alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 154.320
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.291
- Πόντοι
- 8.006
Γιατι ειναι άλλο? Αν υπηρχε αυτοματοποιημενο συστημα, το τρενο δεν θα μπορουσε να υπερβει το οριο ταχυτητας. Τι, θα εξαρτωνται τοσοι ανθρωποι απο ενα ανθρωπινο λαθος (του μηχανοδηγου που υπερεβη το οριο ταχυτητας)? Αυτο δεν λενε ολοι αυτες τις μερες? Οτι δεν πρεπει να μιλαμε για ανθρωπινο λαθος, αλλά να βρουμε γιατι δεν υπηρξε αυτοματοποιημενο συστημα να το προλαβαινει? Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα. Δεν βλεπω ΚΑΜΙΑ διαφορα. Στην μια περιπτωση ενας υπαλληλος εκανε λαθος και υπερεβη το οριο ταχυτητας, στην αλλη ενας υπαλληλος εκανε λαθος και ξεχασε να αλλαξει το κλειδι. ΚΑΜΙΑ διαφορα. Ειτε ισχυει και στις δυο περιπτωσεις η κρατικη αμελεια, ειτε ΟΧΙ.Συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα.
Για να δεις τον πανικό στη ΝΔ, ο Ντογιάκος, μετά την επιστολή του Μητσοτάκη, εψαξε για το ατύχημα που έγινε τον Μάιο του 2017 όταν εκτροχιάστηκε τρένο από υπερβολική ταχύτητα, στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 άνθρωποι.
Η δίκη έγινε τον περασμένο Οκτώβρη και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώο τον μηχανοδηγό του ΟΣΕ. Η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity, εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Νεκροί ήταν ο μηχανοδηγός του τρένου, ο προϊστάμενος κίνησης και ένας επιβάτης.
Το δυστύχημα έγινε γιατί το τρένο διερχόμενο από παρακαμπτήρια γραμμή, αν και έπρεπε να έχει ταχύτητα 60 χλμ./ώρα, κινούταν με ταχύτητα 144 χλμ./ώρα με συνέπεια να εκτροχιαστεί.
Άλλο ο εκτροχιασμός λόγω υπερβολικής ταχύτητας, πολύ πάνω από τα όρια, άλλο η μετωπική σύγκρουση δύο τρένων. Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Τι φοβασαι τύπε, μην προδωσεις τις πηγές σου?εχω πληροφορηση και ανωτερα γνωση δε μπορω να πω παραπανω