής...έχω δοκιμάσει τα πάντα

1.για ένα εξάμηνο προσπάθησα να το μειώσω. Έτσι μετρούσα τα τσιγάρα...στην αρχή όχι πάνω από 10 τη μέρα...μετά όχι πάνω από 8 κοκ και το έφτασα μέχρι 5 για κανένα μήνα...
ήταν και η τελευταία φορά που κάπνισα τόσα λίγα...κάτι έγινε (σε μπουζούκια νομίζω-αν θυμάμαι καλά) και κάπνιζα τα διπλά για το επόμενο διάστημα να αναπληρώσω  :2funny:
Από τότε....
2. Βελονισμός
400 ευρώ έσκασα επί 3 συνεχόμενες φορές αλλά τίποτα

3.Ηλεκτρονικά?
4 ή 5 έχω αγοράσει...
μόνο το πρώτο έπιασε λίγο και κατάφερα να καπνίζω μόνο 1 πακέτο τη μέρα

4. Καπνό....πάντα όμως σε συνδυασμό με πακέτο...ποιος στρίβει έξω ή οδηγώντας ή πρωί πρωί με την τσίμπλα κοκ  :2funny:

5. Τέλος έχω μειώσει τα πακέτα παίρνοντας ένα μηχανάκι που γεμίζει "άδεια τσιγάρα"
και καπνό...χύμα  ;)

Μου φαίνεται ότι ούτε ο γιατρός θα καταφέρει να μου το κόψει...θα ψάχνω τσιγάρο στην εντατική!  :headbang:

τελευταία μου ελπίδα? μια επέμβαση στην μύτη που θέλω εδώ και χρόνια να κάνω (διάφραγμα) μπας και μείνω έστω και μια μέρα στη ζωή μου χωρίς τσιγάρο!  :dancing:

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
χμμμμ
20 χρόνια καπνιστής...έχω δοκιμάσει τα πάντα

1.για ένα εξάμηνο προσπάθησα να το μειώσω. Έτσι μετρούσα τα τσιγάρα...στην αρχή όχι πάνω από 10 τη μέρα...μετά όχι πάνω από 8 κοκ και το έφτασα μέχρι 5 για κανένα μήνα...
ήταν και η τελευταία φορά που κάπνισα τόσα λίγα...κάτι έγινε (σε μπουζούκια νομίζω-αν θυμάμαι καλά) και κάπνιζα τα διπλά για το επόμενο διάστημα να αναπληρώσω  :2funny:
Από τότε....
2. Βελονισμός
400 ευρώ έσκασα επί 3 συνεχόμενες φορές αλλά τίποτα

3.Ηλεκτρονικά?
4 ή 5 έχω αγοράσει...
μόνο το πρώτο έπιασε λίγο και κατάφερα να καπνίζω μόνο 1 πακέτο τη μέρα

4. Καπνό....πάντα όμως σε συνδυασμό με πακέτο...ποιος στρίβει έξω ή οδηγώντας ή πρωί πρωί με την τσίμπλα κοκ  :2funny:

5. Τέλος έχω μειώσει τα πακέτα παίρνοντας ένα μηχανάκι που γεμίζει "άδεια τσιγάρα"
και καπνό...χύμα  ;)

Μου φαίνεται ότι ούτε ο γιατρός θα καταφέρει να μου το κόψει...θα ψάχνω τσιγάρο στην εντατική!  :headbang:

τελευταία μου ελπίδα? μια επέμβαση στην μύτη που θέλω εδώ και χρόνια να κάνω (διάφραγμα) μπας και μείνω έστω και μια μέρα στη ζωή μου χωρίς τσιγάρο!  :dancing:
τυπε ενας καλος προγραμματισμος ειναι σημαντικος στην περιπτωση σου, παρε το τηλεφωνο του απολυτου  ;) :rockon:

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
btw μετα απο πανω απο 20 χρονια καπνιστης με 2 23αρια τη μερα, ειμαι τελειως ακαπνος απο τον Μαϊο  :rockon: :rockon: προηγηθηκαν 2 μηνες ηλεκτρονικου τσιγαρου  :rockon: :rockon:

Thessalon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2011
Like
1.119
Πόντοι
216
παρτε εναν σκυλο, ντυθειτε σπορ και τρεξτε μαζι του...
αλλιως παρτε το αμαξι και καντε καμια χαλαρη βολτα..
ειναι πολυ καλυτερα απο το να καθεσαι και να κανεις τσιγαρο...

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Μου είχε στείλει πριν αρκετό καιρό κάποιος φίλος από εδώ μέσα ένα pm για το πως έκοψα το τσιγάρ Του απάντησα ως εξής. Προφανώς είδε την υπογραφή μου
Copy paste από τα εξερχόμενά μου.

Μπαμ μία και έξω. Cold Turkey που λένε και οι Αμερικανοί. Με κάτι συναδέλφους συναδέλφισες είχαμε βγει έξω και τα ήπιαμε ένα βράδυ. Είχα αγοράσει τρία, τέσσερα πακέτα, τσιγάρα Καρέλια Χρυσή κασεττίνα για να καπνίσουμε όλοι μαζί παρέα. Γύρισα σπίτι άλλα είχα ξεχάσει λόγω ίσως του κρασιού όσα περίσεψαν στο μαγαζί που διασκεδάζαμε. Κοιμήθηκα μερικές ώρες άλλα ξύπνησα βήχοντας και ζαλισμένος από το κρασί. Επίμονα ζήταγα τσιγάρο. Βγήκα έξω με το κρύο και με τις σαγιονάρες από την χαρμάνα. Αγόρασα ένα πακέτο κόκκινο Winston. Ήταν το τελευταίο πακέτο που κάπνισα. Το κάπνισα όλο, σκεφτόμενος ότι ίσως πρέπει να είναι το τελευταίο πακέτο που θα καπνίσω. Δεν υπάρχει θα το ελαττώσω. Πάντα κάτι γίνεται και αυτό δεν πιάνει. Το έχω δοκιμάσει και αυτό.
Μετά έβαλα τον διακόπτη στο Non Smoking. Ούτε μια τζούρα από εκεί και μετά. Αλλάζουν πολλές συνήθειες. Πχ Δεν υπάρχει πλέον το
«Κάτσε να κάνουμε ένα τσιγαράκι και φεύγουμε..» Τα πάντα όπως ξέρεις συνδυάζονται με το κάπνισμα. Τέλος αυτό.
Χρησιμοποίησα στην αρχή τσίχλες Nicorette. Με βοήθησε  όταν  ήθελα να καπνίσω. Μέχρι στιγμής δεν έχω ξάνα ανάψει τσιγάρο. Είναι μανίκι ιδίως τον πρώτο καιρό. Ειδικά οι πρώτες πέντε με δέκα μέρες είναι γάμησέ τα. Τρέλλα. Μετά πιό χαλαρά. Αρχίζεις και το ξεχνάς. Αλλά είναι ύπουλο. Ακόμα και τώρα τρώω «φλασάκια» αλλά κρατάνε πολύ λίγο. Ξεπερνιούνται στα τρίαντα δευτερόλεπτα. Σκέπτομαι όλα τα αρνητικά του καπνίσματος. Βρώμα, αρρώστιες ακόμα και τους φόρους. Φθηνά λαθραία δεν κάπνιζα γιατί ήταν σαβούρα. Μόνο αν έβρισκα transit.

Πρέπει να «δουλέψεις» πρώτα στο μυαλό σου ότι θες να το κόψεις. Ψάχνοντας στο ιντερνετ μπορεις να βοηθηθείς.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για μένα είναι μαλακία με τα μπουκαλάκια κτλ. Άσε που οι διάφοροι πειραματισμοί στο τέλος σου στοιχίζουν περισσότερα. Ή καπνίζω καλό βαρύ τσιγάρο, αυτό που μου αρέσει δηλαδή ή τίποτε. Υπάρχουν και σχετικά βίντεο.
Έχω ανεβάσει ένα εδώ.
Ο Εύκολος τρόπος να κόψετε το κάπνισμα. (Ελληνικοί Υπότιτλοι)
Πρωτότυπος τίτλος: Allen Carr's Easy Way To Stop Smoking 2005

Κώδικας:

Κώδικας:
[URL unfurl="true"]http://www.easybytez.com/ami7ldo707zz[/URL]
[URL unfurl="true"]http://www.easybytez.com/nkzus8xplz01[/code[/URL]]
[code]Password: Faethon
Μην τα παίρνεις όμως όλα αυτά της μετριτοίς. Ο καθένας βρίσκει τον δικό του τρόπο. Απλά υπάρχει άφθονη βοήθεια πλέον. Άλλωστε έχει περάσσει η μόδα του καπνίσματος. Θυμάμαι παλαιότερα παντού κάπνιζαν ακόμα και οι γιατροί μέσα στα νοσοκομεία και στα ιατρεία την ώρα μάλιστα που εξέταζαν έναν ασθενή..

Σου εύχομαι όταν και αν το αποφσίσεις καλή επιτυχία.

ΥΓ. Βλέπω ότι τα link δεν υπάρχουν. Αν υπάρχει ενδιαφέρον ξανα ανεβάζω το βίντεο.

soukeras1

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2012
Like
24
Πόντοι
16
εγω αμα δεν καπνισω βυχω... :grin:

Stories

Νέο!

Stories