Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 87K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Το τσιγαρο στο μυαλο σας  θα ειναι παντα μια γλυκια αναμνηση  , οπως το πρωτο σας φιλι ,ο πρωτος σας ερωτας ,κ.λ.π ...
,παντα θα υπαρχει στο μυαλο σας , θελει προσοχη και μετα το κοψιμο η αναμνηση ερχεται πολυ ευκολα και σε νικαει ...
Εγώ ρε παιδια γιατί δεν το ζηταω??ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ????Και μ'ένοχλεί πια και η μυρωδιά του??Δεν υπάρχει στο μυαλό μου??Η το εχει αντικαταστησει ΠΛΗΡΩΣ το ηλεκτρονικό....

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Το τσιγαρο στο μυαλο σας  θα ειναι παντα μια γλυκια αναμνηση  , οπως το πρωτο σας φιλι ,ο πρωτος σας ερωτας ,κ.λ.π ...οσο και να
απεξαρτηθεις  απο τις ουσιες  ,παντα θα υπαρχει στο μυαλο σας , θελει προσοχη και μετα το κοψιμο η αναμνηση ερχεται πολυ ευκολα και σε νικαει ...

Βλέπω συχνά στον ύπνο μου ότι το ξανάρχισα. Το είδα και χτες, ίσως γιατί διάβασα αυτό το θρεντ και όλη μέρα σήμερα τρώγομαι να καπνίσω.

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Χα χα χα! :2funny: :2funny: Ωραία εμπειρία όταν βλέπεις στον ύπνο σου ότι καπνίζεις. Μακάρι να συνέβαινε συχνά!
Το κάπνισμα καταστρέφει τα αγγεία. Οπότε οι έχοντες πρόβλημα με την γλυκόζη, προδιαβητικό στάδιο ας προσέξουν. Ένας λόγος ακόμα να ελατώσουν οι να κόψουν το κάπνισμα.

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
το'χα κοψει για 13 μηνες μεχρις που βγηκα ενα βραδυ για ξεσαλωμα και το ξαναρχισα. εκτοτε δεν εχω ξαναπροσπαθησει.

το παν ειναι η αποφαση και πολυ περισσοτερο η ΜΕΓΑΛΗ αποφαση οτι δεν το χρειαζομαι ΠΛΕΟΝ στη ζωη μου και δεν το ξαναβαζω στο στομα.

την πατας οταν ξεθαρευεις οτι το ξεπερασες και την στιγμη που θα κανεις ενα (1) «αφου το'χω ξεπερασει» την πατας κατευθειαν ! κ ξαναμανα.. 

το'χα γυρισει σε τσαϊ στην αρχη και δεν παγενα σε καφε/μπαρ και τα τοιαυτα. +αλλο ενα μυστικο που δεν ειναι για δημοσιποιηση που με βοηθησε τα μαλλα !

καλη προσπαθεια ! μια αποφαση ειναι ! Ζωης όμως..
:rockon:

στείλει πμ για το μυστικό μια και είμαι στο κόψιμο.

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Βλέπω συχνά στον ύπνο μου ότι το ξανάρχισα. Το είδα και χτες, ίσως γιατί διάβασα αυτό το θρεντ και όλη μέρα σήμερα τρώγομαι να καπνίσω.
ε τώρα μαλακία είναι αυτό. Σκοπός είναι να κοπεί το κάπνισμα.

Δες εμένα που προσπαθώ να φτάσω εκεί που είσαι τώρα.

Και εσύ που τα έχεις καταφέρεις να γυρίσεις στη λούμπα?

Ξέρεις πόσο ζόρικη είναι η αρχή τησ διακοπής καπνίσματος... οι πρώτες μέρες. Καλύτερα να αντισταθείς τώρα που το έχεις ήδη κομμένο παρά να ξαναμπλέξεις και ξανα μανα αντίσταση

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Ημέρα 3 διακοπής καπνίσματος

τρίτη μέρα σήμερα. Όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής.

Πάνε περιέργως καλά σε σημείο που σκέφτομαι τις μεγάλες κρίσης πότε θα της πάθω? Βέβαια πηγαίνω γυμναστήριο τα απογεύματα για να μην κάθομαι σπίτι. Κοιμάμαι νωρίς για να μην έχω το μυαλό να γαμιέται στη σκέψη.

Από συνήθειες όπως έχω πεί δεν έχω αλλάξει τίποτα. Τρίτη μέρα σήμερα και το καφεδάκι...καφεδάκι. (πωω μόλις τράβηξα την πρώτη τζούρα καφέ... Χάλια τον έκανα  :S)

Σε παλιές απόπειρες για να μη λυγίσω από τις πρώτες μέρες απέφευγα τις εξόδους και τις μαζώξεις με φίλους καπνιστές  και μαζέματα σε χώρους που δε θα την παλέψω για καμιά εβδομάδα να έχω δυναμώσει λίγο.  Τώρα σκέφτομαι πως είναι πολύ νωρίς και έρχεται ΣΚ... θα έρθουν δυσκολίες...

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Συνέχεια για Ημέρα 3

φλασιές έρχονται, σκέψεις πολλές και πολύ συχνά. Το βράδυ κάποια στιγμή ξύπνισα γιατί είχα χορτάσει ύπνο και πάω για κατούρημα... Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν κατουρούσα ήταν το τσιγάρο.

Μη λέμε μαλακίες είναι συνέχεια στο μυαλό. Πιστεύω ότι μετά το 2μηνο θα υπάρξει μέρα που δε θα το σκεφτώ καθόλου. Δε λέω να το θέλω...αλλά να το σκεφτώ.

Χθές είχα και κάτι μαστόρια σπίτι παφα πουφα και οι δύο και εκεί δυσκολεύτηκα.. Αλλά πήρα το κομπολογάκι και τάκα τούκα τις χάντρες εγώ, παφα πουφα τα τσιγάρα αυτοί.

Καλημέρα σε όλους

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Στη φάση τη δικιά σου Σνούπι δε θα έβαζα στόχο να το κόψω. Αλλά κάτι πιο βραχυπρόθεσμο. Βάλε στόχο να μην καπνίσεις 1 μέρα. Ο κόσμος να χαλάσει πες μέσα σου τι είμαι τόσο αδύναμος να εξαρτιέμαι τόσο από τη μαλακία? Κόψτο για μια μέρα. Και αναθεωρείς πάλι. Το ξανασυζητάς με τον εαυτό σου μετά.
κοίτα, εγώ έχω περάσει σε άλλο επίπεδο! :2funny:
θεωρώ μ@λακία να ξαναρχίσει κάποιος το κάπνισμα ενώ το έχει κόψει! :2funny:
και φυσικά μιλάω εκ του ασφαλούς αφού δεν το έχω κόψει ούτε μια μέρα!

Λέω λοιπόν...αν ποτέ συμβεί, να ξυπνήσω το πρωί και να μην καπνίσω μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθώ, ούτε μια τζούρα τότε το έκοψα! :dancing:
αλλά, μπα.... :-

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
άντε χιτμαν!
γερά ρεεεεεεεεε!  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

αφού δεν κάπνισες ακόμα πάει το έκοψες!
δεν το έχεις ανάγκη! :rockon: :rockon: :rockon:

refill

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Like
35
Πόντοι
1
Εγώ ρε παιδια γιατί δεν το ζηταω??ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ????Και μ'ένοχλεί πια και η μυρωδιά του??Δεν υπάρχει στο μυαλό μου??Η το εχει αντικαταστησει ΠΛΗΡΩΣ το ηλεκτρονικό....

στη  ζωή μου το έχω κόψει τρεις φορές  την μια  ενάμιση  χρόνο  την άλλη  έξι μήνες και την πιο πρόσφατη  ήταν  δυο χρόνια σε όλες τις περιπτώσεις  μαχαίρι  και έμενα μου μύριζε με ενοχλούσε έβαζα χέρι στους γύρω μου κ.λ.π .
Όταν  βρεθείς  όμως σε μια κατάσταση που περνάς  φίνα , φίνα όμως όχι μέτρια και κάλα και βλέπεις τους άλλους να καπνίζουν ,τότε  πιστεύω οτι θα σου έρθει η ανάμνηση του τσιγάρου ( εύχομαι να μην σου συμβεί και αν σου συμβεί να αντισταθείς )  εγω δυστυχώς δεν μπόρεσα ...την τελευταία μου φορα ήμασταν σε ένα beach bar και ήμασταν ολοι το χαλαροί, είχαμε πιει τα ποτάκια μας και αράζαμε στις ξαπλώστρες ακούγοντας Lounge music έβλεπα τους γυρω μου να καπνίζουν ...έφερα εικόνες στο μυαλό μου που κάπνιζα σε παρόμοιες φάσεις  και μου άρεσαν ... ε τοτε το άναψα το μπουρδέλο λέγοντας οτι θα κάνω μονό ένα  (παπάρια δηλαδή )  και αφου την άκουσα με το τσιγαρο και με χαλάρωσε τόσο πολύ  και την είχα κατέβει ... την επομένη μέρα έκανα κι άλλο κι άλλο  και καπνίζω από τότε κανονικά  είμαι στον χρόνο και  που καπνίζω  ...και βρίσκομαι πάλι στην ίδια κατάσταση να το κόψω πιστεύω μέχρι τα Χριστούγεννα  να το κάνω ...

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
κοίτα, εγώ έχω περάσει σε άλλο επίπεδο! :2funny:
θεωρώ μ@λακία να ξαναρχίσει κάποιος το κάπνισμα ενώ το έχει κόψει! :2funny:
και φυσικά μιλάω εκ του ασφαλούς αφού δεν το έχω κόψει ούτε μια μέρα!

Λέω λοιπόν...αν ποτέ συμβεί, να ξυπνήσω το πρωί και να μην καπνίσω μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθώ, ούτε μια τζούρα τότε το έκοψα! :dancing:
αλλά, μπα.... :-

άντε χιτμαν!
γερά ρεεεεεεεεε!  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

αφού δεν κάπνισες ακόμα πάει το έκοψες!
δεν το έχεις ανάγκη! :rockon: :rockon: :rockon:

Δεν είναι τόσο απλό. Μπορεί με τον καιρό να φεύγει η νικοτίνη από μέσα μας και να μην το ζητάμε τόσο, αλλά οι αναμνήσεις που χαιρόμασταν το τσιγάρο δε φεύγουν. Εκεί είναι που λυγίζουν πολύ και κάνουν ένα. Χωρίς να τους τσιγκλάει η νικοτίνη καθαρά από θέμα αναάμνησης καπνίζουν. Πατάνε και πάνω στη σιγουρία ότι το κόψανε και γενικά δεν το ζητάνε. Ένα τσιγάρο αρκεί για να σε κάνει η νικοτίνη του πρώτου να ανάψεις και δεύτερο και πάει λέγοντας.

Προσπαθώ αυτό το εμπόδιο να το ξεπεράσω (για τις καλές αναμνήσεις λέω) σκεπτόμενος ότι στην ουσία δεν είναι καλές αναμνήσεις.. Θυμηθείτε το πρώτο τσιγάρο σας. Δεν ήταν πίκρα? Η το πρώτο τσιγάρο μετά από κόψιμο 2 εβδομάδων. Δεν ήταν πίκρα?
Το ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΑ ΓΕΥΣΗ.
Απλά ο οργανισμός σηκώνει άμυνες για να μη ζαλιστούμε και να μη νιώθουμε αυτή την πικρίλα. Σαν ενδορφίνες.

Οπότε μακριά και αγαπημένοι.

Μακάρι ρε Σνούπι να το κρατήσω κομμένο το γαμήδι.

Σήμερα λέω να πάρω ένα κουτί από παπουτσία και να πετάω κάθε μέρα μέσα 1 5ευρω. Τα λεφτά από τσιγάρα κλπ κλπ.. Χώρια ότι εγώ όταν καθόμουν σπίτι και κάπνιζα έπινα και πολλές κοκα κολες. Δε μπορούσα να καπνίζω έτσι. Και έπινα κάθε μέρα τον κώλο μου.

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
στη  ζωή μου το έχω κόψει τρεις φορές  την μια  ενάμιση  χρόνο  την άλλη  έξι μήνες και την πιο πρόσφατη  ήταν  δυο χρόνια σε όλες τις περιπτώσεις  μαχαίρι  και έμενα μου μύριζε με ενοχλούσε έβαζα χέρι στους γύρω μου κ.λ.π .
Όταν  βρεθείς  όμως σε μια κατάσταση που περνάς  φίνα , φίνα όμως όχι μέτρια και κάλα και βλέπεις τους άλλους να καπνίζουν ,τότε  πιστεύω οτι θα σου έρθει η ανάμνηση του τσιγάρου ( εύχομαι να μην σου συμβεί και αν σου συμβεί να αντισταθείς )  εγω δυστυχώς δεν μπόρεσα ...την τελευταία μου φορα ήμασταν σε ένα beach bar και ήμασταν ολοι το χαλαροί, είχαμε πιει τα ποτάκια μας και αράζαμε στις ξαπλώστρες ακούγοντας Lounge music έβλεπα τους γυρω μου να καπνίζουν ...έφερα εικόνες στο μυαλό μου που κάπνιζα σε παρόμοιες φάσεις  και μου άρεσαν ... ε τοτε το άναψα το μπουρδέλο λέγοντας οτι θα κάνω μονό ένα  (παπάρια δηλαδή )  και αφου την άκουσα με το τσιγαρο και με χαλάρωσε τόσο πολύ  και την είχα κατέβει ... την επομένη μέρα έκανα κι άλλο κι άλλο  και καπνίζω από τότε κανονικά  είμαι στον χρόνο και  που καπνίζω  ...και βρίσκομαι πάλι στην ίδια κατάσταση να το κόψω πιστεύω μέχρι τα Χριστούγεννα  να το κάνω ...

Η γνωστή λούμπα. Λες θα καπνίσω τώρα που το θέλω, και τέλος, γιατί πραγματικά μέχρι και εκείνη τη στιγμή δε θέλεις να καπνίζεις γενικότερα. Το ένα τσιγάρο λόγω νικοτίνης μετά από 30 λεπτά περίπου αρχίζει και σου φέρνει νευρικότητα και ζητάς και άλλο. Η επίδραση της γαμημένης νικοτίνης.

Και από εκεί που ήθελες ένα μόνο να θυμηθείς τα παλιά... τελικά φτάνεις σε σημείο να τα ζείς και όχι απλά να τα θυμάσαι..

Πέτρο κάνε την αρχή ! Εγώ το λέω και σε άλλους. ΘΑ γούσταρα να δω και άλλους ανθρώπους να γλυτώνουν από τη μαλακία το κωλοτσίγαρο. Εγώ είδες άνοιξα το θρέντ, αλλά όχι μόνο για τα λόγια.. Πράξη !

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Κόφτε το μαχαίρι αλλιώς μη βασανίζετε τον εαυτό σας με ''αν κάνω ένα τώρα'' και άλλα παπατζίδικα.Το ένα τσιγάρο κάθε τόσο είναι χειρώτερο και χαλάς την υγεία σου και την ψυχολογία σου.Η μη το ξαναγκίξεις ή γάμα του τη μάνα και φχαρηστίσου το.Πάντως το να το κόψεις κανείς δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο εθισμένος και να είναι.Άλλοι κόβουν το πόδι τους για να μη πάθουν γάγκρενα.Εγώ το έκοψα μαχαίρι και όσες φορές είπα ένα για το γαμώτο το σκυλομετάνιωσα και το πέταξα στη δεύτερη τζούρα.Τώρα ποια δεν ξαναπέφτω στη λούμπα.

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Κόφτε το μαχαίρι αλλιώς μη βασανίζετε τον εαυτό σας με ''αν κάνω ένα τώρα'' και άλλα παπατζίδικα.Το ένα τσιγάρο κάθε τόσο είναι χειρώτερο και χαλάς την υγεία σου και την ψυχολογία σου.Η μη το ξαναγκίξεις ή γάμα του τη μάνα και φχαρηστίσου το.Πάντως το να το κόψεις κανείς δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο εθισμένος και να είναι.Άλλοι κόβουν το πόδι τους για να μη πάθουν γάγκρενα.Εγώ το έκοψα μαχαίρι και όσες φορές είπα ένα για το γαμώτο το σκυλομετάνιωσα και το πέταξα στη δεύτερη τζούρα.Τώρα ποια δεν ξαναπέφτω στη λούμπα.

Πρώτη απόπειρα κοψίματος και το κρατάς ακόμα? ή είχες αποτυχημένες προσπάθειες και τώρα προσπαθείς να το τηρείς?

Πόσο καιρό άκαπνος?

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Πρώτη απόπειρα κοψίματος και το κρατάς ακόμα? ή είχες αποτυχημένες προσπάθειες και τώρα προσπαθείς να το τηρείς?

Πόσο καιρό άκαπνος?
Μια φορά το έκοψα και το κρατάω ακόμα.Έκανα κάτι τσιγάρα σε κάτι φάσεις γιατί πέρναγα κάτι σοβαρά ζόρια αλλά όπως είπα στη δεύτερη τζούρα τα πέταξα.1μισι χρόνο άκαπνος.Ποια δεν είναι καν προσπάθεια.

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Μια φορά το έκοψα και το κρατάω ακόμα.Έκανα κάτι τσιγάρα σε κάτι φάσεις γιατί πέρναγα κάτι σοβαρά ζόρια αλλά όπως είπα στη δεύτερη τζούρα τα πέταξα.1μισι χρόνο άκαπνος.Ποια δεν είναι καν προσπάθεια.

τώρα στον 1,5 χρόνο, σου έρχονται ακόμα φλασιές να καπνίσεις? έστω και λίγο?

ή μάλλον να το πω πιο σωστά, σου λείπουν στιγμές που άραζες με την παγωμένη μπύρα σου και κάπνιζες? Ξέρει ςτι εννοώ. Σου λείπει αυτό?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom