αρα εσυ λες οτι θα πρεπει να τιμωρηθει μονο ο υπουργος και κανεις αλλος. γιατι ο υπουργος πρεπει να ξερει τι κανει ο καθε υπαλληλος και να τον ελεγχει αμεσα και συνεχως
Όχι.
Εγώ λέω ότι πρέπει -ίσως- να τιμωρηθεί ΚΑΙ ο υπουργός και άλλοι ενδιάμεσα ίσως και παραπάνω...για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Και βασικά δεν λέω ότι πρέπει να τιμωρηθεί...λέω ότι πρέπει να ερευνηθεί χωρίς να παρεμβαίνει η βουλή για να τον σώσει...και χωρίς την βουλευτική του ασυλία στην διαδικασία.
και όχι μόνο αυτός ο υπουργός αλλά και οι άλλοι του σύριζα και του πασοκ να πάνε να ερευνηθούν μαζί του.
Εξηγώ περισσότερο πως αντιλαμβάνομαι εγώ τις ευθύνες (ποινικές όχι του αέρα) :
1. Ο σταθμάρχης προφανώς έκανε το αντικειμενικό λάθος. Να γαμηθεί.
2. Οι συνάδελφοι του τον παράτησαν μόνο του ενώ ήξεραν ότι είναι ταγάρι για να πάνε να φιδιάσουν εν ώρα υπηρεσίας. Να γαμηθούν διπλά.
3. Ο υπεύθυνος που τον έβαλε σε αυτό το πόστο ενώ ήταν άπειρος και το πόστο ήταν απαιτητικό.
4. Αυτός που υπέγραψε την πρόσληψη και την εκπαίδευση του.
5. Αυτός που υπέγραψε την απόσπαση του.
Αυτά ως προς το αντικειμενικό λάθος του σταθμάρχη...αλλά δεν τελειώνει εκεί πάει και πιο πάνω και αφορά πολιτικά πρόσωπα :
1. Αυτός που ευθύνεται για τον διαγωνισμό που προσλήφθηκε.
2. Αυτός που νομοθετεί και θεσμοθετεί τους κανόνες ασφάλειας των τρένων.
3. Αυτός που διορίζει και ελέγχει την ΡΑΣ και που κάνανε αλλαξοκωλιές με τα πιστοποιητικά ασφαλείας.
4. Αυτός που διαχειρίζεται τις συμβάσεις προμηθειών και εγκατάστασης μέτρων ασφαλείας στα τρένα...κάποιος είναι υπεύθυνος να ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ τα μέτρα ασφαλείας....να ορίσει και να επιβλέψει φορείς που θα τα πιστοποιούν και υπογράφει τις συμβάσεις με τους εργολάβους. Ε μάντεψε...αυτός είναι Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ.
Δεν μπάινω καν στην συζήτηση για το μπάζωμα και το τι κουβαλούσε το εμπορικο...άλλο θέμα προς διερεύνιση αυτό.....εγώ τα λέω αυτά για το συμβάν μόνο μέχρι να γίνει....
Τι έχει ερευνηθεί από όλα αυτά τύπε???? Ο ευρωπαίος εισαγγελέας φωνάζει...και εμείς τον γράφουμε στα αρχίδια μας...το ξέρεις?