Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 87K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
για κάποιον που καπνίζει πολύ και θέλει να το πάει στα 5-6 τη μέρα μια ωραία και εύκολη μέθοδος είναι εξής...
για 10 μέρες ένα κάθε μια ώρα
τις επόμενες  10 μέρες ένα κάθε 2 ώρες
τις επόμενες 10 μέρες ένα κάθε τρεις ώρες μέχρι να το σηνιθήσεις.

μετά μεγάλωσε το χρονικό περιθόριο των 3 ωρών σιγά σιγά όσο σε παίρνει και όταν το φτάσεις σε σημείο 2-3 τη μέρα το κόβεις εύκολα  :)

λίγο πρόγραμμα και πειθαρχεία χρειάζετε μόνο

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
ΚΑλημέρα σε όλους

Ημέρα 5η σήμερα.

χθές πάλι δουλίτσα και στο γραφείο καφεδάκι, μετά πήγα και για ένα καφέ έξω, εσπρεσσάκι μακιάτο παρακαλώ.

Η όλη μέρα πέρασε κάνοντας κάτι. Γενικότερα έχω δεί ότι δεν αφήνω το χρόνο να περνάει ανεκμετάλευτος. Συνέχεια κάνω κάτι και όχι από νευρικότητα. Αλλά επειδή δεν έχω τι άλλο να κάνω και δε μπορώ απλά να κάθομαι όπως με το τσιγάρο παλιά. Ώρες που μπορεί να καθόμουν και να έπινα πχ μια κοκα κολα και να έλιωνα με το τσιγάρο τώρα δεν υπάρχουν.

Το βράδυ πήγα σε ρεμπετάδικο. ΠΡιν πάω ήδη μέσα μου φοβόμουν και έλεγα

"ρε μαλάκα μέσα σε 5 μέρες πίνεις κανονικά καφέ, άραξες με φίλους σπίτι για μπύρες, και τώρα ρεμπετάδικο? Ε τα θέλει ο οργανισμός μου"

Έφαγα καλά, ήπια τον κώλο μου. Επειδή παλιά με το τσιγάρο μπορεί να σιγοέπινα και να κάπνιζα ταυτόχρονα, τώρα οι γουλιές ήταν απανωτές. Καταρχάς μου πέρναγε από το μυαλό, μήπως γίνω γκολ από το μεθύσι και καπνίσω χωρίς να έχω πολλές αναστολές λόγω μέθης.

Πήρα και ρακόμελα.. με λίγα λόγια το γάμησα και γύρισα σπίτι κουδούνι.

Το πόρισμα..

Άκαπνος και εύκολα !!!

Δεν είναι ότι δε μου ήρθε στο μυαλό η φάση που κάπνιζα παλιά με το ποτάκι μου και μάρεσε. Απλά πιο πολύ θέλω να το κόψω και υπερτερεί.

Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο γιαυτό το σχόλιο που έγραψε μια μέρα. Καμιά φορά μπορεί να πούμε κάτι σε έναν άγνωστο, και ο τρόπος ή αυτά που θα του πούμε να τον αγγίξουν πολύ περισσότερο από όσα λόγια έχει συνολικά ακούσει στη ζωή του για τη διακοπή καπνίσματος.

Φίλε σε ευχαριστώ, κάθε μέρα μπαίνω και διαβάζω αυτό που έχεις γράψει γιατί μου δίνει δύναμη και πάθος να μην καπνίζω.

Ρε σεις αράχτε,δεν είναι και τίποτα δύσκολο ούτε επιστήμη. Οκ θέλει λίγο να ζοριστείς και να πιέσεις τον εαυτό σου. Αν κάτσεις και σκεφτείς τι σημαίνει για άλλους να ζορίσουν τον εαυτό τους να κάνουν χειμιοθεραπείες και να βλέπουν τον εαυτό τους να αργοπεθαίνει το να πιεστείς για να μη κάνεις ένα τσιγάρο δεν φαίνεται και πολύ μεγάλη θυσία...

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Καλημέρα.

6η μέρα σήμερα

Χθές η μέρα πέρασε σχετικάαααα χαλαρά.

Ενώ όλα πηγαίνανε ρολόι, ενώ πήγα για μπύρα με φίλο και τη δικιά μου, και βγήκε η έξοδος μια χαρά άνετα, λίγο κάτι αρπάχτηκα με έναν φίλο και στ ανεύρα πάνω άρχισα να το σκέφτομαι. Ίσως και περισσότερο από άλλες μέρες. Τέλος πάντων προχώρησε η σκέψη και μια χαρά είμαστε.

ΆΣχετο αλλά έχω παρατηρήσει πως πίνω πολύ περισσότερο τώρα χωρίς τσιγάρο. Σα να απολαμβάνω πιο πολύ το ποτό. Τη γεύση του.

Από εκεί που καθόμουν παλιά και κάπνιζα και λιβάνιζα το ποτό, τώρα κάθομαι για να πιώ !

Με λίγα λόγια σα να άλλαξε τελείως το νόημα. Από εκεί που θα έπαιρνα πχ μια μπύρα χθές έφτασα τις 3 και ήθελα και άλλες.

Όπως και να έχει όλα πάνε μια χαρά.

Και κλασσικά πάλι σήμερα πρωί πρωί το καφεδάκι μου χαλαρά και ωραία !

Πάει καλά... για να δούμε

geo_starvoyager

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2012
Like
2
Πόντοι
0
Καλημέρα....
Οπλίσου με υπομονή, και προπάντων επιμονή. Σκέψου πόσο άνετα και όμορφα θα νιώθεις μετά απο λίγο καιρό που δεν θα το έχεις ανάγκη.
ειδικά αμα κάπνιζες για πολλά χρόνια. Η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη. Και προς Θεού, μην γυρίσεις την έλλειψη του τσιγάρου σε φαγητό και ποτό.
Κράτα γερά... μετά απο τον πρώτο μήνα δεν θα το έχεις ανάγκη. Όλα στο μυαλό μας είναι. Ο εγκέφαλος μας θέλει την νικοτίνη που είχε συνηθίσει.
Γι΄αυτό νιώθεις τώρα αυτή την έλλειψη.
Εγώ το έκοψα το 2009 μαχαίρι. Τράβηξα μεγάλο ζόρι για τον πρώτο μήνα. Μετά όμως ήταν πιο εύκολο. Βέβαια, κάπνιζα μόνο 10 χρόνια. Η απεξάρτησή μου ήταν πιο εύκολη.
Σου εύχομαι να τα καταφέρεις. Η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη χωρίς το κολοτσίγαρο...   

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Καλημέρα.

6η μέρα σήμερα

Χθές η μέρα πέρασε σχετικάαααα χαλαρά.

Ενώ όλα πηγαίνανε ρολόι, ενώ πήγα για μπύρα με φίλο και τη δικιά μου, και βγήκε η έξοδος μια χαρά άνετα, λίγο κάτι αρπάχτηκα με έναν φίλο και στ ανεύρα πάνω άρχισα να το σκέφτομαι. Ίσως και περισσότερο από άλλες μέρες. Τέλος πάντων προχώρησε η σκέψη και μια χαρά είμαστε.

ΆΣχετο αλλά έχω παρατηρήσει πως πίνω πολύ περισσότερο τώρα χωρίς τσιγάρο. Σα να απολαμβάνω πιο πολύ το ποτό. Τη γεύση του.

Από εκεί που καθόμουν παλιά και κάπνιζα και λιβάνιζα το ποτό, τώρα κάθομαι για να πιώ !

Με λίγα λόγια σα να άλλαξε τελείως το νόημα. Από εκεί που θα έπαιρνα πχ μια μπύρα χθές έφτασα τις 3 και ήθελα και άλλες.

Όπως και να έχει όλα πάνε μια χαρά.

Και κλασσικά πάλι σήμερα πρωί πρωί το καφεδάκι μου χαλαρά και ωραία !

Πάει καλά... για να δούμε

πρόσεχε, σιγά σιγά θα ανακαλύψεις γεύσεις που έχανες λόγω τσιγάρου...

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Καλημέρα....
Οπλίσου με υπομονή, και προπάντων επιμονή. Σκέψου πόσο άνετα και όμορφα θα νιώθεις μετά απο λίγο καιρό που δεν θα το έχεις ανάγκη.
ειδικά αμα κάπνιζες για πολλά χρόνια. Η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη. Και προς Θεού, μην γυρίσεις την έλλειψη του τσιγάρου σε φαγητό και ποτό.
Κράτα γερά... μετά απο τον πρώτο μήνα δεν θα το έχεις ανάγκη. Όλα στο μυαλό μας είναι. Ο εγκέφαλος μας θέλει την νικοτίνη που είχε συνηθίσει.
Γι΄αυτό νιώθεις τώρα αυτή την έλλειψη.
Εγώ το έκοψα το 2009 μαχαίρι. Τράβηξα μεγάλο ζόρι για τον πρώτο μήνα. Μετά όμως ήταν πιο εύκολο. Βέβαια, κάπνιζα μόνο 10 χρόνια. Η απεξάρτησή μου ήταν πιο εύκολη.
Σου εύχομαι να τα καταφέρεις. Η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη χωρίς το κολοτσίγαρο...   

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Μέχρι στιγμής πάει καλά !!! Ήδη δε νιώθει πίεση που το έχω κόψει. Και τώρα το σκέφτομαι πολύ λιγότερες φορές μέσα στη μέρα. Από εκεί που τις πρώτες δύο μέρες το σκεφτόμουν ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ, τώρα πραγματικα πιάνω τον εαυτό μου να το σκεφτεί μετά από αρκετές ώρες και λέω μέσα μου "ΩΡΑΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΟΔΟ¨"

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Συγγνώμη που πετάγομαι. Εννοεί ότι θα σου φαίνονται όλα πιο νόστιμα.

Αν είναι δυνατόν μη ζητάς συγγνώμη. Παρέα είμαστε όλοι εδώ  :)

Πάντως ισχύει, όλα μου φαίνονται πιο νόστιμα !  :2funny:

Χθές έπινα μια ERDINGER και λέω ή έχω καιρό να πιώ αυτή την μάρκα ή απλά άλλαξε η γεύση μου. ΑΠλά Γαμούσε !!!

Dimex Black

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2012
Κριτικές
18
Like
174
Πόντοι
26
Εγώ μετά από 6 μήνες άκαπνος νιώθω άλλος άνθρωπος. Ούτε μου λειπει ούτε θέλω να ξανακαπνισω 

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Εγώ μετά από 6 μήνες άκαπνος νιώθω άλλος άνθρωπος. Ούτε μου λειπει ούτε θέλω να ξανακαπνισω 

Στο γαμήσι που λένε όλοι έχεις δεί καμιά διαφορά?

δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Τι στο καλό θα αλλάξει δηλαδή?

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66

Και πάλι πετάγομαι αλλά είναι καλή πάσα. Το συζητούσα στο FB με πρώην μου και είπε "Θα κυκλοφορείς με τα χέρια στις τσέπες. Μην χαθούμε". Και είχε δίκιο  :bigdick: :bigdick:

Dimex Black

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2012
Κριτικές
18
Like
174
Πόντοι
26

Μεγαλύτερες αντοχές και περισσότερες στύσης,από τον τρίτο μήνα και μετά θα καταλάβεις ότι αλλάζεις 

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Και πάλι πετάγομαι αλλά είναι καλή πάσα. Το συζητούσα στο FB με πρώην μου και είπε "Θα κυκλοφορείς με τα χέρια στις τσέπες. Μην χαθούμε". Και είχε δίκιο  :bigdick: :bigdick:

και πόσο είσαι αν επιτρέπεται?

και πρίν δηλαδή σηκονώταν ο Μήτσος μόνο εν ώρα υπηρεσίας? Ποτέ στο άσχετο από ότι καταλάβα.

Μετά από πόσο καιρό κοψίματος?

Sea_Lover

Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2013
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Α μπράβο! Κι ήθελα να το γράψω αυτό...

Εγώ δεν είδα καμία διαφορά στις καύλες, παρ' όλα όσα ακούγονται!
Μπορεί την διαφορά να την βλέπουν όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα!

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Έκοψα το τσιγάρο το 2008. Κάπνιζα από το 1983 με ένα μόνο διάλλειμα 4 ετών (συνολικά 21 χρόνια). Πέρα από τη φυσική κατάσταση η οποία είναι σαφώς καλύτερη, επανήλθε η γεύση και κυρίως η όσφρηση (μπορώ να μυρίσω οσμές από μεγάλη απόσταση).
Ο καλύτερος και λιγότερο επώδυνος τρόπος για να κόψεις μια κακιά συνήθεια, είναι να την αντικαταστήσεις με κάποια άλλη. Ο εγκέφαλος θα ψάχνει να βρει τρόπο να καλύψει πάντα το κενό που θα δημιουργηθεί. Π.χ. όταν κόψεις το τσιγάρο, άρχισε ένα άθλημα ή ένα χόμπι που θα σε ενθουσιάσει και θα σε αποτρέπει από το να καπνίσεις. κάθε φορά που θα θέλεις να καπνίσεις σκέψου ότι θα χάσεις την χαρά από το άθλημα ή το χόμπι που άρχισες. Αν δεν κάνω λάθος, έχει σχέση με τις ενδορφίνες που προκαλούσε η νικοτίνη και τώρα δημιουργεί το άθλημα - χόμπι.

δεν είμαι ειδικός, απλώς λειτούργησε σε μένα.

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
και πόσο είσαι αν επιτρέπεται?

και πρίν δηλαδή σηκονώταν ο Μήτσος μόνο εν ώρα υπηρεσίας? Ποτέ στο άσχετο από ότι καταλάβα.

Μετά από πόσο καιρό κοψίματος?

40 είμαι μαν και ευτυχώς δεν είχα πρόβλημα. Η διαφορά είναι ότι πλέον σηκώνεται παντού και με την παραμικρή ευκαιρία. Και έχουν βελτιωθεί σαφώς οι αποδόσεις.

Dimex Black

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2012
Κριτικές
18
Like
174
Πόντοι
26
40 είμαι μαν και ευτυχώς δεν είχα πρόβλημα. Η διαφορά είναι ότι πλέον σηκώνεται παντού και με την παραμικρή ευκαιρία. Και έχουν βελτιωθεί σαφώς οι αποδόσεις.
Ακριβώς αυτό συμβαίνει και με μένα, Αυξάνεται η ενεργεια και η κινητικότητα σου και είσαι όλη μέρα ντούρος. Οι αντοχές στο διπλάσιο   

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Α μπράβο! Κι ήθελα να το γράψω αυτό...

Εγώ δεν είδα καμία διαφορά στις καύλες, παρ' όλα όσα ακούγονται!
Μπορεί την διαφορά να την βλέπουν όσοι έχουν κάποιο πρόβλημα!

Mεγαλη διαφορα στις καυλες βλεπουνε οι 40+

Πριν απο εκει γαμας με 4 πακετα την ημερα και 1 μπουκαλι ουισκι. Μετα θελει λιγο προσοχη :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom