Αρνητές για τα συγκεκριμένα εμβόλια ; Μάλλον αρνητές της λογικής είναι όσοι έτρεξαν να τα κάνουν και ακόμη περισσότερο αυτοί που τα επέβαλλαν ... αλλά τέλος πάντων.
By the way ξέρει κανείς αν υπάρχει κάπου καταγεγραμμένο το ποσοστό που είναι ακόμη και σήμερα εμβολιασμένοι κατά του κορωνοιού , και οι οποίοι θα έχουν φτάσει ποιός ξέρει στις πόσες δόσεις ; (5 - 6 - 7 ;) Η πόσοι σταμάτησαν να εμβολιάζονται μετά την 3η δόση ; Κάτι μου λέει οτι οι τελευταίοι είναι πολλοί.
Κοίταξε...
πριν ξεσπάσει αυτό το εμποροπανυγηράκι με τους αρνητές εμβολίων, και χρησιμοποιώ τη λέξη "εμποροπανυγηράκι" κυριολεκτικά, γιατί κάμποσοι έκαναν χοντρές αρπαχτές πουλώντας κηραλοιφές και "επαναστατικά φάρμακα" ως εναλλακτική στα εμβόλια, καβαλώντας πάνω στο trending της άρνησης εμβολίων, πριν ξεσπάσει λοιπόν αυτό το μπάχαλο, ποιοί άρχισαν, πριν καν τον covid, να σκούζουν σαν υστερικοί για τα "εμβόλια που προκαλούν αυτισμό" και τα "χημικά που κρύβουν στα εμβόλια"... μιλάμε τώρα για εποχές προ covid, και αυτές οι τσιρίδες δεν ήταν για τα εμβόλια moderna, pfizer και Johnson&Johnson, ήταν για εμβόλια για ερυθρά, πολυομελίτιδα, ιλαρά, χολέρα και διφθερίτιδα, μεταξύ άλλων. Για μεγάλο διάστημα, ήταν μέσα σε αυτό που λέμε "ποσοστό γραφικών ηλιθίων" μέχρι που, με τον πανικό της πανδημίας, βρήκαν πρόσφορο έδαφος, και απο γραφικοί, έγιναν trend factors. Οι υστερικές κατίνες που ούρλιαζαν για τα εμβόλια που δηλητηριάζουν τα μογγολάκια τους, έγιναν απο γραφικές ανεγκέφαλες "ηρωϊδες απέναντι στις συνομωσίες" και, ακόμα και σήμερα, υπάρχει κόσμος, δυστυχώς, που θεωρεί τις μαλακίες που επαναλαμβάνανε πέντε φορές τη μέρα, σαν κάτι σωστό και αληθινό. Αρνητές της λογικής δεν είναι όσι πήγαν να εμβολιαστούν... αρνητές της λο9γικής είναι όλοι αυτοί, που ακόμα και σήμερα, πιστεύουν οτι τα εμβόλια προκαλούν μεταλλάξεις, καρκίνο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο... ή μιλάνε για κερδοσκοπία φαρμακευτικών, τη στιγμή που κανένας δεν έδωσε ούτε μισό ευρώ για να εμβολιαστεί. Αλλά... τέλος πάντων.
Για το δεύτερο μέρος του ερωτήματος τώρα, που, αντίθετα με το πρώτο, έχει και λογική βάση, και "ζουμί" να βγάλει...
Χωρίς να έχω πρόσβαση σε συγκεντρωτικά δεδομένα, μπορώ, με βάση τις καθημερινές μου επαφές όλο αυτό το διάστημα, να χωρίσω το σύνολο του πληθυσμού σεις εξής κατηγορίες, με ένα περίπου ρεαλιστικό ποσοστό...
1) πλήρως ανεμβολίαστοι... μιλάμε για όλους αυτούς που, είτε γιατί πιστεύουν τις θεωρίες συνομωσίας, είτε για άλλους πρακτικούς λόγους, δεν έκαναν καμία δόση... εδώ, βάζω το ποσοστό σε ένα 10-15%. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ασθενείς με παθήσεις που κάνουν τον εμβολιασμό απαγορευτικό, φανατικοί θρησκόληπτοι που φοβούνται οτι θα τους βάλουν το τσιπάκι σου σατανά μαζί με το εμβόλιο, τύποι που πίστεψαν οτι οι κηραλοιφές σκοτώνουν τον ιό και όσοι, λόγω συνθηκών, έχουν σχεδόν μηδενική επαφή με τρίτους, για να κινδυνεύουν να κολλήσουν.
2) Εμβολιασμένοι με 2 δόσεις (ή 1, αν μιλάμε για το εμβόλιο της Johnson)... εδώ το ποσοστό χτυπάει πάνω απο το 35%, ρεαλιστικά 40%. Εδώ βρίσκονται όλοι αυτοί που, είτε άργησαν να πάνε για τον εμβολιασμό, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνουν την τρίτη δόση, είτε οι συνθήκες εργασίας τους δεν επέβαλλαν τις παραπάνω δόσεις, είτε δεν είχαν λόγο να ανυσηχούν για μέλη οικογένειας, οπότε δεν μπήκαν στη διαδικασία πέρα απο το minimum.
3) Αυτοί που έκαναν την τρίτη δόση... εδώ πάμε σε ένα περίπου 30%, και οι λόγοι είναι μέλη της οικογένειάς τους που θέλουν να προστατέψουν, ή συνθήκες στο χώρο εργασίας που τις επιβάλλουν.
4) Αυτοί που έκαναν όλες τις δόσεις, και θα συνεχίσουν να κάνουν. Εδώ μιλάμε για ένα 15-20% περίπου, κυρίως οι υγειονομικοί εργαζόμενοι (νοσηλευτικό προσωπικό, γιατροί, και λοιποί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ) που δεν γίνεται να κάνουν διαφορετικά... είναι και ίσως ένα σχεδόν ασήμαντο ποσοστό εκτός του κλάδου που ακολουθεί κάθε δόση ευλαβικά, λόγο φόβου, ή υποχόνδριας αντίληψης, αλλά μιλάμε για ποσοστό όχι πάνω απο 2%
Ναι, θεωρώ προσωπικά υπερβολή τις 5 δόσεις εμβολίου στην διετία του covid, αν και κατανοώ το λόγο συμπληρωματικών δόσεων. Είναι απαραίτητο βήμα προστασίας σε άτομα που βρίσκονται πολύ κοντά σε ασθενείς ή φορείς ενός πανδημικού στελέχους ιού, και χωρίς τις επαναλαμβανόμενες updated δόσεις εμβολίου κινδυνεύουν να γίνουν και οι ίδιοι βαριά ασθενείς.
Και, τώρα μια προσωπική εμπειρία. Σταμάτησα στις 3 δόσεις, και αυτό έκανε την εμπειρία μου ως ασθενής με covid πολύ πιο ελαφριά απο συνάδελφο αρνητή... ο οποίος κόλλησε 5 μήνες πρίν απο εμένα, και ακόμα παλεύει με τα κατάλοιπα που του άφησε η άρνηση να εμβολιαστεί. 13 μήνες πριν, είχε τη διπλάσια σωματική δύναμη και τη διπλάσια σωματική αντοχή απο ότι εγώ... λογικό, είναι και 12 χρόνια νεότερος.
Σήμερα έχει τη μισή δύναμη και αντοχή, έχει βήχα στα όρια του άσθματος, πόνους στο στήθος και, όταν κόλλησε χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο... ενώ σε εμένα, εμφανίστηκε σαν βαρύ κρυολόγημα, με πολύ ήπια συμπτώματα, επανήλθα ασυμπτωματικός στις 3 ημέρες και παρέμεινα σε αναρρωτική άδεια με το ζόρι για μία εβδομάδα, μέχρι να βγεί το μοριακό αρνητικό.