Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 87K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286
1-2 φορες δοκιμασα ηλεκτρονικο ειχε αποτελεσμα αλλα βαρεθηκα τα υγρα τα αλλαξε καυστηρα κλπκλπ

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
:gay:
Στα πόσα τσιγαρα ησουνα και ποσα εβαλες να καπνιζεις την ημερα;;; Αρχιζει και με κουραζει αλλα απο την αλλη με πιεση κλπκλπ δυσκολο αν και ξερω το 50% τουλαχιστον αποφαση....

Φιλε μου εγω καπνιζα 20 με 25 τσιγαρα την ημέρα 1 πακετο στανταρ δοκιμασα μια φορα να το κοψω μαχαιρι αλλα δεν τα κατάφερα και επειδή ειδα ότι δεν με επαιρνε να το κοψω έτσι εβαλα μια ποσοτητα μέχρι 6 τσιγάρα την ημέρα και το πηγα ετσι 10-12 μηνες μέχρι που δοκιμασα αυτή την φορά να το κοψω μαχαιρι... δυσκολευτηκα και πάλι αλλα άντεξα και τα κατάφερα τους πρωτους 2 μηνες θα δινεις καθημερινα μάχη από εκει και έπειτα οσο πάει ξεθωριάζει καπνιζα 6 χρονια μετα απλα θελει σε μερικές στιγμές κλειδιά να μη τσιμπησεις αυτές οι στιγμες αντε να είναι 2-3 φορες μέσα στο χρονο. Πλεον δεν το σκέφτομαι καθολου.

Muratti_ambassador

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Κριτικές
9
Like
144
Πόντοι
286
Φιλε μου εγω καπνιζα 20 με 25 τσιγαρα την ημέρα 1 πακετο στανταρ δοκιμασα μια φορα να το κοψω μαχαιρι αλλα δεν τα κατάφερα και επειδή ειδα ότι δεν με επαιρνε να το κοψω έτσι εβαλα μια ποσοτητα μέχρι 6 τσιγάρα την ημέρα και το πηγα ετσι 10-12 μηνες μέχρι που δοκιμασα αυτή την φορά να το κοψω μαχαιρι... δυσκολευτηκα και πάλι αλλα άντεξα και τα κατάφερα τους πρωτους 2 μηνες θα δινεις καθημερινα μάχη από εκει και έπειτα οσο πάει ξεθωριάζει καπνιζα 6 χρονια μετα απλα θελει σε μερικές στιγμές κλειδιά να μη τσιμπησεις αυτές οι στιγμες αντε να είναι 2-3 φορες μέσα στο χρονο. Πλεον δεν το σκέφτομαι καθολου.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για το χρόνο σου και συμβουλές. Ευχομαι να κρατηθείς και να μπω κι εγώ στο κλαμπ!!!

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για το χρόνο σου και συμβουλές. Ευχομαι να κρατηθείς και να μπω κι εγώ στο κλαμπ!!!

Το ολο κρατημα είναι το πρωτο 6μηνο μετά απλα δε θελει σε μια στιγμη αδυναμίας να πεις το ξανακαπνιζω μα ένα θα κάνω ... το ένα θα γινει ένα πακετο κτλπ

αμα αρχισεις να γυμνάζεσαι θα είναι καλυτερο πιστευω , κανε ποδηλατο ξεκινα τρεξιμο ή κολυμπι ή οτιδήποτε αλλαξε γενικοτερα τροπο ζωης και δεν θα σου λειπει το τσιγαρο.

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.161
Πόντοι
506
Το ολο κρατημα είναι το πρωτο 6μηνο μετά απλα δε θελει σε μια στιγμη αδυναμίας να πεις το ξανακαπνιζω μα ένα θα κάνω ... το ένα θα γινει ένα πακετο κτλπ
:thumbsup:

γενικα το τσιγαρο κοβεται μαχαίρι

Δεν παιζει το θα το ελατοσω για να το κοψω σε εμενα τουλαχιστον

Parakmiakos

Σεβαστός
Εγγρ.
7 Σεπ 2015
Κριτικές
28
Like
569
Πόντοι
1.056
Και εγώ μαχαίρι το έκοψα.  :sunglasses:

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.161
Πόντοι
506
Και εγώ μαχαίρι το έκοψα.  :sunglasses:
μα δεν νομιζω να γινετι διαφορετικα

προσπαθησα να το ελατοσω πρωτα αλλα τιποτα

το ελατοσω για καμια βδομαδα και μετα παλι τα ιδια

η μαιχαιρι η καθουλου

Parakmiakos

Σεβαστός
Εγγρ.
7 Σεπ 2015
Κριτικές
28
Like
569
Πόντοι
1.056
μα δεν νομιζω να γινετι διαφορετικα

προσπαθησα να το ελατοσω πρωτα αλλα τιποτα

το ελατοσω για καμια βδομαδα και μετα παλι τα ιδια

η μαιχαιρι η καθουλου

έτσι είναι αλλά πρέπει να κάνεις μια προεργασία μειώνοντας το σταδιακά
πάντα οριοθετημένα

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.161
Πόντοι
506
έτσι είναι αλλά πρέπει να κάνεις μια προεργασία μειώνοντας το σταδιακά
πάντα οριοθετημένα
αυτο που εκανα ηταν να πω αυτο ειναι το τελευταιο πακετο που αγοραζω

το ελατοσα δηλαδη τις 3-4 τελευταιες μερες ενω ηξερα οτι δε θα αγορασω αλλο πακετο

πχ αντι να κανω ενα καπνο σε 3 μερες τον εκανα σε 5-6

την προτελευταια μερα 2 τσιγαρα και την τελευταια λεω τωρα καπνιζω το τελετυαιο ου τσιγαρο

Βγηκα στη βεραντα το βραδυ το καπνισα το απολαυσα το πεταξα και ειπα μεχρι εδω ηταν

απο τοτε ουτε τζουρα

εχω πανω απο 1.5 χρονο

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.409
Πόντοι
6.955
Εγω το εχω περιορίσει δραματικά κάνοντας χρήση αυτών των κίτρινων πουρακίων που κοστίουν 0,50 €.
Με 1-2 τέτοια την ημέρα δεν αγοράζω καθόλου  πακέτο τσιγάρα.

Parakmiakos

Σεβαστός
Εγγρ.
7 Σεπ 2015
Κριτικές
28
Like
569
Πόντοι
1.056
αυτο που εκανα ηταν να πω αυτο ειναι το τελευταιο πακετο που αγοραζω

το ελατοσα δηλαδη τις 3-4 τελευταιες μερες ενω ηξερα οτι δε θα αγορασω αλλο πακετο

πχ αντι να κανω ενα καπνο σε 3 μερες τον εκανα σε 5-6

την προτελευταια μερα 2 τσιγαρα και την τελευταια λεω τωρα καπνιζω το τελετυαιο ου τσιγαρο

Βγηκα στη βεραντα το βραδυ το καπνισα το απολαυσα το πεταξα και ειπα μεχρι εδω ηταν

απο τοτε ουτε τζουρα

εχω πανω απο 1.5 χρονο

αυτό ακριβώς εννοούσα

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Ξεκίνησα να καπνίζω όταν ήμουν 16 (1η λυκείου). Τότε έκανα 5 χλμ τρέξιμο την ημέρα. Έφτασα να καπνίζω σταθερά 1 πακέτο την ημέρα. 20 χρονών το έκοψα για 1η φορά για 40 ημέρες (ενώ διέθετα στο συρτάρι του γραφείου μου 1 πακέτο τσιγάρα). Την 2η φορά (28 χρονών) το έκοψα για 4 χρόνια. Όταν το άρχισα ξανά είχα τέτοια μανία για τσιγάρο που το έβλεπα στον ύπνο μου. Την τρίτη φορά το έκοψα τελικά πριν από 8 χρόνια (40 ετών).Τώρα πια δεν το σκέφτομαι καθόλου. Πίνω καφέδες, ποτά, ξενυχτάω και δεν το αποζητάω ποτέ.  Θεωρώ όλα αυτά τα χρόνια καπνίσματος τα πιο χαμένα και από άποψη ποιότητας ζωής, αλλά και από τα λεφτά που πήγαν πεταμένα.

Πιστεύω ότι το κάπνισμα είναι μια συνήθεια η οποία δεν προσφέρει τίποτα απολύτως. επίσης, μια κακή συνήθεια για να κοπεί θέλει πολλά :
1. Κατάλληλη ηλικία. Εγώ το έκοψα τελικά σε ηλικία που έπρεπε να αρχίζω να σκέφτομαι την υγεία μου. Δεν είμαι πια 20χρονος που δεν καταλαβαίνει χριστό.
2. Αντικατάσταση με μια άλλη συνήθεια. Το γυμναστήριο ή ένα χόμπι είναι μια καλή ιδέα. Το κομπολόι, οι τσίχλες και το ηλεκτρονικό τσιγάρο (ειδικά αυτό δεν είναι υποκατάστατα).
3. Η ενασχόληση του μυαλού. όταν άρχισα το κάπνισμα μετά από κόψιμο 4 ετών, το άρχισα καθαρά από βαριεστημάρα. Αν εκείνη τη στιγμή απασχολούσα το μυαλό μου με κάτι, δεν θα το άρχιζα.

όσον αφορά το ηλεκτρονικο τσιγάρο (Η.Τ.), θα ηθελα να πω τα εξής.
Λόγω επαγγέλματος, θεωρώ ότι από άποψη υγείας, καλύτερα να καπνίζεις κανονικό τσιγάρο παρά ηλεκτρονικό. Για όποιον πει ότι δεν έχω δίκιο, θα αντιπαραθέσω ότι, τις επιπτώσεις του τσιγάρου τις ξέρουμε από τις μακροχρόνιες μελέτες. Για το Η.Τ. δεν ξέρουμε τίποτα απολύτως. Σαν παράδειγμα άγνοιας των επιπτώσεων του Η.Τ. θα θυμίσω 3 τρανταχτά ιστορικά παραδείγματα άγνοιας.

¨όταν πρωτοανακαλύφθηκε το ράδιο (εννοώ το στοιχείο όχι την ηλεκτρική συσκευή), το ανακάτευαν με μπογιά και με πινέλα το έβαζαν στα καντράν των ρολογιών χεριού. Μάλιστα οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν τα πινέλα για το βάψιμο, λέπταιναν τα πινέλα γλύφωντάς τα. Επίσης την μπογιά αυτή την χρησιμοποιούσαν ως καλλυντικό και έβαφαν τα χείλη τους, την ίδια στιγμή που η εταιρεία που έβγαζε αυτή τη μπογιά, προσπαθούσε να αποκρύψει τις επιβλαβείς συνέπειες του ραδίου (επαναλαμβάνω όχι την ηλεκτρονική συσκευή)
Ο Σίγκμουντ Φρόιντ θεωρούσε την κοκαΐνη πανάκεια και την πρότεινε για πολλών ειδών ασθένειες. Την αποκήρυξε όταν ένας κολλητός του πέθανε από την χρήση της.
Η ηρωίνη (ανακαλύφθηκε - αν δεν κάνω λάθος - από την BAYER την ίδια εποχή με την ασπιρίνη) θεωρήθηκε και διαφημίστηκε ως το καλύτερο υποκατάστατο της μορφίνης !!!!!!

Ηθικό δίδαγμα :

Αν θέλεις να κόψεις το τσιγάρο, μια είναι η λύση... μαχαίρι - όχι εμπορικά υποκατάστατα αμφιβόλου προελεύσεως και συνεπειών.

ZoReN

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2013
Κριτικές
8
Like
3.161
Πόντοι
506
Ξεκίνησα να καπνίζω όταν ήμουν 16 (1η λυκείου). Τότε έκανα 5 χλμ τρέξιμο την ημέρα. Έφτασα να καπνίζω σταθερά 1 πακέτο την ημέρα. 20 χρονών το έκοψα για 1η φορά για 40 ημέρες (ενώ διέθετα στο συρτάρι του γραφείου μου 1 πακέτο τσιγάρα). Την 2η φορά (28 χρονών) το έκοψα για 4 χρόνια. Όταν το άρχισα ξανά είχα τέτοια μανία για τσιγάρο που το έβλεπα στον ύπνο μου. Την τρίτη φορά το έκοψα τελικά πριν από 8 χρόνια (40 ετών).Τώρα πια δεν το σκέφτομαι καθόλου. Πίνω καφέδες, ποτά, ξενυχτάω και δεν το αποζητάω ποτέ.  Θεωρώ όλα αυτά τα χρόνια καπνίσματος τα πιο χαμένα και από άποψη ποιότητας ζωής, αλλά και από τα λεφτά που πήγαν πεταμένα.

Πιστεύω ότι το κάπνισμα είναι μια συνήθεια η οποία δεν προσφέρει τίποτα απολύτως. επίσης, μια κακή συνήθεια για να κοπεί θέλει πολλά :
1. Κατάλληλη ηλικία. Εγώ το έκοψα τελικά σε ηλικία που έπρεπε να αρχίζω να σκέφτομαι την υγεία μου. Δεν είμαι πια 20χρονος που δεν καταλαβαίνει χριστό.
2. Αντικατάσταση με μια άλλη συνήθεια. Το γυμναστήριο ή ένα χόμπι είναι μια καλή ιδέα. Το κομπολόι, οι τσίχλες και το ηλεκτρονικό τσιγάρο (ειδικά αυτό δεν είναι υποκατάστατα).
3. Η ενασχόληση του μυαλού. όταν άρχισα το κάπνισμα μετά από κόψιμο 4 ετών, το άρχισα καθαρά από βαριεστημάρα. Αν εκείνη τη στιγμή απασχολούσα το μυαλό μου με κάτι, δεν θα το άρχιζα.

Λόγω επαγγέλματος, θεωρώ ότι από άποψη υγείας, καλύτερα να καπνίζεις κανονικό τσιγάρο παρά ηλεκτρονικό. Για όποιον πει ότι δεν έχω δίκιο, θα αντιπαραθέσω ότι, τις επιπτώσεις του τσιγάρου τις ξέρουμε από τις μακροχρόνιες μελέτες. Για το Η.Τ. δεν ξέρουμε τίποτα απολύτως. Σαν παράδειγμα άγνοιας των επιπτώσεων του Η.Τ. θα θυμίσω 3 τρανταχτά ιστορικά παραδείγματα άγνοιας.

¨όταν πρωτοανακαλύφθηκε το ράδιο (εννοώ το στοιχείο όχι την ηλεκτρική συσκευή), το ανακάτευαν με μπογιά και με πινέλα το έβαζαν στα καντράν των ρολογιών χεριού. Μάλιστα οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν τα πινέλα για το βάψιμο, λέπταιναν τα πινέλα γλύφωντάς τα. Επίσης την μπογιά αυτή την χρησιμοποιούσαν ως καλλυντικό και έβαφαν τα χείλη τους, την ίδια στιγμή που η εταιρεία που έβγαζε αυτή τη μπογιά, προσπαθούσε να αποκρύψει τις επιβλαβείς συνέπειες του ραδίου (επαναλαμβάνω όχι την ηλεκτρονική συσκευή)
Ο Σίγκμουντ Φρόιντ θεωρούσε την κοκαΐνη πανάκεια και την πρότεινε για πολλών ειδών ασθένειες. Την αποκήρυξε όταν ένας κολλητός του πέθανε από την χρήση της.
Η ηρωίνη (ανακαλύφθηκε - αν δεν κάνω λάθος - από την BAYER την ίδια εποχή με την ασπιρίνη) θεωρήθηκε και διαφημίστηκε ως το καλύτερο υποκατάστατο της μορφίνης !!!!!!

Ηθικό δίδαγμα :

Αν θέλεις να κόψεις το τσιγάρο, μια είναι η λύση... μαχαίρι - όχι εμπορικά υποκατάστατα αμφιβόλου προελεύσεως και συνεπειών.
Το εκοψα στα 20 καατι περιπου και εχω μωλις 1.5 χρονο χωρις αττο χωρις να το θελω.Εχω ακουσει και απο αλλους οτι μετα απο χρονια τα ξαναξεκινανε.Ελπιζω να μην μου συμβει
Οσο για τα υπολοιπα συμφωνω απολυτα :hi:

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486

Ηθικό δίδαγμα :

Συμφωνώ εν μερει,ειδικα όμως για το ΗΤ θα σου αντιπαραθέσω ότι η ημιμάθεια ειναι χειρότερη της αμάθειας.Εχουν γινει ερευνες και μελέτες οι οποίες βγαζουν το ΗΤ,απείρως αβλαβέστερο από το κανονικό τσιγάρο.Googlαρε και δες τι λένε..Και για να απαντησω όπως κι εσυ,παιρνω παραδειγμα τον εαυτό μου..5 χρόνια χωρίς τσιγάρο,μόνο με ΗΤ και οι εξετάσεις μου καλύτερες από πριν....

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Το εκοψα μαχαιρι τυποι οταν σαρανταρησα. Στην πραγματικοτητα δεν "καθαριζεις" ποτε. Παντα το ζηταει ο οργανισμος. Σαν πρεζονι. Ενα, μονο ενα τσιγαρακι. Πρεπει να εχεις την ικανοτητα να τιμωρεις το εαυτο σου για να μην το ξαναβαλεις στο στομα. Μαζοχιστικα.

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Συμφωνώ εν μερει,ειδικα όμως για το ΗΤ θα σου αντιπαραθέσω ότι η ημιμάθεια ειναι χειρότερη της αμάθειας.Εχουν γινει ερευνες και μελέτες οι οποίες βγαζουν το ΗΤ,απείρως αβλαβέστερο από το κανονικό τσιγάρο.Googlαρε και δες τι λένε..Και για να απαντησω όπως κι εσυ,παιρνω παραδειγμα τον εαυτό μου..5 χρόνια χωρίς τσιγάρο,μόνο με ΗΤ και οι εξετάσεις μου καλύτερες από πριν....
Ναύαρχε, δεν διαφωνώ ότι σίγουρα υπάρχουν μελέτες για το ΗΤ, και σίγουρα είσαι πολύ καλύτερα με το ΗΤ (σε σύγκριση με το τσιγάρο). Επέτρεψε μου όμως να σου πω ότι οι έρευνες για να είναι αξιόπιστες πρέπει να είναι μακροχρόνιες και σε μεγάλο πληθυσμιακό δείγμα (κάτι για το οποίο αμφιβάλω). Επίσης θα σου πω ότι πολλές μελέτες μπορεί να είναι και χαζές και εμείς να μη μπορούμε να το κρίνουμε απλά να τις δεχόμαστε με το σκεπτικό (καθηγητής πανεπιστημίου είναι, έρευνα κάνει, άρα έγκυρη είναι).

χαρακτηριστικά θα σου πω ότι λόγω επαγγέλματος, γνώρισα τον τύπο που είχε εφεύρει το BIOFILTER και είδα με τι άκυρο τρόπο έκανε τις μετρήσεις για την μείωση του CO. Έπαθα πλάκα με την αναξιοπιστία των μετρήσεων (πίστεψε με μπορώ να το κρίνω - επαναλαμβάνω λόγω επαγγέλματος & ειδικότητας), παρόλα αυτά ο τύπος έβγαλε από τα δικαιώματα του κόσμου τα λεφτά και πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι έκανε και καλό.

Αυτό που ήθελα να πω, είναι ότι η καλύτερη & πιο ακίνδυνη μέθοδος αποβολής μιας κακιάς συνήθειας είναι η "στεγνή".

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ναύαρχε, δεν διαφωνώ ότι σίγουρα υπάρχουν μελέτες για το ΗΤ, και σίγουρα είσαι πολύ καλύτερα με το ΗΤ (σε σύγκριση με το τσιγάρο). Επέτρεψε μου όμως να σου πω ότι οι έρευνες για να είναι αξιόπιστες πρέπει να είναι μακροχρόνιες και σε μεγάλο πληθυσμιακό δείγμα (κάτι για το οποίο αμφιβάλω). Επίσης θα σου πω ότι πολλές μελέτες μπορεί να είναι και χαζές και εμείς να μη μπορούμε να το κρίνουμε απλά να τις δεχόμαστε με το σκεπτικό (καθηγητής πανεπιστημίου είναι, έρευνα κάνει, άρα έγκυρη είναι).

χαρακτηριστικά θα σου πω ότι λόγω επαγγέλματος, γνώρισα τον τύπο που είχε εφεύρει το BIOFILTER και είδα με τι άκυρο τρόπο έκανε τις μετρήσεις για την μείωση του CO. Έπαθα πλάκα με την αναξιοπιστία των μετρήσεων (πίστεψε με μπορώ να το κρίνω - επαναλαμβάνω λόγω επαγγέλματος & ειδικότητας), παρόλα αυτά ο τύπος έβγαλε από τα δικαιώματα του κόσμου τα λεφτά και πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι έκανε και καλό.

Αυτό που ήθελα να πω, είναι ότι η καλύτερη & πιο ακίνδυνη μέθοδος αποβολής μιας κακιάς συνήθειας είναι η "στεγνή".
Φιλε καλησπέρα και χρονια πολλά.Θα σταθω στο τελευταίο,σιγουρα ειναι το καλύτερο,όμως ,πρεπει να γνωρίζεις οτι ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΑΘΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ..Καταλαγιάζουν,απομακρύνονται,αλλα σε μια δυσκολη στιγμη ξαναβγαινουν στην επιφανεια,ισχυρότερα από πριν..Δυστυχώς.
ΥΓ: BIOFILTER ε? ΣΕΚΑΠ ΞΑΝΘΗΣ...

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Μιας και εγώ ξεκίνησα το θρέντ αυτό όντας καπνιστής, τώρα μετά από 1 χρόνο και βάλε άκαπνος έχω να πω τα εξής.

Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος θέλει και προτιμάει τον δικό του τρόπο παιδιά.

Έτσι και εγώ δοκίμασα πολλούς. Τσιγάρο μόνο τα ΣΚ. Μόνο 1-2 το βραδάκι στο τέλος της μέρας, τσίχλες, ηλεκτρονικό και πάει λέγοντας.

Αυτό που είδα είναι ότι σε μια δύσκολη στιγμή όλα πάνε περίπατο και μπαμ έρχεται το μανιώδες κάπνισμα ξανά.

Η λύση είναι αυτή που πορώνει τον κάθε ένα.

Για μένα ήταν το μαχαίρι !

Το είχα και σαν κόλλημα ότι δεν έχω ακουμπήσει καν τσιγάρο τόσο καιρό. Μην σπάσει δηλαδή αυτό το σερί. Ένα να έκανα για μένα τελειώσαν όλα. Είναι όπως το δεί λοιπόν κάποιος. Προσωπικά το μαχαίρι θεωρώ σαν πιο δραστική λύση.

Επίσης κάποιος θα πρέπει να είναι συνιδητοποιημένος. Είναι πολύ δύσκολη προσπάθεια και αν κάποιος έχει αμφιβολίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχει. Εγώ ήμουν παθιασμένος για να το κόψω. Με πόρωνει κάθε μέρα που πέρναγε που τα είχα καταφέρει. ΌΤαν έκλεισα τον μήνα καθαρός είχα καυλώσει που η μέρα έβγαινε χωρίς τσιγάρο πιο εύκολα από τις πρώτες μέρες. Αυτή η πρόοδος μου έδειχνε ότι είχα καθαρίσει.

Και όσον αφορά τη διατήρηση. Ακόμα μια στο τόσο... (στο πολύ αραιά και που όμως) θα το σκεφτώ. Αλλά έτσι όπως θα το σκεφτώ φεύγει από το μυαλό μου. Δε θέλω να πέσω πάλι στην λούμπα και να ξανα περάσω το μαρτύριο. Τώρα είναι όλα εύκολα. Αν ξανακυλίσω ξανά πάλι....

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και όποιος θέλει πραγματικά να μας λέει εδώ ότι νιώθει για βοήθεια. Εμένα με βοήθησε που έγραφα την κάθε μου μέρα εδώ πέρα.

manasou

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2013
Like
7
Πόντοι
6
Ξεκίνησα να καπνίζω όταν ήμουν 16 (1η λυκείου). Τότε έκανα 5 χλμ τρέξιμο την ημέρα. Έφτασα να καπνίζω σταθερά 1 πακέτο την ημέρα. 20 χρονών το έκοψα για 1η φορά για 40 ημέρες (ενώ διέθετα στο συρτάρι του γραφείου μου 1 πακέτο τσιγάρα). Την 2η φορά (28 χρονών) το έκοψα για 4 χρόνια. Όταν το άρχισα ξανά είχα τέτοια μανία για τσιγάρο που το έβλεπα στον ύπνο μου. Την τρίτη φορά το έκοψα τελικά πριν από 8 χρόνια (40 ετών).Τώρα πια δεν το σκέφτομαι καθόλου. Πίνω καφέδες, ποτά, ξενυχτάω και δεν το αποζητάω ποτέ.  Θεωρώ όλα αυτά τα χρόνια καπνίσματος τα πιο χαμένα και από άποψη ποιότητας ζωής, αλλά και από τα λεφτά που πήγαν πεταμένα.

Ηθικό δίδαγμα :

Τι λες ρε κουμπάρε; Τα παραδείγματα σου δεν έχουν καμία λογική υπόσταση. Καταρχήν. Όταν ανακάλυψαν το ράδιο και όταν ο φρόυντ έδινε ηρωίνη στους ασθενής του δεν ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΝ τι προκαλούν αυτές οι ουσίες και προφανώς όσον αφορά το ράδιο δεν ήξεραν καν τι είναι η ραδιενέργεια.
Στον πλανήτη γη του 2000 και 16 δεν γίνεται να μην γνωρίζεις τι είναι η Propylene Glycol και η Vegetable Glycerin που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Γιατί και οι δύο χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία τροφίμων.
1 αυτό δεύτερον ΕΣΤΩ σου λεω ΕΣΤΩ ότι με την ανάμιξη τους μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις ή με την ανάμιξη του συν την εξάτμιση. Πιστεύεις δεν έχουν γίνει κάποια τεστ; Έτσι πήραν αυτές τις δύο ουσίες και άρχισαν να τις δίνουν στον κοσμάκι; Επίσης την δεύτερη η οποία είναι υπεύθυνη για την γεύση-γεύσεις του Η.Τ την βλέπεις μέσα στα clubs Ω ΝΑΙ! Αυτός ο ατμός-σκόνη που πετάνε στα clubάκια που μυρίζει μια φρεσκαδούρα-βουτυρίλα είναι από αυτήν την ουσία. Η πρώτη ουσία χρησιμοποιείται γιατί σε αυτήν είναι ευδιάλυτη η νικοτίνη.

ΝΑΙ προφανώς το Η.Τ δεν είναι υγιεινό, οτιδήποτε μπαίνει στον πνεύμονα σου δεν είναι υγιεινό εκτός του φυσιολογικού αέρα. Αλλά για όνομα του θεού, μην ακούτε τι μπούρδες λέει ο κάθε χαζός μαλάκας που του τα σκάνε οι καπνοβιομηχανίες για να spreadάρει μια φήμη που τις συμφέρει. Εδώ είχαν βγάλει βρώμα ότι το υγρό αναπλήρωσης του Η.Τ ξανα-υγροποιείται μέσα στον πνεύμονα με αποτέλεσμα αφού μαζευτεί πολύ το άτομο να πνίγεται και υπήρχαν άτομα που ΜΑΛΙΣΤΑ το πίστεψαν αυτό το πράμα  :2funny:  :headbang: :headbang:  :headbang:  :uglystupid: :uglystupid: Το google μπορεί να λύσει την κάθε απορία εφόσον υπάρχει λίγη κριτική σκέψη και μπορεί κάποιος να κρίνει αν αυτή η πληροφορία που διαβάζει έχει βάση και είναι αποδεδειγμένη.

Τέλος στην Αγγλία γίναν τεστ αλλά και εξετάσεις σε χρόνιους (ατμιστές χρήστες Η.Τ δηλαδή) και σε χρόνιους καπνιστές και οι δύο ατμίζαν ή καπνίζαν αντίστοιχα γύρω στα 5-6 χρόνια ΜΑΝΤΕΨΕ ποιανών η υγεία φαινόταν επιβαρυμένη. Μάλιστα οι ατμιστές σύμφωνα με την μελέτη άγγιζαν τα όρια των μη καπνιζόντων. Την μελέτη εκείνη μπορείς να την βρείς αν απλά googlάρεις ή αναζητήσεις στο youtube το σχετικό με το e-cig ντοκυμαντέρ του BBC.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom