Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 87K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
τώρα στον 1,5 χρόνο, σου έρχονται ακόμα φλασιές να καπνίσεις? έστω και λίγο?

ή μάλλον να το πω πιο σωστά, σου λείπουν στιγμές που άραζες με την παγωμένη μπύρα σου και κάπνιζες? Ξέρει ςτι εννοώ. Σου λείπει αυτό?
Καθόλου.Ίσως επειδή αντικατέστησα το τσιγάρο με 2 παγωμένες μπύρες.  :grin:
Δε μου λείπει καθόλου,ούτε όταν καπνίζουν όλοι γύρω μου.

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Καθόλου.Ίσως επειδή αντικατέστησα το τσιγάρο με 2 παγωμένες μπύρες.  :grin:
Δε μου λείπει καθόλου,ούτε όταν καπνίζουν όλοι γύρω μου.

Σε ρώτησα γιατί λένε ότι ο καπνιστής ακόμα και αν το κόψει και περάσουν χρόνια, θα παραμένουν στο μυαλό του ορισμένες στιγμές που απολάμβανε το τσιγάρο του.

Πόσος καιρός πέρασε για να μη σου λείπουν καν στιγμές?

Giorgos 1972

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2014
Κριτικές
3
Like
108
Πόντοι
1
Το έκοψα πριν 159,47 ημέρες, χρησιμοποιώ ΗΤ. Η ακρίβεια είναι γιατί έχω φτιάξει αρχειάκι στο Excel που υπολογίζει αυτόματα τις ημέρες από τότε που το έκοψα, τα τσιγάρα που δεν έχω καπνίσει (6.379.........), τα λεφτά που γλίτωσα κτλ.

αδελφε θα ηθελα αυτο το αρχειο εξελ που εχεις (αν θες και μπορεςι φυσικα)

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
αδελφε θα ηθελα αυτο το αρχειο εξελ που εχεις (αν θες και μπορεςι φυσικα)

Τύπε μου, δυστυχώς για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να σου το στείλω. Μπορώ να σου πω πως φτιάχνεται όμως, είναι εξαιρετικά εύκολο και χωρίς δύσκολες φόρμουλες. Αν σ' ενδιαφέρει πες μου να ανεβάσω οδηγίες.

Ουσιαστικά αυτό που σ' ενδιαφέρει είναι η φώτο που ανεβάζω αλλά δεν δουλεύει σ' αυτούς που έχουν κόψει εντελώς το τσιγάρο.

Συνημμένα

• HT.JPG
    HT.JPG
    41,3 KB · Εμφανίσεις: 32

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Σε ρώτησα γιατί λένε ότι ο καπνιστής ακόμα και αν το κόψει και περάσουν χρόνια, θα παραμένουν στο μυαλό του ορισμένες στιγμές που απολάμβανε το τσιγάρο του.

Πόσος καιρός πέρασε για να μη σου λείπουν καν στιγμές?
Στο μυαλό μου το είχα κόψει πριν το σταματήσω.Έπαθα ένα χουνέρι που νόμιζα ότι οφείλετε στο τσιγάρο και τελικά ήταν απλά ιοση και αποφάσισα ότι δε θα το ξανααρχίσω ποτέ.Δεν μου λείπει ειλικρινά.

Giorgos 1972

Μέλος
Εγγρ.
23 Αυγ 2014
Κριτικές
3
Like
108
Πόντοι
1
αν σου ειναι ευκολο στειλε οδηγιες-κατευθηνσεις. αν καπου κολησω θα σου στειλω πι εμ για περετερω επεξηγησεις

MB C 200

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
1
μαγκες..κοψτε το πριν σας το κοψουν οι γιατροι!!!! ( εκ πειρας...)

aero111

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2014
Κριτικές
6
Like
477
Πόντοι
26
καλημερα εγω απλα ειπα τερμα και το εκοψα ειναι τωρα 5 μηνες ελπιζω να το κρατησω

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Ρε σεις αράχτε,δεν είναι και τίποτα δύσκολο ούτε επιστήμη. Οκ θέλει λίγο να ζοριστείς και να πιέσεις τον εαυτό σου. Αν κάτσεις και σκεφτείς τι σημαίνει για άλλους να ζορίσουν τον εαυτό τους να κάνουν χειμιοθεραπείες και να βλέπουν τον εαυτό τους να αργοπεθαίνει το να πιεστείς για να μη κάνεις ένα τσιγάρο δεν φαίνεται και πολύ μεγάλη θυσία...

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Ρε σεις αράχτε,δεν είναι και τίποτα δύσκολο ούτε επιστήμη. Οκ θέλει λίγο να ζοριστείς και να πιέσεις τον εαυτό σου. Αν κάτσεις και σκεφτείς τι σημαίνει για άλλους να ζορίσουν τον εαυτό τους να κάνουν χειμιοθεραπείες και να βλέπουν τον εαυτό τους να αργοπεθαίνει το να πιεστείς για να μη κάνεις ένα τσιγάρο δεν φαίνεται και πολύ μεγάλη θυσία...

Τα είπες όλα !

artemismatsas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2013
Κριτικές
1
Like
120
Πόντοι
66

:thumbsup:

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
αν σου ειναι ευκολο στειλε οδηγιες-κατευθηνσεις. αν καπου κολησω θα σου στειλω πι εμ για περετερω επεξηγησεις

Το αρχείο το έφτιαξα ως ψυχολογική υποστήριξη αλλά και για έλεγχο προόδου όταν άρχισα το ΗΤ και έκοψα το ΚΤ.

Λοιπόν, η βασική χρήση του αρχείου περιλαμβάνει ένα μόνο sheet στο Excel. Το Sheet αυτό έχει πληροφορίες και για reporting αλλά δεν είναι το θέμα μας. Πάμε στα βασικά:

1. Φτιάχνουμε έναν πίνακα με 4 στήλες:
α) Ημερομηνία αγοράς προϊόντος
β) Προϊόν: Περιγραφή του προϊόντος, πχ ATOMIZER eGo EPSILON BDC 1.8 Ohm
γ) Ποσότητα που αγόρασα, πχ 2
δ) Συνολική αξία, πχ 4,90€.

2. Στο τέλος του πίνακα προσθέτω το συνολικό κόστος και μόνο, δεν με νοιάζουν οι ποσότητες. Οπότε έχω:
α) Γενικό σύνολο: “Ξερό” σύνολο, όλα τα παραπάνω.
β) Εξοπλισμός: Εδώ υπολογίζω το συνολικό κόστος για εξοπλισμό. Στην περίπτωση του ΗΤ είναι το ίδιο το ΗΤ, θήκες, φορτιστές, μπαταρίες, clearomizers οτιδήποτε δεν είναι αναλώσιμο. Για να έχω σωστό αποτέλεσμα έχω προσθέσει ακόμα και το κόστος μεταφορικών, ποτήρια ζέσεως, πιπετών, συριγγών κτλ.
γ) Αναλώσιμα: Τα υπόλοιπα. Υγρά αναπλήρωσης, βάσεις, αρώματα και αντιστάσεις.
δ) Εδώ έχω προσθέσει και τον υπολογισμό των τσιγάρων που δεν έχω καπνίσει καθώς σ' εμένα έχει σχέση με την πρώτη αγορά.

3. Πρώτο πινακάκι σύνοψης:
α) Οι ημέρες υπολογίζονται με φόρμουλα βάσει της σημερινής ημερομηνίας και της πρώτης αγοράς. Αν δεν υπάρχει τρόπος σύνδεσης, μπορείς να βάλεις =now()- 01/01/2014 (όπου 01/01/2014 η ημερομηνία που έκοψες το ΚΤ)
β) Το ημερήσιο κόστος προκύπτει απ' την διαίρεση του γενικού συνόλου του πίνακα (2α) δια του αριθμού των ημερών όπως υπολογίζονται εδώ, στο 3α παραπάνω.
γ) Το ημερήσιο κόστος του ΚΤ είναι “ξερό”: Πόσα πλήρωνα ανά ημέρα (8,00€) επί των αριθμό ημερών του 3α).
δ) Η διαφορά είναι αφαίρεση των δύο παραπάνω συνόλων.
ε) Η ετήσια πρόβλεψη είναι: Το δ) δια του α) επί 365. Διαιρείς το “κέρδος” με τον αριθμό ημερών (για να βρεις το ημερήσιο κέρδος) και το πολλαπλασιάζεις με το 365 για να προϋπολογίσεις το ετήσιο.

4. Δεύτερο πινακάκι, αυτό της χρήσης. Οι φόρμουλες είναι ίδιες απλά στα ποσά που τραβάς αφαιρείς και αποσβαίνεις τα ποσά του εξοπλισμού. Δηλαδή είναι το ίδιο πινακάκι αλλά τα κόστη τα υπολογίζεις αφαιρώντας το κόστος εξοπλισμού (2β).

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
από περιέργεια ποιοι είναι οι ευνόητοι λόγοι που δεν το έστειλες το εξελάκι? 

Μπράβο πάντως για την αναλυτική εξήγηση. Σε ρώτησα πιο πολύ για να μην έμπαινες στον κόπο να εξηγήσεις όλο αυτό το κατεβατό

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Ημέρα 4 (αν δεν κάνω λάθος)

Παραμένω άκαπνος μάγκες. Πάνε όλα καλά και λογικά το ναρκωτικό της νικοτίνης πρέπει να φέυγει αρκετά γρήγορα. δε νιώθω αυτό το συναίσθημα της ταραχής που έχεις την πρώτη μέρα.

Οι δυσκολίες είναι καθαρά υποσυνείδητες. Δηλαδή μετά το φαγητό, με τον καφέ (ποια δε μου έρχεται καν γιατί πίνω από την πρώτη μέρα διακοπής κανονικά καφέδες και έμαθα χωρίς), και με το ποτό.

Το δύσκολο ήταν κάποια στιγμή χθές.

Ήμουν σε ένα σπίτι με κάτι φιλαράκια.

Πριν πάμε λέω στον έναν "μαλάκα τρίτη μέρα σήμερα χωρίς τσιγάρο".
- Ε ευκαιρία σήμερα να καπνίσεις . η απάντησή του. Και δε με πίστεψε γιατί κακά τα ψέμματα πόσοι πιστεύετε έναν καπνιστή ότι θα το κόψει όντως το τσιγάρο όταν σας λέει ότι είναι στην απόπειρα του να το κόψει. Εδώ καλά καλά δεν πιστεύω εγώ ο ίδιος τον εαυτό μου.

Ο ένας κάπνιζε λοιπόν. Με το που μπήκα σπίτι με έπιασε μια ταραχή. "πως θα κάτσω? τι θα κάνω χωρίς τσιγάρο και τέτοια".

Βγάζω κομπολογάκι, πέρασε η κρίση λίγο και με την κουβέντα αφαιρέθηκα.

ΞΕκινήσαμε τις μπύρες και ξανα η κρισούλα... ατάραχος... προσπάθησα να περάσει στο αβαβά.

Φάγαμε και κανα σουβλάκι και μετά το φαγητό πάλι ήρθε αλλά όπως ήρθε πέρασε.

4η μέρα λοιπόν σήμερα και άκαπνος. Πια είναι πιο εύκολο.. ακόμα θα υπάρχουν προκλήσεις σίγουρα και ξαφνικές. Εκεί είναι το θέμα να αντέξει κάποιος.

Πάντως η εμπειρία των 3-4 αποπειρών που είχα κάνει με βοηθάει να ξέρω πόσο εύκολα μπορώ να μπλέξω ξανά. Με μία τζούρα και μόνο.

Την καλημέρα μου σε όλους

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
ΠΡΟΣΟΧΗ τύπε. Θα ακολουθήσουν ακόμα πολύ δυσκολότερες στιγμές.
Εύχομαι το καλύτερο.

126d1sx.jpg

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
ΠΡΟΣΟΧΗ τύπε. Θα ακολουθήσουν ακόμα πολύ δυσκολότερες στιγμές.
Εύχομαι το καλύτερο.

126d1sx.jpg

Το ξέρω... καμιά παρόμοια όπως της προηγούμενης φοράς περιμένω.. Μετά από τσακωμό.

Εν τω μεταξύ φίλε μου ακόμα δεν έχω κατεβάσει τα βίντεο γαμώτο λόγω χρόνου. Ισχύουν ή ήταν μόνο για εκείνη τη μέρα?

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Ισχύουν και θα ισχύουν. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με την αποσυμπίεση rar κτλ επικοινώνησε μαζί μου.

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
[size=20pt]Οι αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα μετά το τελευταίο τσιγάρο σε αριθμούς[/size]

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη κάθε χρόνο 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα, ενώ το προσδόκιμο ζωής των καπνιστών μειώνεται από 5 έως 8 χρόνια. Ακόμα και μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται τον χρόνο του για να επανέλθει.

20-30 ΛΕΠΤΑ

Η πίεση και σφυγμοί πέφτουν
    Τα πόδια και τα χέρια αρχίζουν να αιματώνονται.

8 ΩΡΕΣ

Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει και τα επίπεδα του οξυγόνου αυξάνονται.

48 ΩΡΕΣ

Η μυρωδιά και η γεύση βελτιώνονται.

72 ΩΡΕΣ

Ανάπαυση των βρόγχων.

2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ 3 ΜΗΝΕΣ
Βελτιώνεται η κυκλοφορία, η λειτουργία των πνευμόνων και η αντοχή.

1 με 9 ΜΗΝΕΣ

Μειώνεται ο βήχας και η ρινική συμφόρηση.
    Οι πνεύμονες μπορούν να αποβάλλουν καλύτερα την βλέννα, διατηρούνται καθαροί και μειώνεται η φλεγμονή.

1 ΧΡΟΝΟ

Ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις μειώνεται στο 50% σε σχέση με των καπνιστών.

5 ΧΡΟΝΙΑ

Οι πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ίδιες με ενός μη καπνιστή
    Ο κίνδυνος για καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα, του οισοφάγου και της ουροδόχου κύστης μειώνονται στο μισό.
    Ο κίνδυνος για καρκίνο του τραχήλου είναι αντίστοιχος με αυτόν που διατρέχει ένας μη καπνιστής.

10 ΧΡΟΝΙΑ

Ο κίνδυνος για καρκίνο στον πνεύμονα έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με των καπνιστών.
    Οι πιθανότητες να πάθει κανείς καρκίνο στο πάγκρεας είναι σχεδόν ίδιες με κάποιον μη καπνιστή.

15 ΧΡΟΝΙΑ

Ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις είναι ίδιος με των μη καπνιστών.
    Το ποσοστό θνησιμότητας είναι σε ίδιο επίπεδο με των μη καπνιστών.

ΠΗΓΗ:

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.039
Πόντοι
456
[size=20pt]Οι αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα μετά το τελευταίο τσιγάρο σε αριθμούς[/size]

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, υπολογίζεται ότι στην Ευρώπη κάθε χρόνο 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα, ενώ το προσδόκιμο ζωής των καπνιστών μειώνεται από 5 έως 8 χρόνια. Ακόμα και μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται τον χρόνο του για να επανέλθει.

20-30 ΛΕΠΤΑ

Η πίεση και σφυγμοί πέφτουν
    Τα πόδια και τα χέρια αρχίζουν να αιματώνονται.

8 ΩΡΕΣ

Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει και τα επίπεδα του οξυγόνου αυξάνονται.

48 ΩΡΕΣ

Η μυρωδιά και η γεύση βελτιώνονται.

72 ΩΡΕΣ

Ανάπαυση των βρόγχων.

2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ 3 ΜΗΝΕΣ
Βελτιώνεται η κυκλοφορία, η λειτουργία των πνευμόνων και η αντοχή.

1 με 9 ΜΗΝΕΣ

Μειώνεται ο βήχας και η ρινική συμφόρηση.
    Οι πνεύμονες μπορούν να αποβάλλουν καλύτερα την βλέννα, διατηρούνται καθαροί και μειώνεται η φλεγμονή.

1 ΧΡΟΝΟ

Ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις μειώνεται στο 50% σε σχέση με των καπνιστών.

5 ΧΡΟΝΙΑ

Οι πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ίδιες με ενός μη καπνιστή
    Ο κίνδυνος για καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα, του οισοφάγου και της ουροδόχου κύστης μειώνονται στο μισό.
    Ο κίνδυνος για καρκίνο του τραχήλου είναι αντίστοιχος με αυτόν που διατρέχει ένας μη καπνιστής.

10 ΧΡΟΝΙΑ

Ο κίνδυνος για καρκίνο στον πνεύμονα έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με των καπνιστών.
    Οι πιθανότητες να πάθει κανείς καρκίνο στο πάγκρεας είναι σχεδόν ίδιες με κάποιον μη καπνιστή.

15 ΧΡΟΝΙΑ

Ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις είναι ίδιος με των μη καπνιστών.
    Το ποσοστό θνησιμότητας είναι σε ίδιο επίπεδο με των μη καπνιστών.

ΠΗΓΗ:

Φοβερή η ικανότητα του σώματος για αυτοίαση παρ'όλο το βιασμό που του κάνουμε..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom