Θα σου πω συνολικά τί θεωρώ.
Θεωρώ ότι Καραμανλής και Σπίρτζης έχουν κάποια (την ίδια ακριβώς) ποινική ευθύνη γιατί ενώ η Ε.Ε. μας είχε δώσει λεφτά για να φτιάξουμε τηλεδιοίκηση δεν την φτιάξαμε ποτέ. Επί πλέον ο Καραμανλής έχει (είχε μάλλον) και την πολιτική ευθύνη γιατί έλεγε ανοησίες πως όλα ήταν ο.κ. ενώ δεν ήταν και γι' αυτό σωστά παραιτήθηκε. Άλλη ποινική ευθύνη σε πολιτικούς δεν βρίσκω.
Τώρα πως συσχετίζεις την όποια "συγκάλυψη" με τα οικονομικά σκάνδαλα, κάπου τα έχεις όλα μπλεγμένα στο μυαλό του (και δεν είσαι ο μόνος), αφού ο κάθε αρμόδιος δικαστικός λειτουργός παίρνει όσα στοιχεία θέλει.
Ο προφανής φυσικός αυτουργός είναι ο σταθμάρχης αλλά κατά την ταπεινή μου (μη ειδική) γνώμη οι ανθρωποκτονίες οι οποίες τον βαραίνουν δεν μπορούν καν να χαρακτηρισθούν "με ενδεχόμενο δόλο", προφανώς έγιναν από αμέλεια.
Τώρα το ποιός φταίει για την επιλογή του βλάκα σε τόσο υπεύθυνο πόστο και για το γενικότερο μπάχαλο των σιδηροδρόμων (και του γενικότερου δημόσιου τομέα) είναι μια μεγάλη, και πικρή διαχρονική ιστορία.
Και για να είμαι δίκαιος θα παραδεχθώ ότι και στο Μάτι είχε γίνει πολιτική εκμετάλλευση από την τότε αντιπολίτευση, αν και όχι του αυτού βαθμού, προς την οποία ήμουν και τότε απολύτως αντίθετος. Ξέρεις για ποιό λόγο; Διότι θέτω την λογική μου υπεράνω κάθε πολιτικής σκοπιμότητος, δεν βλέπω να το κάνουν πολλοί εδώ μέσα αυτό.
Εγώ δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να το παίξω δικαστής και να πω πόσες και ποιες ποινικές ευθύνες έχει ο σταθμάρχης και ποιες ο υπουργός και ποιες αυτοί που τον διόρισαν. Με ενδεχόμενο δόλο ή όχι κτλπ θα τα κρίνουν τα δικαστήρια. Αν και φοβάμαι ότι θα εξαντλήσουν την αυστηρότητα στον σταθμάρχη για να ταίσουν αίμα την κοινωνία. Ο οποίος επί της ουσίας ήταν ένας βλάκας και μισός.
Το πρόβλημα ξέρεις όμως ποιο είναι? Ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι..και εγώ δεν διαχωρίζω τα κόμματα...ΟΛΟΙ...οι πολιτικοί προϊστάμενοι είναι αυτοί που παίρνουν όλες τις αποφάσεις. Με το να λες είναι μια πικρή ιστορία δεν βγάζεις κάτι....όταν ο πολιτικός προϊστάμενος έχει πάρει
εξώδικα των μηχανοδηγών για την μη ασφαλή κατάσταση του σιδηροδρόμου και αντί να πάρει μέτρα ασφαλείας αυτός έβγαινε και φώναζε ότι διασφαλίζει την ασφάλεια δεν μπορεί να μην είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ οπότε και συνυπεύθυνος.
Εδώ έχουμε το παράδοξη του να τυγχάνει απόλυτης ασυλίας αυτός που έχει τον πρώτο λόγο ΓΙΑ ΟΛΑ. Έχουμε φτάσει και στο σημείο αν δεν μας αρέσει αυτή η κατάσταση να βαφτιζόμαστε και συριζαίου από τον κάθε ένα που δεν έχει επιχειρήματα...όχι για εμας...αλλά για τον ίδιο του τον εαυτό...
να πει τι γίνεται ρε μαλάκα??? μήπως κάτι δεν πάει καλά???
Όσο για την συγκάλυψη γιατί να έχουμε ερωτηματικά? Αφού συγκάλυψαν το οικονομικό έγκλημα και έπρεπε να επέμβει η ευρωπαϊκή εισαγγελία (μας ξεφτίλισαν κοινός.) δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι δεν συγκαλύπτουν και άλλες ποινικές ευθύνες...παράνομα φορτία κτλπ.
Φυσικά σε όλα αυτά κανένας ψεκασμένος γαλάζιος δεν πρόκειται ποτέ να απαντήσει με επιχειρήματα γιατί είναι
νεοδημοκρατοταλιμπάν. Φανατικοί με γραβάτες δηλαδή.