Το γ) και το ζ) δεν έχουν αντίφαση?
Απλά για να δεις ότι δεν σε αντιλαμβάνομαι (ας πάρω όλη την ευθύνη εγώ λοιπόν), διάβασε τι κατάλαβα εγώ: Τα ιδιωτικά μόνο και μόνο επειδή δουλεύουν θεωρούνται επαρκή και χωρίς έλλειμμα παιδείας. Στα δημόσια όμως, δεν αρκεί οι καθηγητές να είναι μόνο παρόντες πρέπει να αποδίδουν και αναλόγως, να φέρνουν αποτελέσματα, και να μην κάνουν client fishing για ιδιαίτερα, φαινόμενα που βεβαίως δεν παρατηρούνται στα ιδιωτικά σχολεία.
[FYI: σε ιδιωτικό έχω πάει σχολείο]
Σχετικά με τα πανεπιστήμια, δεν σπούδασα σε Ελληνικό πανεπιστήμιο οπότε θα αποφύγω να κρίνω. Σαν εργοδότης όμως παρατηρώ σημαντικές ελλείψεις σε αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων αναφορικά στην εξοικείωση τους με τις σύγχρονες δομές εκτέλεσης και αποπεράτωσης εργασίας (i.e. επικοινωνία, deadlines, αποδοτικότητα, team work κλπ), συγκριτικά πάντα με αποφοίτους του εξωτερικού (μιλάμε για Δύση). Σε θεωρητικό επίπεδο δεν έχω παρατηρήσει κανένα έλλειμμα. (ας περιορίσουμε το παράδειγμα όμως στον τομέα του engineering consulting, στο οποίο δραστηριοποιούμαι).
[FYI: έχω σπουδάσει (και έχω εργαστεί) στο εξωτερικό, σε τρεις διαφορετικές χώρες]
Για τους δημόσιους υπαλλήλους, η εμπειρία που έχω περιορίζεται σε επαφές με υπαλλήλους απόφοιτους πανεπιστημίων και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Με βάση αυτή την εμπειρία, μπορώ να σου πω, ότι τους συγκεκριμένους τους θεωρώ αδικημένους και σε καμία περίπτωση τεμπέληδες. Και εδώ εάν θες μπορούμε να μπούμε σε παραδείγματα αλλά μέσω PM παρακαλώ για να διατηρηθεί και κάποιο επίπεδο ανωνυμίας.
Και τέλος, για τα πρακτικά, το θέμα δεν ξεκίνησε από εμένα.
Από ότι κατάλαβα από το πρώτο σου post, επιτέθηκες στους "λεφτάδες γενικότερα", χαρακτηρίζοντας τους υπεύθυνους για το σοβαρό μειονέκτημα σου(σας) και των παιδιών σου (ΒTW σε άλλο post/thread αναφέρεις ότι το παιδί σου έχει φιλοδοξίες, αλλά μάλλον κάτι λάθος κατάλαβα)).
[FYI: θα μπορούσε κάποιος να με χαρακτηρίσει "λεφτά", σε καμία περίπτωση όμως πίσω από οποιαδήποτε κυβέρνηση και σίγουρα όχι ισχυρό]
Την ευθύνη της έλλειψης επικοινωνίας την παίρνω όλη επάνω μου.
Αρκετά νομίζω.